Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να κάνω μία ερώτηση σε οποιον ξέρει. Εστω οτι πουλαω σε καταστημα αγορας χρυσου εναντι μετρητων κοσμηματα που εχω απο τον παππου, τη γιαγια κλπ.
Αν ας πούμε σταθει κανεις τυχερος μαι αξιζουν καμποσο
1. Με την εφορία τι γινεται; Τα δηλωνω τα χρηματα που εισεπραξα; Θεωρουνται φορολογητεο εισοδημα; Ειτε ειναι λιγα λεφτα ειτε πολλα;
2. Υπαρχει οριο χρηματων ή αριθμος συναλλαγων πχ. που μπορει να θεωρηθει οτι κανω επιχειρηματικη πραξη;;;; (επειδη ζουμε σε τρελοχωρα ρωταω)
3. Πως εμπιστευεται κανεις να εισπράξει μετρητα απο τετοια μαγαζια; που ξερω οτι δεν θα μου δωσουν πλαστα χαρτονομισματα; (εξου κ το "σπασιμο" σε μικροτερες συναλλαγές καλου κακου... Και ο φοβος μην οι επαναλαμβομενες πραξεις θςωρηθουν εμποριο..)
4. Στην αποδειξη που δινουν τι στοιχεια ζητανε; ΑΦΜ κλπ; Γιατι αν τυχον αξιζουν κατιτις φοβαμαι μην η εφορια μην με κατηγορησει αδικα για ποθεν εσχες κλπ χωρίς να φταιω.

Δημοσ.

Σε πολλά τέτοιου είδους μαγαζιά μπορείς να μπεις με τα χρυσά ή τις λίρες σου και να βγεις με ζεστά μετρητά στην τσέπη χωρίς καμία απόδειξη για τη συναλλαγή που έκανες.Μαλλον δεν είναι νόμιμο κάτι τέτοιο αλλά ξέρω ότι γίνεται..

Δημοσ.

Και τοτε που να τα πουλησεις χωρις να σε βγαλει η εφορια οτι έκρυψες και εισοδημα(που δεν ειχες;)

Και με τα χαρτονομισματα που θα σου δωσουν αυτοι πώς ξερεις οτι δεν ειναι πλαστα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου αν έχεις κοσμήματα που έχουν σοβαρή αξία μην πας  σε αυτά καταστήματα γιατί θα στα αγοράσουν σε πολύ χαμηλή τιμη.

Επεξ/σία από moure
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, abc είπε

Θελω να κάνω μία ερώτηση σε οποιον ξέρει. Εστω οτι πουλαω σε καταστημα αγορας χρυσου εναντι μετρητων κοσμηματα που εχω απο τον παππου, τη γιαγια κλπ.
1. Με την εφορία τι γινεται; Τα δηλωνω τα χρηματα που εισεπραξα; Θεωρουνται φορολογητεο εισοδημα; Ειτε ειναι λιγα λεφτα ειτε πολλα;
2. Υπαρχει οριο χρηματων ή αριθμος συναλλαγων πχ. που μπορει να θεωρηθει οτι κανω επιχειρηματικη πραξη;;;; (επειδη ζουμε σε τρελοχωρα ρωταω)
3. Πως εμπιστευεται κανεις να εισπράξει μετρητα απο τετοια μαγαζια; που ξερω οτι δεν θα μου δωσουν πλαστα χαρτονομισματα; (εξου κ το "σπασιμο" σε μικροτερες συναλλαγές καλου κακου... Και ο φοβος μην οι επαναλαμβομενες πραξεις θςωρηθουν εμποριο..)
4. Στην αποδειξη που δινουν τι στοιχεια ζητανε; ΑΦΜ κλπ; Γιατι αν τυχον αξιζουν κατιτις φοβαμαι μην η εφορια μην με κατηγορησει αδικα για ποθεν εσχες κλπ χωρίς να φταιω.

1) Δεν ξερω
2) Δεν ξερω
3) Το προβλημα δεν ειναι πως θα σου δωσουν πλαστα χαρτονομισματα, δεν το αποκλειω κιολας, αλλα θα σου τα παρουν ενδεχομενως πολυ φθηνα (αρα παρε τιμες απο διαφορα και κυριως απο διαφορετικες περιοχε) και δεν ειναι απιθανο να σε κλεψουν με 1002 διαφορετικους τροπους
4) Θεωρητικα ζητανε στοιχεια ταυτοτητας μονο. Ο λογος ειναι πως πρεπει να εξασφαλισουν καπως πως δεν προκειται για κλοπιμαια κλπ. πως δεν θα μπλεξουν αν τους ζητηθει απο την αστυνομια ελεγχος για κλοπιμαια κλπ. Πρακτικα πολλοι δε ζητανε ουτε καν αυτο.

Αν αποφασισεις να πουλησεις κοσμηματα, τοτε ζυγισε τα απο πριν με οσο το δυνατον καλυτερη ζυγαρια ακριβειας διαθετεις. Αν εχουν πολυτιμες λιθους, αφαιρεσε με το ματι μερικα γραμμαρια. Τις λιθους μπορεις να ζητησεις να τις παρεις πισω. Οχι πως εχουν και ιδιαιτερη αξια συνηθως, απλα λεω.

Διαβασε πισω απο το καθε κοσμημα τι λεει η σφραγιδα του για να εχεις μια εκτιμηση για τα καρατια του χρυσου. Ενδεικτικα ειναι αυτα βεβαια γιατι καποιες φορες δεν ανταποκρινονται στην αληθεια (αθανατοι κοσμηματοπωλες του παρελθοντος, ή και του τωρα πλακα πλακα). 

Αν κατι δεν σου κατσει καλα, μην πουλησεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Και πού να πουλήσει, δηλαδή, κοσμήματα που έχουν σοβαρή αξία; Έχεις άλλη πρόταση;

Δημοπρασία,αγγελία,συλλέκτες,eBay,γνωστό κοσμηματοπώλη που να πάρει προμήθεια από την πώληση.

Μιλάω για κομμάτια με σοβαρή αξία,όχι δαχτυλίδι των 500 ευρώ.

Φιλος είχε πάει να πουλήσει δαχτυλίδι που ήξερε ότι η μάνα του το είχε αγοράσει 6.000 ευρώ και του έδιναν 1500-1700.Αυτο είναι σκότωμα,εγώ δεν θα το έδινα με τίποτα.

Επεξ/σία από moure
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, abc είπε

1. Αν θελεις να τεκμηριωσεις "αποθεμα"  για το ποθεν εσχες σου, μπορεις να τα δηλωσεις. Το πως θα σε πληροφορησει ο λογιστης σου. Σε τετοιες περιπτωσεις παντως η γνωμη μου ειναι οτι κατα 99,9% κανεις δεν τα δηλωνει

2. Ειτε πουλας κρεμμυδια, ειτε ελικοπτερα, υπαρχει ενα οριο συναλλαγων που μπορεις ως ιδιωτης να πουλησεις χωρις προβλημα. Αν δεν κανω λαθος ειναι 10χιλαδες ευρω τον χρονο. Απο εκει και κατω ομως, τα επαναλαμβανομενα ή ακομα και η μια πωληση ειδους που δεν ειναι δικο σου, πχ αλλο η δικη σου τηλεοραση και αλλο η μεσιτεια για να πουλας τις τηλεορασεις αλλων, μπορει να δημιουργησει ερωτηματα στην εφορια. Βλεπε τι εγινε και γινεται με τις διαφορες ηλεκτρονικες πλατφορμες "παζαριου". Και παλι χρησιμος ο λογιστης εδω για ορθοτερες λεπτομερειες.

3. Υπαρχουν μαγαζια και μαγαζια. Γενικη αρχη αυτο οπως και το οτι πλαστα μπορει να σου δωσει και ο βενζινας στα ρεστα, ο φουρναρης ή κι ο ταμιας της τραπεζας!

4. Δυσκολο να παρεις αποδειξη καθως μαλλον δεν σε συμφερει. Αν παρεις, θελησεις δηλαδη να παρεις θα αναγραφει καθαρα το τι εδωσες και το αντιτιμο. ΑΦΜ ως ιδιωτης δεν χρειαζεται.

Τελος, το προβλημα σου δεν ειναι κανενα απο τα παραπανω. Αυτο που ειναι ομως υπαρκτο ειναι η πραγματικη αξια των κοσμηματων που θα διαθεσεις καθως αλλη η ακια του κοσμηματος και αλλη η τιμη του μεταλλου που τελικα και θα πληρωθεις. Δηλαδη μπορει εσυ να πουλας ενα αυγο Φαμπερζε που ανηκε στην παλια τσαρινα και να το αγορασε καποιος πχ 100χιλαδες ευρω, η τιμη του ιστορικα και καλιτεχνικα να φτανει ακομα και τα 500χιλαδες ευρω, αλλα το μεταλλο να μην πιανει πανω απο...500€ !!! Και αυτα θα σου προσφερει ενα οποιοδηποτε καταστημα, ειτε νομιμο, ειτε ημιπαρανομο τηλεοπτικης προωθησης ειτε ενεχυροδανειστηριο. Για να πιασεις δηλαδη μια τιμη κοντα στην αξια ως κοσμημα θα πρεπει να το πουλησεις ως τετοιο, ειτε μονος σου ειτε εμπιστευομενος καποιον εξειδικευμενο σε αυτου του ειδους τις κινησεις.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα κοσμήματα τα αγοράζουν στην περισσότερες περιπτώσεις στο βάρος του μετάλλου τους, και όχι σαν κοσμήματα οπότε η διαφορά που έγραψε κάποιος πιο πάνω δεν είναι παράλογη ο χρυσοχοος που τι έκανε μπορεί να είχε πχ έξοδα να το κάνει σε υλικά 1500 ευρώ και να το χρέωσε 6κ,

Οπότε αν μιλάμε για κοσμήματα μεγάλης αξίας (παίζει μεγάλο ρόλο κατασκευαστής, και πόσο αναγνωριαμενος είναι) μπορεί ένα κόσμημα με τα καλύτερα υλικά επειδή το έφτιαξε ο κυρ Μήτσος της γειτονιάς πχ να δίνουν ακόμα και σαν κόσμημα λιγότερα λεφτά από ένα με λιγότερα καράτια αλλά από μεγαλύτερο - γνωστό οίκο/κατασκευαστη

Αν δεν θέλεις να τα πουλήσεις σαν μεταλο κοιτάς για πώληση σε δημοπρασία,

επίσης μην περνεις σαν τιμή την πιθανή ασφαλιστική αξία (αν τα έχεις ασφαλισμένα)

Επεξ/σία από Inuyasha
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κάποιες ερωτήσεις  παιδιά οποίος ξέρει, για ένα σταυρό από αυτούς που δίνουν σε βαφτίσια πόσο δινουν περίπου , επίσης  δέχονται ηλεκτρονικές συσκευές τύπου dvd player;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, simnum3 είπε

Κάποιες ερωτήσεις  παιδιά οποίος ξέρει, για ένα σταυρό από αυτούς που δίνουν σε βαφτίσια πόσο δινουν περίπου , επίσης  δέχονται ηλεκτρονικές συσκευές τύπου dvd player;

Ε δεν νομίζω όλοι οι σταυροί που δίνουν σε βαφτίσια να είναι ίδιοι ώστε να μπορέσει να σου απαντήσει κάποιος, έστω και στο περίπου.

Επίσης αν μιλάς για απλές οικιακές συσκευές τύπου dvd player (αυτές που στα μαγαζιά κοστίζουν 25-60€) τότε όχι, δεν τις δέχονται.

Δημοσ.

Ο σταυρός δεν ειναι κάνα λεπτό  σταυρουδάκι , έχει πάχος χρυσού πάνω του μαζί με   αλυσίδα και κάτι άλλα πραγματάκια με το σταυρό  που το συνοδεύουν  στην αλυσίδα όπως ζώδιο και  έναν άγιο idk.

Για το dvd player ειναι φορητό dvd player της sonny 300 ευροπουλα  είχα δέσει όταν το είχα πάρει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, simnum3 είπε

Για το dvd player ειναι φορητό dvd player της sonny 300 ευροπουλα  είχα δέσει όταν το είχα πάρει.

Το πόσο το είχες πάρει εσύ είναι εντελώς αδιάφορο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Το πόσο το είχες πάρει εσύ είναι εντελώς αδιάφορο.

οπότε κάνα 70αρι θα παίζει μετά από τόσα χρόνια που το ειχα...

Επεξ/σία από simnum3
Δημοσ.

Αυτο το νημα πρεπει να ονομαστει "η γωνια του διαρρηκτη". Πως μπορω να πουλησω πολλα κοσμηματα λεει ο ενας, χωρις να μου ζητησει η εφορια τα ρεστα, ποσο παει ενας σταυρος και ενα dvd player λεει ο αλλος...Δεν πιστευω να ειστε τιποτα οπαδοι γνωστης ιταλικης ποδοσφαιρικης ομαδας ε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...