Ukforthemoment Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Βαζε οσο λιγότερο μπορείς μέχρι να κοψεις τελείως το γλυκαντικό. 1
challenger_4 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Από 3 κουταλιές ζάχαρη στον καφέ το έχω μειώσει σε 1 κοφτή καστανή ζάχαρη. Δεν πάει λιγότερο... Επειδή όμως πίνω 2-3 καφέδες την μέρα θελω τουλάχιστον τον ένα καφέ να τον πίνω με κάποιο υποκατάστατο.
keravnos21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Στεβια να βαζετε, δεν ανεβαζει τον γλυκαιμικο δεικτη.
challenger_4 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Αυτό κάνω... αλλά η απορία μου είναι κατά πόσο η εριθρυτόλη που περιέχει η στέβια, μπορεί να είναι καρκινογόνος.
keravnos21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Αυτο δεν το γνωριζω αλλα απο τοτε που ξεκινησα την στεβια το ζαχαρο μου ειναι 0.85 με 0.90 μαξιμουμ ενω με την ζαχαρη εφτανε 1.15 με 1.20 ενω το οριο ειναι 1.10.Σαν ποσοτητα καταναλωνω την ιδια. 2
Shadows Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, challenger_4 είπε Αυτό κάνω... αλλά η απορία μου είναι κατά πόσο η εριθρυτόλη που περιέχει η στέβια, μπορεί να είναι καρκινογόνος. Οχι δεν ειναι,ουτε βεβαια κανενα αλλο συνθετικο γλυκαντικο εχει βρεθει καρκινογονο μεχρι τωρα. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2021 από Shadows
challenger_4 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Υπάρχουν μελέτες που συνδέουν την ζαχαρίνη και την ασπαρτάμη με την εμφάνιση καρκίνου. Δεν έχω βρει κάτι για την εριθρυτόλη. Αν κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο ας μας πει.
adi32 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Τωρα τελευταια φτιαχνω το παγωτο αυτο και μου φαινεται πολυ ευκολο και ωραιο και γλυκο. Δεν εχω μετρηθει ομως μετα να δω τι γινεται στην πραξη
rus Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 21/5/2021 στις 7:39 ΜΜ, challenger_4 είπε Υπάρχουν μελέτες που συνδέουν την ζαχαρίνη και την ασπαρτάμη με την εμφάνιση καρκίνου. Δεν έχω βρει κάτι για την εριθρυτόλη. Αν κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο ας μας πει. Ολα τα γλυκαντικα πλην στεβιας ειναι επικινδυνα. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από rus
challenger_4 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 14 ώρες πριν, rus είπε Ολα τα γλυκαντικα πλην στεβιας ειναι επικινδυνα. Η στέβια δεν είναι επικίνδυνη; Το DeligioStevia στα συστατικά λέει: Γλυκαντικά: ερυθριτόλη, γλυκοζίτες στεβιόλης 0.5% (από εκχύλισμα του φυτού Στέβια). Από αυτό εγώ καταλαβαίνω ότι το 0.5% προέρχεται από το φυτό στέβια και το υπολοιπο 99.5% είναι ερυθριτόλη. Το διαβάζω λάθος;
rus Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, challenger_4 είπε Η στέβια δεν είναι επικίνδυνη; Το DeligioStevia στα συστατικά λέει: Γλυκαντικά: ερυθριτόλη, γλυκοζίτες στεβιόλης 0.5% (από εκχύλισμα του φυτού Στέβια). Από αυτό εγώ καταλαβαίνω ότι το 0.5% προέρχεται από το φυτό στέβια και το υπολοιπο 99.5% είναι ερυθριτόλη. Το διαβάζω λάθος; Σωστα διαβαζεις. Ακινδυνο σκευασμα κατα 0.5% 😆
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο παθολος μου ειπε στεβια Η ενδικρινολογος Αγάβη , Ζαχαρη καρυδας ή Φρουκτοζη πορτοκαλιου Δεν ξέρω γιατί διαφωνούν Προβλημα με σακχαρο Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από Γιάννης Platano
Menelaos83 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Ο παθολος μου ειπε στεβια Η ενδικρινολογος Αγάβη , Ζαχαρη καρυδας ή Φρουκτοζη πορτοκαλιου Δεν ξέρω γιατί διαφωνούν Προβλημα με σακχαρο Καλυτερα παρε και αλλη γνωμη, απο τα λιγα που εχω διαβασει η στεβια μαλλον ειναι προτιμοτερο αλλα η δικη μου γνωμη δεν παιζει ρολο. 1
G.bar Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 16 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Ο παθολος μου ειπε στεβια Η ενδικρινολογος Αγάβη , Ζαχαρη καρυδας ή Φρουκτοζη πορτοκαλιου Δεν ξέρω γιατί διαφωνούν Προβλημα με σακχαρο Στέβια και από εμένα, απλά βρες ένα προϊόν το οποίο να μην είναι γεμάτο άλλες γλυκαντικές ουσίες μέσα. Φυσικά και κάτι πρόσθετο θα έχει, γιατί η στέβια από μόνη της δεν μπορεί να καταναλωθεί, αλλά να δεις σε τι ποσοστό έχει τι. Αλλιώς είναι να έχει πχ 70% στέβια 30% σουκραλόζη, και αλλιώς 50%σουκραλόζη 40%ασπαρτάμη και 10% στέβια. Και τα δυο προϊόντα στέβια είναι αλλά το 2ο είναι χειρότερο κατα πολύ. Δεν μπορώ να σκεφτώ ποιος γιατρός προτείνει άγαβη και φρουκτόζη-που είναι χειρότερη από την απλή ζάχαρη-, πιθανόν γιατρός κάποιας άλλης εποχής. Από εκεί και έπειτα αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που να μην στο επιτρέπει και θες να δεις άμεσα αλλαγές, κόψε οτιδήποτε έχει αλεύρι/ζάχαρη/σπορέλαια και συνδύασε το με διαλειμματική νηστεία.
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, G.bar είπε Στέβια και από εμένα, απλά βρες ένα προϊόν το οποίο να μην είναι γεμάτο άλλες γλυκαντικές ουσίες μέσα. Φυσικά και κάτι πρόσθετο θα έχει, γιατί η στέβια από μόνη της δεν μπορεί να καταναλωθεί, αλλά να δεις σε τι ποσοστό έχει τι. Αλλιώς είναι να έχει πχ 70% στέβια 30% σουκραλόζη, και αλλιώς 50%σουκραλόζη 40%ασπαρτάμη και 10% στέβια. Και τα δυο προϊόντα στέβια είναι αλλά το 2ο είναι χειρότερο κατα πολύ. Δεν μπορώ να σκεφτώ ποιος γιατρός προτείνει άγαβη και φρουκτόζη-που είναι χειρότερη από την απλή ζάχαρη-, πιθανόν γιατρός κάποιας άλλης εποχής. Από εκεί και έπειτα αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που να μην στο επιτρέπει και θες να δεις άμεσα αλλαγές, κόψε οτιδήποτε έχει αλεύρι/ζάχαρη/σπορέλαια και συνδύασε το με διαλειμματική νηστεία. Ενδοκρινολογος 47 ετων . Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από Γιάννης Platano
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα