Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους
Μιας και πλησιάζει ο χειμώνας σκέφτομαι την αγορα ενως θερμαντικου σωματος 
το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι να επιλεξω (αεροθερμο,καλοριφερ λαδιου,θερμοπομπο κτλπ) μιας και δεν εχω ξανα αγοραασει κατι τετοιο

ειμαι φοιτητης οποτε δεν θα καιει ολη την μερα 

απλα θελω κατι οικονομικο στην καταναλωση ηλεκτρικου ρευματος (για να μην ερχεται πολυ ακριβα ο λογαριασμος της ΔΕΗ) 

μηπως εχετε να μου προτεινετε κατι? 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αρχικά άλλαξε πάροχο και βάλε κάποιον που έχει χαμηλή τιμή κιλοβατώρας 

Και μετά βάλε ένα μικρό κλιματιστικό 

Δημοσ.

δεν μπορω να αλλαξω παροχο γιατι ο λογαριασμος του σπιτιου (που νοικιαζω) ειναι στο ονομα του ιδιοκτητη και δεν θελει να αλλαξει παροχο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, K@r@s είπε

Καλησπερα σε ολους
το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι να επιλεξω (αεροθερμο,καλοριφερ λαδιου,θερμοπομπο κτλπ) μιας και δεν εχω ξανα αγοραασει κατι τετοιο

απλα θελω κατι οικονομικο στην καταναλωση ηλεκτρικου ρευματος (για να μην ερχεται πολυ ακριβα ο λογαριασμος της ΔΕΗ) 

Ότι και αν επιλέξεις . Οποιαδήποτε συσκευή θέρμανσης απο τις κατηγορίες που έβαλες στην παρένθεση . Απο την πιο φθηνή συσκευή έως την πιο ακριβή που υπάρχει . ΤΟ ΙΔΙΟ καίνε όλες . Δεν υπάρχει χειρότερος  απο οικονομικής πλευράς τρόπος απο το να θερμανεις χώρο με αντιστάσεις  ( όλες αυτές τις συσκευές που περιέγραψες  ) . 
Προσπάθησε να μαζέψεις λεφτά να πάρεις ένα κλιματιστικό . Τα μισά και λιγότερα χρήματα θα δίνεις στη ΔΕΗ . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η κλιματιστικο η  κανα επωνυμο αεροθερμο των 30-40 ευρω που θα το καις κανα δυο ωρες .

Τα στοιχεια που δινεις ειναι ελλειπη, τετραγωνικα , ωρες που θα το χρησιμοπιεις , εξωτερικη  θερμοκρασια  αλλα απο την αλλη φοιτητης εισαι ..:P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bluesattack είπε

Η κλιματιστικο η  κανα επωνυμο αεροθερμο των 30-40 ευρω που θα το καις κανα δυο ωρες .

Τα στοιχεια που δινεις ειναι ελλειπη, τετραγωνικα , ωρες που θα το χρησιμοπιεις , εξωτερικη  θερμοκρασια  αλλα απο την αλλη φοιτητης εισαι ..:P

κανα 10-15 τ.μ. το δωματιο 

θα το χρησιμοποιω κυριως το βραδυ για καμια ωρα 

πατρα σπουδαζω αρα χειμωνας πατρας 😝 δεν πανε και κατω του 0  

Δημοσ.

Ειχα θερμοπομπο 2χιλιαρο τον εκαιγα περιπου 10-12 ωρες την ημερα ολο τον μηνα.Η καταναλωση ηταν κοντα στο 2ευρω την μερα αν θυμαμαι καλα οποτε 60 ευρω τον μηνα με το νορμαλ τιμολογιο της δεη.Αν κανεις την δεη στο ονομα σου και παρεις το κοινωνικο τιμολογιο ισως ειναι αρκετα φθηνοτερα.Το χρησιμοποιουσα σε δωματιο 25 τμ και μου εβγαλε τον χειμωνα καλα.Το κλιματιστικο επειδη ημουν βορεια δεν εκανε δουλεια,αν εισαι αρκετα νοτια προτιμησε το.

• Like 1
Δημοσ.

Για τόσο λίγα τετραγωνικά και λίγες ώρες πάρε ένα απλό αερόθερμο που είναι πάμφθηνο.

Για καλύτερα ποιότητα θέρμανσης πάρε έναν θερμοπομπό που βγάζει και αέρα από πάνω σαν καλοριφέρ (δεν έχει ανεμιστήρα) και δεν κάνει καθόλου θόρυβο.

Από λεφτά με τόσο λίγη κατανάλωση δεν θα έχεις θέμα

• Like 1
Δημοσ.

Ένα κονβέκτορ θα σε καλύψει πλήρως και δεν κάνει και θόρυβο.
Και σε αντίθεση με το αερόθερμο που μόλις το κλείσεις παγώνει ο χώρος, αυτό επειδή ζεσταίνεται και το ίδιο, λειτουργεί σαν καλοριφέρ.

Είχαμε πάρει ένα atlantic f17 2000 watt τον Φεβρουάριο από το Leroy που το είχε προσφορά 35 ευρώ και το χρησιμοποιούσαμε σε ψηλοτάβανο δωμάτιο με 5 βαθμούς έξω και είμασταν μια χαρά.
Πριν είχαμε ένα αερόθερμο 2000 watt που μας ζάλιζε με το θόρυβο χωρίς να μας ζεσταίνει ιδιαίτερα!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/10/2019 στις 1:19 ΜΜ, K@r@s είπε

Καλησπερα σε ολους

Παρε ενα καλο κεραμικο αεροθερμο! Σου λεω καλο γιατι ειχα δοκιμασει ενα επωνυμο σε demo.. και ειχε καλυτερη αποδοση σε σχεση με καποια αλλα στα ιδια watt!

Εγω δεν θα επαιρνα κονβεκτορα γιατι δεν εχει κατευθυντικοτητα.. Το αεροθερμο θα το βαζεις απεναντι σου και θα εισαι οκ!

Φθηνη θερμανση θα κερδισεις μονο με το κλιμτιστικο σε σχεση με τα υπολοιπα θερμαντικα σωματα..!  Απλα αν το δωματιο εχει πολλες απωλειες θα γινεις φιλος με τις κιλοβατωρες!

Για μενα μεσοβεζικη λυση αεροθερμο απεναντι σου με θερμοστατη για να σου κανει οικονομια!!!

Δημοσ.

Στην ίδια φάση αναζήτησης είμαι, αλλά για 25τμ (όχι ενιαίο), κανα 10ωρο χρήσης ΚΑΙ με απώλειες. 

Ωραία και λογικά αυτά περί κλιματιστικού, αλλά προσωπικά, ξεκινάμε από τα βασικά...ΚΡΥΩΝΩ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ...ποτέ δεν με ζέστανε από μόνο του όταν είχα. Άσε που με ενοχλεί τρομερά όταν ξεραίνει τον αέρα. 

Οπότε σαν να το έχω πάρει απόφαση πως πάλι και φέτος θα κάνω πλούσια την ΔΕΗ...οπότε το δίλημμα μου πλέον περιορίζεται ως προς την ποιότητα της ζέστης ανάμεσα σε θερμοπομπό ή καλοριφέρ λαδιού.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Παρε ενα καλο κεραμικο αεροθερμο! Σου λεω καλο γιατι ειχα δοκιμασει ενα επωνυμο σε demo.. και ειχε καλυτερη αποδοση σε σχεση με καποια αλλα στα ιδια watt!

Εγω δεν θα επαιρνα κονβεκτορα γιατι δεν εχει κατευθυντικοτητα.. Το αεροθερμο θα το βαζεις απεναντι σου και θα εισαι οκ!

Φθηνη θερμανση θα κερδισεις μονο με το κλιμτιστικο σε σχεση με τα υπολοιπα θερμαντικα σωματα..!  Απλα αν το δωματιο εχει πολλες απωλειες θα γινεις φιλος με τις κιλοβατωρες!

Για μενα μεσοβεζικη λυση αεροθερμο απεναντι σου με θερμοστατη για να σου κανει οικονομια!!!

προτεινει καποιο καλο κεραμικο αεροθερμο; εχω αρχισει σιγα σιγα το ψαξιμο αλλα λεω να περιμενω μεχρι τελη προς αρχες νοεμβριου ωστε να πεσω και πανω στο black friday

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, K@r@s είπε

προτεινει καποιο καλο κεραμικο αεροθερμο; εχω αρχισει σιγα σιγα το ψαξιμο αλλα λεω να περιμενω μεχρι τελη προς αρχες νοεμβριου ωστε να πεσω και πανω στο black friday

7 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Αερόθερμα όλα τα δοκιμάσαμε και ήταν αποτυχία και πεταμένα λεφτά.

Είτε απλό είτε κεραμικό, μόλις έσβηνε έπεφτε και η θερμοκρασία.

Με το κονβέκτορ που πήραμε η διαφορά ήταν τεράστια.

Η ζέστη διαχέεται σε όλο το δωμάτιο, ενώ το αερόθερμο πρέπει να το έχεις στραμένο επάνω σου, που σημαίνει ότι δεν μπορείς να μετακινηθείς και αν υπάρχουν και άλλα άτομα στο χώρο, θα καθόμαστε αγκαλιασμένοι?

Εννοείται πως ό,τι ηλεκτρικό σώμα και να πάρεις ο λογαριασμός ηλεκτρικού θα είναι μεγάλος.

Το ζητούμενο είναι να έχεις καλό αποτέλεσμα.

Και τα ηλεκτρικά καλοριφέρ είναι προτιμότερα από τα αερόθερμα.

Εμείς προτιμήσαμε κονβέκτορ γιατί δεν πιάνει πολύ χώρο και μπορείς να το στερεώσεις και στον τοίχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αρχισαμε παλι τις θεωριες χωρις επιστημονικα ή εστω λογικα επιχειρηματα. Φιλε ενα αεροθερμο που βγαζει 1000 βατ ζεστη βγαζει την ιδια ζεστη με εναν κονβεκτορα 1000 βατ. Η ζεστη αυτη θα παει στο δωματιο και με τα δυο, δε χανεται καπου. Επισης η ζεστη αν θες να διαχεεται παντου, καλο ειναι το σωμα να εχει ανεμιστηρα, διαφορετικα αργει η διαδικασια με φυσικη μεταδοση. Τελος η ζεστη δε μπορει να ειναι γλυκια ουτε πικρη παρα μονο αλμυρη για τη τσεπη μας..... Α και κατι ακομα, αν κατι αργει να κρυωσει, παει να πει οτι αργει και να ζεσταθει, αν ζεστεινεται γρηγορα δε γινεται να αργει να κρυωσει, απλη φυσικη. Για 12 τετραγωνικα οτι παρεις απο αυτα τα ηλεκτρικα θα σε ζεστανει, το θεμα ειναι τι ακριβως χρηση θες να κανεις. Αν θες να το αναβεις για μια ωρα και μετα να πεφτεις για υπνο και να το κλεινεις, πρεπει να παρεις κατι γρηγορο με ανεμιστηρα... αλλα θα κανει σχετικο θορυβο αν τα πτερυγια εχουν μικρη διαμετρο. Αν δε θες φασαρια παρει λαδιου ή αυτους τους κονβεκτορες...

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...