Sebu Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 6 ώρες πριν, andreasece είπε Καλούτσικο φαίνεται, αλλά μόνο και μόνο που μπαίνει στην obd ακυρώνει για μένα τη χρήση του. Αν σου κλέψει κάποιος το αυτοκίνητο, το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει θα είναι η obd, αλλά και να μην κοιτάξει στα περισσότερα αμάξια θα φανεί κατευθείαν. Οχι απαραιτητα Υπαρχουν προεκτασεις obd θυρων (συνηθως σε καταστηματα συναγερμων ψαγμενα) που: α) κωδικοποιουν/μπλοκαρουν την εμφανη/πραγματικη obd και δεν μπορει να δεχτει εντολες (πρακτικά καθισταται φαντασμα/αδρανης) β) τραβιεται προεκταση πισω απο την κανονικη obd που πλεον δινει σημα και καθιστα επισημη obd την προεκταση η οποια προεκταση μπορει να τοποθετηθει οπου θες να την κρυψεις μεσα στο αυτοκινητο Αυτοματως δεν μπορει το οποιο κλεφτρονι να αποκτησει αμεση προσβαση στα ηλεκτρονικα του οχηματος και τον εγκεφαλο. Μπορεις να συνδεσεις οτι θες στο obd οπως αυτο το γκατζετ γιατι ειναι σε θεση που μονο εσυ ξερεις Ελπιζω να βοηθησα 5
johnnys4u Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Ευχαριστώ TS! Το πήρα και εγώ μιας και είμαι ήδη κάτοχος vodafone και ισως με βολέψει! Με τους 3 μήνες δώρο, είναι προσφορά όντως. Η απορία μου είναι για την κατανάλωση μπαταρίας του αυτοκινητου, έχεις δεί κάποιο πρόβλημα και να "τρώει" την μπαταρία; 1
nikoskon Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 26 λεπτά πριν, johnnys4u είπε Ευχαριστώ TS! Το πήρα και εγώ μιας και είμαι ήδη κάτοχος vodafone και ισως με βολέψει! Με τους 3 μήνες δώρο, είναι προσφορά όντως. Η απορία μου είναι για την κατανάλωση μπαταρίας του αυτοκινητου, έχεις δεί κάποιο πρόβλημα και να "τρώει" την μπαταρία; Έχει δική του εφεδρική μπαταρία, αλλά γενικά δεν θα έχεις θέμα. Όταν παραλάβεις, ρίξε update...
Tzimmys Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δεν μου είναι ξεκάθαρο το πώς δουλεύει και τι πληροφορία σου δίνει, αν δεν κάνεις την συνδρομή.. Καταγράφει μέσα του σε μνήμη τα δεδομένα? Αν ναι, για πόσο? Μπορεί να τα συγχρονίσει με το app με άλλον τρόπο πλην της sim? 2
nikoskon Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Tzimmys είπε Δεν μου είναι ξεκάθαρο το πώς δουλεύει και τι πληροφορία σου δίνει, αν δεν κάνεις την συνδρομή.. Καταγράφει μέσα του σε μνήμη τα δεδομένα? Αν ναι, για πόσο? Μπορεί να τα συγχρονίσει με το app με άλλον τρόπο πλην της sim? OBD device Έχει δέκτη GPS που μέσω της ενσωματωμένης SIM στέλνει την πληροφορία της θέσης σου σε Cloud και ακολούθως στο App στο smartphone σου ώστε να καταγράφονται οι διαδρομές που κάνεις να μπορεί μέσω του App να βλέπει που βρίσκεται το όχημα να ορίζεις μέσω του App μια περιοχή στην οποία όταν εισ/εξέρχεται το όχημα θα ενημερώνεσαι με push notifications στο app Έχει γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο που μέσω της ενσωματωμένης SIM και με την βοήθεια του GPS αντιλαμβάνεται τα εξής: Υπέρβαση ορίου ταχύτητας (δεδομένα από Google) Απότομες επιβραδύνσεις/επιταχύνσεις Ακραία επιβράδυνση με ακινητοποίηση (δηλαδή ατύχημα) Επικίνδυνες κλίσεις/στροφές που παίρνει το όχημα τα οποία στέλνει στο Cloud και ακολούθως στο App του smartphone ώστε να έχεις Safety Score (#1,#2,#4) πόσο καλά οδηγείς ανά διαδρομή SOS λειτουργία (#3) Embedded SIM Αν η ενσωματωμένη SIM του δεν είναι ενεργοποιημένη, δεν μπορεί να έχει data connection άρα δεν μπορεί να μεταφέρει καμία πληροφορία στο Cloud, άρα δεν λειτουργεί η συσκευή και δεν λαμβάνει καμία ειδοποίηση ή άλλη πληροφορία στο App. Για να δουλεύει λοιπόν η SIM θέλει ένα τάληρο το μήνα, από τον 4ο μήνα και μετά. Δεν καταγράφει δεδομένα σε εσωτερική μνήμη, τα αποστέλει στο cloud. Θεωρώ πως υπάρχει μνήμη που δουλεύει ως cache για να buffάρει αλλά δεν ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες. Τζίμμυ πιο λιανά δεν νομίζω να μπορώ να το κάνω bro! Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από nikoskon 2
Doubt Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 18 ώρες πριν, nikoskon είπε Έχεις Google Services και Apple Services πολύ πριν βγει το V-Auto. Τα κινέζικα, έχουν app, στα κινέζικα. https://safety.google/privacy/privacy-controls/ Αυτά εννοείς μάλλον. Είναι όλα σε παύση και η εξατομίκευση ανενεργή, με Apple καμία σχέση. (και το Google maps ρουφιάνος είναι, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές, ακόμα και το ίδιο μπορείς να το φιμώσεις με ένα vpn adblock, απαραίτητο κι αυτό.) Αυτό που έχω εγώ δέχεται εντολές μέσω SMS. Εφαρμογή δεν είναι απαραίτητη, πόσο μάλλον αν είναι και κινέζικη.
Tzimmys Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 30 λεπτά πριν, nikoskon είπε OBD device Έχει δέκτη GPS που μέσω της ενσωματωμένης SIM στέλνει την πληροφορία της θέσης σου σε Cloud και ακολούθως στο App στο smartphone σου ώστε να καταγράφονται οι διαδρομές που κάνεις να μπορεί μέσω του App να βλέπει που βρίσκεται το όχημα να ορίζεις μέσω του App μια περιοχή στην οποία όταν εισ/εξέρχεται το όχημα θα ενημερώνεσαι με push notifications στο app Έχει γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο που μέσω της ενσωματωμένης SIM και με την βοήθεια του GPS αντιλαμβάνεται τα εξής: Υπέρβαση ορίου ταχύτητας (δεδομένα από Google) Απότομες επιβραδύνσεις/επιταχύνσεις Ακραία επιβράδυνση με ακινητοποίηση (δηλαδή ατύχημα) Επικίνδυνες κλίσεις/στροφές που παίρνει το όχημα τα οποία στέλνει στο Cloud και ακολούθως στο App του smartphone ώστε να έχεις Safety Score (#1,#2,#4) πόσο καλά οδηγείς ανά διαδρομή SOS λειτουργία (#3) Embedded SIM Αν η ενσωματωμένη SIM του δεν είναι ενεργοποιημένη, δεν μπορεί να έχει data connection άρα δεν μπορεί να μεταφέρει καμία πληροφορία στο Cloud, άρα δεν λειτουργεί η συσκευή και δεν λαμβάνει καμία ειδοποίηση ή άλλη πληροφορία στο App. Για να δουλεύει λοιπόν η SIM θέλει ένα τάληρο το μήνα, από τον 4ο μήνα και μετά. Δεν καταγράφει δεδομένα σε εσωτερική μνήμη, τα αποστέλει στο cloud. Θεωρώ πως υπάρχει μνήμη που δουλεύει ως cache για να buffάρει αλλά δεν ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες. Τζίμμυ πιο λιανά δεν νομίζω να μπορώ να το κάνω bro! Είσαι ωραίος αδερφέ :) Σε ευχαριστώ!!! 1
NikosKallithea Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Είναι απλό, ρίξτε μια ματια στην εφαρμογή στο πλαυ και θα καταλάβατε 1
polaki Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Στις 9/10/2019 στις 4:16 ΜΜ, Doubt είπε Και για όλα αυτά αφήνεις τη vodafone να κρατάει ιστορικό που πηγαίνεις και πότε. Δε θα πάρω. Ναι, σωστά. Εξάλλου εσύ δεν έχεις κινητό, οπότε δεν καταλαβαίνουν αν θέλουν ότι είσαι γαύρος και πήγες να δεις Champions League την Τρίτη. 1
Doubt Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 8 ώρες πριν, polaki είπε Ναι, σωστά. Εξάλλου εσύ δεν έχεις κινητό, οπότε δεν καταλαβαίνουν αν θέλουν ότι είσαι γαύρος και πήγες να δεις Champions League την Τρίτη. Έγραψα ήδη πως χρησιμοποιώ το κινητό και τα διάφορα Google.
nikoskon Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Guys όποιος παραλάβει ας ποστάρει εντυπώσεις κλπ!
johnnys4u Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 11/10/2019 στις 3:42 ΜΜ, nikoskon είπε Guys όποιος παραλάβει ας ποστάρει εντυπώσεις κλπ! Καλησπέρα, θα καταγράψω παρακάτω τα δικά μου προβλήματα που αντιμετώπισα. Η παραγγελία έγινε 10/11 , η αποστολή εγινε σχετικά γρήγορα απο Amsterdam(?), η UPS όμως είχε πρόβλημα και δεν είχε λάβει την διευθυνση μου σωστά με τα ελληνικά, οπότε μετα απο 2 τηλεφωνήματα και μερικές μέρες, το παρέλαβα στις 22/11 . Η πρώτη ενεργοποιηση της συσκευής πήρε πάνω απο 20 λεπτά και ήταν κρίμα να περιμένω τόση ώρα μέσα στο αυτοκίνητο. Οι 3 πρώτες βόλτες που έκανα, έδειχναν πως δεν είχα κάνει καθόλου διαδρομές με το αυτοκινητο, αλλά εντόπιζε σωστά την θέση του αυτοκινητου. Υστερα παρατήρησα την λειτουργία Auto SOS να μου εμφανιζεί συνέχεια το μήνυμα "εκτός κάλυψης". Επικοινωνησα με την εξυπηρετηση πελατών και μου είπαν θα το δουμε και θα με ενημερώσουν.Μετά απο δυο μέρες εφόσον δεν είχα καμια επικοινωνια απο την Vodafone, τους ξανακάλεσα και μου ειπαν θα προωθησουν το πρόβλημα στον κατασκευαστη. Εκει ζήτησα το ενδεχόμενο να γίνει επιστροφή χρημάτων μου και το αφαίρεσα απο το αυτοκίνητο, καθώς φάνηκε η συσκευή να έχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν το ρίσκαρα να το αφήσω πάνω και να μου αδειάσει την μπαταρία αυτοκινητου. Μετα απο μια βδομάδα, συνεχιζε να μην εχω καμία ενημέρωση απο την vodafone και τους κάλεσα πάλι. Εν τέλη, πιθανό είναι να εχει σοβαρό προβλημα η συσκευή και περιμένουν νέα απο τον κατασκευαστή. Απο την πλευρά της Vodafone θα μου πιστώσουν στην κάρτα μου το ποσό των 20 ευρω, μέχρι νεοτέρας. Αν όλα είχαν πάει καλά, ισως άξιζε, αλλά φαίνεται πως δεν ειναι ετοιμη ακόμα για να το υποστηριξει. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2019 από johnnys4u 1
nikoskon Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, johnnys4u είπε Καλησπέρα, θα καταγράψω παρακάτω τα δικά μου προβλήματα που αντιμετώπισα. Η παραγγελία έγινε 10/11 , η αποστολή εγινε σχετικά γρήγορα απο Amsterdam(?), η UPS όμως είχε πρόβλημα και δεν είχε λάβει την διευθυνση μου σωστά με τα ελληνικά, οπότε μετα απο 2 τηλεφωνήματα και μερικές μέρες, το παρέλαβα στις 22/11 . Η πρώτη ενεργοποιηση της συσκευής πήρε πάνω απο 20 λεπτά και ήταν κρίμα να περιμένω τόση ώρα μέσα στο αυτοκίνητο. Οι 3 πρώτες βόλτες που έκανα, έδειχναν πως δεν είχα κάνει καθόλου διαδρομές με το αυτοκινητο, αλλά εντόπιζε σωστά την θέση του αυτοκινητου. Υστερα παρατήρησα την λειτουργία Auto SOS να μου εμφανιζεί συνέχεια το μήνυμα "εκτός κάλυψης". Επικοινωνησα με την εξυπηρετηση πελατών και μου είπαν θα το δουμε και θα με ενημερώσουν.Μετά απο δυο μέρες εφόσον δεν είχα καμια επικοινωνια απο την Vodafone, τους ξανακάλεσα και μου ειπαν θα προωθησουν το πρόβλημα στον κατασκευαστη. Εκει ζήτησα το ενδεχόμενο να γίνει επιστροφή χρημάτων μου και το αφαίρεσα απο το αυτοκίνητο, καθώς φάνηκε η συσκευή να έχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν το ρίσκαρα να το αφήσω πάνω και να μου αδειάσει την μπαταρία αυτοκινητου. Μετα απο μια βδομάδα, συνεχιζε να μην εχω καμία ενημέρωση απο την vodafone και τους κάλεσα πάλι. Εν τέλη, πιθανό είναι να εχει σοβαρό προβλημα η συσκευή και περιμένουν νέα απο τον κατασκευαστή. Απο την πλευρά της Vodafone θα μου πιστώσουν στην κάρτα μου το ποσό των 20 ευρω, μέχρι νεοτέρας. Αν όλα είχαν πάει καλά, ισως άξιζε, αλλά φαίνεται πως δεν ειναι ετοιμη ακόμα για να το υποστηριξει. 4 συσκευές χωρίς κανένα πρόβλημα χρησιμοποιώ μαζί με συγγενείς και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Στα συν η αντιμετώπιση από Vodafone με την πίστωση χωρίς πολλά πολλά. Ελπίζω με την καινούρια συσκευή να είσαι κομπλέ.
johnnys4u Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, nikoskon είπε 4 συσκευές χωρίς κανένα πρόβλημα χρησιμοποιώ μαζί με συγγενείς και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Στα συν η αντιμετώπιση από Vodafone με την πίστωση χωρίς πολλά πολλά. Ελπίζω με την καινούρια συσκευή να είσαι κομπλέ. Στα πλήν τελικά η αντιμετώπιση της Vodafone, επειδή δύο εκπρόσωποι μου είπαν οτι θα μου πιστώσουν τα 20 ευρώ και τελικά έλαβα SMS πως πιστώθηκα τα 10 ευρώ. Δυστυχώς πρέπει να συνεχίσω το "κυνηγι" . Τυχερά ειναι αυτά 😕
Προτεινόμενες αναρτήσεις