bad_freddy Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε Παίρνουν, το σηκώνει πατέρας. "Ο γιος σας τράκαρε." Κόντεψε να μείνει στον τόπο ο άνθρωπος, φώναζε στη μάνα μου κλπ κλπ. Ξύπνησα από τις αγριοφωνάρες και πάω και του λεω "ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!". Πέρα απο τα χρήματα που ενδεχομένως χαθούν, εμένα με προβληματίζει περισσότερο με τους ηλικιωμένους αύτό που είπε και ο @GeorgeMan, μήν μείνει κανείς στον τόπο γιατί δεν ξέρεις τι προβλήματα έχει το κάθε σπίτι. Προσωπικά τρέμω στην ιδέα αν πάρει κανείς την πεθερά μου (70+, μένει μόνη) που έχει χάσει ήδη ενα παιδί σε τροχαίο και της κάνει τέτοια "πλάκα". Την έχουμε ενημερώσει πολλές φορές για τα τηλεφωνήματα αυτά, αλλά εκείνη την ωρα και οταν έχεις προιστορία με τέτοια θέματα δεν θέλει και πολύ... 3
aggelos87 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Σε κινητά καλούν συνήθως ή σε σταθερά;; Για σταθερά να το καταλάβω αλλά τα κινητά πως βρίσκουν ποιοι αριθμοί βρίσκονται στην πόλη τους;; Ψάξαν όλα τα νούμερα στο 11888 και βρήκαν την περιοχή του κάθε μη απόρρητου αριθμού;;; Έχουν διαρρεύσει απ τις εταιρίες τα στοιχεία των πελατών τους μήπως;; Γειτόνισσα την πάτησε με απατεώνες που παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ, κάναν οτι μιλάν με τον γιο της στο τηλέφωνο και μπήκαν στο σπίτι για να βρουν το πρόβλημα. Δεν μπορούσε να τους βγάλει έξω με τίποτα η μαύρη, Άρχισαν να ψάχνουν σε κομοδίνα, ντουλάπια, συρτάρια κλπ για λεφτά που υποτίθεται άφησε γι αυτούς ο γιος της. Φυσικά δεν την άφηναν να επικοινωνήσει με κανέναν. Τελικά μάζεψαν ένα 400αρι και εξαφανίστηκαν. Η γιαγιά ούτε που κατάλαβε για πότε τα πήραν. 1
costacurta Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Μακάρι να μου πετύχει τέτοιο σκηνικό και να έχω άμεση επαφή με τον(η την) απατεώνα. Θα τον χώσω στο πορτ μπαγαζ θα τον πάω σε καμία ερημιά και θα τον θάψω μέχρι το κεφάλι. Την επόμενη θα τον πάω στον Θερμαϊκό και θα τον πετάξω μέσα. Και κολύμπι να μην ξέρει πατάει. 2
stefanos_th Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, skiabox είπε Αρα τελικά η μόνη λύση μετά το TrueCaller στα κινητά είναι whitelist στο σταθερό! αληθεια ποιο app χρησιμοποιεις ? οποιο και να εβαλα κανενα δεν δουλεψε .
skiabox Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 11 λεπτά πριν, stefanos_th είπε αληθεια ποιο app χρησιμοποιεις ? οποιο και να εβαλα κανενα δεν δουλεψε . Το Truecaller app είναι.
uesugi1989 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Narayan είπε Ή συμφωνείτε σε τοποθεσία για ραντεβού, ζητάς επιπλέον στοιχεία για το πως θα τους αναγνωρίσεις και στα καπάκια τηλέφωνο στο 100 για ενημέρωση και να πάει κάποιος να τους μαζέψει. Έτσι δεν κάνεις τίποτα. Το σωστο ειναι να δωσεις ραντεβού σε τρεις ώρες με τους απατεώνες και να πας επί τόπου με το που κλείσεις το τηλέφωνο στο τοπικό τμήμα ασφαλείας. Καταθέσεις τι συνέβη και πηγαίνουν αστυνομικοί στη θέση σου στο ραντεβού, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μόνο έτσι αποδεικνύεται η απάτη κ έχει βάση στο δικαστήριο χωρίς ένας εξυπνάκιας δικηγόρος να βγάλει τον απατεώνα αθώο. Επίσης πολύ σημαντικό να ισχυριστείς ότι αυτός που θα συναντηθεί με τους απατεώνες είναι άντρας ετών 30-40 μουσατος, οι περισσότεροι αστυνομικοί της ασφάλειας ταιριάζουν στην περιγραφή αυτή και μπορούν ετσι να παρουσιαστούν αντί για σένα. Σε περίπτωση που η απάτη πάει να γίνει σε βάρος ηλικιωμένου ή γυναίκας, να στείλει υποτίθεται κάποιον φιλο/γιο/συγγενή που να ταιριάζει στην περιγραφή αυτή 3
n4sleep Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Έχουν συναντήσει τη γιαγιά μου στο δρόμο, με αυτοκινήτο και της είπανε για τα εγγόνια της, ότι τράκαρε ο 1 και χρειαζόταν λεφτά για το γιατρό , ο οποίος μάλιστα έχει σπάνιο όνομα, και το ήξεραν! Η γιαγιά μου την γλύτωσε στο τσακ, γιατί ενώ το είχε πιστέψει, δεν είχε λεφτά μαζί της, και τους είπε να πάμε σπίτι που είναι ο παππούς να σας δω. Κάπου κώλωσαν και έφυγαν. Το χειρότερο το έχει πάθει μητέρα φίλου, που την παίρνουν τηλέφωνο και τις λένε ότι η κόρη της τράκαρε μεθυσμένη και έχει μπλέξει και χρειάζονται χρήματα για να ξεμπλέξει. αυτή παίρνει την κόρη της η οποία ηταν βόλτα και δεν άκουγε κινητό , τρομοκρατείται η μάνα, και συμφωνεί να τους αφήσει κάτω από ένα σκουπιδοντενεκέ 2 χιλιάδες ευρώ, όλη την είσπραξη της εβδομάδας. Και σε αυτή την περίπτωση ήξεραν το όνομα της κοπέλας .
talibanakos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 14 ώρες πριν, fastnq2 είπε Ενα καλο που μας εχουν κανει οι καιροι ειναι το ποσο υποψιασμενοι εχουμε γινει ολοι. Ου ναι,ειδικα στις αγγελιες,γεματο απο υποψιασμενους.
petradakkiii Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 ο συγχωρεμένος πάππους μου , το λένε τράκαρε η κόρη σου , άλλα ήτανε με τα ποδιά στην στάση λεωφορείου και αυτή σε αμάξι , των σταματάνε του λένε τράκαρε θέλουμε γρήγορα τα λεφτά μπλα μπλα μπλα δεν θυμάμαι ακριβώς πάνε χρόνια , πάνε λίγο πιο κάτω , τους βγάζει τον σουγιά που είχε πάντοτε μαζί του παμπ τον αφήσανε ΚΥΡΙΟΣ
deukaleionas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 εχει συμβει κ στην μανα μου.μονο που ετυχε να ημουν μπροστα της οταν πηραν... η μανα μου καθως με κοιτουσε,πεθανε στο γελιο και τους το εκλεισε.......
JamesDelaney Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Έχει τύχει και στους δικούς μου, ενώ εγώ ήμουν στο δρόμο γυρνώντας από τη δουλεια και μάλιστα παρίσταναν τους αστυνομικούς. Στην αρχή τρόμαξαν πολύ αλλά μετά κατάλαβαν ότι πρόκειται για απάτη. Μετα με πήραν τηλ φοβισμένοι, ρωταγαν αν είμαι καλά κλπ. Επίσης στον παππού και στη γιαγιά έχει τύχει αντίστοιχο περιστατικό με αυτοκίνητο και τύπο κουστουματο να ζητάει λεφτά. Η απάντηση της γιαγιάς ήταν "Δεν εχω παιδιά εγώ" και φύγανε αμέσως.😁
12180 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Νόμιζα κι εγώ ότι αναφέρεται στη συμμορία με τα ράσα
fingolfingr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πριν από κανένα χρόνο καλούν στις 11 το βράδυ κοντινό συγγενικό πρόσωπο και λένε ότι ο γιος τους έχει τρακάρει με το αυτοκίνητο χωρίς ασφάλεια και ότι βγήκε παράνομα από στοπ κλπ. Ότι θα του κάνουν μήνυση και θα μπει φυλακή κλπ. Και ότι για να μην γίνει τίποτα από αυτά θα πρέπει να τους δώσουν 2000€ για να φτιάξουν την ζημιά οι ίδιοι. Δεν είχαν γιο οπότε απλά το έκλεισαν. Το ενδιαφέρον είναι ότι κατά τις 12 κάλεσαν μια γειτόνισσα που έχει παρόμοιο νούμερο (περίπου 40 νούμερα μετά) και είπαν ακριβώς τα ίδια. Να πω επίσης ότι σε γνωστή μεγάλης ηλικίας είχαν πάει πρωί από το σπίτι, αναφέροντας ότι ο γιος της ο Γιώργος (απλά είδαν το όνομα στο 2ο κουδούνι) είχε αγοράσει από αυτούς λάστιχα για το αμάξι και τους χρωστούσε 500€. Ότι θα κινηθούν δικαστικά κλπ. Εκείνη τους έδωσε τα λεφτά. Επίσης θυμάμαι πριν από περίπου 25-30 χρόνια, είχαν καλέσει την μάνα μου και της είχαν πει ότι ο πατέρας μου είχε χτυπήσει στην δουλειά, ότι ήταν στο νοσοκομείο και ότι χρειαζόταν ρούχα και χρήματα για το χειρουργείο. Η μάνα μου σχεδόν λιποθύμησε. Ευτυχώς στο λεπτό ήρθε ο πατέρας μου υγιέστατος. Στις 9/10/2019 στις 11:08 ΜΜ, jimmy213 είπε Μου έλεγε η αδερφή μου και για ορισμένους/ες που είναι δήθεν από εταιρίες τηλεφωνίας (στα Γιάννενα). Πάνε στα σπίτια και καλά για πώληση κάποιου προγράμματος, αλλά στην ουσία τσεκάρουν τον χώρο και τι ώρες λείπετε απ' το σπίτι (αν πχ κανονίσετε ραντεβού άλλη μέρα γιατί δεν μπορείτε εκείνη τη στιγμή). Κρατούν μεν ένα ντοσιέ που σημειώνουν κάτι, αλλά δεν έχουν κάποιο διακριτικό εταιρίας (πχ μπλουζάκι με το λογότυπο). Επειδή έχω δουλέψει πριν κάποια χρόνια σε τέτοια εταιρία στα Γιάννενα (μπορώ να σου πω και που ήταν τα γραφεία της τότε) μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι όντως περνάνε από το σπίτι μόνο για νέες αιτήσεις. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι που απλά βλέπουν τον χώρο αλλά.... δεν είναι μόνο τέτοιοι. Στην εταιρία που ήμουν τουλάχιστον, δεν είχαμε μπλουζάκια κλπ γιατί απλά δεν ανήκαμε στο προσωπικό της εταιρίας. Ούτε καν ταμπελάκια. Είχαμε μόνο ένα ντοσιέ με άδειες αιτήσεις. Και βασικά μπορεί σήμερα να πουλάγαμε voda, αύριο wind κλπ. Δεν φαντάζεσαι ειλικρινά πόσο εύκολα άνοιγε ο κόσμος της πόρτα σε άγνωστους. Και πόσο εύκολα έδιναν όλα τα στοιχεία τους (ταυτότητες κλπ) για μία αίτηση αν η τιμή ήταν καλή. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από fingolfingr 1
clevercitizen Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 19 ώρες πριν, n4sleep είπε Έχουν συναντήσει τη γιαγιά μου στο δρόμο, με αυτοκινήτο και της είπανε για τα εγγόνια της, ότι τράκαρε ο 1 και χρειαζόταν λεφτά για το γιατρό , ο οποίος μάλιστα έχει σπάνιο όνομα, και το ήξεραν! Η γιαγιά μου την γλύτωσε στο τσακ, γιατί ενώ το είχε πιστέψει, δεν είχε λεφτά μαζί της, και τους είπε να πάμε σπίτι που είναι ο παππούς να σας δω. Κάπου κώλωσαν και έφυγαν. Το χειρότερο το έχει πάθει μητέρα φίλου, που την παίρνουν τηλέφωνο και τις λένε ότι η κόρη της τράκαρε μεθυσμένη και έχει μπλέξει και χρειάζονται χρήματα για να ξεμπλέξει. αυτή παίρνει την κόρη της η οποία ηταν βόλτα και δεν άκουγε κινητό , τρομοκρατείται η μάνα, και συμφωνεί να τους αφήσει κάτω από ένα σκουπιδοντενεκέ 2 χιλιάδες ευρώ, όλη την είσπραξη της εβδομάδας. Και σε αυτή την περίπτωση ήξεραν το όνομα της κοπέλας . ε, με 2Κ τη βδομάδα, ας βγάλει το μήνα με τα υπόλοιπα 6Κ. (black humorάκι )
n4sleep Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, clevercitizen είπε ε, με 2Κ τη βδομάδα, ας βγάλει το μήνα με τα υπόλοιπα 6Κ. (black humorάκι ) Μην μπερδεύεις τζίρο με κέρδος .. 😉
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα