cpc464 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα Έχω όπως και πολλοί στην Ελλάδα μια κληρονομιά εξ αδιαιρέτου, πρόκειται για πράγματα διαφορετικής αξίας τα οποία δεν μπορούν να μοιραστούν σε ίσα μερίδια, το πρόβλημά μου άρχισε πριν 3 χρόνια περίπου όταν ένας από τους άλλους κληρονόμους άρχισε να έχει παράλογες απαιτήσεις, ήθελε να πληρώσω όλες τις επισκευές από ακίνητο που έχω το 1/3 ενώ ο μόνος που διαμένει και κάνει πλήρη χρήση άρα και φθορά είναι αυτός, ο λόγος που τον βοήθαγα στο παρελθόν ήταν ότι είχε πενιχρό εισόδημα ενώ τώρα έχει καλή δουλειά, ως συνέπεια της άρνησής μου έχει γίνει τοξικός και οι τελευταίες πράξεις του με έχουν εκνευρίσει, δεν μπορώ πλέον να αντέξω ούτε την αδικία ούτε το οικονομικό βάρος,σκέφτομαι την δικαστική διανομή της περιουσίας σοβαρά, ιδανικά σε χρήματα ώστε να αγοράσω δικό μου ακίνητο και να μην έχω επαφές μαζί του, έχει κανείς γνώση του πόσο εύκολη είναι η διαδικασία?,επίσης παίρνει χρόνο?, και εάν γίνει πλειστηριασμόςθα τα φάνε τα κοράκια για ένα κομμάτι ψωμί?.
kiriakos500 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 βαλε ως στοχο την ''ησυχια'' και όχι το ''κερδος'' ασχετα αν εχεις δικιο γιατι παντα θα σου είναι πρόβλημα το ''χωρισμα'' και δεν θα βγαζεις ακρη ''μαζι τους'' < αν και καποιες φορες θα πεις... δεν επρεπε να τα ''χαρισω'' στους μουλους ''…..όλα εχουν να κανουν με την ψυχολογια> 2
jgeorgiou Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Ισως καταλήξεις σε πώληση δια του αναγκαστικού πλειστηριασμού. Προσωπικά θα έβαζα μια "δίκαιη" τιμή αυτή που νομίζω εγώ (και θα μπορούσα να πληρώσω). Θα του έλεγα , δίκαιη τιμή 100.000ευρώ για το ακίνητο , εγώ έχω τα 66.667ευρώ να αγοράσω τα 2/3 που μου λείπουν (πολύ σημαντικό να καλύπτεις την αξία 2/3 που σου λείπει γιατί μπορεί να γίνει δικό σου 100%). Αν θες το δικό μου 1/3 το πουλάω 33.333ευρώ. Πας στο δικαστήριο , το βγάζεις σε αναγκαστικό πλειστηριασμό , αν η τιμή που πιάσει είναι άδικα χαμηλή (κάτω από 100.000ευρώ που το έχεις τιμολογήσει εσύ) τότε θα βάλεις τα 66.667ευρώ και αγοράζεις τα επιπλέον 2/3 και το κατέχεις 100%. Αν πιάσει τα 100.000ευρώ και πάνω στον αναγκαστικό πλειστηριασμό τότε κρίνεις αν θα πάρεις τα λεφτά που σου αναλογούν και θα φύγεις ή θα ανεβάσεις το τίμημα να το πάρεις εσύ. 5 ώρες πριν, cpc464 είπε Καλησπέρα Έχω όπως και πολλοί στην Ελλάδα μια κληρονομιά εξ αδιαιρέτου, πρόκειται για πράγματα διαφορετικής αξίας τα οποία δεν μπορούν να μοιραστούν σε ίσα μερίδια, το πρόβλημά μου άρχισε πριν 3 χρόνια περίπου όταν ένας από τους άλλους κληρονόμους άρχισε να έχει παράλογες απαιτήσεις, ήθελε να πληρώσω όλες τις επισκευές από ακίνητο που έχω το 1/3 ενώ ο μόνος που διαμένει και κάνει πλήρη χρήση άρα και φθορά είναι αυτός, ο λόγος που τον βοήθαγα στο παρελθόν ήταν ότι είχε πενιχρό εισόδημα ενώ τώρα έχει καλή δουλειά, ως συνέπεια της άρνησής μου έχει γίνει τοξικός και οι τελευταίες πράξεις του με έχουν εκνευρίσει, δεν μπορώ πλέον να αντέξω ούτε την αδικία ούτε το οικονομικό βάρος,σκέφτομαι την δικαστική διανομή της περιουσίας σοβαρά, ιδανικά σε χρήματα ώστε να αγοράσω δικό μου ακίνητο και να μην έχω επαφές μαζί του, έχει κανείς γνώση του πόσο εύκολη είναι η διαδικασία?,επίσης παίρνει χρόνο?, και εάν γίνει πλειστηριασμόςθα τα φάνε τα κοράκια για ένα κομμάτι ψωμί?. Να ξέρεις ότι συνήθως ΟΛΕΣ αυτές οι διαδικασίες καταλήγουν στον αναγκαστικό πλειστηριασμό! Τα θετικά της προσέγγισης μου είναι τα α) Οταν ακούσει περι αναγκαστικού πλειστηριασμού ο ιδιότροπος συν-ιδιοκτήτης θα κλάσει μέντες και θα αλλάξει τροπάριο (πιθανότατα θα αρχίσει να σε γλύφει και να σε παρακαλάει αυτός) β) Αν καταλήξει στην κατοχή σου γιατί δεν βρέθηκε κανένας να δώσει αυτό που νομίζεις εσύ ως "δίκαιο" τίμημα μπορείς να το πουλήσεις εσύ αφού θα κατέχεις το 100% και να πάρεις λεφτά. γ) Προσωπικά επειδή μου έχει τύχει τέτοια κατάσταση , να "ορίσεις" δίκαιο τίμημα ώστε σε κάθε περίπτωση να είσαι ικανοποιημένος , είτε το "χάσεις" , είτε πάρεις το 100% εσύ. 1 1
jgeorgiou Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Αν "πιάσεις" τον εαυτό σου να μην μπορεί να ορίσει "δίκαιο" τίμημα όπου κάτω από αυτό το όριο αγοράζει και πάνω από αυτό πουλάει αναρωτήσου αν εσύ είσαι ο "παράλογος" της κατάστασης.
cpc464 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 46 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Αν "πιάσεις" τον εαυτό σου να μην μπορεί να ορίσει "δίκαιο" τίμημα όπου κάτω από αυτό το όριο αγοράζει και πάνω από αυτό πουλάει αναρωτήσου αν εσύ είσαι ο "παράλογος" της κατάστασης. Εκεί είναι το πρόβλημα, ο συνιδιοκτητης εκμισθωνει τα δικά του ακίνητα και δεν θέλει να πουλήσει, τον συμφέρει η παρούσα κατάσταση, μάλιστα όταν είπα για διανομή απάντησε πως θα πολεμήσει και θα καθυστερήσει την διαδικασία όσο μπορεί. Εγώ έχω δεκαδες απειλητικά και υβριστικά mail και SMS από αυτόν και του είπα πως θα πάω στον εισαγγελέα.
jgeorgiou Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, cpc464 είπε Εκεί είναι το πρόβλημα, ο συνιδιοκτητης εκμισθωνει τα δικά του ακίνητα και δεν θέλει να πουλήσει, τον συμφέρει η παρούσα κατάσταση, μάλιστα όταν είπα για διανομή απάντησε πως θα πολεμήσει και θα καθυστερήσει την διαδικασία όσο μπορεί. Εγώ έχω δεκαδες απειλητικά και υβριστικά mail και SMS από αυτόν και του είπα πως θα πάω στον εισαγγελέα. 1) ξεκίνα την διαδικασία , μπορεί να καθυστερήσει αλλα ακόμη και με την ελληνική δικαιοσύνη σε 5 χρόνια ΜΑΧ θα έχεις ξεμπλέξει (αν συνεργαστεί ξεμπλέκεις σε λιγότερο από 2 χρόνια) 2) Αν το ξεκινήσεις θα είσαι καλυμμένος και από όλες τις πλευρές (δεν θα μπορεί να σου ζητάει έξοδα/ζημιές) γιατί θα αναφέρεις όλα τα προβλήματα που έχεις και γιατί δεν μπορείς να συνενοηθείς. Βέβαια η διαδικασία έχει έξοδα αλλά αντί να τα πληρώσεις στους γιατρούς , πλήρωσε τα δικαστικά έξοδα. Να ξέρεις ότι τα θρασύτατα άτομα μόλις δουν σοβαρή-στιβαρή αντιμετώπιση "κλάνουν μέντες". Αν από απειλές το γυρίσει σε γλύψιμο μην απορήσεις γιατί αυτός μένει και κρέμεται από εσένα πως θα κινηθείς και που θα ανεβάσεις το τίμημα. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2019 από jgeorgiou
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, jgeorgiou είπε πιθανότατα θα αρχίσει να σε γλύφει Τι εννοείς? θα του φτιάξει άγαλμα? 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε Αν από απειλές το γυρίσει σε γλύψιμο θα αλλάξει επάγγελμα? βγάζει πιο πολλά έτσι?
mourouzis2005 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δηλαδη ο τυπας σε τραμπουκιζει με λεονταρισμους και παραλογισμους μονο και μονο για να λυγισεις και να του πουλησεις το μεριδιο φτηνα? Και θέλει πιο πριν να σε βαλει να πληρώσεις κιολας για να το εχεις κανει κι ανακαινιση? Χαχαχα Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2019 από mourouzis2005
cpc464 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 30 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε Δηλαδη ο τυπας σε τραμπουκιζει με λεονταρισμους και παραλογισμους μονο και μονο για να λυγισεις και να του πουλησεις το μεριδιο φτηνα? Και θέλει πιο πριν να σε βαλει να πληρώσεις κιολας για να το εχεις κανει κι ανακαινιση? Χαχαχα Άσε έχω αρχίσει να πιστεύω ότι του έχει λαλήσει, δεν ξέρω τι θέλει, λεφτά να με εξαγοράσει δεν έχει, τρέλα πουλάει η τρελός είναι. Εμένα πάντως η απόφαση μου είναι τοξικά άτομα πλέον να τα κάνω πέρα, καλά ακινητα που θα μπορούσαν να αποφέρουν κέρδος δεν μπορώ να τα εκμεταλλευτώ επειδή έχει μερίδιο, όταν πήγα να δω το σπίτι κόντεψα να πάθω συγκοπή από την βρώμα και την ακαταστασία, δεν ξέρω τι θα πάρω αλλά θα κινήσω την διαδικασία, όσο μένει έτσι η κατάσταση δεν λύνεται τίποτα. 1
vasilllis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Εχουμε κανενα νεοτερο απο την υπόθεση?Κανενας να δωσει περισσοτερες λεπτομερειες για το κοστος και την διαρκεια ολης της κατάστασης? 1
lara_gr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Θα ήθελα κι εγώ μια ενημέρωση για το τι έγινε τελικά με αυτή την υπόθεση. Ξέρει κανείς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το κόστος αγωγής για διανομή με αναγκαστικό πλειστηριασμό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα