Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηρε χθες την μανα μου μια κοπελα με κλαμματα και της ειπε 

Μαμα τρακαρα

Μολις η μανα μου της ειπε ,ε να πας να το φτιαξεις ,της το κλεισε στη μουρη

Προσοχη οσοι εχετε ηλικιωμενους ανθρωπους στην οικογενεια γιατι γινονται ευκολα στοχος επιθεσεων εξαπατησης

• Like 6
Δημοσ.

Μου έλεγε η αδερφή μου και για ορισμένους/ες που είναι δήθεν από εταιρίες τηλεφωνίας (στα Γιάννενα). Πάνε στα σπίτια και καλά για πώληση κάποιου προγράμματος, αλλά στην ουσία τσεκάρουν τον χώρο και τι ώρες λείπετε απ' το σπίτι (αν πχ κανονίσετε ραντεβού άλλη μέρα γιατί δεν μπορείτε εκείνη τη στιγμή). Κρατούν μεν ένα ντοσιέ που σημειώνουν κάτι, αλλά δεν έχουν κάποιο διακριτικό εταιρίας (πχ μπλουζάκι με το λογότυπο).

Δημοσ.

Το έκαναν και σε μας. Με νούμερο απόκρυψη. Πήρα τον πάροχο γιατί είχα σημειώσει ώρα για να κάνει άρση απορρήτου. Μου λέει πάρτε το και δηλώστε το στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και θα κάνουν τα δέοντα. Παίρνω δίωξη μου λένε πηγαίνετε να το δηλώσετε στο τοπικό σας αστυνομικό τμήμα. Πήγα τους το είπα και απλά μου λένε το γνωρίζουμε ... ούτε καταγραφή ούτε τίποτα . Σαν να μην έγινε ποτέ . Απλά προσέχτε αν έχετε μεγάλους ανθρώπους στο σπίτι γιατί δε το χουν να πάθουν τίποτα από τη τρομάρα τους. Εμένα το σήκωσε η μάνα μου και έτρεμε μέχρι να πασάρει το τηλέφωνο σε άλλον στο σπίτι .

• Sad 1
Δημοσ.

Στο θεμα μας, καπως ετσι την (ψιλο)πατησαν και οι θειοι μου, τηλεφωνημα μεσα στη νυχτα (2 το πρωι) και αντιστοιχη ατακα, τους εκλεισαν ραντεβου καπου αλλα πριν ξεκινησουν πηραν τηλ τον ξαδερφο μου και ευτυχως τους διαβεβαιωσε οτι ειναι μια χαρα και οτι δεν τρακαρε με τη μηχανη....απορω πως βρισκουν τις πληροφοριες...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καμία πληροφορία δεν βρίσκουν.

Ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα. Τηλεφωνούν, και όποιος την πατήσει.

Στους δικούς μου, τηλεφώνησε επίσης μια "κόρη που τράκαρε".

Τι κρίμα για τους απατεώνες που οι γονείς μου δεν έχουν κόρη, βέβαια.

Γενικά, αυτές οι απάτες δεν έχουν ούτε ψάξιμο, ούτε σχέδιο. Μαζικές είναι, και σου λέει ένας στους εκατό να το χάψει, βγήκε η μπάζα.

Γιατί, πόσο λογικό είναι ένας ζάπλουτος πρίγκιπας από τη Νιγηρία να βρήκε εσένα ειδικά για να του κάνεις την εκδούλευση, να βγάλετε τα μύρια που του άφησε ο μπατζανάκης της κουμπάρας του τρίτου ξαδέρφου του βασιλιά από τη χώρα, και να τα μοιραστείτε 50-50; Κι όμως, την έχουν πατήσει άπειροι.

Άλλη παραλλαγή, στις αγγελίες: Έχω ολοκαίνουργιο τηλέφωνο-ναυαρχίδα και το πουλάω στο 1/4 της τιμής του γιατί έτσι (μου φέρανε και άλλο, εγχειρίζομαι, έχω καλύτερο, διαλέξτε δικαιολογία) και δέχομαι μόνο κατάθεση γιατί δεν το ρισκάρω. Λίγοι την πατάνε έτσι; "Βρήκα τη ζούμπερ ευκαιρία, γρήγορα να καταθέσω σε έναν άγνωστο που γράφτηκε πριν από 2 ώρες και πουλάει κοψοχρονιά πράγμα που άνετα το πουλούσε σε τριπλάσια τιμή".

Χίλιοι να δουν την αγγελία, 5 να το χάψουν, να 'τη η μπίζνα.

• Like 11
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα καλο που μας εχουν κανει οι καιροι ειναι το ποσο υποψιασμενοι εχουμε γινει ολοι.Μεχρι και οι ηλικιωμενοι.Παιρνουν τον ηλικιωμενο να του πουλησουν παπα και τους το κλεινει στα μουτρα.Μακαρι να :FIXED πεινασουν οι απατεωνες.

Επεξ/σία από fastnq2
  • Like 1
Δημοσ.

Το παρακάτω έγινε το καλοκαίρι σε ένα συγγενικό ηλικιωμένο ζευγάρι. Βγαίνουν λοιπόν από τη θάλασσα όπου μόλις είχαν κάνει μπάνιο (όχι σε οργανωμένη, beach bar), παίρνουν ομπρέλα, πετσέτα και τσάντα και ξεκινούν για το σπίτι. Μόλις βγαίνουν στον παραλιακό, σκάει μέσα από ένα καλό αμάξι ένας κοστουμαρισμένος, καθαρός, περιποιημένος 35αρης και αρχίζει να τους λέει: έλα ρε θεία-θείε, ο Γιώργος της Μαρίας είμαι, που πήγα στη Γερμανία. Και δώστου αγκαλιές, δώστου φιλιά. Οι συγγενείς σάστισαν αλλά επειδή όντως έχουν συγγενείς στη Γερμανία, δεν έδωσαν πολύ σημασία και του έλεγαν, τι κάνεις αγόρι μου, πες μας τα νέα σου. Τεσπα, μιλούν για λίγο και αρχίζει το παραμύθι.

35αρης: Θεία, δεν προλαβαίνω τώρα να έρθω από το σπίτι για καφέ, αλλά θα περάσω το απόγευμα. Μπορείς να μου κρατήσεις λίγο το ρολόι γιατί είναι ακριβό και φοβάμαι μην το χάσω; Βγάζει ένα (προφανώς της κακιάς ώρας) επίχρυσο ρολόι και τους το δίνει.

Συγγενείς: Εντάξει αγόρι μου (και το παίρνει)

35αρης: Κοίτα θεία,  επειδή μόλις ήρθα από Γερμανία και δεν πήγα σε τράπεζα, μήπως έχεις να μου δανείσεις 100,00; Θα στα φέρω το απόγευμα στο σπίτι όταν θα πάρω το ρολόι.

Συγγενείς: Δεν έχουμε δυστυχώς επάνω μας αγόρι μου, από την παραλία ερχόμαστε.

35αρης: Έστω 50 ευρώ ρε θεία, να φάω κάπου και να πάρω ένα καφέ, θα στα δώσω μετά.

Συγγενείς: Παλικάρι μου, τίποτα δεν έχουμε πάνω μας. Αφού μας βλέπεις, από την παραλία ερχόμαστε. Το σπίτι είναι 2-3 στενά πιο πάνω.

35αρης: Καλά καλά, φέρε το ρολόι (το τραβάει από τα χέρια του θείου και φεύγει).

Όταν μας εξιστορούσαν το σκηνικό, είπαν πάλι καλά που δεν είχαμε πάνω μας λεφτά γιατί θα του δίναμε. Ή πάλι καλά που δεν του προτείναμε να έρθει σπίτι. Δυστυχώς οι επιτήδειοι πολλοί, αλλά τα θύματα περισσότερα. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Αντε και τρακαρε ο κανακαρης και η τσαπερδονα.Τα παππουδια για που το βαζουν ? Να λαδωσουν , να κουκουλωθει η δουλεια ? 😂

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Αντε και τρακαρε ο κανακαρης και η τσαπερδονα.Τα παππουδια για που το βαζουν ? Να λαδωσουν , να κουκουλωθει η δουλεια ? 😂

Ναι,εκεί στοχεύουν.

Μην το λέτε ότι έχουν υποψιαστεί,κάθε μέρα πέφτουν θύματα. Επίσης κάνουν και το άλλο,όταν σε καλούν δεν κλείνουν την γραμμή οπότε ο παππούς όταν καλέσει πίσω απαντάνε και καλά ως ο γιος κλπ. Μέσα στην ταραχή του ο παππούς σιγά μη καταλάβει τι γίνεται.

Δημοσ.

Η ευκολοπιστία λογω έλλειψης κριτικής ικανότητας ΔΕΝ έχει να κάνει με την ηλικία. Σκεφτείτε πόσοι (ακόμα και νέοι) ζουν ανάμεσα μας και κάνουν repost τζάμπα εισιτήρια, δωρεπιταγές, δωρεάν Iphone-διάλεξε χρώμα, rayban με 90% έκπτωση κτλ στο facebook -πολλοί τα ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ-. 
Τώρα αν κάποιος Χ,Ψ πάρει τηλέφωνο και ζητήσει χρήματα για το γιο/κόρη και πει ο οποισδήποτε ναι παιδί μου, πάρε €6-10κ (το ακούσαμε στην tv όλοι μας) χωρίς να πάρει στο καπάκι το γιο/κόρη τηλέφωνο να επιβεβαιώσει τι να πω. Ακούμε για τέτοιες απάτες 20 χρόνια, δεν ήταν πάντα "ηλικωμένοι" αυτά τα άτομα.

Θεωρώ αδιανόητο να έκανε το κομπόδεμα του/της κάποιος από αυτούς με ΚΟΠΟ και να τα έδωσε έτσι ελαφρά τη καρδία επειδή κάποιος άγνωστος τα ζήτησε. Στην τελική όλοι γνωρίζουμε τους γονείς μας, αν κάποιος όντως για λόγους υγείας πχ μπορεί να την πατήσει του περιορίζουμε την πρόσβαση στα χρήματα. Απλό είναι.

• Like 9
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιμόμουν στο πατρικό μου απόγευμα.

Παίρνουν, το σηκώνει πατέρας. "Ο γιος σας τράκαρε." Κόντεψε να μείνει στον τόπο ο άνθρωπος, φώναζε στη μάνα μου κλπ κλπ. Ξύπνησα από τις αγριοφωνάρες και πάω και του λεω "ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!".

Μετά αμέσως τους έβρισε στο τηλέφωνο και φυσικά ο αλλοδαπός που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής πέταξε μια random απειλή (θα σου κάψω το σπίτι) και έκλεισε. Το σπίτι υπάρχει ακόμα 😛 

Δεν υπάρχει ούτε καν ηθική μεταξύ των απατεώνων...

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 4
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Αν με πάρει κανένας τηλέφωνο θα δώσω ραντεβού την διεύθυνση της αστυνομίας, χώρια το τρολαρισμα που θα του ρίξω. 

Ή συμφωνείτε σε τοποθεσία για ραντεβού, ζητάς επιπλέον στοιχεία για το πως θα τους αναγνωρίσεις και στα καπάκια τηλέφωνο στο 100 για ενημέρωση και να πάει κάποιος να τους μαζέψει.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...