Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μετά από αναβάθμιση σε VDSL και Voip από POTS, xρειάζεται να αγοράσoυμε ένα μικρό UPS το οποίο να δίνει ρεύμα στο router, στο POS και σε ένα ασύρματο τηλέφωνο κατά τις πολύ συχνές διακοπές της ΔΕΗ στην περιοχή μου, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία σε μπαταρία. Ξέρω ότι ο ΟΤΕ δίνει δωρεάν, αλλά εμείς είμαστε σε άλλη εταιρεία και δεν δίνουν τίποτα.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

αυτά που δίνει η COSMOTE είναι miniUPS που χρησιμεύουν για να συνδέσεις το router και το ont (αν έχεις σύνδεση FTTH) όπως εγώ

δεν σε καλύπτει όμως αν θες να βάλεις ασύρματο τηλέφωνο (ειδικά της PANASONIC) έχουν περίεργο βύσμα τροφοδοσίας

γνώμη μου πάρε ένα καλό UPS π.χ APC σε συνδυασμό με ένα πολύπριζο ασφαλείας APC και συνδέεις τα πάντα σε αυτό

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ikorolis είπε

αυτά που δίνει η COSMOTE είναι miniUPS που χρησιμεύουν για να συνδέσεις το router και το ont (αν έχεις σύνδεση FTTH) όπως εγώ

δεν σε καλύπτει όμως αν θες να βάλεις ασύρματο τηλέφωνο (ειδικά της PANASONIC) έχουν περίεργο βύσμα τροφοδοσίας

γνώμη μου πάρε ένα καλό UPS π.χ APC σε συνδυασμό με ένα πολύπριζο ασφαλείας APC και συνδέεις τα πάντα σε αυτό

Σε ευχαριστώ πολύ.  Έχουμε 6 APC Line Interactive, αλλά είναι σε χρήση. To ασύρματο που έχουμε λειτουργεί και κατά τη διακοπή ρεύματος, απλά σκεφτόμουν να το έβαζα κι αυτό. Θέλουμε κάτι πιο μικρό, για να είμαι ειλικρινής.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Σε ευχαριστώ πολύ.  Έχουμε 6 APC Line Interactive, αλλά είναι σε χρήση. To ασύρματο που έχουμε λειτουργεί και κατά τη διακοπή ρεύματος, απλά σκεφτόμουν να το έβαζα κι αυτό. Θέλουμε κάτι πιο μικρό, για να είμαι ειλικρινής.

παίρνεις ένα μικρό UPS (V/A) της APC και βάζεις το router/ασύρματο τηλέφωνο

εγώ με την σύνδεση FTTH την πάτησα καθώς η COSMOTE μου έδωσαν δύο miniUPS στο ένα κούμπωσα το router και στο άλλο το ont

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ikorolis είπε

παίρνεις ένα μικρό UPS (V/A) της APC και βάζεις το router/ασύρματο τηλέφωνο

εγώ με την σύνδεση FTTH την πάτησα καθώς η COSMOTE μου έδωσαν δύο miniUPS στο ένα κούμπωσα το router και στο άλλο το ont

Αυτά τι αυτονομία δίνουν; Εδώ πέφτει το ρεύμα και μένει έτσι για 30-40 λεπτά όταν βρέχει, και αυτό γίνεται αρκετές φορές την ημέρα ειδικά τον χειμώνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Αυτά τι αυτονομία δίνουν; Εδώ πέφτει το ρεύμα και μένει έτσι για 30-40 λεπτά όταν βρέχει, και αυτό γίνεται αρκετές φορές την ημέρα ειδικά τον χειμώνα.

τα miniUPS (αν το ψάξεις θα το βρεις στο skroutz.gr με τον τίτλο  CONCEPTUM MINI UPS 5V/7.5V/9V/12V) που δίνει η COSMOTE δωρεάν για όσους (σαν εμένα) έχουν FTTH σου δίνουν αυτονομία 4 ώρες σε περίπτωση διακοπής ώστε να έχεις σύνδεση με το διαδίκτυο και VoIP τηλεφωνία άλλωστε ο εξοπλισμός FTTH (κατανεμητής κτλ είναι μέσα στο ακίνητο και δεν είναι ενεργός εξοπλισμός)

όπως είναι οι καμπίνες για το VDSL που σε περίπτωση διακοπής ρεύματος μπορεί να μην δουλεύει η καμπίνα που συνδέεσαι έτσι και UPS να έχεις (αν έχεις σύνδεση VDSL) αν η καμπίνα δεν έχει ρεύμα (γιατί από όσο γνωρίζω καμία καμπίνα VDSL δεν έχει UPS ή μπαταρίες μέσα) πάλι δεν θα έχεις σύνδεση με το διαδίκτυο ούτε VoIP τηλεφωνία.

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ikorolis είπε

τα miniUPS που δίνει η COSMOTE δωρεάν για όσους (σαν εμένα) έχουν FTTH σου δίνουν αυτονομία 4 ώρες σε περίπτωση διακοπής ώστε να έχεις σύνδεση με το διαδίκτυο και VoIP τηλεφωνία άλλωστε ο εξοπλισμός FTTH (κατανεμητής κτλ είναι μέσα στο ακίνητο και δεν είναι ενεργός εξοπλισμός)

όπως είναι οι καμπίνες για το VDSL που σε περίπτωση διακοπής ρεύματος μπορεί να μην δουλεύει η καμπίνα που συνδέεσαι έτσι και UPS να έχεις (αν έχεις σύνδεση VDSL) αν η καμπίνα δεν έχει ρεύμα (γιατί από όσο γνωρίζω καμία καμπίνα VDSL δεν έχει UPS ή μπαταρίες μέσα) πάλι δεν θα έχεις σύνδεση με το διαδίκτυο ούτε VoIP τηλεφωνία.

Και ποια λύση υπάρχει για επαγγελματικό χώρο με POS που πρέπει οπωσδήποτε να έχει αδιάλειπτη πρόσβαση τουλάχιστον σε τηλέφωνο, από τη στιγμή που μας έβαλαν υποχρεωτικά σε Voip; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Δεν γνωρίζω, γι' αυτό ρωτάω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Και ποια λύση υπάρχει για επαγγελματικό χώρο με POS που πρέπει οπωσδήποτε να έχει αδιάλειπτη πρόσβαση τουλάχιστον σε τηλέφωνο, από τη στιγμή που μας έβαλαν υποχρεωτικά σε Voip; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Δεν γνωρίζω, γι' αυτό ρωτάω.

Επαγγελματικά UPS + εξτρά μπαταρίες, με κάρτες NIC, σετταρισμένα αλάρμς, αισθητήρες, φίλτρα, ρελέ ασφαλείας, ασφάλειες με αυτόματη επιστροφή.
Έχεις πολλές επιλογές, το θέμα είναι τι budget έχεις.

Αλλιώς πας σε Emergency generator.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, BritGreek είπε

αυτό που σου είπα εξ αρχής

αγοράσεις ένα καλό UPS (APC) δεν χρειάζεται να είναι κανένα τέρας σε VA

αγοράζεις ένα καλό πολύπριζο ασφαλείας (APC) συνδέεις σε αυτό τις συσκευές (router - POS - ασύρματο τηλέφωνο)

και καθάρισες σε περίπτωση διακοπής θα έχεις μια αυτονομία σίγουρα 4 ώρες (μην πω παραπάνω)

ή ακολουθείς αυτό που είπε ο πιο πάνω "σε επαγγελματικό επίπεδο" ανάλογα πάντα το οικονομικό budget που διαθέτεις.

εγώ την λύση που σου πρότεινα έχω ακολουθήσει στο σπίτι μου που έχω FTTH έτσι έχω όλο το δικτυακό εξοπλισμό modem/router/access point/extender/switches και ασύρματα τηλέφωνα/υπολογιστές πάνω σε UPS (ξεχωριστά) και έτσι έχω πετύχει και έχω μια καλή αυτονομία

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ikorolis είπε

αυτό που σου είπα εξ αρχής

αγοράσεις ένα καλό UPS (APC) δεν χρειάζεται να είναι κανένα τέρας σε VA

αγοράζεις ένα καλό πολύπριζο ασφαλείας (APC) συνδέεις σε αυτό τις συσκευές (router - POS - ασύρματο τηλέφωνο)

και καθάρισες σε περίπτωση διακοπής θα έχεις μια αυτονομία σίγουρα 4 ώρες (μην πω παραπάνω)

Αρκεί να δουλευει και η καμπίνα δηλαδή. ΟΚ. Θα πάρω άλλο ένα τέτοιο. Χίλια ευχαριστώ.

4 λεπτά πριν, donblunts είπε

Επαγγελματικά UPS + εξτρά μπαταρίες, με κάρτες NIC, σετταρισμένα αλάρμς, αισθητήρες, φίλτρα, ρελέ ασφαλείας, ασφάλειες με αυτόματη επιστροφή.
Έχεις πολλές επιλογές, το θέμα είναι τι budget έχεις.

Αλλιώς πας σε Emergency generator.

Υπερβολή δεν είναι αυτά όταν θέλεις απλά να έχει ρεύμα το router και το POS όταν γίνεται διακοπή; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Υπερβολή δεν είναι αυτά όταν θέλεις απλά να έχει ρεύμα το router και το POS όταν γίνεται διακοπή; 

Εννοείται, ένα UPS χρειάζεσαι μόνο - έμπιστης εταιρίας - APC ή EATON, με πολύπριζο ασφαλείας σε βύσμα C14 ωστε να κουμπώσει απευθείας στο UPS (εαν δεν σου βγάζει schuko) , και τις συσκευές σου στο πολύπριζο.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Αρκεί να δουλευει και η καμπίνα δηλαδή. ΟΚ. Θα πάρω άλλο ένα τέτοιο. Χίλια ευχαριστώ.

ναι αρκεί να δουλεύει η καμπίνα VDSL (ενεργός εξοπλισμός) καθώς αυτή επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος στην περιοχή όπως και το σπίτι σου

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εμένα δεν μου το δωσε με entry i2 η cosmote τώρα που θα πάρω το speedport plus με την 50ρα θα το ζητησω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...