Προς το περιεχόμενο

Τι να κάνω στη ζωή μου ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/10/2019 στις 9:36 ΜΜ, pavlospao13 είπε

Η κλασσικη απορια.Τι να κανω με τη ζωη μου.

Καλησπερα,ονομαζομαι παυλος ειμαι 22 ετων και δεν ξερω τι να κανω στη ζωη μου.εχω δοκιμασει διαφορα πραγματα και δεν μπορω να βρω τι ειναι αυτο που θελω.

Μεχρι τωρα εχω δουλέψει σε ντελιβερι,barista και εχω τελιωσει σχολη μαγειρικης και εχω δουλεψει σαν μαγειρας αλλα δεν μου αρεσει καθολου μα καθολου!

Ψαχνω να βρω κατι το οποιο θα το σπουδασω και θα πω αυτο θα κανω στη ζωη μου.Αλλα πραγματικα δεν μπορω να καταληξω σε τι.Πραγματικα βρισκομαι σε αδιεξοδο.

Αυτην τη στιγμη εργαζομαι σαν barista αλλα δεν εχει ουτε προοπτικες ουτε καλο μισθο.Δεν ειναι μια δουλεια που θα μπορω να κανω για παντα οσο και αν μου αρεσει.

Τον τελευταιο καιρο που ψαχνω το θεμα σκεφτομαι να ασχοληθω με διοικηση ειτε web developer.Μου αρεσουν οι υπολογιστες αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορω να βρω δουλεια σε αυτο στην ελλαδα και αν θελω να ειμαι μονιμα κολλημενος σε εναν υπολογιστη.Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω..Θελω μια καθαρη δουλεια που να μην σε εξαντλει καθε μερα οπως η κουζινα και με απολαβες που στα 30+ μου θα μπορω να συντηρησω μια οικογενεια.Πραγματικα βοηθηστε με γιατι δεν μπορω απλα να αφησω τα χρονια να περνανε και να μην κανω τιποτα.Ευχαριστω για τον χρονο σας!

Δημόσιος υπάλληλος. Στρατιωτικές αστυνομικές σχολές δεν θα κάνεις τπτ. Όπου αλλού θα γαμ... Και αν το λες τώρα στα 22 στα 40 τι θα λες; 

Επεξ/σία από stifler12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Φαινεται  να   "γνωριζεις"   οποτε   δεν  μας   ενημερωνεις   και  εμας   τους   ασχετους?

Αν  θελεις   φυσικα....:P

λάθος κάνεις φίλε μου

δεν γνωρίζω , δεν είμαι ούτε επαγγελματίας ούτε ερασιτέχνης , καμία σχέση

απλά παρακολούθησα την συγκεκριμένη εκπομπή στην τηλεόραση που παρουσίασε το θέμα και ανάφερε τις δυσκολίες του επαγγέλματος αυτού που αρκετοί νομίζουν εύκολο / εύκολα χρήματα

34 λεπτά πριν, stifler12 είπε

Δημόσιος υπάλληλος. Στρατιωτικές αστυνομικές σχολές δεν θα κάνεις τπτ. Όπου αλλού θα γαμ... Και αν το λες τώρα στα 22 στα 40 τι θα λες; 

Συμφωνώ 100%

αν θες να ζήσεις οικογένεια

τότε είναι μονόδρομος το να είσαι Δημόσιος Υπάλληλος

καθώς να είσαι Ιδιωτικός Υπάλληλος ή Ελεύθερος Επαγγελματίας δεν είναι ότι το καλύτερο ειδικά στην χώρα μας

αν έχεις σκοπό να ζήσεις στο εξωτερικό τότε πάω πάσο...

11 ώρες πριν, GoDRiC- είπε

Δηλαδή υδραυλικός ηλεκτρολόγος μηχανικός δε θα πεινάσεις ποτέ και θα έχεις πάντα λεφτά;

Φίλος ηλεκτρολόγος προ κρίσης έβγαζε 4000 - 5000 χιλιάδες ευρώ το μήνα , τώρα είναι στο 2500 - 3000 λόγω κρίσης , αλλά μπορεί Κυριακή να δουλεύει , το λέω γιατί τα ξέρω από μέσα τα πράγματα , αλλά πολύ τρέξιμο , 15ωρα σερί Δευτέρα με Σάββατο , έχει τρέξιμο αλλά από την άλλη κέρδος B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ss13 είπε

Φίλος ηλεκτρολόγος προ κρίσης έβγαζε 4000 - 5000 χιλιάδες ευρώ το μήνα , τώρα είναι στο 2500 - 3000 λόγω κρίσης , αλλά μπορεί Κυριακή να δουλεύει , το λέω γιατί τα ξέρω από μέσα τα πράγματα , αλλά πολύ τρέξιμο , 15ωρα σερί Δευτέρα με Σάββατο , έχει τρέξιμο αλλά από την άλλη κέρδος B)

Βοηθο θελει? και με τα μισα βολευομαι 😋

Επεξ/σία από Kostas.karras
  • Like 1

16 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε

Βοηθο θελει? κασι με τα μισα βολευομαι 😋

Είναι δουλειά που δουλεύεις μόνος σου , αλλά εαν την τρέξεις καλά κερδίζεις B)

• Like 1

τα συγκεκριμενα επαγγελματα δεν πεθαινουν ποτε γιατι παντα ο κοσμος θα πινει νερο κ θα χεζει κ για να το κανει αυτο θα πρεπει να αναβει το φως κ για να πηγαινει στη δουλεια του η να πληρωνει τη δεη η την ευδαπ θα χρησιμοποιει το αυτοκινητου, οσο πιο νωρις δικτυωθεις τοσο το καλυτερο κ μαθεις τη δουλεια εισαι μικρος κ ανετα στα 30 σου θα βγεις εξω μονος σου να δουλεψεις,τωρα αν ψαχνεις κατι ευκαιριακο τεμπελικο κ να σου ερθουν τα χρηματα εξ ουρανου περιμενε.

13 ώρες πριν, GoDRiC- είπε

Δηλαδή υδραυλικός ηλεκτρολόγος μηχανικός δε θα πεινάσεις ποτέ και θα έχεις πάντα λεφτά;

Επειδη μιλαω παντα με τις δικες μου εμπειριες ζωης κ την μεχρι τωρα πορεια μου ναι θα εχεις παντα λεφτα κ παντα δουλεια αρκει να εισαι κσυ σαν επαγγελματιας σωστος κ τυπικος αυτα πανε μαζι.

8 ώρες πριν, pavlospao13 είπε

δεν περιμενω πολλα αλλα εχκυν διαφορα τα δημοσια απο τα ιδιωτικα και γενικα απο ιεκ σε ιεκ

Μεγαλη διαφορα δεν θα εχουν , ισως να γινεται πιο σοβαρο μαθημα ομως στα ιδιωτικα , αλλα δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο ιδιωτικο οποτε δεν γνωριζω.

Αμα διαθετεις χρηματα κι εχεις ορεξη να διαβασεις ,καλυτερα να τα διαθεσεις για να σπουδασεις σε ενα πανεπιστημιο (οπως πχ το ΕΑΠ που εχει και πληροφορικη) παρα σε ΙΕΚ. Προσωπικη αποψη.

• Like 1

3 ώρες πριν, ss13 είπε

Είναι δουλειά που δουλεύεις μόνος σου

Καλά μόνος δεν την δουλεύεις, ειδικά όταν περνάς καλώδια, χρειάζεσαι κάποιον να τα τραβάει, και μαζί να πιάνει την χλέπα του μάστορα και το άβα 😄.

1 ώρα πριν, livefreeordie είπε

Μεγαλη διαφορα δεν θα εχουν , ισως να γινεται πιο σοβαρο μαθημα ομως στα ιδιωτικα , αλλα δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο ιδιωτικο οποτε δεν γνωριζω.

Αμα διαθετεις χρηματα κι εχεις ορεξη να διαβασεις ,καλυτερα να τα διαθεσεις για να σπουδασεις σε ενα πανεπιστημιο (οπως πχ το ΕΑΠ που εχει και πληροφορικη) παρα σε ΙΕΚ. Προσωπικη αποψη.

η αληθεια ειναι πως πρωτη φορα ακουω για το εαπ και το ψαχνω!πληρωνεις διδακτρα?

8 ώρες πριν, predator77 είπε

τα συγκεκριμενα επαγγελματα δεν πεθαινουν ποτε γιατι παντα ο κοσμος θα πινει νερο κ θα χεζει κ για να το κανει αυτο θα πρεπει να αναβει το φως κ για να πηγαινει στη δουλεια του η να πληρωνει τη δεη η την ευδαπ θα χρησιμοποιει το αυτοκινητου, οσο πιο νωρις δικτυωθεις τοσο το καλυτερο κ μαθεις τη δουλεια εισαι μικρος κ ανετα στα 30 σου θα βγεις εξω μονος σου να δουλεψεις,τωρα αν ψαχνεις κατι ευκαιριακο τεμπελικο κ να σου ερθουν τα χρηματα εξ ουρανου περιμενε.

Επειδη μιλαω παντα με τις δικες μου εμπειριες ζωης κ την μεχρι τωρα πορεια μου ναι θα εχεις παντα λεφτα κ παντα δουλεια αρκει να εισαι κσυ σαν επαγγελματιας σωστος κ τυπικος αυτα πανε μαζι.

θες να μου πεις ποια ειναι τα τεχνικα επαγγελματα που πιστευεις οτι θα εχουν παντα ψωμι στην ελλαδα;

4 ώρες πριν, Stamos_polixniotis99 είπε

Ξανάδωσε πανελλήνιες από την κατεύθυνση οικονομικά και στόχευσε για οικονομικές σχολές. Είμαι ΤΕΙ πληροφορικής τώρα στη Σίνδο μπαίνω φέτος 3ο έτος και πραγματικά το σιχαίνομαι το αντικείμενο. Μέχρι και στην κατά τα άλλα συμπαθέστατη γλώσσα προγραμματισμού C/C++ δεν κάνω ασκήσεις. Φανταστείτε σε κάτι αλλά μαθήματα τι κάνω. Αλλού δεν πάω καν να δώσω κι αλλού πάω να δώσω και γράφω χαλιά. Ακόμη και στατιστική που υποτίθεται είμαι πολύ καλός έγραψα 2.5/10 στο τελικό διαγώνισμα Σεπτεμβρίου. Αν μπορούσα θα ξαναέδινα πανελλήνιες για οικονομικές σχολές (όχι σε πληροφορικής δε μπορώ πραγματικά βγάζω σπυράκια εκεί μέσα) ή θα πήγαινα σε ΙΕΚ/ΟΑΕΔ/σεμινάρια για να μάθω μια τέχνη ή ένα επάγγελμα. Από την άλλη όμως θα πρέπει να βρω καθηγητή/τρια στο ΑΟΘ (πραγματικά ο καθηγητής του ΑΟΘ στη Γ Λυκείου στο φροντιστήριο ήταν σίχαμα) αν τελικά του χρόνου ξαναδώσω για οικονομικές σχολές. Μόνος μου δεν την βγάζω. Αν εσύ είσαι μια φορά χάλια εγώ είμαι 10 φορές χάλια.

Σκέφτομαι ΙΕΚ Κορδελιού στον τομέα λογιστικής έχω γνωστή/φίλη που έχει τελειώσει εκεί. Άμα η μάνα μου μάθει ότι θέλω να πάω σε ΙΕΚ θα με σφάξει. Άμα επίσης μάθει ότι θέλω να γίνω οτιδήποτε εκτός από ΠΑΟΚ σε ομάδα (πχ Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ηρακλής, Ατρόμητος κλπ) πάλι θα με σφάξει. Γενικά η μάνα μου είναι φύρερ με όλη τη σημασία της λέξης. Όχι ότι ο πατέρας μου πάει πίσω αλλά η μάνα μου είναι σκέτος φύρερ. Μόνο το μουστάκι της λείπει. Δεν καταλαβαίνει επιτέλους ότι είμαι 20 ετών και 1 μήνα και ότι θα κάνω ότι γουστάρω; Είμαι πλέον ενήλικος και έχω το δικαίωμα να πάω σε ΙΕΚ αν το θελήσω (κι όχι στα γ@μημενα ΑΕΙ/ΤΕΙ που θέλει εκείνη να είμαι/πηγαίνω), να πιάσω δουλειά άμα θέλω σε καφέ ή σε ρεσεψιόν γυμναστηρίου (για το 2ο σκέφτομαι έντονα μιας που πάω και σε γυμναστήριο - στο mad gym Νεάπολης για όσους το ξέρετε) και να υποστηρίζω ότι ομάδα γουστάρω κι όχι ότι θέλει εκείνη (δεν έχω κάτι σοβαρό με τον ΠΑΟΚ απλά το αναφέρω). Της έχω εξηγήσει πολλάκις τα δικά μου θέλω. Λόγω αδιαφορίας μου για τη σχολή προχθές μου κοπάνησε ένα "ωχ πάνε οι σπουδές!!!" λες κι αν πάω σε ΙΕΚ θα είναι καταστροφή! Να ξαναδώσω πανελλήνιες ούτε που το σκέφτομαι και επίσης θα μείνω Ελλάδα. Εξωτερικό να πάνε αυτοί που γουστάρουν το κρύο, το χιόνι και τη βροχή (εδώ που τα λέμε μισώ και τον καύσωνα αλλά ο χειμώνας και το φθινόπωρο ακόμη και στην Ελλάδα είναι σκληρές εποχές - πόσο μάλλον στη βόρεια Ευρώπη). Πρέπει οι γονείς μου κάποια στιγμή να καταλάβουν και τα δικά μου θέλω κι όχι μόνο να μου επιβάλλουν τα δικά τους. Στην τελική όπως προείπα ενήλικος είμαι κι ότι γουστάρω θα κάνω!!!

Ποιος σε κρατάει αγαπητέ μου? Και ομάδα άλλαξε και κατεύθυνση σπουδών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, pavlospao13 είπε

η αληθεια ειναι πως πρωτη φορα ακουω για το εαπ και το ψαχνω!πληρωνεις διδακτρα?

Ναι πληρωνεις καποια διδακτρα αλλα αξιζει ,καθως ειναι χαρτι πανεπιστημιου ισαξιο με οποιοδηποτε αλλο πανεπιστημιο πληροφορικης κι επισης τα μαθηματα γινονται εξ'αποστασεως,πραγμα που σου δινει και την δυνατοτητα να σπουδασεις οπου κι αν βρισκεσαι. Μπορεις να το ψαξεις καλυτερα στη σελιδα του ΕΑΠ και σε αναλογα γκρουπ,απλως να εισαι προετοιμασμενος για πολυ διαβασμα (κι ειδικα στην συγκεκριμενη ειδικοτητα που δεν ειναι θεωρητικη) αλλα αν εισαι αποφασισμενος οτι αυτο ειναι που σου αρεσει και που θελεις να ακολουθησεις,τοτε ολα θα γινουν.

Επεξ/σία από livefreeordie

7 ώρες πριν, GoDRiC- είπε

θες να μου πεις ποια ειναι τα τεχνικα επαγγελματα που πιστευεις οτι θα εχουν παντα ψωμι στην ελλαδα;

Ο καλός υδραυλικός , ο καλός ηλεκτρολόγος , ο καλός μηχανικός , ο καλός κουρέας , ο καλός ψυκτικός , ο καλός τεχνικός υπολογιστών , ο καλός προγραμματιστής , τώρα λόγω των ξένων χεριών ( Πακιστανών κλπ ) όλα τα επάγγέλματα δεν έχουν τα μεροκάματα όπως παλιά αλλά έχουν ψωμί , υπάρχουν δουλειές που αποφέρουν χρήματα απλά ο Έλληνα λόγω νοοτροπίας ( βαρεμάρας - τεμπελιάς ) δεν τα κάνει .

Είδα τις προάλες έναν γνωστό μου , λέγαμε για την κρίση κλπ , μου λέει ' ξέρεις τι έκανα εγώ ; Αγόρασα βυτίο από Γερμανία ( νομίζω μου είπε ) ' έχει κάνει κονέ με πολυκατοικίες κλπ , κάνει εκκενωσεις ' πριν ειρωνευτεί κανένας να ξέρει πως είναι εκκένωση και 200 ευρώ επί τόπου ( υπόψιν ο τύπος τρέχει σαν το Βέγγο ) . Απλά λόγω κακής νοοτροπίας ο Έλληνας δεν κουράζει το κεφάλι του να βρει λύση ( λέει βγάζω 800 ευρώ , θα μου δίνουν οι γονείς μου συμπλήρωμα , έχω και ένα σπίτι οπότε λύθηκαν όλα τα προβλήματα του ) μετά κάνει ένα παιδί , ο μισός μισθός πάει στο Super Market , οπότε εκεί καταλαβαίνει πως υπάρχει πρόβλημα , ακολουθεί φαγούρα με την γυναίκα του ( γιατί η γυναίκα θεωρεί πως ο άντρας πρέπει να βρίσκει λύσεις για όλα ) , οπότε το διαζύγιο είναι προ των πυλών .

Μπορεί να βρίζουμαι τους ξένους αλλά είναι πιο προκομένοι , τρίβουν το μυαλό τους για να βρούνε λύσεις , ( καλημέρα και συγγνώμη για την πολυλογία , δεν είναι προσωπικά για έσένα , γενικά τα λέω ) B)

2 hours ago, ss13 said:

Ο καλός υδραυλικός , ο καλός ηλεκτρολόγος , ο καλός μηχανικός , ο καλός κουρέας , ο καλός ψυκτικός , ο καλός τεχνικός υπολογιστών , ο καλός προγραμματιστής , τώρα λόγω των ξένων χεριών ( Πακιστανών κλπ ) όλα τα επάγγέλματα δεν έχουν τα μεροκάματα όπως παλιά αλλά έχουν ψωμί , υπάρχουν δουλειές που αποφέρουν χρήματα απλά ο Έλληνα λόγω νοοτροπίας ( βαρεμάρας - τεμπελιάς ) δεν τα κάνει .

Είδα τις προάλες έναν γνωστό μου , λέγαμε για την κρίση κλπ , μου λέει ' ξέρεις τι έκανα εγώ ; Αγόρασα βυτίο από Γερμανία ( νομίζω μου είπε ) ' έχει κάνει κονέ με πολυκατοικίες κλπ , κάνει εκκενωσεις ' πριν ειρωνευτεί κανένας να ξέρει πως είναι εκκένωση και 200 ευρώ επί τόπου ( υπόψιν ο τύπος τρέχει σαν το Βέγγο ) . Απλά λόγω κακής νοοτροπίας ο Έλληνας δεν κουράζει το κεφάλι του να βρει λύση ( λέει βγάζω 800 ευρώ , θα μου δίνουν οι γονείς μου συμπλήρωμα , έχω και ένα σπίτι οπότε λύθηκαν όλα τα προβλήματα του ) μετά κάνει ένα παιδί , ο μισός μισθός πάει στο Super Market , οπότε εκεί καταλαβαίνει πως υπάρχει πρόβλημα , ακολουθεί φαγούρα με την γυναίκα του ( γιατί η γυναίκα θεωρεί πως ο άντρας πρέπει να βρίσκει λύσεις για όλα ) , οπότε το διαζύγιο είναι προ των πυλών .

Μπορεί να βρίζουμαι τους ξένους αλλά είναι πιο προκομένοι , τρίβουν το μυαλό τους για να βρούνε λύσεις , ( καλημέρα και συγγνώμη για την πολυλογία , δεν είναι προσωπικά για έσένα , γενικά τα λέω ) B)

Aς μην τσουβαλιάζουμε όμως. Οι "ξένοι" είναι μια οντότητα; Ολοι είναι πιο προκομένοι από τους Ελληνες; Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις - απλώς στην Ελλάδα εντείνεται το πρόβλημα, λόγω πολύ χαμηλών μισθών αλλά και ταυτόχρονα συνήθειας σε άνετο τρόπο ζωής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...