Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, grinder_ είπε

Μπορεί το roaming να είναι δωρεάν αλλά αυτό προϋποθέτει να έχεις ενεργό πακέτο.
Επίσης έχε υπόψιν ότι μπορεί να έχεις αγορασμένο πακέτο πχ. 10GB αλλά μόνο μέρος αυτών να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός Ε.Ε πχ. 2GB.
Σου απάντησαν ήδη, όταν το μόνιμο πακέτο data στο καρτέλ έχει 8,5€/GB η χρήση συμφέρει σε όλα τα σενάρια, και εντός και εκτός χώρας.

@Kostasallinone

Πολύ χρήσιμα όλα αυτά που παραθέτεις.
Ευτυχώς κάποιοι δεν ξεχνάνε το διαχρονικό άρμεγμα από τους εγχώριους νταβατζήδες που συνεχίζουν το φαγοπότι ακόμη και σήμερα,
με το εξής παράδοξο να συμβαίνει, προς Εθνικά Δίκτυα να κοστίζει 0,81€/λεπτό και 0,25 €/SMS ενώ προς Ε.Ε 0,24€/λεπτό και 0,074€/SMS αντίστοιχα.
Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα.:-)

Αφού εμφανίζονται ολοένα και περισσότερες εναλλακτικές στο τέλος θα χάσουν μεγάλη μερίδα συνδρομητών τους και καλό είναι να ψαχνόμαστε.
Ξέρεις εάν με την esim έχεις τον περιορισμό διαμονής όπως συμβαίνει με τις κάρτες εξωτερικού που μετά από 3μήνες παύουν να λειτουργούν στην Ελλάδα;
Πόσο καιρό χρησιμοποιείς αυτές τις υπηρεσίες;

21 ώρες πριν, Kostasallinone είπε

Κοίταξε να δεις οι απόψεις διίστανται. Αυτο που πρότεινα είναι η κατάργηση των ελληνικών πακέτων και η αγορά των ξένων. Τα συγκεκριμένα screenshot αυτόν τον λόγο έχουν την σύγκριση  με τα ελληνικά στο θεμα ίντερνετ. Δηλαδή στην Ελλάδα το 1gb κάνει 8.50 ευρώ, δεν είναι καλύτερα να το αγοράσω με 5 ευρώ? 

Στα ταξίδια οτι πιο χρήσιμο, αντί να παίρνεις τοπικές sim με διαβατήρια και χάσιμο χρόνου σε αεροδρόμια και γειτονιές έχεις την κάρτα online πριν καν ταξιδέψεις.

Τώρα κατάλαβα τι εννοείτε ευχαριστώ για τις απαντήσεις

2 ώρες πριν, grinder_ είπε

Εάν η esim μπορεί να μένει σε καθεστώς περιαγωγής μόνιμα χωρίς πρόβλημα, τότε η ελληνική κάρτα πάει για κατάργηση.
Μαζί με viber out, θα μπορείς να έχεις την ευελιξία να πληρώνεις πραγματικά για αυτά που χρησιμοποιείς.
Ελπίζω στο μέλλον όλο και περισσότερες συσκευές να υποστηρίζουν esim.

Δεν ξέρω για αυτό που λες, αλλά μένω μόνιμα στο εξωτερικό και το What's up μου δουλεύει κανονικά εδώ και χρόνια. Ο μόνος λόγος που δεν έχω καταργήσει τον Ελληνικό αριθμό είναι τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, και καμιά παραγγελία online ή delivery. 

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν αυξηθεί σημαντικά η λίστα με τις συμβατές συσκευές  (σε Android) τα σχετικά πακέτα παραμένουν μια niche επιλογή που απευθύνεται σε μικρή μερίδα  συνδρομητών ειδικά στην Ελλάδα 

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, prometheas είπε

Αν δεν αυξηθεί σημαντικά η λίστα με τις συμβατές συσκευές  (σε Android) τα σχετικά πακέτα παραμένουν μια niche επιλογή που απευθύνεται σε μικρή μερίδα  συνδρομητών ειδικά στην Ελλάδα 

Δεν θα το έλεγα 😂😂 

https://www.capital.gr/epikairotita/3384902/xepoulisan-ta-nea-iphone-11-stin-ellada-tin-proti-imera-diathesis-tous

Δημοσ.
7 ώρες πριν, georgerov είπε

Τώρα κατάλαβα τι εννοείτε ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Δεν ξέρω για αυτό που λες, αλλά μένω μόνιμα στο εξωτερικό και το What's up μου δουλεύει κανονικά εδώ και χρόνια. Ο μόνος λόγος που δεν έχω καταργήσει τον Ελληνικό αριθμό είναι τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, και καμιά παραγγελία online ή delivery. 

Χωρίς να έρθεις καθόλου Ελλάδα;
Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει με τις giffgaff, three uk και άλλες κάρτες εξωτερικού αν και έχουν ελκυστικά πακέτα.
Δεν μπορεί να είναι μόνιμα σε roaming και μετά από ένα 3μηνο δεν λειτουργούν εκτός συνόρων.

Εάν αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει με τις esim τότε άμα λάχει αλλάζουμε και συσκευή...:lol:

Δημοσ.
2 minutes ago, grinder_ said:

Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει με τις giffgaff, three uk και άλλες κάρτες εξωτερικού αν και έχουν ελκυστικά πακέτα.
Δεν μπορεί να είναι μόνιμα σε roaming και μετά από ένα 3μηνο δεν λειτουργούν εκτός συνόρων.

Εάν αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει με τις esim τότε άμα λάχει αλλάζουμε και συσκευή...:lol:

Δεν νομίζω ότι ισχύει ο περιορισμός. Ο φίλος ανέφερε ότι δεν κουμπώνουν σε αριθμό τηλεφώνου, εγώ σκέφτομαι εφόσον είναι global δεν έχουν μόνιμη βάση είναι πάντα σε περιαγωγή. 

Η Vodafone Γερμανίας παρέχει eSIM μέσω βιντεοκλήσεις για ταυτοποίηση σε κατοίκους ΕΕ. Εκεί μπορεί να υπάρχει ο περιορισμός. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Δεν νομίζω ότι ισχύει ο περιορισμός. Ο φίλος ανέφερε ότι δεν κουμπώνουν σε αριθμό τηλεφώνου, εγώ σκέφτομαι εφόσον είναι global δεν έχουν μόνιμη βάση είναι πάντα σε περιαγωγή. 

Η Vodafone Γερμανίας παρέχει eSIM μέσω βιντεοκλήσεις για ταυτοποίηση σε κατοίκους ΕΕ. Εκεί μπορεί να υπάρχει ο περιορισμός. 

Μακάρι να μην ισχύει στις esim.
Πιστέυω στο μέλλον θα υπάρχουν και καλύτερες παροχές.
Απλά δεν νομίζω να το αφήσουν να περάσει έτσι οι εθνικοί πάροχοι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Διάβασα η esim μπορεί να δεχτεί μέχρι 50 παρόχους.
Φαντάσου να μπορείς να διαλέγεις κάθε φορά το πακέτο που θέλεις στην καλύτερη δυνατή τιμή που προσφέρεται παγκοσμίως.
Θα καταρεύσουν τα μονοπώλια σε μια νύχτα.:-D

Δημοσ.
15 ώρες πριν, grinder_ είπε

Ναι από όσο ξέρω εδώ στην καρτοκινητή της Αγγλίας δεν μπορείς να είσαι απ αόριστον σε roaming, όσο για το what's up έρχομαι μέσο όρο κάθε 3 μήνες Ελλάδα αλλά έχει τύχει να κάνω και 6μηνο μια φορά χωρίς θέμα, το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να καλώ δωρεάν σε Ελληνικό αριθμό γιατί έχω φοιτητικό και τα λεπτά δεν ισχύουν σε roaming, μηνύματα και δεδομένα όμως έχω κανονικά (Στην αρχή είχα προφανώς φυσική κάρτα και από τον Απρίλη του 19 και μετά eSim)

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως να έχεις δώσει έναν σκασμό λεφτά σε iphone και να ψάχνεις τρόπο να γλυτώσεις λεφτά από τα πακέτα κινητής, ακούγεται κάπως. Συνήθως όσοι έχουν iphone έχουν και χρήμα να σπαταλήσουν και δεν κυνηγάνε να βρουν το φθηνο πακέτο με data. 🙂

Επεξ/σία από vigor10
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, vigor10 είπε

Πάντως να έχεις δώσει έναν σκασμό λεφτά σε iphone και να ψάχνεις τρόπο να γλυτώσεις λεφτά από τα πακέτα κινητής, ακούγεται κάπως. Συνήθως όσοι έχουν iphone έχουν και χρήμα να σπαταλήσουν και δεν κυνηγάνε να βρουν το φθηνο πακέτο με data. 🙂

Ναι, διότι όσοι τα δώσουν για ακριβά κινητά αυτομάτως γίνονται μακάκες και θέλουν να δίνουν παραπάνω χρήματα για ίδιες παροχές στην ίδια χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών με τον απλό καθημερινό λαϊκό φθηνιάρη κοσμάκη;
Τόσο απλά.

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Είχα διαβάσει παλαιότερα ότι πρέπει να έχει η κοσμοτε αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα. Σε γενικές γραμμές συνδέσεις Ελλάδα δεν αξίζουν μια σε αντίθεση με το εξωτερικό Ελλάδα μας κλέβουν και εξωτερικό νομίζεις πολλές φορές ότι τους κλέβεις εσύ φίλη Γερμανία είχε κάνει σύνδεση με 32€ τον μήνα και είχε πάρει καινούργιο με 50€ μετά από 1 μήνα το s9 plus και έχει απεριόριστα μηνύματα λεπτά και 20 για ίντερνετ για 4G όταν ξεπεράσει τα 20 για έχει απεριόριστα αλλά σε χαμηλότερη ταχύτητα. Επίσης πήγε ρώτησε για το iphone xs max και την είπαν 50 η 55 τον μήνα εντελώς δωρεάν.

Δημοσ.

Επίσημα μονον η cosmote δίνει, ανεπίσημα ή που υπάρχει μικρή διαθεσιμότητα σε φακέλους ή που δίνουν με σταγονόμετρο και κατα προτεραιότητα σε συμβόλαια.
Σε όποιο κατάστημα cosmote (Βόλο κ Λάρισα) κι αν πήγα, δεν είχε κανένα τους esim.

Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να παρατηρήσεις πως υπάρχουν 2 ειδών πελάτες.
Αυτοί που αγοράζουν κινητό και το έχουν σαν εργαλείο κι αυτοί που το έχουν σαν αξεσουάρ.
Οι πρώτοι το κρατάνε για πολύ καιρό, γι αυτο και προτιμάνε κάποιο ακριβό κ αξιόπιστο. 
Οι δεύτεροι το κρατάνε μέχρι να ξεφτίσει η θήκη στην οποία το έχουν.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδία! Μου εκαναν δωρο (αγορα απο καταστημα κοσμοτε) ενα Galaxy Watch LTE 4g version.
Ενας γνωστος λεει οτι μιλαει κανονικα απο το ρολοι του. Πηγες Γερμνο εβγαλε esim watch up και δουλευει κανονικα κλησεις.
Σημερα πηγα εγω σε ενα γερμανο και ενο αρχικα πηγαν να μου βγαλουν μια esim σε ενα watchup, στο ταμειο ο προισταμενος μας σταματησε πριν πληρωσω μολις ακουσε esim και με ρωτησε γιατι ειναι ποια συσκευη και λοιπα και ειπε δε γντ δε θα δουλεψει. θελει μονο συμβολαιο 12 ευρω το μηνα 10 γκιγκα και θα δουλευει μονο ιντερνετ δηλαδη γιοκ τηλεφωνηματα. αχρηστο δηλαδη. γιατι και για ιντερνετ μονο τι να το κανεις δε παιρνει viber η κατι τα ρολογια της σαμσουνκ. Αλλα εμενα με νοιαζει να μπορω αμα θελω να κανω μια κληση και απο το ρολοι. 
Ξερετε κατι σχετικα με ολα αυτα. Αν τελικα γινετ ή οχι? Αλλα λεει ο ενας αλλα ο αλλος. 
Ευχαριστω πολυ :)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος πού πήγε η τελευταία μου θέση, αλλά ήθελα να πω ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Χρησιμοποίησα ένα eSIM όταν ταξίδευα στην Αυστραλία στο τέλος του περασμένου έτους και με έσωσε τόσο πολλά χρήματα. Το χρησιμοποίησα μόνο για δεδομένα, αλλά σχεδιάζω να χρησιμοποιήσω μια εταιρεία που ονομάζεται eSIM.net την επόμενη φορά που έχουν και πακέτα φωνής. Συμφωνώ ότι δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο για τους Ευρωπαίους να το χρησιμοποιούν στην Ευρώπη. Είναι φθηνότερο να αποκτήσετε απλώς ένα κανονικό σχέδιο περιαγωγής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα την πρόταση του φίλου από πάνω που από ότι φαίνεται είναι μεταφρασμένη. 

Οντως μέσω της esim.net μπορείς να πάρεις esim που κουμπώνει σε αριθμό άλλης χώρας. Αγόρασα το πακέτο με τα 10 δολάρια που σου δίνει αριθμό Αγγλίας και 10 δολάρια υπόλοιπο στην κάρτα. 
Η esim είναι από την vodafone Ολλανδίας. 
Δέχεται και πραγματοποιεί κανονικά κλήσεις και sms. Πιο πολύ την αγόρασα ώστε να έχω να βάζω αγγλικό αριθμό σε site που ζητούν αριθμό τηλεφώνου κατά την εγγραφή. 

Επεξ/σία από Kostasallinone
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...