Ronnie1985 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Γεια σας. Περασα τα windows 1903 απο την αρχη. Εβαλα τους τελευταιους drivers της RX580, κ σε συνδιασμο με το μονιτορ Aorus cv27f (το οποιο υποστηριζει HDR τεχνολογια) display port συνδεση, πεταξε μηνυμα με προτεινομενες ρυθμισεις (freesync, enhanced sync, τα hertz της οθονης, κλπ ) για να τα ενεργοποιησω οπου κ το κανα. Ενα απο αυτα ηταν κ το HDR k WCG. Με το που το ενεργοποιησα ξαφνικα η επιφανεια εργασιας αλλαξε χρωμα σαν να σκοτεινιασανε λιγο κ πιο ξεθωριασμενα.. Ακομα κ ο κερσορας του ποντικιου απο λευκος ειχε γινει σκουρο γκρι. Τι προβλημα παιζει να γινεται; Με τα πολλα κ απο ψαξιμο στο τι συμβαινει δε βρηκα ακρη, αλλα πηγα στις ρυθμισεις των windows, βρηκα την επιλογη HDR, κ την απενεργοποιησα. Ολα επανηλθοαν οπως στην αρχη τα χρωματα. Τι να κανω; Να το αφησω ετσι; Η υπαρχει καμια αλλη λυση;
NoiSy MaN Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Υποστηρίζει hdr όπως υποστηρίζουν και οι τηλεοράσεις των 400 ευρώ. Δηλαδή τόσο κακά που δείχνει χειρότερα από sdr και δεν έχει νόημα να το χρησιμοποιείς.
Coppermine Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 HDR8bits VA panel Για HDR θέλεις 10bit panel, στην περίπτωση που θέλεις HDR το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις monitor 8bit panel και HDR είναι σαν να μην έχεις βασικά.
NoiSy MaN Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Coppermine είπε HDR8bits VA panel Για HDR θέλεις 10bit panel, στην περίπτωση που θέλεις HDR το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις monitor 8bit panel και HDR είναι σαν να μην έχεις βασικά. Καλά αυτό είναι το λιγότερο από τα "προβλήματα" του αλλά τέλος πάντων. To bottom line είναι ότι με αυτό το monitor το ξεχνάει το hdr.
Acmilangr2 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Γεια σας. Περασα τα windows 1903 απο την αρχη. Εβαλα τους τελευταιους drivers της RX580, κ σε συνδιασμο με το μονιτορ Aorus cv27f (το οποιο υποστηριζει HDR τεχνολογια) display port συνδεση, πεταξε μηνυμα με προτεινομενες ρυθμισεις (freesync, enhanced sync, τα hertz της οθονης, κλπ ) για να τα ενεργοποιησω οπου κ το κανα. Ενα απο αυτα ηταν κ το HDR k WCG. Με το που το ενεργοποιησα ξαφνικα η επιφανεια εργασιας αλλαξε χρωμα σαν να σκοτεινιασανε λιγο κ πιο ξεθωριασμενα.. Ακομα κ ο κερσορας του ποντικιου απο λευκος ειχε γινει σκουρο γκρι. Τι προβλημα παιζει να γινεται; Με τα πολλα κ απο ψαξιμο στο τι συμβαινει δε βρηκα ακρη, αλλα πηγα στις ρυθμισεις των windows, βρηκα την επιλογη HDR, κ την απενεργοποιησα. Ολα επανηλθοαν οπως στην αρχη τα χρωματα. Τι να κανω; Να το αφησω ετσι; Η υπαρχει καμια αλλη λυση; Καλησπέρα. Είναι φυσιολογικό να δείχνουν τα χρώματα στα windows έτσι. Μέσα στα παιχνίδια όμως (ΟΧΙ σε όλα) τα χρώματα είναι σωστά Πέρα απο αυτό. Η οθόνη σου έχει ψεύτο HDR (400nits) και δεν θα δεις ιδιαίτερη διαφορά Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από Acmilangr2
Ronnie1985 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Παντως στις ρυθμισεις οθονης που αναφερει αναλυση κ hz, στο βαθος χρωματος λεει 10 (bit η κατι αλλο)... Αν θυμαμαι καλα γιατι δεν ειμαι εκτος σπιτιου τωρα. Οποτε σωστα το απενεργοποιησα μεσα απο τα windows to hdr κ το αφηνω ετσι σωστα; Κατι ακομα γιατι ειμαι ψιλοασχετος απο οθονες. Τα hz να τα αφησω 165 οπως ειναι; Η να το ριξω χειροκινητα στα 120-144? Φανταζοναι δε θα υπαρχει οπτικη διαφορα τρελη κ ισως δε "ζοριζεται" κ η οθονη παραπανω στην αποδωση μικρενωντας ετσι ο χρονος ζωης της (ισως;) η μα***ιες λεω;; 1
Sheogorath Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 18 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Παντως στις ρυθμισεις οθονης που αναφερει αναλυση κ hz, στο βαθος χρωματος λεει 10 (bit η κατι αλλο)... Αν θυμαμαι καλα γιατι δεν ειμαι εκτος σπιτιου τωρα. Οποτε σωστα το απενεργοποιησα μεσα απο τα windows to hdr κ το αφηνω ετσι σωστα; Κατι ακομα γιατι ειμαι ψιλοασχετος απο οθονες. Τα hz να τα αφησω 165 οπως ειναι; Η να το ριξω χειροκινητα στα 120-144? Φανταζοναι δε θα υπαρχει οπτικη διαφορα τρελη κ ισως δε "ζοριζεται" κ η οθονη παραπανω στην αποδωση μικρενωντας ετσι ο χρονος ζωης της (ισως;) η μα***ιες λεω;; Ρίξε τα 144 ναι, άμα δεν χρειάζεσαι 165.
Ronnie1985 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Ρίξε τα 144 ναι, άμα δεν χρειάζεσαι 165. Οποτε αυτο που εγραψα για ζορισμα κ διαρκεια ζωης ισχυει κατα καποιο τροπο; Αλλαζω τα hz απο τις ρυθμισεις μεσα απο τα windows που εχει κ την αναλυση κλπ; Η υπαρχει πιο σωστος τροπος απο αλλου; Απο το radeon andrenali e της καρτας η ακομα κ μεσα απο το osd του μονιτορ; (Αν υπαρχει κιολας τετοια επιλογη)
Sheogorath Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 33 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Οποτε αυτο που εγραψα για ζορισμα κ διαρκεια ζωης ισχυει κατα καποιο τροπο; Αλλαζω τα hz απο τις ρυθμισεις μεσα απο τα windows που εχει κ την αναλυση κλπ; Η υπαρχει πιο σωστος τροπος απο αλλου; Απο το radeon andrenali e της καρτας η ακομα κ μεσα απο το osd του μονιτορ; (Αν υπαρχει κιολας τετοια επιλογη) Λογικά από τα windows αρκεί.
Ronnie1985 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 4 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Οποτε αυτο που εγραψα για ζορισμα κ διαρκεια ζωης ισχυει κατα καποιο τροπο;
Ronnie1985 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 9 ώρες πριν, Sheogorath είπε Ρίξε τα 144 ναι, άμα δεν χρειάζεσαι 165. Αν βγαζω σε απαιτητικα παιχνιδια 60-70 fps με την rx580, αν ειναι σε 144hz θα ει αι πιο smooth απο το να το εχω 165? Απλα ψαχνω εναν λογο που να αξιζει για να το γυρισω σε πιο χαμηκα hz κ σε συνδιασμο με την καρτα που εχω. Γιατι παιζω κ πιο παλια κ ελαφρια παιχνιδια οπως τα trine οποιος τα γνωρηζει, κανα μορταλ κομπατ η και fifa, οπιυ τα fps συγουρα ειναι πιο πολλα απο 60-70. Οποτε ψαχνω να εχω την οθονη σε μια αναλυση μια κ καλη χωρις να καθκμακ να αλλαζω καθε φορα. Τα 165hz ειναι χωρις oc στη συγκεκριμενη οθονη. Απλα αν λογω πολλων hz αυξανονται οι πιθανοτητες για καμενο πιξελ μελλοντικα η οτιδηποτε αλλα προβληματα στο hardware της οθονης τοτε ναι να χαμηλωσω τα hz απο τωρα ποη ειναι νωρις... Σορυ αν σας επρηξα, απλα δεν εχω ξαναπαρει τοσο ακριβη οθονη (για τα δικα μου δεδομενα τη θεωρω) κ ηθελα σε κατι futureproof γιατι σιγουρα μελλοντικα θα μπει πιο δυνατη καρτα γραφικων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα