Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

το παλιό BTO Win10 pc μου παραδίδει πνεύμα και στα πλαίσια του "τι μπορώ να πάρω για να το αντικαταστήσω" κοιτάζω για iMac που μου αρέσει σαν ιδέα.

Έχω εμπειρία με Macbook Pro (late 2013) που χρησιμοποιείται για μουσικές παραγωγές και έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια είναι ακόμα "σφαίρα" χωρίς κάποια προσθήκη.

Συνεπώς με βάση το παραπάνω σκεπτικό από ποια χρονιά και πάνω προτείνετε να κοιτάω για iMac με δεδομένο ότι η χρήση του θα είναι: surf, λίγο Photoshop, αρκετό Lightroom, λίγο Cubase και τι specs θα προτείνατε για τα παραπάνω προγράμματα?

Σκοπεύω να το κρατήσω ώσπου να "πεθάνει" (και προφανώς να ξαναμπώ σε αυτή την διαδικασία)!!

Το μπάτζετ μου θα κυμαίνεται από 400-600€ και ιδανικά θα προτιμούσα 24' ή 27' (ευσεβής πόθος) οθόνη εκτός και υπάρχει κάποια καλή πρόταση όπου μπορούν να προστεθούν άλλα ~300€

όπως καταλαβαίνεται θέλω να είναι future proof (για κανά 5-6 χρόνια με την ως άνω χρήση).

Επεξ/σία από journeyman77
Δημοσ.

Με αυτο το budget μηπως να δεις ενα mac mini και να κρατησεις ο,τι οθονη εχεις; Νομιζω δεν θα βρεις κατι αξιολογο.

προσωπικα θα κοιτουσα 2014 και μετα.

24’ νονιζω ειναι πολυ παλια (core 2 duo) ας με διορθωσει καποιος

Δημοσ.

Με αυτό το budget δεν πας πουθενά για iMac, εκτός εάν βρεις καμιά πολύ τρελή προσφορά σε μεταχειρισμένο. Πάλι καλά, που δεν ψάχνεσαι και για mac pro με κανένα 900άρι... Θα συμφωνήσω και εγώ με τον προηγούμενο φίλο, κοίτα καλύτερα για mac mini όπου θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις και τα δικά σου περιφερειακά. Και 400-600 ευρώ και 27αρα και future proof, μάλλον να υποθέσω ότι δεν έχεις δει τις τιμές των μοντέλων στο skroutz

• Like 1
Δημοσ.

το 400-600€ το έγραψα για πιθανά μοντέλα 2011 κλπ τα οποία αν με τα specs τους και την χρήση που σκοπεύω να κάνω μπορούν να αντέξουν μερικά χρόνια πχ 2-3 ακόμα.

Η προσθήκη στο μπάτζετ αφορά κάτι καλύτερο πχ 2015? που να το κάνει να κρατήσει 4-5 χρόνια. Δεν είμαι ειδήμων σε αυτά αλλά με βάση την εμπειρία μου στο Macbook pro το λέω για "future proof".

Οι τιμές στο Σκρουτζ είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε αν δεν έχω τα χρήματα (προφανώς παίζει ρόλο στα μτχ). Ωστόσο η λύση με το macmini είναι κάτι που αξίζει να εξετάσω.

Σε κάθε περίπτωση πως μπορώ (πάντα με βάση την ως άνω χρήση που σκοπεύω να κάνω) να πω με σιγουριά ότι κοιτάω πχ late 13 για τα επόμενα 4 χρόνια? Ίσως βέβαια να μην είναι και τόσο εύκολη η απάντηση στην ερώτησή μου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγαινε για Mac Mini και βάλε SSD πάνω! Δεν έχει νόημα να πάρεις μοντέλο 2011 και να το θες για 5+ χρόνια.... κοίτα για 2015 και μετά κατά τη γνώμη μου.

Επεξ/σία από onelonelystar
Δημοσ.
5 ώρες πριν, journeyman77 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

το παλιό BTO Win10 pc μου παραδίδει πνεύμα και στα πλαίσια του "τι μπορώ να πάρω για να το αντικαταστήσω" κοιτάζω για iMac που μου αρέσει σαν ιδέα.

Έχω εμπειρία με Macbook Pro (late 2013) που χρησιμοποιείται για μουσικές παραγωγές και έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια είναι ακόμα "σφαίρα" χωρίς κάποια προσθήκη.

Συνεπώς με βάση το παραπάνω σκεπτικό από ποια χρονιά και πάνω προτείνετε να κοιτάω για iMac με δεδομένο ότι η χρήση του θα είναι: surf, λίγο Photoshop, αρκετό Lightroom, λίγο Cubase και τι specs θα προτείνατε για τα παραπάνω προγράμματα?

Σκοπεύω να το κρατήσω ώσπου να "πεθάνει" (και προφανώς να ξαναμπώ σε αυτή την διαδικασία)!!

Το μπάτζετ μου θα κυμαίνεται από 400-600€ και ιδανικά θα προτιμούσα 24' ή 27' (ευσεβής πόθος) οθόνη εκτός και υπάρχει κάποια καλή πρόταση όπου μπορούν να προστεθούν άλλα ~300€

όπως καταλαβαίνεται θέλω να είναι future proof (για κανά 5-6 χρόνια με την ως άνω χρήση).

Στη θέση σου θα αναθεωρούσα για την αγορά Apple προιόντος καθώς το σύνολο των χρημάτων σου (μαζί με το ενδεικτικό επιπρόσθετο) απέχει για κάτι αξιόλογο....

Καλύτερα να τα διαθέσεις για να φτιάξεις με νέα εξαρτήματα ένα νέο υπολογιστή όπου θα σου κρατήσει πολύ περισσότερο με βάση τις ανάγκες σου παρά να "πετάξεις" τα χρήματα που αναφέρεις για να κάνεις, ας πούμε το κέφι σου, για 2-3 έτη. ;)

• Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kormos είπε

Στη θέση σου θα αναθεωρούσα για την αγορά Apple προιόντος καθώς το σύνολο των χρημάτων σου (μαζί με το ενδεικτικό επιπρόσθετο) απέχει για κάτι αξιόλογο....

Καλύτερα να τα διαθέσεις για να φτιάξεις με νέα εξαρτήματα ένα νέο υπολογιστή όπου θα σου κρατήσει πολύ περισσότερο με βάση τις ανάγκες σου παρά να "πετάξεις" τα χρήματα που αναφέρεις για να κάνεις, ας πούμε το κέφι σου, για 2-3 έτη. ;)

Σε αυτο το budget κι αν εχει ηδη οθονη παιρνει τιμιοτατο macmini και βαζει και ssd επανω αν δεν εχει!

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, basilis5 είπε

Σε αυτο το budget κι αν εχει ηδη οθονη παιρνει τιμιοτατο macmini και βαζει και ssd επανω αν δεν εχει!

Πλησιάζουμε 2020, αν θεωρείς πως είναι λογικό κάποιος να διαθέσει τόσα χρήματα για 5 ετών μηχάνημα ενώ μπορεί να παραμείνει στο λογισμικό που είναι και να πάρει κάτι πολύ ποιό φρέσκο τότε πάω πάσο :)

.

Είμαι χρήστης και των δύο λογισμικών ;) 

Δημοσ.

Σε imac δεν νομίζω ότι με αυτό το budget θα βρεις μηχάνημα future proof. Επεναντίας όπως έχουν επισημάνει οι πρωλαλίσαντες θα σου πρότεινα να πάρεις ένα mac mini από 2014 και πάνω  μεταχειρισμένο όχι με λιγότερο από 8GB μνήμη. Εγώ πήρα πριν από 2 χρόνια Mac mini 2014 (late 2014) και είμαι καταευχαριστήμενος από τις επιδόσεις του. Του έβαλα και ένα SSD επάνω και πετάει. Πήρε Catalina και θεωρώ ότι θα πάρει και την επόμενη μεγάλη version. Θα επενδύσεις και σε μια καλή οθόνη και θα κάνεις την δουλειά σου. Στα υπ' όψιν ότι από μια σειρά και επάνω (νομίζω από την 2014) η μνήμη είναι soldered και δεν επιδέχεται αναβάθμισης. Οπότε να βρεις κάτι μεταχειρισμένο με 8GB μνήμη κατ' ελάχιστο. 

Δημοσ.

παίδες ευχαριστώ πολύ για τις ως τώρα απαντήσεις σας. Για την συνέχεια της συζήτησης, να πω ότι παρόλο που έχω μια απλή 20'' 1080p οθόνη, με ενδιαφέρει το μεγάλο μόνιτορ και η ανάλυσή του. Οπότε αν πούμε ότι πάμε για νέο μόνιτορ δεν θέλουμε ακόμα 2-3 κατοστάρικα? 

Από τα όσα γράφετε (και αρχίζω να ψήνομαι για το macmini), μήπως έχω λάθος "θεωρία" για το future proof, η οποία επαναλαμβάνω προέρχεται από την εμπειρία μου με Macbook Pro 2013?

Από την άλλη ένα τέτοιο σύστημα σε Win θα μπορούσε να καλυφθεί με το πιο πάνω ποσό (όχι extreme καταστάσεις)?

Δημοσ.
14 ώρες πριν, journeyman77 είπε

παίδες ευχαριστώ πολύ για τις ως τώρα απαντήσεις σας. Για την συνέχεια της συζήτησης, να πω ότι παρόλο που έχω μια απλή 20'' 1080p οθόνη, με ενδιαφέρει το μεγάλο μόνιτορ και η ανάλυσή του. Οπότε αν πούμε ότι πάμε για νέο μόνιτορ δεν θέλουμε ακόμα 2-3 κατοστάρικα? 

Από τα όσα γράφετε (και αρχίζω να ψήνομαι για το macmini), μήπως έχω λάθος "θεωρία" για το future proof, η οποία επαναλαμβάνω προέρχεται από την εμπειρία μου με Macbook Pro 2013?

Από την άλλη ένα τέτοιο σύστημα σε Win θα μπορούσε να καλυφθεί με το πιο πάνω ποσό (όχι extreme καταστάσεις)?

Με το ποσό που διαθέτεις μπορείς να αγγίξεις την κατηγορία μέχρι ενός gaming PC...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...