nikoskon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, bromiaris είπε Αυτό γίνετε μέσα από την εφαρμογή; ΝΑΙ. Από το V by Vodafone app. Δηλαδή πχ εγώ τώρα έχω ενεργοποιημένη την υπηρεσία και υπόλοιπο στην κάρτα πχ 8 ευρώ… πχ στις 31 Ιανουαρίου αν διακόψω την υπηρεσία δεν θα τραβήξει τα 5 ευρώ… NAI 1 Ιουνίου αποφασίζω να ξανά ενεργοποιήσω την υπηρεσία… θα μπω πχ στην εφαρμογή από το τηλ και θα την ενεργοποιήσω και ξεκινά η χρέωση των 5 ευρώ; ΝΑΙ Το μόνο θέμα μου είναι ότι το καρτοκινητό μου voda είναι σε όνομα το οποίο δεν βρίσκετε αυτή την στιγμή εδώ… και λογικά η συσκευή θα δηλωθεί και θα έρθει στο δικό του όνομα από το courier … Δεν νομίζω να έχεις θέμα. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από nikoskon
johnnys4u Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, nikoskon είπε Από την OBD θύρα, μόνο ρεύμα παίρνει. Αυτό με το ρελαντί δεν έχει σχέση και θα χρειαστεί να το δεις με μηχανικό αυτοκινήτων. Δεν παίρνει μόνο ρευμα, κάνει και Read την ECU. Αν κόλλησε και έστειλε πολλά requests ή κάτι άλλο, δεν το ξέρω. Δεν εχει υπάρξει ποτέ πρόβλημα με το ρελαντί 5 χρόνια τώρα και φυσικά είναι ελεγμένο. 1 ώρα πριν, giwrgosth είπε Δεν έχω πληρώσει κάτι, πέρα από την συσκευή, αφού δεν μπορώ να ενεργοποιήσω την συνδρομή. Οπότε δεν έχω και χρέωση όσο δεν ενεργοποιείτε. Εχεις πληρώσει για κάτι που δεν σου δούλευει. Αν θέλεις διακαιούσε την επιστροφή. Εκτός και αν είναι πρόβλημα του κινητού και δεν υποστηρίζεται σωστά η εφαρμογή.
nikoskon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 39 λεπτά πριν, johnnys4u είπε Δεν παίρνει μόνο ρευμα, κάνει και Read την ECU. Αν κόλλησε και έστειλε πολλά requests ή κάτι άλλο, δεν το ξέρω. Αυτό πως προκύπτει; Το έχει τσεκάρει με κάποιο logger ή κάποιον άλλο τρόπο;
johnnys4u Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, nikoskon είπε Αυτό πως προκύπτει; Το έχει τσεκάρει με κάποιο logger ή κάποιον άλλο τρόπο; Φυσικά όλα αυτά είναι εκτός θέματος ούτε χρειάζεται να το αναπτύξουμε άλλο. Το Auto SOS που αναφέρουν, διαβάζει την ECU και λαμβάνουν την μεταβλητή πως έπαθε ζημιά το αυτοκίνητο όπως και οτιδήποτε άλλο μπορούν να κάνουν Read. Αλλά σίγουρα δεν παιρνει μόνο τροφοδοσία απο την OBD, θα είχε μόνο 2-3 pin για την τροφοδοσία.
nikoskon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, johnnys4u είπε Φυσικά όλα αυτά είναι εκτός θέματος ούτε χρειάζεται να το αναπτύξουμε άλλο. Το Auto SOS που αναφέρουν, διαβάζει την ECU και λαμβάνουν την μεταβλητή πως έπαθε ζημιά το αυτοκίνητο όπως και οτιδήποτε άλλο μπορούν να κάνουν Read. Αλλά σίγουρα δεν παιρνει μόνο τροφοδοσία απο την OBD, θα είχε μόνο 2-3 pin για την τροφοδοσία. Δεν ισχύει και ευχαρίστως να το αναπτύξουμε. Το V-Auto έχει g-sensor και gyroscope από τα οποία μπορεί να συμπεράνει/υποθέσει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου για το αν συνέβη ατύχημα (ακαριαία επιβράδυνση ακολουθούμενη από ακινητοποίηση κλπ). Το V-Auto έχει δοκιμάσει με OBD αdapter σε αυτοκίνητο χωρίς OBD και μοτοσυκλέτα και λειτουργεί κανονικά χωρίς πρόβλημα (παρόλο που δεν ενδείκνυται) αλλά δεν το συστήνω γιατί είναι εκτός προδιαγραφών. Θα σε ξαναρωτήσω και αν θες απάντησε μου και μέσω pm. Το έχεις τσεκάρει με κάποιο logger ή κάποιον άλλο τρόπο;
johnnys4u Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 12 λεπτά πριν, nikoskon είπε Δεν ισχύει και ευχαρίστως να το αναπτύξουμε. Το V-Auto έχει g-sensor και gyroscope από τα οποία μπορεί να συμπεράνει/υποθέσει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου για το αν συνέβη ατύχημα (ακαριαία επιβράδυνση ακολουθούμενη από ακινητοποίηση κλπ). Το V-Auto έχει δοκιμάσει με OBD αdapter σε αυτοκίνητο χωρίς OBD και μοτοσυκλέτα και λειτουργεί κανονικά χωρίς πρόβλημα (παρόλο που δεν ενδείκνυται) αλλά δεν το συστήνω γιατί είναι εκτός προδιαγραφών. Θα σε ξαναρωτήσω και αν θες απάντησε μου και μέσω pm. Το έχεις τσεκάρει με κάποιο logger ή κάποιον άλλο τρόπο; Οχι δεν μπήκα καθόλου στην διαδικασία ούτε θα μπώ. Ναι μπορεί να έχει γυροσκοπιο και αισθήτήρα και σίγουρα έχει gps. Αλλά μόνο ο λόγος οτι κουμπώνει με το 90% των pins στην OBD , η συμβατότητα των αυτοκινήτων που αναφέρει, κάποιες ρυθμίσεις με βάση το αυτοκινήτο που μου ζήτησε να κάνω στην αρχή, με ειδοποιησεις να μην ενεργοποιησω την μηχανή και εν τέλη με ενα κόλλημα της εφαρμογής ταυτόχρονα με το ρελαντί εμένα με έπεισε. Βέβαια αν μπορέσει κάποιος να τρέξει ενα log θα ήταν χρήσιμο ώστε να το απόδειξουμε. Η λύση να πάρεις τηλεφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών και να τους ρωτήσεις πιστευω δεν θα δουλέψει καθώς μόνο ο κατασκευαστής γνωρίζει ή αν το γράφει κάποιο manual το οποιο δεν το εχει διαβάσει κανείς.
nikoskon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, johnnys4u είπε Οχι δεν μπήκα καθόλου στην διαδικασία ούτε θα μπώ. Τότε γιατί γράφεις όσα γράφεις; Απλά υποθέτωντας; Ναι μπορεί να έχει γυροσκοπιο και αισθήτήρα και σίγουρα έχει gps. Όχι "μπορεί". Έχει. Αλλά μόνο ο λόγος οτι κουμπώνει με το 90% των pins στην OBD , η συμβατότητα των αυτοκινήτων που αναφέρει, κάποιες ρυθμίσεις με βάση το αυτοκινήτο που μου ζήτησε να κάνω στην αρχή, με ειδοποιησεις να μην ενεργοποιησω την μηχανή και εν τέλη με ενα κόλλημα της εφαρμογής ταυτόχρονα με το ρελαντί εμένα με έπεισε. Βέβαια αν μπορέσει κάποιος να τρέξει ενα log θα ήταν χρήσιμο ώστε να το απόδειξουμε. Και εδώ υποθέτεις. Η λύση να πάρεις τηλεφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών και να τους ρωτήσεις πιστευω δεν θα δουλέψει καθώς μόνο ο κατασκευαστής γνωρίζει ή αν το γράφει κάποιο manual το οποιο δεν το εχει διαβάσει κανείς. Ο κατασκευαστής είναι η Vodafone. 1
mcret Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 23 ώρες πριν, giwrgosth είπε Καλημέρα σας. Αν δεν το έχετε δει υπάρχει ξανά σε προσφορά 20 ευρώ +3 μήνες δωρεάν. Το πήρα, ήρθε σε 3-4 μέρες από Ολλανδία, αλλά έχω πρόβλημα με το app. Συγκεκριμένα στο τελευταίο στάδιο της ενεργοποίησης, στην αποδοχή των όρων και την επιβεβαίωση της χρέωσης, πατώντας Αποδοχή κολλάει και τερματίζει η εφαρμογή. Μίλησα με Vodafone και το ψάχνουν και από ότι κατάλαβα δεν το κατέχουν και πολύ το θέμα. Το κινητό είναι Redmi Note 7, αλλά έχω δοκιμάσει και σε κάποια άλλα παλιότερα με το ίδιο αποτέλεσμα. Είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα? To ίδιο έγινε και σε μένα και το πρόβλημα λύθηκε αφού έσβησα τα αποθηκευμένα δεδομένα της εφαρμογής και έκανα τη διαδικασία από την αρχή (αν θυμάμαι καλά). 2
giwrgosth Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, mcret είπε To ίδιο έγινε και σε μένα και το πρόβλημα λύθηκε αφού έσβησα τα αποθηκευμένα δεδομένα της εφαρμογής και έκανα τη διαδικασία από την αρχή (αν θυμάμαι καλά). Το έκανα και αυτό, τίποτα! Ίσως είναι θέμα κινητού, τι να πω? Περιμένω κάποια στιγμή απάντηση από Vodafone, τους έχω πει τι κινητό έχω, ίσως κάποιο bug που θα διορθωθεί σε επόμενη έκδοση. Όσο αφορά τους φόβους κάποιων ότι μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία του κινητήρα κλπ, όπως σωστά απάντησαν άλλοι, δεν επεμβαίνει σε καμία περίπτωση στην λειτουργία του εγκεφάλου, δεν έχει λόγο και δεν μπορεί να το κάνει. Η θύρα OBD2 απλά στέλνει κάποια δεδομένα για την λειτουργία του κινητήρα και σι συσκευές που συνδέονται σε αυτή απλά τα διαβάζουν και τα αξιοποιούν ανάλογα με την χρήση τους. Η μόνη επέμβαση που μπορούν να κάνουν παρόμοιες φτηνές συσκευές του εμπορίου είναι reset σφαλμάτων και τίποτα άλλο. Φυσικά και δεν είναι συναγερμός σε καμία περίπτωση! Απλά μπορεί, αν έχω καταλάβει καλά από το πως δουλεύει το πρόγραμμα, να του καθορίσεις μια περιοχή που θα κινείτε το αυτοκίνητο και να σε ειδοποιήσει αν βγει από αυτή. Επίσης υπάρχουν καλώδια προέκτασης και μπορείς να "κρύψεις" την συσκευή σε κάποιο σημείο που δεν μπορεί να τη βρει κάποιος αν δεν ακολουθήσει το καλώδιο. Αυτό ένας κλέφτης δεν θα το κάνει αμέσως, θα του πάρει ώρα αν την κρύψεις καλά και σε αυτό το χρόνο μπορείς να παρακολουθείς που κινείτε μέχρι να φτάσει κάπου που θα έχει όλο το χρόνο να την αφαιρέσει. Το καλύτερο αντικλεπτικό αυτοκινήτων θα είναι πάντα η μη απόκτηση αυτοκινήτου, άλλος τρόπος δυστυχώς δεν υπάρχει... 1
Doubt Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, giwrgosth είπε Η θύρα OBD2 απλά στέλνει κάποια δεδομένα για την λειτουργία του κινητήρα και σι συσκευές που συνδέονται σε αυτή απλά τα διαβάζουν και τα αξιοποιούν ανάλογα με την χρήση τους. Η μόνη επέμβαση που μπορούν να κάνουν παρόμοιες φτηνές συσκευές του εμπορίου είναι reset σφαλμάτων και τίποτα άλλο. Αν μπορούσε να διαβάσει τον εγκέφαλο και να κάνει reset σφαλμάτων θα το διαφήμιζαν ως έξτρα δυνατότητα. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Όσοι παραγγείλετε και δεν μπορέσετε να παραλάβετε από την κούριερ, θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω σε 40 μέρες, όταν επιστρέψει στην αποθήκη στην Ολλανδία. Η κούριερ δεν κλείνει ραντεβού, δεν προσφέρει επιλογή ωρών παράδοσης και η έδρα είναι στο Κορωπί. (αν δεν είναι η UPS ή αν άλλαξαν πολιτική τότε πάσο)
giwrgosth Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, Doubt είπε Αν μπορούσε να διαβάσει τον εγκέφαλο και να κάνει reset σφαλμάτων θα το διαφήμιζαν ως έξτρα δυνατότητα. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Λέγοντας "παρόμοιες φθηνές συσκευές" εννοώ τα διαγνωστικά βλαβών που κάνουν και reset, όχι την συγκεκριμένη που φυσικά δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει, αν και δεν θα ήταν κακή ιδέα από τη στιγμή που υπάρχει πάνω στο αυτοκίνητο να κάνει και αυτό, αλλά λογικό η Vodafone να μην θέλει να μπει σε άλλα χωράφια.
4four Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Ξερουμε αμα μπορει να μπει σε μηχανη η υπαρχει καποιο παρομοιο της βονταφονε??
nikoskon Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η συγκεκριμένη συσκευή έχει προδιαγραφές για χρήση σε αυτοκίνητα με OBD II θύρα (λίστα συμβατότητας έχει το site). Από εκεί και πέρα αρκετοί την χρησιμοποιούν απροβλημάτιστα και σε μη συμβατά αυτοκίνητα που έχουν OBDII θύρα αλλά και σε αυτά που δεν έχουν, κάνοντας χρήση adapter. Για μηχανή έχει δουλέψει με χρήση adapter. (βλ. φώτο για Yamaha) Αλλά κάτι τέτοιο δεν προτείνεται. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από nikoskon
macovet Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 3 hours ago, nikoskon said: Για μηχανή έχει δουλέψει με χρήση adapter. (βλ. φώτο για Yamaha) η φωτο βλέπω είναι από ebay. πως το αναζητούμε το adapter εκεί; μπορείς να βάλεις link?
Doubt Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, macovet είπε η φωτο βλέπω είναι από ebay. πως το αναζητούμε το adapter εκεί; μπορείς να βάλεις link? https://lmgtfy.com/?q=yamaha+obd2+adapter+ebay 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις