Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νούμερο 1 λύση για οικονομία είναι το κλιματιστικό όπως σου είπαν παραπάνω. Αλλιώς αν πας σε ακριβή λύση ηλεκτρικού θερμαντικού απλά πάρε κάτι φθηνό άλλωστε δεν έχει σημασία στις θερμίδες που θα δώσει στον χώρο σου. Ένα μικρό αερόθερμο είναι μια χαρά για το δωμάτιο. Ακόμα και στην μικρή σκάλα (1000 watt) θα ζεσταίνει.

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

παρε καλοριφερ λαδιου. κραταει ζεστη για αρκετη ωρα αφου το σβησεις. με εναν χρονοδιακοπτη να αναβει περιοδικα, θα εισαι κομπλε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, duende είπε

παρε καλοριφερ λαδιου. κραταει ζεστη για αρκετη ωρα αφου το σβησεις. με εναν χρονοδιακοπτη να αναβει περιοδικα, θα εισαι κομπλε

Κανουν ζημια στο περιβαλλον, γιατι δεν ανακοικλωνονται, ειναι γεματο βλαβερα χημικα μοιαζουν με αυτα του αμαξιου. Επισης μετα απο χρονια καποια μυριζουν και θελουν πεταμα.

κλιματιστικο αν θα μεινεις καποια χρονια για αποσβεση αλλιως θερμοπομπο. Μην αγοραζεται φτηνα convector με ανεμιστηρα. Ξηραινουν την ατμοσφαιρα και η γρηγορη απαγωγη της θερμοτητας λογο ανεμιστηρα χτυπαει την τσεπη σας.

23 ώρες πριν, Curtis76 είπε

αρχισαμε παλι τις θεωριες χωρις επιστημονικα ή εστω λογικα επιχειρηματα. Φιλε ενα αεροθερμο που βγαζει 1000 βατ ζεστη βγαζει την ιδια ζεστη με εναν κονβεκτορα 1000 βατ. Η ζεστη αυτη θα παει στο δωματιο και με τα δυο, δε χανεται καπου. Επισης η ζεστη αν θες να διαχεεται παντου, καλο ειναι το σωμα να εχει ανεμιστηρα, διαφορετικα αργει η διαδικασια με φυσικη μεταδοση. Τελος η ζεστη δε μπορει να ειναι γλυκια ουτε πικρη παρα μονο αλμυρη για τη τσεπη μας..... Α και κατι ακομα, αν κατι αργει να κρυωσει, παει να πει οτι αργει και να ζεσταθει, αν ζεστεινεται γρηγορα δε γινεται να αργει να κρυωσει, απλη φυσικη. Για 12 τετραγωνικα οτι παρεις απο αυτα τα ηλεκτρικα θα σε ζεστανει, το θεμα ειναι τι ακριβως χρηση θες να κανεις. Αν θες να το αναβεις για μια ωρα και μετα να πεφτεις για υπνο και να το κλεινεις, πρεπει να παρεις κατι γρηγορο με ανεμιστηρα... αλλα θα κανει σχετικο θορυβο αν τα πτερυγια εχουν μικρη διαμετρο. Αν δε θες φασαρια παρει λαδιου ή αυτους τους κονβεκτορες...

Για μενα λαδιου και convector με ανεμιστηρα ειναι κακες επιλογες. Αεροθερμο μεγαλου μεγεθους ειναι τιποτα αλλο.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Κανουν ζημια στο περιβαλλον, γιατι δεν ανακοικλωνονται, ειναι γεματο βλαβερα χημικα μοιαζουν με αυτα του αμαξιου. Επισης μετα απο χρονια καποια μυριζουν και θελουν πεταμα.

παλι η ιδια κασετα? οκ, οτι πεις 😄

Δημοσ.
2 ώρες πριν, duende είπε

ασε φιλε ειχα τετοιο οταν ημουν φοιτητης....ερχοταν η δεη μου 440 ευρω...πολυ κλαμα σου λεω...το δωματιο μου δεν ειχε μονοση συν οτι θελω να κοιμαμε μονο με το βρακι

Δημοσ.

Πάντως για ύπνο σε κρύο δωμάτιο, αν κάποιος θέλει ζέστη και οικονομία, πρέπει να κάνει δουλειά με ηλεκτρική κουβέρτα και πάπλωμα. 

Στο σπίτι γενικά αν θέλει οικονομία αλλά και αποδεκτή θερμοκρασία, πρέπει να παίζει κοντά στους 18-19 βαθμούς το χειμώνα. Αν κάποιος θέλει 22 βαθμούς, θα πληρώσει πολλά λεφτα!!!

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ΜΗΝ παρεις αεροθερμο. Ο,τι χειροτερο, καιει καιει και δουλεια κανει μονο αν τοχεις στα 2 μετρα διπλα σου αμα εχει πολυ κρυο και φυσικα στραμμενο πανω σου. Παει προς μια κατευθυνση μονο.

Τωρα κλιματιστικο εφοσον δεν εισαι μονιμα καπου αστο. Ασε που ξηραινει και τον αερα....εκτος αν θα μενεις και καλοκαιρια εκει τοτε ισως χρειαζεται λογω ζεστης κιολας.

Το καλυτερο ειναι ενας θερμοπομπος ηλεκτρικος. Το ειχα παρει 90 με 100 ευρώ. Ειχα εγω 3μιση χρονια στα Ιωαννινα που κανει και κρυο χειμωνα. Και τοχει και η αδερφη μου, 5 χρονια λειτουργει αψογα! Ειχαν εναν φορητο (με ροδουλες δηλαδη) των 2000 βαττ με ρυθμιση ειτε να λειτουργει στους 1200 ειτε στους 800 ειτε στο φουλ. Παιζει να τοχα κατα μεσο ορο 8-12 ωρες την ημερα ανοιχτο γιατι εκανε αρκετο κρυο. Τις μισες ωρες στο φουλ. Τις αλλες ισως στο χαμηλό μονο λιγο πιο διπλα απο μενα κατα τη διαρκεια της νυχτας καθως αμα ηταν κλειστό κρυωνα μονο με την κουβερτα. Ζεσταινει πολυ καλά μια αιθουσα εως 35 τετραγωνικα, θελει κανα 15λεπτο για να νιωσεις τη ζεστη σε ολο το δωματιο (το οποιο σε μενα ηταν καπου 20 τμ καθως δεν το κουβαλουσα και δα στη κουζινα....στο μπανιο σπανίως). Ενα σε στυλ σαν αυτο εδω: https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/heaters/convectors/176511-rohnson-mica-r069 

Τι πληρωνα? Αντε αυτο μονο του να καταναλωνε το πολυ 50 ευρω το μηνα. Εκκαθαριστικος της ΔΕΗ μετα το χειμωνα πανω απο 300 δεν μουχε ερθει ποτέ, συνηθως στα 250 και ο εναντι στη μεση του χειμωνα τιποτα 110-140 ευρω. Αξιζει τα λεφτα ομως διοτι με άλλα μέσα ειτε δεν ζεσταινεσαι ειτε θες κανα χιλιάρικο πχ πετρελαιο.

Απ οτι βλεπω ομως μιλας για Πατρα και προπαντος 16 τμ δωματιο. Παρε λοιπον με 20-40 ευρω ενα τέτοιο: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/thermantika-somata/thermopompoi/sencor-thermopompos-scf-2003-2-000-0-w_3321134?gclid=Cj0KCQiA5dPuBRCrARIsAJL7oehW9WvpQjplV-fA6aB6fgZZQJVugoA1LaSEkWm-QgcZzTp-euw5YFMaAl2zEALw_wcB αλλά πιο μικρό ισως καθως αυτο ειναι 2000 βαττ και κοστιζει 40 ευρω, παρε αντιστοιχο με 20 ή 30 ευρω που ναχει 1200 βαττ ας πουμε. Θαχεις φουλ ζεστη. Το ειχαν παιδια σε δωματιο πανεπιστημιακης εστίας το οποιο ηταν 12 τμ και ηταν φουρνος. 

Δημοσ.

Είμαι σε αναζήτηση θερμοπομπού για θέρμανση σε σαλοκουζίνα 25-30 τ.μ. μέτρια μόνωση με απώλειες. Εξαρχής έχω απορρίψει air condition και καλοριφέρ λαδιού. Είμαι ανάμεσα σε nobo που είναι και σε προσφορά και σε adax. Στην αντιπροσωπεία (sani hellas) μου πρότειναν δύο 1500 watt nobo αντί για έναν 2000 watt για καλύτερη απόδοση. Έχει κάποιος ιδία άποψη για να μου προτείνει κάτι άλλο;

Δημοσ.

Ότι ρεύματος και να πάρεις κοστίζει και ζέστη πολύ λίγη.

Εγώ θα σου πω πήγαινε praktiker και πάρε μία σόμπα υγραερίου με 40 ευρώ που την έχει προσφορά να ζεσταθεί το κοκαλάκι σου.

Ξεκινάει από 1400 watt και φτάνει στα 4200 πραγματικά και νοιώθεις τη ζέστη 3-4 μέτρα μακριά.Εγώ την έχω σαν συμπληρωματική του καλοριφέρ και έχω σωθεί.Ούτε 1 ευρώ τη μέρα δεν μου καίει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ότι ρεύματος και να πάρεις κοστίζει και ζέστη πολύ λίγη.

Εγώ θα σου πω πήγαινε praktiker και πάρε μία σόμπα υγραερίου με 40 ευρώ που την έχει προσφορά να ζεσταθεί το κοκαλάκι σου.

Ξεκινάει από 1400 watt και φτάνει στα 4200 πραγματικά και νοιώθεις τη ζέστη 3-4 μέτρα μακριά.Εγώ την έχω σαν συμπληρωματική του καλοριφέρ και έχω σωθεί.Ούτε 1 ευρώ τη μέρα δεν μου καίει.

Έχω ακούσει διάφορα γι' αυτές λόγω οσμής κυρίως. Δεν ξέρω αν ισχύουν. Επίσης λόγω ειδικής έκπτωσης το ρεύμα είναι η πιο συμφέρουσα λύση για εμένα οικονομικά.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, TsibasR21 είπε

Έχω ακούσει διάφορα γι' αυτές λόγω οσμής κυρίως. Δεν ξέρω αν ισχύουν. Επίσης λόγω ειδικής έκπτωσης το ρεύμα είναι η πιο συμφέρουσα λύση για εμένα οικονομικά.

Στη θέρμανση η τέλεια λύση είναι το καλοριφέρ φυσικά.

Όλα τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιούμε από ανάγκη.Αν έχεις ειδική έκπτωση στο ρεύμα φυσικά να πας προς τα εκεί.Και η κόρη μου έχει αλλά προτιμά σαν δεύτερη πηγή θερμότητας μετά το καλοριφέρ την υγραερίου.Εγώ έχω άκρες επειδή έχω αυτοκίνητο υγραερίου και γεμίζω τη φιάλη εκεί και μου έρχεται σχεδόν στη μισή τιμή.Όσο για μυρωδιά αν ξέρεις και την ανάβεις σωστά δεν μυρίζει ποτέ.

Απλά το είπα επειδή έχω χρησιμοποιήσει και άλλα θερμαντικά σώματα κυρίως ρεύματος αλλά τη ζεστασιά της σόμπας υγραερίου δεν την αλλάζω με κανένα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/11/2019 στις 8:25 ΜΜ, papoys1 είπε

Στη θέρμανση η τέλεια λύση είναι το καλοριφέρ φυσικά.

Όλα τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιούμε από ανάγκη.Αν έχεις ειδική έκπτωση στο ρεύμα φυσικά να πας προς τα εκεί.Και η κόρη μου έχει αλλά προτιμά σαν δεύτερη πηγή θερμότητας μετά το καλοριφέρ την υγραερίου.Εγώ έχω άκρες επειδή έχω αυτοκίνητο υγραερίου και γεμίζω τη φιάλη εκεί και μου έρχεται σχεδόν στη μισή τιμή.Όσο για μυρωδιά αν ξέρεις και την ανάβεις σωστά δεν μυρίζει ποτέ.

Απλά το είπα επειδή έχω χρησιμοποιήσει και άλλα θερμαντικά σώματα κυρίως ρεύματος αλλά τη ζεστασιά της σόμπας υγραερίου δεν την αλλάζω με κανένα.

Κανε μας και μια αναφορα πως είναι το σωστό αναμμα στις υγραεριου. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Κανε μας και μια αναφορα πως είναι το σωστό αναμμα στις υγραεριου. 

Ελπίζω ότι δεν τρολάρεις.:P Πράγματι είναι 1-2 απλά πραγματάκια τα οποία κάποιοι δεν τηρούν.

Θα ανεβάσω κάποια στιγμή ένα βιντεάκι για να γίνει καλά κατανοητό πως την ανάβουμε και γιατί μερικοί λένε δεν ανάβει ή ανάβει και δεν κρατάει τη φλόγα , μόλις την αφήνω σβήνει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Ελπίζω ότι δεν τρολάρεις.:P Πράγματι είναι 1-2 απλά πραγματάκια τα οποία κάποιοι δεν τηρούν.

Θα ανεβάσω κάποια στιγμή ένα βιντεάκι για να γίνει καλά κατανοητό πως την ανάβουμε και γιατί μερικοί λένε δεν ανάβει ή ανάβει και δεν κρατάει τη φλόγα , μόλις την αφήνω σβήνει.

Οχι δε τρολαρω φιλε ηξερα οτι στις kerosun υπαρχει μια συγκεκριμενη μεθοδολογια, αλλα στις υγραεριου δεν εχω ακουσει κατι, νομιζα οτι απλα ειναι θεμα μοντελου. Μεγαλωσα με υγραεριου αλλά πλέον έχω χρονια να χρησιμοποιήσω.

Δημοσ.

Σίγουρη και αξιόπιστη λύση για τέτοια ζητήματα, , είναι τα καλοριφέρ λαδιού με θερμοστάτη.

Αυτά οτι θα πληρώσεις ΔΕΗ μια περιουσία κτλ, ΔΕΝ ισχύουν αν το χρησιμοποιείς συνετά.

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα λαδιού που είχα πάρει 80 ευρώ από γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών, τα βράδια. Το βάζω στο δυνατό και τον θερμοστάτη του κάπου στην μέση. Καλύπτει απόλυτα 2 υπνοδωμάτια και έναν μικρό διαδρομο (στη μέση το βάζω). Ανάθεμα αν πλήρωσα 10 ευρώ παραπάνω ΔΕΗ μέσα σε ενα μηνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...