SB_1957 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Δεν έχω ασχοληθεί με το εξοικονομώ, αλλά δεν είναι αυτό κριτήριο! Το τι περιλαμβάνεται και τι όχι στο "εξοικονομώ" δεν έχει γίνει με τεχνικά κριτήρια, μόνο! Εν πάσει περιπτώσει, με SCOP γύρω στο 5 (καις 1 παίρνεις 5 μονάδες ενέργειας), αλίμονο αν δεν είναι οικονομικά στην λειτουργία τους, τα σύγχρονα κλιματιστικά! Τέλος πάντων απλά σκέψου τι κάνει η αντλία θερμότητας πού/πώς παράγει θερμότητα και πώς την διανέμει, και τι κάνει ένα κλιματιστικό πού/πώς παράγει θερμότητα και πώς την διανέμει και θα δεις ότι είναι το ίδιο πράγμα πρακτικά. Το μόνο που αλλάζει είναι το μέσο, η χωροθέτηση και η κλίμακα. 37 λεπτά πριν, nvel είπε οι αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα διαιρούμενου τύπου (ή split units) είναι προφανώς αντλίες θερμότητας και φυσικά περιλαμβάνονται ως αντλίες θερμότητας στο πρόγραμμα. Εντάξει, παιδιά, μη βαράτε! Με τα κλιματιστικά δεν έχω ασχοληθεί καθώς σε κανένα από τα πάρα πολλά σπίτια που έχουμε μείνει δεν είχαμε ποτέ. Ευχάριστο το γεγονός ότι η τεχνολογία εξελίχθηκε και πλέον τα σύγχρονα κλιματιστικά είναι αποδοτικά και οικονομικά σε σύγκριση με το παρελθόν!
Doubt Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Ευχάριστο το γεγονός ότι η τεχνολογία εξελίχθηκε και πλέον τα σύγχρονα κλιματιστικά είναι αποδοτικά και οικονομικά σε σύγκριση με το παρελθόν! Δεν πρόκειται για κάτι νέο, ισχύει εδώ και 10 χρόνια +. Θυμίζω την απόσυρση τότε που "λεφτά υπήρχαν" https://www.kathimerini.gr/economy/local/359970/epidotisi-gia-aposyrsi-palaion-klimatistikon/
SB_1957 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Doubt είπε Δεν πρόκειται για κάτι νέο, ισχύει εδώ και 10 χρόνια +. Θυμίζω την απόσυρση τότε που "λεφτά υπήρχαν" https://www.kathimerini.gr/economy/local/359970/epidotisi-gia-aposyrsi-palaion-klimatistikon/ 10 χρόνια για κάτι που πρωτοεφευρέθηκε πριν 120 χρόνια νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί νέο! Αλλά έχουμε βγει εκτός θέματος, πλέον!
Doubt Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 39 λεπτά πριν, SB_1957 είπε 10 χρόνια για κάτι που πρωτοεφευρέθηκε πριν 120 χρόνια νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί νέο! Αλλά έχουμε βγει εκτός θέματος, πλέον! Δεν υπολογίζω με την ηλικία της εφεύρεσης αλλά τη δική μου. Ούτε τα smartphone είναι κάτι νέο πλέον π.χ.
νικος1987 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Ποιες αντλίες θερμότητας έχουν αποδειχθεί καλές (αξιοπιστία, οικονομία, αποδοτικότητα) από την εμπειρία όσων έχουν?
mechpanos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, νικος1987 είπε Ποιες αντλίες θερμότητας έχουν αποδειχθεί καλές (αξιοπιστία, οικονομία, αποδοτικότητα) από την εμπειρία όσων έχουν? Daikin Hitatchi LG έχω υπόψη εγώ... Daikin την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, Hitatchi έχει πολύ καλές πωλήσεις γενικά την βλέπω να παίζει σε πολλές εγκαταστάσεις!
georgemvg Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Στις 11/11/2021 στις 3:20 ΜΜ, mechpanos είπε Δεν έχω ασχοληθεί με το εξοικονομώ, αλλά δεν είναι αυτό κριτήριο! Το τι περιλαμβάνεται και τι όχι στο "εξοικονομώ" δεν έχει γίνει με τεχνικά κριτήρια, μόνο! Εν πάσει περιπτώσει, με SCOP γύρω στο 5 (καις 1 παίρνεις 5 μονάδες ενέργειας), αλίμονο αν δεν είναι οικονομικά στην λειτουργία τους, τα σύγχρονα κλιματιστικά! Τέλος πάντων απλά σκέψου τι κάνει η αντλία θερμότητας πού/πώς παράγει θερμότητα και πώς την διανέμει, και τι κάνει ένα κλιματιστικό πού/πώς παράγει θερμότητα και πώς την διανέμει και θα δεις ότι είναι το ίδιο πράγμα πρακτικά. Το μόνο που αλλάζει είναι το μέσο, η χωροθέτηση και η κλίμακα. Και γιατί κάποιος να βαλει fancoils και να μην βάλει αντίστοιχης απόδοσης split? Ενα καλό fancoil στοιχίζει σχεδόν όσο ενα ac. Kαι η αντλία θερμότητας ένα τζόκερ και κάτι ψιλά. Tι χάνω; Στις 11/11/2021 στις 3:20 ΜΜ, mechpanos είπε Δεν έχω ασχοληθεί με το εξοικονομώ, αλλά δεν είναι αυτό κριτήριο! Το τι περιλαμβάνεται και τι όχι στο "εξοικονομώ" δεν έχει γίνει με τεχνικά κριτήρια, μόνο! Εν πάσει περιπτώσει, με SCOP γύρω στο 5 (καις 1 παίρνεις 5 μονάδες ενέργειας), αλίμονο αν δεν είναι οικονομικά στην λειτουργία τους, τα σύγχρονα κλιματιστικά! Τέλος πάντων απλά σκέψου τι κάνει η αντλία θερμότητας πού/πώς παράγει θερμότητα και πώς την διανέμει, και τι κάνει ένα κλιματιστικό πού/πώς παράγει θερμότητα και πώς την διανέμει και θα δεις ότι είναι το ίδιο πράγμα πρακτικά. Το μόνο που αλλάζει είναι το μέσο, η χωροθέτηση και η κλίμακα. Και γιατί κάποιος να βαλει fancoils και να μην βάλει αντίστοιχης απόδοσης split? Ενα καλό fancoil στοιχίζει σχεδόν όσο ενα ac. Kαι η αντλία θερμότητας ένα τζόκερ και κάτι ψιλά. Tι χάνω;
mechpanos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, georgemvg είπε Και γιατί κάποιος να βαλει fancoils και να μην βάλει αντίστοιχης απόδοσης split? Ενα καλό fancoil στοιχίζει σχεδόν όσο ενα ac. Kαι η αντλία θερμότητας ένα τζόκερ και κάτι ψιλά. Tι χάνω; Και γιατί κάποιος να βαλει fancoils και να μην βάλει αντίστοιχης απόδοσης split? Ενα καλό fancoil στοιχίζει σχεδόν όσο ενα ac. Kαι η αντλία θερμότητας ένα τζόκερ και κάτι ψιλά. Tι χάνω; Γιατί, δεν είναι πάντα εφικτό να εγκαταστήσεις split σε κάθε χώρο... υπάρχουν και τα multi-split βέβαια... Υπάρχουν και οι αισθητικές απαιτήσεις, από την άλλη. Μπορείς να κάνεις και αυτό που λες χωρίς κανένα πρόβλημα βέβαια. Άντε να έχεις μια παραπάνω διαδικασία συντήρησης σαν βαβούρα, ενώ στην αντλία κάνεις 1 συντήρηση, κεντρικά. Από την άλλη αν σου βγει για κάποιο λόγο off η αντλία βγαίνει off όλο το σύστημα θέρμανσης, ενώ με τα πολλά split άντε να σου βγάλει βλάβη ένα split, στους υπόλοιπους χώρους παίζεις με τα υπόλοιπα...
nvel Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 επιπλέον όλες οι ΑΘ λειτουργούν με όλα τα fcu της αγοράς ενώ μια εσωτερική μονάδα dx λειτουργεί μόνο με μια της αγοράς. Αν σε δέκα χρόνια χαλάσει η εσωτερική ή εξωτερική αλλάζεις και τις δυο και σε multisplit όλο το σύστημα, ενώ στο νερό απλά αλλάζεις ένα fcu με ένα οποιοδήποτε άλλο.
Doubt Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Άντε να έχεις μια παραπάνω διαδικασία συντήρησης σαν βαβούρα, ενώ στην αντλία κάνεις 1 συντήρηση, κεντρικά. Τα fan coils δεν χρειάζονται καθαρισμό; Ή τον κάνει ο χρήστης; 1
georgemvg Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Γιατί, δεν είναι πάντα εφικτό να εγκαταστήσεις split σε κάθε χώρο... υπάρχουν και τα multi-split βέβαια... Υπάρχουν και οι αισθητικές απαιτήσεις, από την άλλη. Μπορείς να κάνεις και αυτό που λες χωρίς κανένα πρόβλημα βέβαια. Άντε να έχεις μια παραπάνω διαδικασία συντήρησης σαν βαβούρα, ενώ στην αντλία κάνεις 1 συντήρηση, κεντρικά. Από την άλλη αν σου βγει για κάποιο λόγο off η αντλία βγαίνει off όλο το σύστημα θέρμανσης, ενώ με τα πολλά split άντε να σου βγάλει βλάβη ένα split, στους υπόλοιπους χώρους παίζεις με τα υπόλοιπα... Δηλαδη δεν υπαρχει αλλη διαφορα; Η αισθηση αποδοσης της ψυξης ή θερμανσης στο χωρο ειναι η ιδια;
mechpanos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, georgemvg είπε Δηλαδη δεν υπαρχει αλλη διαφορα; Η αισθηση αποδοσης της ψυξης ή θερμανσης στο χωρο ειναι η ιδια; Ουσιαστικά ναι, αέρα θερμαίνουν/ψύχουν και τα μεν και τα δε! Για την αίσθηση παίζουν άλλα ρόλο, διαστασιολόγηση, θέση εγκατάστασης, κλπ.
bjj-p Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 υπαρχουν στην Ελλαδα αντλίες θερμότητας DC/AC(διπλής λειτουργίας)?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα