Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. 

Θα ήθελα να ρωτήσω τι απώλειες και τι άλλα προβλήματα θα μπορούσα να αντιμετωπίσω σε περίπτωση που εγκαθιστούσα το router μου αντί για την κεντρική πρίζα σε πρίζα δωματίου. 

Επίσης πόσο μεγάλη απώλεια στην ταχύτητα θα μπορούσα να έχω με ένα μεγάλο ethernet καλώδιο άνω των 5 μέτρων;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Καλησπέρα σας. 

Θα ήθελα να ρωτήσω τι απώλειες και τι άλλα προβλήματα θα μπορούσα να αντιμετωπίσω σε περίπτωση που εγκαθιστούσα το router μου αντί για την κεντρική πρίζα σε πρίζα δωματίου. 

Αυτό εξαρτάτε από την εγκατάσταση του σπιτιού. Αν ο ηλεκτρολόγος έκανε καλή δουλειά δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν έκανε τσακαλιές με φθηνά καλώδια και αν στέλνει το καλώδια απευθέιας στα δωμάτια χωρίς να τα περνάει από μπρίζα σε  μπρίζα τότε δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

4 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Επίσης πόσο μεγάλη απώλεια στην ταχύτητα θα μπορούσα να έχω με ένα μεγάλο ethernet καλώδιο άνω των 5 μέτρων;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Μεγάλο καλώδιο lan 5 μέτρων. Μάλιστα... Κανένα πρόβλημα.!

Αν έλεγες για πάνω από 50 μέτρα θα έλεγα ότι μπορεί να έχεις απώλειες αν έβαζες το πιο φθηνό καλώδιο που έβρισκες.

Γιατί όμως το συζητάς και δεν το κάνεις; Βάλε το router εκεί που θέλεις και σύγκρινε τις μετρήσεις μέσα από τις ρυθμίσεις του.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί είναι λίγο κόπος. Επειδή έχω ένα θέμα με τον από κάτω λόγω τρύπιας ηχομόνωσης σκέφτομαι να πάω όλο το γραφείο σε ένα κενό δωμάτιο που έχω και να είναι και πιο ήσυχα τα πράγματα για όλους. Οπότε σκεφτόμουν να αφήσω το router στο σαλόνι γιατί συνδέονται πάνω όσοι έρχονται, εγώ και η τηλεόραση με το PS και να ρίξω ένα ethernet καλώδιο 5-10 μέτρα να το περάσω στον τοίχο και να το βγάλω μέσα στο δωμάτιο. Τι καλώδιο βέβαια πρέπει να πάρω; Εννοώ κατηγορία/ποιότητα; 

Ευχαριστω και πάλι.  

3 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αυτό εξαρτάτε από την εγκατάσταση του σπιτιού. Αν ο ηλεκτρολόγος έκανε καλή δουλειά δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν έκανε τσακαλιές με φθηνά καλώδια και αν στέλνει το καλώδια απευθέιας στα δωμάτια χωρίς να τα περνάει από μπρίζα σε  μπρίζα τότε δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Μεγάλο καλώδιο lan 5 μέτρων. Μάλιστα... Κανένα πρόβλημα.!

Αν έλεγες για πάνω από 50 μέτρα θα έλεγα ότι μπορεί να έχεις απώλειες αν έβαζες το πιο φθηνό καλώδιο που έβρισκες.

Γιατί όμως το συζητάς και δεν το κάνεις; Βάλε το router εκεί που θέλεις και σύγκρινε τις μετρήσεις μέσα από τις ρυθμίσεις του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γτ δεν βαζεις μια κεραια wifi στο pc να ξεμπερδευεις?στα του καλωδιου εγω εχω παρει ενα ftp 7.5 μετρων γυρω  στα 5 ευρω και δεν εχω κανενα θεμα.

Επεξ/σία από billiboo
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Τι καλώδιο βέβαια πρέπει να πάρω; Εννοώ κατηγορία/ποιότητα;

Για τόσο λίγα μέτρα δεν έχεις θέμα, απλά μην πάρεις το φθηνότερο που θα βρεις. Πάρε ένα καλό CAT.5e και μην ακούσεις του πωλητές αν σου προτείνουν 6, 6e ή 7, είναι τελείως περιττά. Και μην το πάρεις 5 μέτρα ακριβώς, πάρτο στα 10 για να έχεις "αέρα".

• Like 1
Δημοσ.

επισσης επειδη μπορει να τα χουμε μπερδέψει λίγο με τα bridge taps , αν οι μπρίζες πάνε σε σειρά και η τελευταία του σπιτιού τυχαίνει να είναι το δωμάτιο , δεν έχεις απώλειες ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...