Προς το περιεχόμενο

ALIENWARE m17 R2 Review

Hardware Busters

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, forgotten είπε

γιατι δεν θελουν μελλοντικες αναβαθμισεις ευκολα , για αυτο συστηνω clevo το συγκεκριμενο μοντελο που αναφερα αναβαθμιζεται σε ολα.

Γιατί το τελευταίο πραγματικά αναβαθμίσιμο σασί στα Alienware ήταν το "Ranger" και ας ήταν λίγο παχύ στον κάθετο άξονα. Ανοίγεις το bottom access cover και εχεις πρόσβαση σε μνήμη, CPU+heatsink, GPU+heatsink και όλα τα αποθηκευτικά μέσα έτσι απλά. Και φυσικά πρόσβαση στην μπαταρία για να την βγάζεις πανεύκολα και να την έχεις δίπλα στο γραφείο για να μη θερμαίνεται.
ranger.jpeg.b8019f38be3a516506328e5f7d6f9358.jpeg
Απο 'κει και πέρα έπεσε μανία με το thin-ness και πλέον όταν παίρνεις (αυτό που πουλάνε την σήμερον ημέραν για) Alienware στην ουσία παίρνεις ένα tablet με πληκτρολόγιο, έξτρα κάρτα γραφικών και κουλεράκι πάνω στον επεξεργαστή (το οποίο και αυτό δεν επαρκεί). Και το κουλεράκι το έχουν και τα Surface Pro πλέον. Οπότε τι αγοράζεις πλέον με τα 2-3 χιλιάρικα σου; Ευτυχώς υπάρχουν τα Acer Predator που ακολουθούν την παλιά καλή συνταγή που εφηύρε η Alienware.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, delakias είπε

Τυγχάνει να έχω το m15 με RTX 2080 & Core i9. Το throttling στην CPU σταμάτησε μετά από repaste και undervolt στην CPU. Εξαιρετικό φορητό! 

Και είναι φυσιολογικό αυτό; Να αγοράζεις laptop ένα σωρό λεφτά και να χρειάζεται repaste και undervolt?

4 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Και είναι φυσιολογικό αυτό; Να αγοράζεις laptop ένα σωρό λεφτά και να χρειάζεται repaste και undervolt?

ναι

δε μπορούν να μυρίσουν τα νύχια τους οι κατασκευαστες για καθε ενα μηχάνημα και καθε ενα τσιπακι ξεχωριστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jackess είπε

ναι

δε μπορούν να μυρίσουν τα νύχια τους οι κατασκευαστες για καθε ενα μηχάνημα και καθε ενα τσιπακι ξεχωριστά.

Ε τότε ας χρεώσουν τιμή εξαρτημάτων (δηλαδή τιμή bill-of-materials) συν τα εργατικά του εργάτη της Foxconn που θα συναρμολογήσει τα εξαρτήματα. Όταν όμως προσθέτεις ένα τρελό premium επειδή πουλάς ένα ολοκληρωμένο (integrated) προϊόν, τότε περιμένω αυτό το integration να έχει γίνει σωστά για όλες τις εκδόσεις του προϊόντος. Οτιδήποτε άλλο είναι ένδειξη χαμηλής ποιότητας και σχολιάζεται ανάλογα.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το Dell είναι πιο δυνατό στα ίδια λεφτά σχεδόν (32gb, rtx3000) (εσωτερικός ανταγωνισμός... 😁 )

https://www.skroutz.gr/s/19752823/Dell-Precision-7540-i9-9980HK-32GB-1TB-Quadro-RTX-3000-UHD-W10.html

(Ok, η quadro RTX3000 μπορεί να μη φτάνει την RTX 2080 MAX-Q, οστοσο για χρήση workstation θα την προτιμούσα λόγω σταθερότητας κ drivers).

https://www.servethehome.com/dell-precision-7540-review/

Για να μην πούμε για το gigabyte 15 aero oled xa με την οθοναρα...

https://www.skroutz.gr/s/20140323/Gigabyte-Aero-15-OLED-XA-i9-9980HK-16GB-512GB-GeForce-RTX-2070-UHD-W10.html

Επεξ/σία από kostis76

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/10/2019 στις 8:34 ΜΜ, Safin Marat είπε

Περιμένω το Area 51m. Έχει 32GB ram

Εγω το έχω ήδη απο Ιούνιο με 128GB ram, rtx2080, 9900k , repaste με liquid metal conductonaut και delid του 9900K. Καταφερα με undervolt να το κρατάω κατω απο 90c σε full load. H rtx2080 απο την αλλη δεν εχει θεμα με θερμοκρασία, και με απλη πάστα μεγιστη θερμοκρασια 72 βαθμοι. Το καλύτερο laptop που είχα ποτε μου, με διαφορά, το απολυτο beast 😁

DSC01752.jpg

Επεξ/σία από warwick
  • Like 2

53 λεπτά πριν, warwick είπε

Εγω το έχω ήδη απο Ιούνιο με 128GB ram, rtx2080, 9900k , repaste με liquid metal conductonaut και delid του 9900K. Καταφερα με undervolt να το κρατάω κατω απο 90c σε full load. H rtx2080 απο την αλλη δεν εχει θεμα με θερμοκρασία, και με απλη πάστα μεγιστη θερμοκρασια 72 βαθμοι. Το καλύτερο laptop που είχα ποτε μου, με διαφορά, το απολυτο beast 😁

DSC01752.jpg

εχω το ιδιο με 32 gb και 2 ssd 500

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αυτό με το Tobii πάντως ακόμα πιστεύω κατ εμού ότι είναι λίγο πολύ gimmick, πιστεύω οι περισσότεροι απλά θα ήθελα να πάρει πόδι όλο το κάτω bezel μαζί με το Tobii

• 1 μήνα μετά...

Έχω το 15R3 το οποιο με το που έληξε η εγγύηση των 2 χρόνων μου παρουσίασε CPU Failure και φυσικά έκλαψα τα 2,5 χιλιάρικα που έδωσα για την αγορά του. Το μηχάνημα ήταν εργαλείο δουλειάς οπότε δεν δούλευε κατω απο πίεση κατα το 95% της ζωής του.

Εαν κάποιος σκέφτεται να πάρει κατι απο Dell απλά θα του συνιστούσα να αγοράσει κει εγγύηση για 5 ετία καθώς με όλες τις θερμοκρασίες που αναπτύσουν τα υλικά φθίρονται πολύ πιο γρήγορα. Οπως και σε άλλες εταιρείες τα πόσα ελλατωματικά λάπτοπ βγαίνουν στην αγορά ή απλά χαλάνε στην τριετία είναι απογοητευτικό. Ναι μεν είναι πολύ ωραία μηχανήματα αλλά επενδύστε σίγουρα στην εγγύηση γιατι θα σας χρειαστεί :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...