thetiesthatbind Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω τι απώλειες και τι άλλα προβλήματα θα μπορούσα να αντιμετωπίσω σε περίπτωση που εγκαθιστούσα το router μου αντί για την κεντρική πρίζα σε πρίζα δωματίου. Επίσης πόσο μεγάλη απώλεια στην ταχύτητα θα μπορούσα να έχω με ένα μεγάλο ethernet καλώδιο άνω των 5 μέτρων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
micos000 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω τι απώλειες και τι άλλα προβλήματα θα μπορούσα να αντιμετωπίσω σε περίπτωση που εγκαθιστούσα το router μου αντί για την κεντρική πρίζα σε πρίζα δωματίου. Αυτό εξαρτάτε από την εγκατάσταση του σπιτιού. Αν ο ηλεκτρολόγος έκανε καλή δουλειά δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν έκανε τσακαλιές με φθηνά καλώδια και αν στέλνει το καλώδια απευθέιας στα δωμάτια χωρίς να τα περνάει από μπρίζα σε μπρίζα τότε δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. 4 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Επίσης πόσο μεγάλη απώλεια στην ταχύτητα θα μπορούσα να έχω με ένα μεγάλο ethernet καλώδιο άνω των 5 μέτρων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μεγάλο καλώδιο lan 5 μέτρων. Μάλιστα... Κανένα πρόβλημα.! Αν έλεγες για πάνω από 50 μέτρα θα έλεγα ότι μπορεί να έχεις απώλειες αν έβαζες το πιο φθηνό καλώδιο που έβρισκες. Γιατί όμως το συζητάς και δεν το κάνεις; Βάλε το router εκεί που θέλεις και σύγκρινε τις μετρήσεις μέσα από τις ρυθμίσεις του. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Γιατί είναι λίγο κόπος. Επειδή έχω ένα θέμα με τον από κάτω λόγω τρύπιας ηχομόνωσης σκέφτομαι να πάω όλο το γραφείο σε ένα κενό δωμάτιο που έχω και να είναι και πιο ήσυχα τα πράγματα για όλους. Οπότε σκεφτόμουν να αφήσω το router στο σαλόνι γιατί συνδέονται πάνω όσοι έρχονται, εγώ και η τηλεόραση με το PS και να ρίξω ένα ethernet καλώδιο 5-10 μέτρα να το περάσω στον τοίχο και να το βγάλω μέσα στο δωμάτιο. Τι καλώδιο βέβαια πρέπει να πάρω; Εννοώ κατηγορία/ποιότητα; Ευχαριστω και πάλι. 3 λεπτά πριν, micos000 είπε Αυτό εξαρτάτε από την εγκατάσταση του σπιτιού. Αν ο ηλεκτρολόγος έκανε καλή δουλειά δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν έκανε τσακαλιές με φθηνά καλώδια και αν στέλνει το καλώδια απευθέιας στα δωμάτια χωρίς να τα περνάει από μπρίζα σε μπρίζα τότε δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Μεγάλο καλώδιο lan 5 μέτρων. Μάλιστα... Κανένα πρόβλημα.! Αν έλεγες για πάνω από 50 μέτρα θα έλεγα ότι μπορεί να έχεις απώλειες αν έβαζες το πιο φθηνό καλώδιο που έβρισκες. Γιατί όμως το συζητάς και δεν το κάνεις; Βάλε το router εκεί που θέλεις και σύγκρινε τις μετρήσεις μέσα από τις ρυθμίσεις του.
billiboo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) γτ δεν βαζεις μια κεραια wifi στο pc να ξεμπερδευεις?στα του καλωδιου εγω εχω παρει ενα ftp 7.5 μετρων γυρω στα 5 ευρω και δεν εχω κανενα θεμα. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2019 από billiboo 1
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Η μητρική έχει WIFI ούτως ή αλλως αλλά προτιμώ το Ethernet.
micos000 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 24 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Τι καλώδιο βέβαια πρέπει να πάρω; Εννοώ κατηγορία/ποιότητα; Για τόσο λίγα μέτρα δεν έχεις θέμα, απλά μην πάρεις το φθηνότερο που θα βρεις. Πάρε ένα καλό CAT.5e και μην ακούσεις του πωλητές αν σου προτείνουν 6, 6e ή 7, είναι τελείως περιττά. Και μην το πάρεις 5 μέτρα ακριβώς, πάρτο στα 10 για να έχεις "αέρα". 1
aGka8l Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 επισσης επειδη μπορει να τα χουμε μπερδέψει λίγο με τα bridge taps , αν οι μπρίζες πάνε σε σειρά και η τελευταία του σπιτιού τυχαίνει να είναι το δωμάτιο , δεν έχεις απώλειες ... 1
thetiesthatbind Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Όλα καλά, χρονίζω στα ίδια . Ευχαριστω πολύ ! Έβαλα και ένα WiFI Extender για το σαλόνι και κομπλε ολα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα