Προς το περιεχόμενο

Amd diode temp?????

ksoup

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποστάρω για πρώτη φορά και δηλώνω αρκετά νέος στο..αθλημα!

Εφτιαξα ένα σύνολο αποτελούμενο από amd 2.4+ box με asus a7n8x-x

512mb sta 266 μια chaintech fx5200 και hdd 40gb wd 7200rpm 8mb cache.

To κουτάκι είναι ένα απλό midi atx και υπαρχει και ένα ανεμιστηρακι 80αρι που βγάζει αέρα πίσω.

Στο προκείμενο τώρα, παρατηρώ τις θερμοκρασίες με ΜΒΜ 5 και διαπιστώνω ότι σε full cpu usage προκύπτει cpu diode temp γύρω στους

65-67 βαθμούς.Μήπως είναι λίγο τσιμπημένο το νούμερο και πρέπει να ανυσηχώ; cpu socket δειχνει σταθερα 50 και το συστημα στα 30-32...

Παίζει να εχω κάνει λάθος στις ρυθμίσει στο ΜΒΜ;

Σε κατάσταση idle δίνει diode 47 socket 38 system 28

Πάστα δεν εχω χρησιμοποιήσει καθως ...φοβάμαι τη διαδικασία απόθεσης της.

Εχω ψαξει σε διαφορα databases για θερμοκρασιεσ παρεμφερων συστηματων αλλα diode temp δεν εχω βρει

Οι απόψεις σας περί του θέματος;;;;;;

Δημοσ.

Το socket σε ενδιαφέρει...άλλωστε η αναφορά γίνεται με βάση αυτό γιατί πολύ λίγες μητρικές δίνουν μέτρηση για τη diode.

Εμένα με ανησυχεί η μεγάλη αύξηση από idle σε full load.

Μια καλή ψύξη επιτρέπει 4-6 βαθμούς να είναι αυτή η διακύμανση και όχι 12 όπως η δική σου... :D

Δημοσ.

Η διαδικασία απόθεσης της πάστας είναι σχετικά απλή. Βάζεις μια μικρή ποσότητα πάστας στη μέση του πυρήνα του επεξεργαστή σου, και με ένα ξυράφι φροντίζεις ώστε να μείνει απλωμένο ένα λεπτό στρώμα αυτής.

Το να χρησιμοποιείς τον επεξεργαστή σου χωρίς πάστα (ή έστω την τσίχλα της AMD (αν την έχεις, βγάλτην) είναι κομματάκι επικίνδυνο....Beware

Δημοσ.

Κατ΄αρχάς να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας.

Ακολουθησα τη συμβουλή και τοποθέτησα arctic silver 5.Εβαλα

ενα αρκετα λεπτο στρώμα στον πυρήνα με αποτέλεσμα να υπαρχει κενο αναμεσα σε αυτον και την ψύκτρα εξαιτίας των λαστιχένιων pods.Είναι αυτό επιθυμητό;;;

Εχω την εντύπωση οτι αποτελεσματα θα δω μετα απο τουλαχιστον 40 ωρες...

παντως με προβληματιζει αυτη η μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας στο socket μεταξυ idle kai full throttle.Καμια ιδέα-συμβουλή προς ναυτιλομένους..;

Δημοσ.

e man...xrhsimopoieis kai esu thn priktra pou dinei h amd sto kouti...ti perimenes???

Thermaltake A1889 Venus Silent Boast Heatsink & Fan kai ta provlimata sou tha exafanistoun dia magias:)

Δημοσ.

auto pou se endiaferei einai ean to core (ekeino to mikro tetragwno sto kentro) exei teleia epafi me tin psyktra kai exei 8ermoagwgimo, to ypoloipo tou epe3ergasti den se endiaferei, aplws prose3e na min exei mple3ei me poly aloifi, ean pesei ligi stin mitriki mporei na sou kanei tsaf.

episis me tin arctic 8a deis stadiaka au3anomenes epidoseis mesa se ~1 month (opws leei i etaireia tespa).

7-8 ba8moi apo idle se full load den pisteuw oti einai tipota para3eno.

i 8ermokrasia sou e3artatai para poly apo to anemistiraki tis CPU, ean einai tis AMD tote min perimeneis kai polla.

Δημοσ.

SLK από 900 έως SP-97 είναι η κορυφή στην ψύξη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο...

ανεμιστήρα Sunon,Vantec ή Enermax 90mm

Δημοσ.

Όσο για την diode temp σου λέω να μην φοβάσαι με 2.6xp κάπου εκεί δουλεύει κι ο δικός μου χωρίς άλλη ψύκτρα και με απλή θερμοαγώγημη.

Δημοσ.

Γιατί δεν χρησιμοποιείς το Asus Probe που παίζει τέλεια με την μητρική σου?

Όσο για ψύκτρα-ανεμιστήρα καλό είναι να σκεφτείς και την ησυχία σου...... Δεν ξέρω τι temps κυνηγάς αλλά 35.5 σε XP2600+, 33.5 σε Radeon8500, 30 σε HDD, 27 σε ΜΒ και 33 σε PSU δεν νομίζω ότι είναι άσχημα.......αναφέρω τις θερμοκρασίες αυτές οι οποίες μπορεί να μην είναι και τίποτα φοβερό αλλά το PC μου πλεόν είναι πιο ήσυχο από το XBox μου.......:)

Δημοσ.

Τελικά προχώρησα σε κάποιες λύσεις:Thermaltake Volcano 11, ένα ανεμιστηράκι εξάρι στο πλάι , ένα οκτάρι μπροστά χαμήλα και ένα πίσω καθώς και round cables.

Αποτέλεσμα με το cpu χρονισμένο στα 2165 Mhz προκύπτουν idle: 29-30 socket 37 diode 23 case και full throttle : 38-40 socket 49 diode 23 case

έχοντας το cooler στις χαμηλές στροφές κατά την πρώτη κατάσταση και σε ψηλές κατά τη δεύτερη.

Πιστέυω ικανοποιητικές τιμές...

Δημοσ.

Me tin eukairia na sas rwtisw re paidia pou eiste pio eidikoi.Exw Amd barton 2600+,Gigabyte Ga-7n 400L an thimamai akrivws to montelo (nforce2), kai prosfata ebala empros pisw anemistires 80x80x25..o mprosta bazei kai o pisw bgazei aera.Psuktra kai anemistiraki ta defaul tis amd.TO easytune mou dinei System temp 32 stathera enw i CPU 51-53 se idle panta.An anoiksw to kouti apo ta plagia tote amesws pane stou 28-30 kai 49-50 antistoixa.To max pou exw dei einai cpu 55 enw prin balw ton pisw anemistira me kleisto kouti 61c!!Paw kala?51-55c kata meso oro einai ok?Skeftomai na parw apo checkmate slk900 klp alla einai poly akriva kai den thelw na kanw biastiki kinisi. :( Diavasa oti i gigabyte metraei alliws tis temps kai einai gyro stous 10c parapanw.Opote diladi eimai stous 43-44??? Exw balei kai to 544tc tis q-tec apo e-shop kai exw kolisei ton ena sensor panw sto chipset kai OK i diafora apo to easytune stin metrisi einai mikri.Alla stin cpu den mporw na kolisw ton sensor opote ton petaksa kapou mesa stin psyktra opote xwris na einai kolimenos me to autokolito opws prepei mou dinei (tyxaia isws) 10c katw apo to Easytune.Opote symperasma???Exw ontws 43+ bathmous sti cpu kai ola einai OK h eimai stous 51-55 kai prepei na balw kai volcano klp.An kai sigoura sas mperdepsa plz peita mia gnwmi giati exw ginei psyxakias...olo nomizw pws tha mou kaei.To kalokairi ti tha ginei pou ola brazoun???Proteinetai kamia lisi psyktra kai anemistira an einai apo checkmate giati eimai asxetos.Oikonomiki sxetika kai oxi poly thorivobis. :D :D :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...