zoranb Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν υποκατάστατα ζάχαρης (π.χ. Στέβια) με τα οποία να μπορεί κάποιος να παρασκευάζει γλυκά; Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από zoranb
czarjuly Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Η φρουκτόζη είναι ένα καλό υποκατάστατο ζάχαρης αλλά δεν συστήνεται πλέον για διαβητικούς η στέβια πρέπει να είναι ακριβή για γλυκά
zoranb Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εάν η Στέβια είναι η ασφαλέστερη όμως, τότε Στέβια! Άραγε να υπάρχει σε μορφή άχνης ή κόκκων ζάχαρης; Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από zoranb
ELTASSOS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, zoranb είπε Εάν η Στέβια είναι η ασφαλέστερη όμως, τότε Στέβια! Άραγε να υπάρχει σε μορφή άχνης ή κόκκων ζάχαρης; Σε σκονη υπαρχει στα σμαρκετς η βιολογικα. Επισης σε υγρο. Εχω δει σε καφε πελατες να εχουν μαζι τους υγρο σε μπουκαλακι. Υπαρχει φυσικη και τεχνητη. 1
zoranb Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Κουραμπιέδες θα φτιάξεις; Cheesecake, Μελομακάρονα, Μουστοκούλουρα! 1 ώρα πριν, ELTASSOS είπε Υπαρχει φυσικη και τεχνητη. Τεχνητή;
mic2mic Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Αυτή που πλησιάζει περισσότερο την ζάχαρη και στην γεύση και στις ιδιότητες όταν θερμανθεί, είναι η σουκραλόζη.
mcstefan7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Η στέβια απαγορεύεται να ψηθεί (νομίζω να φτάσει πάνω απο τους 90 βαθμούς). Το καλύτερο υποκατάστατο είναι η μαλτιτόλη. Αν θες για να φτιάξεις γλυκά για το σπίτι σου το πιο υγιεινό είναι το μέλι ή η αγάβη. 1
Shadows Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η μαλτιτολη ειναι το μοναδικο υποκαταστατο που διατηρει τις ιδιες γευστικες αλλα και ''φυσικες'' ιδιοτητες με την ζαχαρη στην ζαχαροπλαστικη.Φυσικα και αυτη εχει τα θεματα της γιατι προκαλει διαρροια σε σχετικα υψηλη καταναλωση και δεν ειναι απολυτα ασφαλης για διαβητικους. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από Shadows
vasdim1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δες αυτό https://deligios.com/shop/stevia/στέβια-300g/ νομίζω σε καλύπτει.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 10 ώρες πριν, zoranb είπε Cheesecake, Μελομακάρονα, Μουστοκούλουρα! Βλασφημία!!!!!!! Μελομακάρονα με στέβια;
antbyron Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τα υποκατάστατα της ζάχαρης με τα συν και τα πλην τους. https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto/sweeteners#monkfruit Λέει και για κάποια καινούρια υποκατάστατα(bocha sweet πχ) τα οποία είναι αρκετά γνωστά σε συνταγές στο youtube(αμερικάνικες συνήθως), που όμως δεν τα βρίσκω στην ελληνική αγορά διότι είναι καινούρια και δεν έχουν αδειοδοτηθεί μάλλον στην Ευρώπη.
Shadows Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Το μεγαλυτερο προβλημα με τα γλυκαντικα με εξαιρεση την μαλτιτολη δεν ειναι μονο οτι χανουν την γλυκια τους γευση με το ψησιμο,αλλα οτι δεν μπορουν να αφυδατωσουν το μειγμα ενος γλυκου πχ κεικ και θα πρεπει να γινει χρηση αλλου συστατικου με αυτη την ιδιοτητα.
zoranb Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα με τις γνώσεις σας παιδιά! Και δεν το περίμενα πως θα υπήρχαν τόσα πολλά γλυκαντικά... αυτό που με προβληματίζει είναι πόσο ασφαλή είναι όλα αυτά κ εάν επιρρεάζουν διάφορους δείκτες της υγείας μας.
challenger_4 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Επαναφέρω το θέμα καθώς τελευταία προσπαθώ στον καφέ να αντικαταστήσω την ζάχαρη. Η Στέβια σε σκόνη περιέχει ποσότητες ερυθριτόλης, που είναι φυτικό προιόν καλαμποκιού. Τί γνωρίζετε γι αυτή την ουσία; Σύμφωνα με τον FDA δεν είναι καρκινογόνος, αλλά μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, κράμπες, αέρια και σε μικρότερο βαθμό διάρροια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα