livefreeordie Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Στις 11/10/2019 στις 11:52 ΠΜ, masteripper είπε Καμμία επίθεση προς το πρόσωπο σου...απλώς βλέπω τους ορίζοντες της μαγειρικής....που είναι μεγάλοι και λαμπεροί.... Και να στο πω και αλλιώς...στην τηλεόραση τι είναι πιο πιθανό να δεις...1 μάγειρα που κάνει μια μακαρονάδα.. ή 1 προγραμματιστή που έχει φτιάξει μια εφαρμογή που σώζει ζωές ...εξοικονομεί χρήματα...κτλ κτλ...απλώς για το καλό σου τα είπα όσα είπα...στην ηλικία σου πάντως θα κυνηγούσα την "κουτάλα".... Αφου σου λεει δεν του αρεσει η μαγειρικη.. Με το ζορι δεν γινεται τιποτα κι ειδικα σε αυτο το επαγγελμα πρεπει να εχεις και λιγο παθος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlospao13 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 53 λεπτά πριν, livefreeordie είπε Αφου σου λεει δεν του αρεσει η μαγειρικη.. Με το ζορι δεν γινεται τιποτα κι ειδικα σε αυτο το επαγγελμα πρεπει να εχεις και λιγο παθος! σε ευχαριστω πολυ!με το ζορι δεν γινεται τιποτα ! Μια ερωτηση.Εστω οτι επιλεγω να παω σε ενα ιεκ.Ξερω οτι δεν θα μου δωσει παρα πολλα αλλα τουλαχιστον θα με βαλει μεσα στον κοσμο του web.θα με κανει να καταλαβω πολλες ενοιες και θα εχω παντα μια βοηθεια οταν θα κολλαω.το ερωτημα μου ειναι οτι τι επιλεγω?εχω δυο επιλογες.Ή σπουδες web designer/development,game development and multimedia development και software development.δεν ξερω τις διαφορες και τι ειναι καλυτερο.Ευχαριστω τον καθενα σας ξεχωριστα για τον χρονο που εχει αφιερωσει να μου απαντησει.να ειστε ολοι καλα σε υγεια πρωτα απο ολα και οτι και αν κανετε στην ζωη σας πραγματικα ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Στις 10/10/2019 στις 11:54 ΜΜ, aizensama24 είπε Πρώτα από όλα έχεις εκτεθεί σε μία διαδικασία το οποίο είναι σημαντικό... έχεις εμπειρία σε κάποιο κλάδο, ΠΟΛΥ θετικό. Αν θες τη γνώμη μου δεν υπάρχει αντικείμενο που στην αρχή να μη τσούζει έως να καταλάβεις τα κόλπα του. Η πρώτη επιχείρηση που έκανα ποτέ είχε σχέση με αντικείμενο/υπηρεσία τρεις χειρότερο από έναν μάγειρα, όπου ξεκίνησα και το 300αρι μου φαινόταν μεγάλο και κυριολεκτικά ήταν θάνατος η δουλειά, κάποια στιγμή και εγώ σκέφτηκα να τα παρατήσω αλλά δεν ήξερα κάτι άλλο, ήμουν εξαρτημένος από αυτό το αντικείμενο το οποίο θα με βοηθούσε να μεταπηδήσω σε κάτι άλλο, υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δε μπορούσα να φτάσω το εισόδημα που ήθελα με αυτό, όμως έσπασα το κεφάλι μου και έλυσα αυτά τα προβλήματα και από εκεί που δε το περίμενα τώρα κοιτάω τα 3000 και οι προοπτικές είναι ακόμη μεγαλύτερες, σαφώς τώρα μπορώ να κάνω και άλλα πράγματα συνδυαστικά αλλά αυτό δε το παράτησα ποτέ γιατί θα ήμουν τρελός να το κάνω τώρα. Μη νομίζεις βέβαια ότι και αυτός ο μισθός είναι κάτι σπουδαίο, για τα δεδομένα της Ελλάδας ίσως είναι. Ο κακός μισθός έρχεται μόνο όταν δουλεύεις για άλλους και όχι για τον εαυτό σου ιδικά αν αυτοί οι άλλοι δεν είναι έστω πλούσιοι. Τα καλά λεφτά βγαίνουν από πλούσιες χώρες/αγορές στις οποίες κατά προτίμηση εσύ ελέγχεις τα πράγματα. Άμα οι ανταλλαγές σου είναι λάθος τότε απλά δεν θα βγάλεις τα λεφτά που θες. Το ερώτημα είναι ποιες είναι καλές ανταλλαγές για το δικό σου κλάδο? Ποιες δημιουργούν το καλύτερο δυνατό hourly? Ακόμη και ο πιο ανειδίκευτος όλων για να βγάλει λεφτά πρέπει να δουλέψει για μία επιχείρηση γιατί εκεί βγαίνουν τα λεφτά, αυτό τον εκθέτει στο προϊόν/υπηρεσία της επιχείρησης το οποίο αν μάθει καλά μετά μπορεί να το εκμεταλλευτεί με πολλούς τρόπους προσφέροντας άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτό και γιατί όχι να κάνει τι δική του επιχείρηση πάνω σε αυτό (όπως έκανα εγώ). Προφανώς φαντάζομαι για εσένα θα είναι αδύνατον να κάνεις δική σου επιχείρηση και υποθέτω το να δουλέψεις για χρόνια στο Ελλαδιστάν μάλλον δεν θα σου αποταμιεύσει αρκετά για να το καταφέρεις, οπότε πρέπει να κοιτάξεις αναγκαστικά σε διαφορετικές υπηρεσίες που μπορείς να προσφέρεις σε τέτοιο κλάδο ή να κοιτάξεις για θέσεις που δίνουν καλύτερο εισόδημα σε μισθωτούς που θα σου επιτρέψουν να αποταμιεύσεις. Κάποιες ιδέες που μπορώ να σου δώσω, 1. Κάνε έρευνα αγοράς και ψάξε για barista/μάγειρες που πληρώνονται καλά, σίγουρα θα υπάρχουν αυτοί, για ποιον εργάζονται? κάνουν κάτι δικό τους? έχεις εσύ τι δυνατότητα να παίξεις στις αγορές που παίζουν αυτοί? Δικτυώσου και κάνε κάτι ακραίο για να μπεις εσύ σε μία τέτοια θέση. Μπορεί ξέρω γω το μηνιάτικο να είναι λίγο αλλά με διάφορες τακτικές να τσεπώνεις πολλά από φιλοδωρήματα ή κάτι τέτοιο, μπορεί να υπάρχουν πολλά κόλπα που δε ξέρω και λεπτομέρειες που κάνουν ΤΡΕΛΗ διαφορά. Η βελτίωση στη δική μου επιχείρηση ήρθε από τέτοιες λεπτομέρειες και όχι από τρομακτικές αλλαγές, να ξέρεις η διαφορά εκατομυριούχου και άφραγκου μπορεί να είναι απλά 1%, τόσο μικρή διαφορά. 2. Ψάξε για υπηρεσίες που μπορείς να προσφέρεις ως ελεύθερος επαγγελματίας σε αυτούς τους κλάδους και που είναι πιο κλιμακούμενες (πωλούνται σε μεγαλύτερη ποσότητα πιο εύκολα). Τέτοιες υπηρεσίες έχουν σχεδόν πάντα σχέση με πωλήσεις/μάρκετινκ. Τι τεχνικές πωλήσεων/μαρκετινγκ χρησιμοποιούνται στο κλάδο σου και πόσο κλιμακούμενες είναι? άμα ξέρεις καλά το αντικείμενο και έχεις μιλήσει με κόσμο και βλέπεις τι ψάχνει ή θέλει είσαι ήδη πολύ μπροστά σε αυτό τον τομέα. Μπορείς να συνεργαστείς ως διαφημιστής ή κάτι τέτοιο με αυτές τις επιχειρήσεις. Υπάρχει γενικά ο τρόπος να βγάλεις από τη μύγα ξίγκι αλλά θέλει επιμονή, και να πας σε άλλο κλάδο δεν θα αλλάξει κάτι, στην αρχή πάλι λίγα θα πληρώνεσαι και πάλι στα ίδια προβλήματα θα φτάσεις ακόμη και αν οι δεξιότητες σου ακούγονται πιο "σπουδαίες". Το έχω πει πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ αλλά η επίλυση προβλημάτων, η επιμονή και η μέγιστη αξιοποίηση των γνώσεων σου οδηγούν στην επιτυχία, ΟΧΙ να ανταλλάξεις τις γνώσεις σου με άλλες που θεωρείς πιο σπουδαίες αλλά για την αγορά μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα άμα δεν ξέρεις πως να τις πουλήσεις. Θα άλλαζα αντικείμενο μόνο αν για κάποιο λόγο δε μου άρεσε ο κλάδος και οι διαδικασίες του και όχι επειδή το εισόδημα δε δείχνει να πηγαίνει πιο πάνω. Μπορείς γενικά να φέρεις τα πράγματα εκεί που θες και να πετύχεις, να δουλεύεις όσο θες/αντέχεις/όπως θες αλλά και να αμοίβεσαι όσο σου αξίζει για κάθε ώρα που δίνεις ωστόσο μέχρι να φτάσεις εκεί θα υποφέρεις και θα χρειαστεί να λύσεις πολλά θέματα πρώτα. Αυτό το 1% που σε πάει πιο πάνω είναι η τεράστια προσπάθεια που πρέπει να καταβάλεις, αυτή κάνει τη διαφορά μεταξύ εσένα και άλλων που δουλεύουν σε χαμηλόμισθες θέσεις στο κλάδο σου και αυτή τη προσπάθεια θα τη χρειαστείς ότι και να διαλέξεις να κάνεις, αυτό το ξέρω εγγυημένα ειδικά για web developers. Θέλει επιχειρηματικές δεξιότητες για να φτάσεις σε κάτι καλό, δεν αρκεί να είσαι γνώστης ενός αντικειμένου. Η καλύτερη απάντηση για το ερώτημα του φίλου μας γιατί η δική μου απάντηση συμφωνεί με του φίλου που το έγραψε Η περιγραφή "δουλειά που να μην εξαντλεί και στα 30 να συντηρώ οικογένεια" φωτογραφίζει Δημόσιο - ΔΕΚΟ - Δήμους (ΟΤΑ). Όποτε βάλε λυτούς και δεμένους να βολευτείς κι εσύ κάπου. Ναι, δεν τρολαρω ούτε θέλω να σε προσβάλω. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. οποιαδήποτε άλλη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να έχει καλά χρήματα αλλά θα έχει και την ανάλογη κούραση μπορεί και το αντίθετο να έχεις λίγα χρήματα και πολύ κούραση αυτά αν είσαι υπάλληλος αν είσαι εσύ ο επιχειρηματίας τότε αλλάζει αυτό όμως έχει μια βασική προϋπόθεση να έχεις κεφάλαιο ή να είσαι το επάγγελμα του μέλλοντος και να μην το έχουν σκεφτεί άλλοι να είσαι ο πρώτος... 7 ώρες πριν, tigergreg είπε Πολυ ενδιαφερουσα προοπτικη και με πολλα ταλαρα..... http://www.msn.com/el-gr/entertainment/tv/ουρές-υποψηφίων-σε-κάστινγκ-για-ταινίες-πορνό/ar-AAIEO3t?li=BBqxAac&ocid=U453DHP δεν λες όμως πόσοι έκατσαν τελικά και φυσικά πόσοι θα συμμετέχουν και με τι χρήματα είναι ελλιπής η ενημέρωση φίλε μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlospao13 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, ikorolis είπε Η καλύτερη απάντηση για το ερώτημα του φίλου μας γιατί η δική μου απάντηση συμφωνεί με του φίλου που το έγραψε Η περιγραφή "δουλειά που να μην εξαντλεί και στα 30 να συντηρώ οικογένεια" φωτογραφίζει Δημόσιο - ΔΕΚΟ - Δήμους (ΟΤΑ). Όποτε βάλε λυτούς και δεμένους να βολευτείς κι εσύ κάπου. Ναι, δεν τρολαρω ούτε θέλω να σε προσβάλω. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. οποιαδήποτε άλλη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να έχει καλά χρήματα αλλά θα έχει και την ανάλογη κούραση μπορεί και το αντίθετο να έχεις λίγα χρήματα και πολύ κούραση αυτά αν είσαι υπάλληλος αν είσαι εσύ ο επιχειρηματίας τότε αλλάζει αυτό όμως έχει μια βασική προϋπόθεση να έχεις κεφάλαιο ή να είσαι το επάγγελμα του μέλλοντος και να μην το έχουν σκεφτεί άλλοι να είσαι ο πρώτος... δεν λες όμως πόσοι έκατσαν τελικά και φυσικά πόσοι θα συμμετέχουν και με τι χρήματα είναι ελλιπής η ενημέρωση φίλε μου. δεν περιμενω να βγαλω εκατομυρια.Αν ειχαμε μια κλιμακα απο το 1 μεχρι το 10 θα ελεγα οτι η μαγειρικη μου αρεσει 3 και οι υπολογιστες 8.5.Προτιμω να κουραζομαι για κατι στους υπολογιστες και ας μου δινει σχεδον το ιδιο εισοδημα στα 30 μου οπως θα μου ειχε η μαγειρικη.θα ειμαι πολυ χαρουμενος μεσα μου και πιο καλα με τον εαυτο μου σε σχεση με το αν ακολουθουσα την μαγειρικη..τοτε γιατι πηγες μαγειρικη θα με ρωτησεις.θα απαντησω ακριβως οπως απαντησα οσο πηγαινα μαγειρικη.'ελα ντε αφου δεν μου αρεσει'..γιατι το ζοριζω τοσο πολυ να γινω κατι ενω στην πραγματικοτητα δεν το θελω.για αυτο η αλλαγη.θελω να ειμαι καλα με τον εαυτο μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ikorolis είπε αν είσαι εσύ ο επιχειρηματίας τότε αλλάζει αυτό όμως έχει μια βασική προϋπόθεση να έχεις κεφάλαιο ή να είσαι το επάγγελμα του μέλλοντος και να μην το έχουν σκεφτεί άλλοι να είσαι ο πρώτος... Ανάλογα, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις εντός ενός κλάδου, κάποιες θέλουν μεγάλο κεφάλαιο άλλες μικρό και άλλες καθόλου, κυρίως αυτές στο τομέα υπηρεσιών θέλουν μικρότερο αλλά δεν αποκλείεται να υπάρχουν χαμηλού κεφαλαίου και με προϊόντα ειδικά σε αυτά που εισάγεις από κόσμο ή φτιάχνεις μόνος αντί για μαζική εισαγωγή από εργοστάσιο. Μπορεί να υπάρχουν και χαμηλού κεφαλαίου ακόμη και σε επιχειρήσεις που να απαιτούν εγκαταστάσεις ξέρω γω. Όταν δεν έχεις επαρκές κεφάλαιο τότε θες να εμπλακείς με μία επιχείρηση που να απαιτεί μικρό ή μηδενικό κεφάλαιο αφού κατά προτίμηση μάζεψες κάποια εμπειρία πρώτα σε αυτή. Εγώ πουλάω ψηφιακά προϊόντα/υπηρεσίες και το κεφάλαιο έναρξης μπορεί να είναι ακόμη και 90$, σαφώς υπάρχουν τεράστιες εταιρίες στο κλάδο μου με πολύ περισσότερες υπηρεσίες/προϊόντα από εμένα και υψηλού κεφαλαίου (πολλά χιλιάρικα) ιστοσελίδες/διαφήμιση αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να κλέβω αυτό που μπορώ από τη πίτα, απλά βγάζω λιγότερα από αυτούς, άμα έχεις περιθώρια προβολής κάτι θα βγάλεις. Οτιδήποτε κάνεις μόνος είναι χίλιες φορές καλύτερο από ότι κάνεις για άλλον, ακόμη και αν δουλεύεις τις ίδιες ώρες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Εξαίρεση αυτός ο άλλος (αφεντικό) να έχει μεγάλες τσέπες ή να έχουν οι πελάτες του μεγάλες τσέπες και η θέση να είναι κατά προτίμηση πολύ μεγάλη όπως πχ. διευθυντής σε πολυεθνική. Γενικά ότι και αν κάνεις θες να είσαι κοντά σε πλούτο, θα αναρωτιέσαι γιατί αυτό μπορεί να αλλάξει κάτι, και όμως μπορεί να αλλάξει, διότι δημιουργούνται διάφορα σενάρια που σε κάνουν να ευνόησε από αυτόν αν τα εκμεταλευτείς καλά. Κάποιο αφεντικό μπορεί χωρίς λόγο απλά να κρίνει ότι είναι καλύτερο για αυτόν να πληρώνει περισσότερα, κάποιο άλλο να δώσει ένα μεγάλο δώρο κτλ. Δεν είναι τυχαίο που σε πλούσιες χώρες πληρώνονται καλύτερα οι μισθωτοί. Ακόμη και για το διαδίκτυο ισχύει αυτό, κάποιοι λένε ότι είναι κορεσμένο επειδή συμμετέχουν άτομα από τρίτες χώρες τα οποία πληρώνονται λιγότερο αλλά εγώ προσωπικά βλέπω ότι αυτοί που είναι πλούσιοι συνεχίζουν να τα σκάνε χοντρά, δε νοιάζονται για αυτό, βλέπω συχνά φαινόμενα όπου κάποιος πληρώνει παραπάνω επειδή η διαφήμιση ήταν καλύτερη και επειδή για αυτόν η διαφορά στη τιμή δεν σήμαινε απολύτως τίποτα, για αυτό σε όλους προτείνω να μη ρίχνουν τη τιμή τους αν πρώτα δεν εξαντλήσαν τα πάντα σε χρόνο και διαφήμιση. Εγώ ας πούμε έχει τύχει κάποιες φορές να πουλάω ένα προϊόν στα 400Ε και άλλοι να πουλάνε το ίδιο στα 150-200Ε και να αγοράζουν το δικό μου επειδή το διαφήμισα καλύτερα και δεν τους ένοιαζε η διαφορά. Αν ήμουν μάγειρας θα σκεφτόμουν κάτι σε Μύκονο ή καράβι ή σκάφος (άραβα κατά προτίμηση), σίγουρα δεν θα πήγαινα στο εστιατόριο της γειτονιάς γιατί αυτό είναι μία κακή ανταλλαγή, εύκολη εν μέρη αλλά κακή, αυτά ως μισθωτός. Φυσικά θα φρόντιζα να βελτιώσω πολύ τη τέχνη μου, η ανταγωνιστικότητα σε πάει ψηλά και το κάτι παραπάνω που μπορείς να δώσεις. Ο μάγειρας είναι δουλειά καριέρας και πολύ ανταγωνιστική. Διαφωνώ ότι πρέπει να είσαι ο πρώτος ή καινοτόμος, σίγουρα κάποιοι πλουτίσανε χοντρά επειδή έλυσαν πρώτοι ένα πρόβλημα ή επειδή μπήκανε πρώτοι σε ένα χώρο, αλλά οι περισσότεροι που βγάλανε πολλά λεφτά απλά αντιγράψανε κάποιον άλλον και διαφημιστήκανε καλύτερα από αυτόν. Η αντιγραφή και η κατασκοπεία είναι η πρώτη αρχή όλων από επιχείρηση έως θέση μισθωτού και εκεί στηρίζεται και η θεωρία παιγνίων, χτίζεις τη βάση σου αντιγράφοντας κάποιον δυνατό και απλά βάζεις τις δικές σου πινελίές ή βελτιώνεις ότι μπορείς άμα μπορείς... Βλέπεις ξέρω γω ότι ο άλλος πουλάει έπιπλα κάπου, δε χρειάζεται να σκεφτείς τι παραπάνω θα δώσεις από αυτόν απλά πας και εσύ και πουλάς τα ίδια έπιπλα εκεί ακριβώς που τα πουλάει και έτσι βγάζεις λεφτά, άμα αυτός βγάζει πολλά τότε και εσύ θα βγάλεις πολλά, δε χρειάζεται καν να δώσεις το 100% των επίπλων που δίνει αυτός, μπορείς να δώσεις όσα έπιπλα μπορεί να αγοράσει το κεφάλαιό σου και απλά θα βγάλεις λιγότερα, τόσο απλό είναι να μπεις σε μία αγορά. Οι περισσότερες επιχειρήσεις του ίδιου κλάδου (όπως junk food) χτίζονται η μία κοντά στην άλλη ακριβώς για αυτό το λόγο. Αυτό που λένε πολλοί για επιχειρήσεις ότι θες μία τρελή ιδέα ή μία καλή πρόβλεψη για να βγάλεις πολλά λεφτά είναι μύθος, το μόνο που θες είναι να ξέρεις πως δουλεύει ένα πράγμα ακόμη και αν δεν είναι τίποτα καινούργιο, το μόνο που χει σημασία είναι η αγορά να πληρώνει καλά για αυτό που δίνεις. Επίσης και ο κορεσμός είναι μύθος. Κορεσμός στις επιχειρήσεις είναι όταν δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία/βελτίωση σε ένα προϊόν/υπηρεσία και όχι όταν δεν μπορείς να βρεις δουλειά. Το 2ο είναι κυρίως αποτέλεσμα κακής διαφήμισης. 2 ώρες πριν, pavlospao13 είπε σε ευχαριστω πολυ!με το ζορι δεν γινεται τιποτα ! Μια ερωτηση.Εστω οτι επιλεγω να παω σε ενα ιεκ.Ξερω οτι δεν θα μου δωσει παρα πολλα αλλα τουλαχιστον θα με βαλει μεσα στον κοσμο του web.θα με κανει να καταλαβω πολλες ενοιες και θα εχω παντα μια βοηθεια οταν θα κολλαω.το ερωτημα μου ειναι οτι τι επιλεγω?εχω δυο επιλογες.Ή σπουδες web designer/development,game development and multimedia development και software development.δεν ξερω τις διαφορες και τι ειναι καλυτερο.Ευχαριστω τον καθενα σας ξεχωριστα για τον χρονο που εχει αφιερωσει να μου απαντησει.να ειστε ολοι καλα σε υγεια πρωτα απο ολα και οτι και αν κανετε στην ζωη σας πραγματικα ευχαριστω! Οι γλώσσες/λογισμικά/μέθοδοι που χρησιμοποιούνται διαφέρουν από εφαρμογή σε εφαρμογή, βέβαια όλα πληροφορία είναι και άμα μάθεις καλά μία γλώσσα έχεις περιθώρια να ασχοληθείς με άλλου είδους εφαρμογή από αυτή που ξεκίνησες αλλά γενικά προτείνεται να εστιάσεις σε ένα είδος εφαρμογής για περεταίρω ειδίκευση. Προτιμάς παιχνίδια, ιστοσελίδες, πολυμέσα? από εσένα εξαρτάται τι εφαρμογές θες να φτιάξεις. Άμα θες ιστοσελίδες τότε web designer/development 1 ώρα πριν, pavlospao13 είπε δεν περιμενω να βγαλω εκατομυρια.Αν ειχαμε μια κλιμακα απο το 1 μεχρι το 10 θα ελεγα οτι η μαγειρικη μου αρεσει 3 και οι υπολογιστες 8.5.Προτιμω να κουραζομαι για κατι στους υπολογιστες και ας μου δινει σχεδον το ιδιο εισοδημα στα 30 μου οπως θα μου ειχε η μαγειρικη.θα ειμαι πολυ χαρουμενος μεσα μου και πιο καλα με τον εαυτο μου σε σχεση με το αν ακολουθουσα την μαγειρικη..τοτε γιατι πηγες μαγειρικη θα με ρωτησεις.θα απαντησω ακριβως οπως απαντησα οσο πηγαινα μαγειρικη.'ελα ντε αφου δεν μου αρεσει'..γιατι το ζοριζω τοσο πολυ να γινω κατι ενω στην πραγματικοτητα δεν το θελω.για αυτο η αλλαγη.θελω να ειμαι καλα με τον εαυτο μου. Εδώ έχεις δίκιο, όταν δεν σου αρέσει κάτι τότε το καλύτερο είναι να το παρατήσεις. Μία ζωή την έχουμε δεν είναι να τη ζούμε δυστυχισμένοι. Απλά είχα την εντύπωση επειδή μίλησες πολύ για βιοπάλη (οικογένεια κτλ.) ότι το πρόβλημα σου ήταν τα λεφτά και οι άπειρες ώρες που δουλεύεις και όχι το αντικείμενο. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2019 από aizensama24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlospao13 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Ανάλογα, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις εντός ενός κλάδου, κάποιες θέλουν μεγάλο κεφάλαιο άλλες μικρό και άλλες καθόλου, κυρίως αυτές στο τομέα υπηρεσιών θέλουν μικρότερο αλλά δεν αποκλείεται να υπάρχουν χαμηλού κεφαλαίου και με προϊόντα ειδικά σε αυτά που εισάγεις από κόσμο ή φτιάχνεις μόνος αντί για μαζική εισαγωγή από εργοστάσιο. Μπορεί να υπάρχουν και χαμηλού κεφαλαίου ακόμη και σε επιχειρήσεις που να απαιτούν εγκαταστάσεις ξέρω γω. Όταν δεν έχεις επαρκές κεφάλαιο τότε θες να εμπλακείς με μία επιχείρηση που να απαιτεί μικρό αφού κατά προτίμηση μάζεψες κάποια εμπειρία πρώτα σε αυτή. Εγώ πουλάω ψηφιακά προϊόντα/υπηρεσίες και το κεφάλαιο έναρξης μπορεί να είναι ακόμη και 90$, σαφώς υπάρχουν τεράστιες εταιρίες στο κλάδο μου με πολύ περισσότερες υπηρεσίες/προϊόντα από εμένα και υψηλού κεφαλαίου (πολλά χιλιάρικα) ιστοσελίδες/διαφήμιση αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να κλέβω αυτό που μπορώ από τη πίτα, απλά βγάζω λιγότερα από αυτούς, άμα έχεις περιθώρια προβολής κάτι θα βγάλεις. Οτιδήποτε κάνεις μόνος είναι χίλιες φορές καλύτερο από ότι κάνεις για άλλον, ακόμη και αν δουλεύεις τις ίδιες ώρες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Εξαίρεση αυτός ο άλλος (αφεντικό) να έχει μεγάλες τσέπες ή να έχουν οι πελάτες του μεγάλες τσέπες και η θέση να είναι πολύ μεγάλη όπως διευθυντής σε πολυεθνική. Γενικά ότι και αν κάνεις θες να είσαι κοντά σε πλούτο, θα αναρωτιέσαι γιατί αυτό μπορεί να αλλάξει κάτι, και όμως μπορεί να αλλάξει, διότι δημιουργούνται διάφορα σενάρια που σε κάνουν να ευνόησε από αυτόν αν τα εκμεταλευτείς καλά. Κάποιο αφεντικό μπορεί χωρίς λόγο απλά να κρίνει ότι είναι καλύτερο για αυτόν να πληρώνει περισσότερα, δεν είναι τυχαίο που σε πλούσιες χώρες πληρώνονται καλύτερα. Ας πούμε κάποιοι λένε ότι το διαδίκτυο είναι κορεσμένο επειδή συμμετέχουν άτομα από τρίτες χώρες αλλά εγώ προσωπικά βλέπω ότι αυτοί που τα έχουν δε νοιάζονται για αυτό, εγώ βλέπω συχνά φαινόμενα όπου κάποιος πληρώνει παραπάνω επειδή η διαφήμιση ήταν η καλύτερη και επειδή για αυτόν η διαφορά στη τιμή δεν σήμαινε απολύτως τίποτα, για αυτό σε όλους προτείνω να μη ρίχνουν τη τιμή τους. Αν ήμουν μάγειρας θα σκεφτόμουν κάτι σε Μύκονο ή καράβι ή σκάφος (άραβα κατά προτίμηση), σίγουρα δεν θα πήγαινα στο εστιατόριο της γειτονιάς, αυτά ως μισθωτός. Φυσικά θα φρόντιζα να βελτιώσω πολύ τη τέχνη μου, η ανταγωνιστικότητα σε πάει ψηλά και το κάτι παραπάνω που μπορείς να δώσεις. Ο μάγειρας είναι δουλειά καριέρας και πολύ ανταγωνιστική. Διαφωνώ ότι πρέπει να είσαι ο πρώτος και καινοτόμος, σίγουρα κάποιοι πλουτίσανε χοντρά επειδή έλυσαν πρώτοι ένα πρόβλημα ή επειδή μπήκανε πρώτοι σε ένα χώρο, αλλά οι περισσότεροι που βγάλανε πολλά λεφτά απλά αντιγράψανε κάποιον άλλον και διαφημιστίκανε καλύτερα από αυτόν. Η αντιγραφή και η κατασκοπεία είναι η πρώτη αρχή όλων από επιχείρηση έως θέση μισθωτού και εκεί στηρίζεται και η θεωρία παιγνίων, χτίζεις τη βάση σου αντιγράφοντας και απλά βάζεις τις δικές σου πινελίές ή βελτιώνεις ότι μπορείς. Βλέπεις ξέρω γω ότι ο άλλος πουλάει έπιπλα κάπου, δε χρειάζεται να σκεφτείς τι παραπάνω θα δώσεις από αυτόν απλά πας και εσύ και πουλάς τα ίδια έπιπλα εκεί που τα πουλάει και έτσι βγάζεις λεφτά. Οι περισσότερες επιχειρήσεις του ίδιου κλάδου (όπως junk food) χτίζονται η μία κοντά στην άλλη ακριβώς για αυτό το λόγο. Αυτό που λένε πολλοί για επιχειρήσεις ότι θες μία τρελή ιδέα ή μία καλή πρόβλεψη για να βγάλεις πολλά λεφτά είναι μύθος, επίσης και ο κορεσμός είναι μύθος. Κορεσμός στις επιχειρήσεις είναι όταν δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία/βελτίωση σε ένα προϊόν/υπηρεσία και όχι όταν δεν μπορείς να βρεις δουλειά. Οι γλώσσες/λογισμικά/μέθοδοι που χρησιμοποιούνται διαφέρουν από εφαρμογή σε εφαρμογή, βέβαια όλα πληροφορία είναι και άμα μάθεις καλά μία γλώσσα έχεις περιθώρια να ασχοληθείς με άλλου είδους εφαρμογή από αυτή που ξεκίνησες αλλά γενικά προτείνεται να εστιάσεις σε ένα είδος εφαρμογής για περεταίρω ειδίκευση. Προτιμάς παιχνίδια, ιστοσελίδες, πολυμέσα? από εσένα εξαρτάται τι εφαρμογές θες να φτιάξεις. Άμα θες ιστοσελίδες τότε web designer/development Εδώ έχεις δίκιο, όταν δεν σου αρέσει κάτι τότε το καλύτερο είναι να το παρατήσεις. Μία ζωή την έχουμε δεν είναι να τη ζούμε δυστυχισμένοι. Απλά είχαν την εντύπωση επειδή μίλησες πολύ για βιοπάλη (οικογένεια κτλ.) ότι το πρόβλημα σου ήταν τα λεφτά και οι άπειρες ώρες που δουλεύεις και όχι το αντικείμενο. αν δεν ηταν το αντικειμενο το προβλημα δεν θα καναμε αυτην τη συζητηση.Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το αντικειμενο απο εκει ξεκινανε ολα.η βιοπαλη οπως λες ειναι κατι πολυ μελλοντικο.ειμαι σε μια ηλικια που αν δεν δουλεψω τωρα δεν θα το κανω ποτε..απλα θα προτιμουσα να δουλεψω σε κατι που μου αρεσει.οχι σε κατι που επειδη η ειπε καποιος να παω να τη μαθω θα κανω αυτη ολη μου τη ζωη..το προβλημα μου ηταν να βρω το αντικειμενο.απλα φοβομουν την αλλαγη γιατι ειναι κατι που δεν εχει καμια σχεση με αυτα που ξερω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katz Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Οι περισσοτεροι ανηκουμε στην δικια σου κατηγορια. Παντα θαυμαζα αυτους που απο μικροι ηξεραν πραγματικα τι θελαν ασχετα το τι πετυχαν στην πορεια. Οποτε δεν εχεις τιποτα να χασεις απο το να δοκιμαζεις, ακομα 22 εισαι πολυ μικρος. Πηγαινε πχ για πωλητης σε αλυσιδα ηλεκτρονικων αφου σου αρεσουν οι συναλλαγες. Και αυτο εμπειρια ειναι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlospao13 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, katz είπε Οι περισσοτεροι ανηκουμε στην δικια σου κατηγορια. Παντα θαυμαζα αυτους που απο μικροι ηξεραν πραγματικα τι θελαν ασχετα το τι πετυχαν στην πορεια. Οποτε δεν εχεις τιποτα να χασεις απο το να δοκιμαζεις, ακομα 22 εισαι πολυ μικρος. Πηγαινε πχ για πωλητης σε αλυσιδα ηλεκτρονικων αφου σου αρεσουν οι συναλλαγες. Και αυτο εμπειρια ειναι. και εγω παντα τους θαυμαζα.γιατι οχι?αλλωστε καπως πρεπει να πληρωνω την σχολη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoDRiC- Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Στις 11/10/2019 στις 10:20 ΜΜ, predator77 είπε πηγαινε μαθε μια τεχνη (υδραυλικος,ηλεκτρολογος,μηχανικος)κ πηγαινε καπου να δουλεψεις αυτες οι δουλειες δεν πεθαινουν ποτε δεν θα γινεις πλουσιος ποτε αλλα την οικογενεια σου θα τη ζεις αξιοπρεπως κ θα τρως κ ενα κομματι ψωμι μην παιρνουν τα μυαλα σου αερα με τα pc ετσι κ αλλιως η ηλικια που θα εδειχνε για το αν θα ασχοληθεις εχει παρελθει οποτε ψαξου σε τεχνικα επαγγελματα κ δεν θα χασεις. Δηλαδή υδραυλικός ηλεκτρολόγος μηχανικός δε θα πεινάσεις ποτέ και θα έχεις πάντα λεφτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
livefreeordie Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, pavlospao13 είπε σε ευχαριστω πολυ!με το ζορι δεν γινεται τιποτα ! Μια ερωτηση.Εστω οτι επιλεγω να παω σε ενα ιεκ.Ξερω οτι δεν θα μου δωσει παρα πολλα αλλα τουλαχιστον θα με βαλει μεσα στον κοσμο του web.θα με κανει να καταλαβω πολλες ενοιες και θα εχω παντα μια βοηθεια οταν θα κολλαω.το ερωτημα μου ειναι οτι τι επιλεγω?εχω δυο επιλογες.Ή σπουδες web designer/development,game development and multimedia development και software development.δεν ξερω τις διαφορες και τι ειναι καλυτερο.Ευχαριστω τον καθενα σας ξεχωριστα για τον χρονο που εχει αφιερωσει να μου απαντησει.να ειστε ολοι καλα σε υγεια πρωτα απο ολα και οτι και αν κανετε στην ζωη σας πραγματικα ευχαριστω! Εχω παει σε ειδικοτητα web designer σε ιεκ στο παρελθον,πιο πολυ για τον χαβα και μπας και μαθω και 3 πραγματα. Δημοσιο ιεκ. Δεν εμαθα τιποτα εκει. Πολλες φορες δε γινοταν καν μαθημα ,καθως οι περισσοτεροι (σε παρομοια ηλικια με εμενα 18-22) ειχαν ερθει για τον ιδιον ακριβως λογο,οποτε ακομη κι οταν ηθελαν οι καθηγητες να διδαξουν ηταν δυσκολο(γινοτανε χαμος στο τμημα). Γενικοτερα παντως δεν σου μαθαινουν και πολλα ετσι κι αλλιως, ουτε σου τα εξηγουν αναλυτικα , πρεπει να εισαι ηδη ψαγμενος απο μονος σου κι αργοτερα να ψαχτεις ακομη περισσοτερο. Με λιγα λογια , μην περιμενεις απο το ιεκ να σου διδαξει και πολλα πανω στον συγκεκριμενο τομεα. Να φανταστεις 2 παιδια τα οποια ειχαν ερθει με σοβαρο σκοπο (κι ηταν ηδη πολυ ψαγμενα πανω στον τομεα) τα παρατησαν την 1η βδομαδα , γιατι καταλαβαν οτι ηταν χασιμο χρονου! Ο ενας μαλιστα θυμαμαι οτι διορθωσε καποιες φορες τους ιδιους τους καθηγητες , γιατι ελεγαν κατι λαθος (κωμικοτραγικο!) Ο πιο κορυφαιος καθηγητης (του photoshop) εμπαινε στην ταξη,μας ελεγε να κατσουμε στα pc και να κανουμε οτι θελουμε,απλως να μη φωναζουμε χαχα. Αυτο βεβαια ειναι η δικη μου εμπειρια αλλα και παλι θεωρω οτι δεν πρεπει να περιμενεις και πολλα! Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2019 από livefreeordie Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlospao13 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, livefreeordie είπε Εχω παει σε ειδικοτητα web designer σε ιεκ στο παρελθον,πιο πολυ για τον χαβα και μπας και μαθω και 3 πραγματα. Δημοσιο ιεκ. Δεν εμαθα τιποτα εκει. Πολλες φορες δε γινοταν καν μαθημα ,καθως οι περισσοτεροι (σε παρομοια ηλικια με εμενα 18-22) ειχαν ερθει για τον ιδιον ακριβως λογο,οποτε ακομη κι οταν ηθελαν οι καθηγητες να διδαξουν ηταν δυσκολο(γινοτανε χαμος στο τμημα). Γενικοτερα παντως δεν σου μαθαινουν και πολλα ετσι κι αλλιως, ουτε σου τα εξηγουν αναλυτικα , πρεπει να εισαι ηδη ψαγμενος απο μονος σου κι αργοτερα να ψαχτεις ακομη περισσοτερο. Με λιγα λογια , μην περιμενεις απο το ιεκ να σου διδαξει και πολλα πανω στον συγκεκριμενο τομεα. Να φανταστεις 2 παιδια τα οποια ειχαν ερθει με σοβαρο σκοπο (κι ηταν ηδη πολυ ψαγμενα πανω στον τομεα) τα παρατησαν την 1η βδομαδα , γιατι καταλαβαν οτι ηταν χασιμο χρονου! Ο ενας μαλιστα θυμαμαι οτι διορθωσε καποιες φορες τους ιδιους τους καθηγητες , γιατι ελεγαν κατι λαθος (κωμικοτραγικο!) Ο πιο κορυφαιος καθηγητης (του photoshop) εμπαινε στην ταξη,μας ελεγε να κατσουμε στα pc και να κανουμε οτι θελουμε,απλως να μη φωναζουμε χαχα. Αυτο βεβαια ειναι η δικη μου εμπειρια αλλα και παλι θεωρω οτι δεν πρεπει να περιμενεις και πολλα! δεν περιμενω πολλα αλλα εχκυν διαφορα τα δημοσια απο τα ιδιωτικα και γενικα απο ιεκ σε ιεκ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Από προσωπική πείρα θα έλεγα βρες κάτι που να σου αρέσει πολύ,επίσης μην δουλέψεις για άλλον αν είναι δυνατόν, έχω δουλέψει τεχνικός υπολογιστών και έστηνα ολόκληρα τμήματα για ΙΕΚ χωρίς να κουραστώ καθόλου, από την άλλη δούλεψα μια δεκαετία σε ΙΤ τράπεζας και παρόλο που αρχικά μου άρεσε δεν άντεξα το κυνήγι των στόχων, όσο ποιο πολλά τα αφεντικά πάνω από το κεφάλι σου τόσο μεγαλύτερος ο μπελάς. Εάν σου αρέσει ο κόσμος των υπολογιστών βρες κάποιον να μπορεί να σου μάθει και 5 πράγματα, εγώ πχ έπεσα σε μάστορα που μου έδειξε και κόλπα που ούτε σε σχολή δεν μαθαίνεις, πχ επισκευή με αγώγιμο μαρκαδοράκι σε επαφές κάρτας η καθάρισμα σε επαφές μνήμης με γομολάστιχα, αν μπορείς βρες ένα ΙΕΚ/ΕΠΑΛ που να προσφέρει και μαθητεία σε ιδιώτη ,επίσης ταξίδεψε όσο μπορείς,στο εξωτερικό εκτιμούν πολύ ανθρώπους που "πιάνουν " τα χέρια τους. Αυτά από εμένα,ελπίζω να σε βοήθησα. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tigergreg Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 10 ώρες πριν, ikorolis είπε δεν λες όμως πόσοι έκατσαν τελικά και φυσικά πόσοι θα συμμετέχουν και με τι χρήματα είναι ελλιπής η ενημέρωση φίλε μου. Πρεπει να γνωριζω μηκος τσουτσους για να προχωρησω σε ενημερωση... Αλλα αυτα ειναι προσωπικα δεδομενα οπως γνωριζουμε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, tigergreg είπε Πρεπει να γνωριζω μηκος τσουτσους για να προχωρησω σε ενημερωση... Αλλα αυτα ειναι προσωπικα δεδομενα οπως γνωριζουμε.... δεν μετράει μόνο το μέγεθος μετράνε και άλλα πράγματα που φυσικά τα γνωρίζουν οι "επαγγελματίες" πορνοστάρ και δεν είναι εύκολο για τους άσχετους με το αντικείμενο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tigergreg Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, ikorolis είπε δεν μετράει μόνο το μέγεθος μετράνε και άλλα πράγματα που φυσικά τα γνωρίζουν οι "επαγγελματίες" πορνοστάρ και δεν είναι εύκολο για τους άσχετους με το αντικείμενο... Φαινεται να "γνωριζεις" οποτε δεν μας ενημερωνεις και εμας τους ασχετους? Αν θελεις φυσικα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα