Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν υποκατάστατα ζάχαρης (π.χ. Στέβια) με τα οποία να μπορεί κάποιος να παρασκευάζει γλυκά;

Επεξ/σία από zoranb
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η φρουκτόζη είναι ένα καλό υποκατάστατο  ζάχαρης αλλά δεν συστήνεται πλέον για διαβητικούς η στέβια πρέπει να είναι ακριβή για γλυκά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν η Στέβια είναι η ασφαλέστερη όμως, τότε Στέβια! Άραγε να υπάρχει σε μορφή άχνης ή κόκκων ζάχαρης;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zoranb είπε

Εάν η Στέβια είναι η ασφαλέστερη όμως, τότε Στέβια! Άραγε να υπάρχει σε μορφή άχνης ή κόκκων ζάχαρης;

Σε σκονη υπαρχει στα σμαρκετς η βιολογικα. Επισης σε υγρο. Εχω δει σε καφε πελατες να εχουν μαζι τους  υγρο σε μπουκαλακι. Υπαρχει φυσικη και τεχνητη.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Κουραμπιέδες θα φτιάξεις;

Cheesecake, Μελομακάρονα, Μουστοκούλουρα!

1 ώρα πριν, ELTASSOS είπε

Υπαρχει φυσικη και τεχνητη.

Τεχνητή;

Δημοσ.

Αυτή που πλησιάζει περισσότερο την ζάχαρη και στην γεύση και στις ιδιότητες όταν θερμανθεί, είναι η σουκραλόζη.

Δημοσ.

Η στέβια απαγορεύεται να ψηθεί (νομίζω να φτάσει πάνω απο τους 90 βαθμούς). Το καλύτερο υποκατάστατο είναι η μαλτιτόλη. Αν θες για να φτιάξεις γλυκά για το σπίτι σου το πιο υγιεινό είναι το μέλι ή η αγάβη.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μαλτιτολη ειναι το μοναδικο υποκαταστατο που διατηρει τις ιδιες γευστικες αλλα και ''φυσικες'' ιδιοτητες με την ζαχαρη στην ζαχαροπλαστικη.Φυσικα και αυτη εχει τα θεματα της γιατι προκαλει διαρροια σε σχετικα υψηλη καταναλωση και δεν ειναι απολυτα ασφαλης για διαβητικους.

Επεξ/σία από Shadows
Δημοσ.

Ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τα υποκατάστατα της ζάχαρης με τα συν και τα πλην τους.

https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto/sweeteners#monkfruit

Λέει και για κάποια καινούρια υποκατάστατα(bocha sweet πχ) τα οποία είναι αρκετά γνωστά σε συνταγές στο youtube(αμερικάνικες συνήθως), που όμως δεν τα βρίσκω στην ελληνική αγορά διότι είναι καινούρια και δεν έχουν αδειοδοτηθεί μάλλον στην Ευρώπη.

Δημοσ.

Το μεγαλυτερο προβλημα με τα γλυκαντικα με εξαιρεση την μαλτιτολη δεν ειναι μονο  οτι χανουν την γλυκια τους γευση με το ψησιμο,αλλα οτι δεν μπορουν να αφυδατωσουν το μειγμα ενος γλυκου πχ κεικ και θα πρεπει να γινει χρηση αλλου συστατικου με αυτη την ιδιοτητα.

Δημοσ.

Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα με τις γνώσεις σας παιδιά! Και δεν το περίμενα πως θα υπήρχαν τόσα πολλά γλυκαντικά... αυτό που με προβληματίζει είναι πόσο ασφαλή είναι όλα αυτά κ εάν επιρρεάζουν διάφορους δείκτες της υγείας μας.

  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα καθώς τελευταία προσπαθώ στον καφέ να αντικαταστήσω την ζάχαρη. Η Στέβια σε σκόνη περιέχει ποσότητες ερυθριτόλης, που είναι φυτικό προιόν καλαμποκιού. Τί γνωρίζετε γι αυτή την ουσία; Σύμφωνα με τον FDA δεν είναι καρκινογόνος, αλλά μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, κράμπες, αέρια και σε μικρότερο βαθμό διάρροια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...