glenngould Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Γενικά μιλάμε, θεωρώντας κάποιο εύρος ασφαλείας. Ό,τι και να λέμε, τον χειμώνα η ιδανική θερμοκρασία μέσα στο σπίτι είναι από 18οC - 23oC για το 99% των ανθρώπων. Νομίζω είναι ασφαλές να βασιστούμε στην κατά 99% επικρατούσα γνώση. Κατ' αναλογία και για το καλοκαίρι, ο μηχανικός mechpanos με την μεγάλη βαρύτητα που έχει η άποψή του λόγω ειδικότητας, αναφέρει ότι το 25οC για θερμοκρασία εσωτερικού χώρου είναι ικανοποιητική για το καλοκαίρι. Ακόμα κι αν αυτό κυμαίνεται μεταξύ 25οC και 30oC, αναλόγως το άτομο (οργανισμός, ηλικίας, σωματικός βάρος παθήσεις κλπ κλπ κλπ) δεν παύει να είναι αποδεκτό για το 99% των ανθρώπων. Προφανώς υπάρχουν κάποια εύρη τιμών και δεν είναι fixed τιμές. Αλλά αν αισθάνομαι άνετα με 30oC εσωτερική θερμοκρασία το καλοκαίρι (αντι 25oC που λέει ο mechpanos), θα είναι όφελος για μένα γιατί θα χρειάζεται να χρησιμοποιώ λιγότερες μέρες το air condition (θα αρκεί μόνο ο ενδοδαπέδιος δροσισμός). Σε κάθε περίπτωση το βασικό έργο το κάνει ο ενδοδαπέδιος δροσισμός, συνεπικουρούμενος από το air condition κατά το δοκούν (με βάση την υποκειμενική αίσθηση του χώρου και το τι εκλαμβάνει ο καθένας ως επιθυμητό). edit: Και 5νθημερο καύσωνα να έχει θα λειτουργεί το air condition εκείνες τις ημέρες, του οποίου η κατανάλωση σίγουρα θα μειώνεται αφού θα συνεπικουρείται από τον δροσισμό της ενδοδαπέδιας. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από glenngould
mechpanos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Βασικά πρέπει να κάνεις μια μελέτη κλιματισμού, να βγουν τα ψυκτικά φορτία του χώρου σου με τα ηλιακά κέρδη τον προσανατολισμό τις κλιματολογικές συνθήκες κλπ και να υπολογιστεί αν η ενδοδαπέδια σου, τα σηκώνει. Αν δεν τα σηκώνει, προσθέτεις τα ανάλογα fan coils και είσαι εντάξει. edit: Αν έχεις και air condition, τι ακριβώς συζητάμε! Αν δεν έχεις, θα βάλεις fan coil αντί για a/c. Διαστασιολόγηση την αντλία θα την κάνεις με τα φορτία του κλιματισμού, που είναι πάντα μεγαλύτερα. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από mechpanos
NikosKallithea Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, glenngould είπε Γενικά μιλάμε, θεωρώντας κάποιο εύρος ασφαλείας. Ό,τι και να λέμε, τον χειμώνα η ιδανική θερμοκρασία μέσα στο σπίτι είναι από 18οC - 23oC για το 99% των ανθρώπων. Νομίζω είναι ασφαλές να βασιστούμε στην κατά 99% επικρατούσα γνώση. Κατ' αναλογία και για το καλοκαίρι, ο μηχανικός mechpanos με την μεγάλη βαρύτητα που έχει η άποψή του λόγω ειδικότητας, αναφέρει ότι το 25οC για θερμοκρασία εσωτερικού χώρου είναι ικανοποιητική για το καλοκαίρι. Ακόμα κι αν αυτό κυμαίνεται μεταξύ 25οC και 30oC, αναλόγως το άτομο (οργανισμός, ηλικίας, σωματικός βάρος παθήσεις κλπ κλπ κλπ) δεν παύει να είναι αποδεκτό για το 99% των ανθρώπων. Προφανώς υπάρχουν κάποια εύρη τιμών και δεν είναι fixed τιμές. Αλλά αν αισθάνομαι άνετα με 30oC εσωτερική θερμοκρασία το καλοκαίρι (αντι 25oC που λέει ο mechpanos), θα είναι όφελος για μένα γιατί θα χρειάζεται να χρησιμοποιώ λιγότερες μέρες το air condition (θα αρκεί μόνο ο ενδοδαπέδιος δροσισμός). Σε κάθε περίπτωση το βασικό έργο το κάνει ο ενδοδαπέδιος δροσισμός, συνεπικουρούμενος από το air condition κατά το δοκούν (με βάση την υποκειμενική αίσθηση του χώρου και το τι εκλαμβάνει ο καθένας ως επιθυμητό). edit: Και 5νθημερο καύσωνα να έχει θα λειτουργεί το air condition εκείνες τις ημέρες, του οποίου η κατανάλωση σίγουρα θα μειώνεται αφού θα συνεπικουρείται από τον δροσισμό της ενδοδαπέδιας. Σε μένα αν πέσει η θερμοκρασία κάτω από 22 παγώνω, το μινιμουμ που έχω ειναι το 19, όταν δεν ειμαι σπίτι, οταν είμαι το 24 είναι μόνιμο.
glenngould Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Nikos: Πιστεύω ότι έχει να κάνει και με την ακρίβεια του θερμοστάτη που έχεις ο καθένας μας. Μπορεί να δείχνει 24oC στην ένδειξη, αλλά στην πραγματικότητα κάποιο άλλο όργανο μέτρηση θερμοκρασίας δίπλα στον θερμοστάτη να δείχνει ότι είναι 22οC για παράδειγμα. Όταν λες ότι αισθάνεσαι άνετα με 24οC, μπορεί (ίσως) στην πραγματικότητα να ζεις με 22οC και να μην το ξέρεις. mechpanos: Προτείνεις δηλαδή αντί να βάλω ένα inverter air condition σε κάθε δωμάτιο, να βάλω ένα fan coil σε κάθε δωμάτιο; Για ποιον λόγο; Επιδαπέδιο; Τοίχου; Ή οροφής;
Son^Goku Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Λοιπόν μετά από 1 χρόνο λειτουργίας και αφού βγάλαμε τον 1ο ολοκληρωμένο χειμώνα με την αντλία και τα σώματα θα μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε σχέση με την ποιότητα και την απόδοση της θέρμανσης που απολαμβάνω. Η αντλία μπήκε σε λειτουργία πέρσι το Φλεβάρη και καθώς είναι καινούργιο το σπίτι και είχε τις πρώτες του υγρασίες δε με είχε αφήσει ικανοποιημένο. Σημείωση ότι την αναβα μόνο όταν είμασταν στο σπίτι. Φέτος την άναψα μέσα Οκτώβρη και την είχα στους 21 όταν λείπαμε και την έβαζα 23 όταν είμασταν στο σπίτι. Σε μια περίπτωση αρχές Οκτωβρίου είδα κάτι πορτοκάλι σταγόνες στο πάτωμα σε ένα σώμα φώναξα τον εγκατάστατη είδε ότι είχε μικρή απώλεια μια σωλήνωση και την αντικατέστησε επί τόπου. Αυτό ήταν το μόνο που με φοβίζε και με απέτρεψε από την ενδοδαπεδια. Η αντλία είναι Χιτατσι και το μόνο μειονέκτημα της είναι ότι δεν είναι συμβατή με οποιοδήποτε θερμοστάτη (google nest) αλλά μόνο με δικό της σύστημα και τώρα που θέλω να την κάνω wifi πρέπει να σκάσω ένα 500αρι. Δεν ξέρω αν πρέπει να της κάνω κάποια χρονιαια συντήρηση όπως τα κλιματιστικά θα ρωτήσω τον εγκατάστατη και θα επανέλθω. Τέλος κλείνοντας το σεντόνι έχω φβ 5kw τα πάντα λειτουργούν ηλεκτρικά στο σπίτι και εκεί που ήμουν με 1600kw πλεόνασμα το καλοκαίρι βρέθηκα με 1000kw έλλειμμα 1η του μήνα. Εντάξει ίσως το πλεόνασμα να με είχε καθησυχάσει και με έκανα γενικά αλόγιστη χρήση αλλά τώρα που ήρθε ο πρώτος ελλειμματικός λογαριασμός θα κάτσω να το ψάξω 😜 2
me3 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 χαιρετω την παρεα θα ηθελα να επαναφερω λιγο το θεμα της ενδοδαπεδιας με ξηρα δομηση ανακανιζω το σπιτι μου και ειμαι αναμεσα σε αυτη και την κλασσικη το θεμα ειναι οτι εχω μιλησει με 2 εταιριες και η μια μου προωθει φουλ την ξηρας δομησης και η αλλη φουλ την αποφευγει. εχω χασει την μπαλα υπαρχει καποιος που να εχει βαλει για να μας πει δυο λογια? διαβασα ολο το thread και αν θυμαμαι καλα ενα ατομο την εχει βαλει και ειχε ασταθειας στα πλακακια.. επισης να πω οτι μεσα στην εβδομαδα πρεπει να αποφασισουμε τι θακανουμε τελικα για να το προχωρησουμε επισης..ισχυει οτι στην κλασσικη ενδοδαπεδια περιμενεις και min 15 μερες για να στεγνωσει??
SB_1957 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 43 λεπτά πριν, Son^Goku είπε Λοιπόν μετά από 1 χρόνο λειτουργίας και αφού βγάλαμε τον 1ο ολοκληρωμένο χειμώνα με την αντλία και τα σώματα θα μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε σχέση με την ποιότητα και την απόδοση της θέρμανσης που απολαμβάνω. Η αντλία μπήκε σε λειτουργία πέρσι το Φλεβάρη και καθώς είναι καινούργιο το σπίτι και είχε τις πρώτες του υγρασίες δε με είχε αφήσει ικανοποιημένο. Σημείωση ότι την αναβα μόνο όταν είμασταν στο σπίτι. Φέτος την άναψα μέσα Οκτώβρη και την είχα στους 21 όταν λείπαμε και την έβαζα 23 όταν είμασταν στο σπίτι. Σε μια περίπτωση αρχές Οκτωβρίου είδα κάτι πορτοκάλι σταγόνες στο πάτωμα σε ένα σώμα φώναξα τον εγκατάστατη είδε ότι είχε μικρή απώλεια μια σωλήνωση και την αντικατέστησε επί τόπου. Αυτό ήταν το μόνο που με φοβίζε και με απέτρεψε από την ενδοδαπεδια. Η αντλία είναι Χιτατσι και το μόνο μειονέκτημα της είναι ότι δεν είναι συμβατή με οποιοδήποτε θερμοστάτη (google nest) αλλά μόνο με δικό της σύστημα και τώρα που θέλω να την κάνω wifi πρέπει να σκάσω ένα 500αρι. Δεν ξέρω αν πρέπει να της κάνω κάποια χρονιαια συντήρηση όπως τα κλιματιστικά θα ρωτήσω τον εγκατάστατη και θα επανέλθω. Τέλος κλείνοντας το σεντόνι έχω φβ 5kw τα πάντα λειτουργούν ηλεκτρικά στο σπίτι και εκεί που ήμουν με 1600kw πλεόνασμα το καλοκαίρι βρέθηκα με 1000kw έλλειμμα 1η του μήνα. Εντάξει ίσως το πλεόνασμα να με είχε καθησυχάσει και με έκανα γενικά αλόγιστη χρήση αλλά τώρα που ήρθε ο πρώτος ελλειμματικός λογαριασμός θα κάτσω να το ψάξω 😜 Έχουμε κι εμείς χιτάτσι, και την λειτουργήσαμε φέτος για πρώτη φορά σε διόροφο σπίτι με μόνωση. Έχουμε μόνο φανκόιλς και από 16 Δεκ που βάλαμε μετρητή έχουμε καταναλώσει 1300 kw με θερμοκρασίες 20-21 όλο το 24ωρο. Τα φωτοβολταϊκά που αναφέρεις ότι είχες πλεόνασμα το καλοκαίρι, τί εννοείς? Σε ποιά σύμβαση είσαι, πόσο στοίχισαν και πόσα τ.μ. είναι? Γιατί κι εμείς σκεφτόμασταν να βάλουμε αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν οι τιμές δεν ξέρω αν αξίζει να μπούμε σε τέτοια έξοδα.
Extoller Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 @ me3 Έχω διαβάσει πως είναι παραπάνω από 15 ημέρες για να γίνει η ξήρανση στην κλασική. Επειδή κι εγώ θα βάλω ξηράς δόμησης, εσύ με ποιες εταιρείες έχεις μιλήσει;
glenngould Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Son^Goku είπε Λοιπόν μετά από 1 χρόνο λειτουργίας ... 1. Πόσες kwh το μήνα σου τρώει η αντλία περίπου; 2. Είναι χαμηλών, μεσαίων ή υψηλών θερμοκρασιών; 3. Πόσα KW ισχύς είναι η αντλία hitachi σου; 4. Ποια είναι η ακριβής μάρκα (μοντέλο) της αντλίας; 5. Πόσα τμ είναι το σπίτι; thanks
mechpanos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, me3 είπε χαιρετω την παρεα θα ηθελα να επαναφερω λιγο το θεμα της ενδοδαπεδιας με ξηρα δομηση ανακανιζω το σπιτι μου και ειμαι αναμεσα σε αυτη και την κλασσικη το θεμα ειναι οτι εχω μιλησει με 2 εταιριες και η μια μου προωθει φουλ την ξηρας δομησης και η αλλη φουλ την αποφευγει. εχω χασει την μπαλα υπαρχει καποιος που να εχει βαλει για να μας πει δυο λογια? διαβασα ολο το thread και αν θυμαμαι καλα ενα ατομο την εχει βαλει και ειχε ασταθειας στα πλακακια.. επισης να πω οτι μεσα στην εβδομαδα πρεπει να αποφασισουμε τι θακανουμε τελικα για να το προχωρησουμε επισης..ισχυει οτι στην κλασσικη ενδοδαπεδια περιμενεις και min 15 μερες για να στεγνωσει?? Γενικά στα κονιάματα ισχύει ότι πρέπει να έχει χαμηλή υγρασία όχι μόνο επιφανειακά αλλά και σε βάθος, για να στεγνώσει! Αν ρίξεις κοινό κονίαμα, μπορεί να θες και μήνα. Θα βάλεις ειδικό κονίαμα για ενδοδαπέδιες, με γρήγορο στέγνωμα. Υπάρχουν κονιάματα που κολλάς πλακάκι σε 2 μέρες... πανάκριβα βέβαια.... Με την κλασσική πρέπει να δεις και πόσο θα σου σηκωθεί το δάπεδο!!! Με ξηράς δεν έχω δει δουλειά. Έχω ακούσει μόνο ότι έχει μια αίσθηση "κούφιου". Και στην ξηράς και στην κλασσική θες ειδικές κόλλες πλακιδίων και αρμούς για να παίρνουν τα πλακάκια συστολές - διαστολές! 11 ώρες πριν, glenngould είπε να βάλω ένα fan coil σε κάθε δωμάτιο; Για ποιον λόγο; Επιδαπέδιο; Τοίχου; Ή οροφής; Αν δεν έχεις ac αφού θα βάλεις α.θ. θα βάλεις fcu για να βοηθήσουν στην ψύξη τόσο όσο σου πει η μελέτη κλιματισμού. Για ποιο λόγο...τι άλλο οικονομία...
glenngould Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Αν δεν έχεις ac αφού θα βάλεις α.θ. θα βάλεις fcu για να βοηθήσουν στην ψύξη τόσο όσο σου πει η μελέτη κλιματισμού. Για ποιο λόγο...τι άλλο οικονομία... 1. Τα fan coil καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τα inverter air condition? 2. Για να λειτουργήσουν τα fan coil θέλουν ξεχωριστές σωληνώσεις; Ξεχωριστός σωλήνας για θέρμανση, ξεχωριστός για ψύξη; 3. Με νερό ποιας θερμοκρασίας λειτουργούν τα fan coil για την ψύξη και με ποιας θερμοκρασίας για την θέρμανση;
mechpanos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, glenngould είπε 1. Τα fan coil καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τα inverter air condition? 2. Για να λειτουργήσουν τα fan coil θέλουν ξεχωριστές σωληνώσεις; Ξεχωριστός σωλήνας για θέρμανση, ξεχωριστός για ψύξη; 3. Με νερό ποιας θερμοκρασίας λειτουργούν τα fan coil για την ψύξη και με ποιας θερμοκρασίας για την θέρμανση; 1. Και τα δυο έχουν από πίσω μια α/θ και επάνω τους ένα ανεμιστήρι (fan) που γυρίζει. Οπότε ρόλο παίζει τι απόδοση σου δίνει η αντλία, και πόσο αποδοτικά συνεργάζεται με το εκάστοτε fcu κλπ. Πρακτικά είναι συγκρίσιμα. 2. Ξεχωριστές θέλουν μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπου ένας χώρος θέλει θέρμανση, άλλος ψύξη οπότε ανοιγοκλείνουν οι αντίστοιχες βαλβίδες και χρησιμοποιούνται διαφορετικά κυκλώματα. Αλλιώς κανονικά, προσαγωγή-επιστροφή 3. Τυπικά είσοδος 7o έξοδος 12oC για ψύξη. Θέρμανση έχεις διάφορες επιλογές, από 35 μέχρι 80o ανάλογα τι του δίνεις, σου βγάζει διαφορετική απόδοση θερμότητας.
Son^Goku Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 10 ώρες πριν, SB_1957 είπε Έχουμε κι εμείς χιτάτσι, και την λειτουργήσαμε φέτος για πρώτη φορά σε διόροφο σπίτι με μόνωση. Έχουμε μόνο φανκόιλς και από 16 Δεκ που βάλαμε μετρητή έχουμε καταναλώσει 1300 kw με θερμοκρασίες 20-21 όλο το 24ωρο. Τα φωτοβολταϊκά που αναφέρεις ότι είχες πλεόνασμα το καλοκαίρι, τί εννοείς? Σε ποιά σύμβαση είσαι, πόσο στοίχισαν και πόσα τ.μ. είναι? Γιατί κι εμείς σκεφτόμασταν να βάλουμε αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν οι τιμές δεν ξέρω αν αξίζει να μπούμε σε τέτοια έξοδα. Είμαι στην Κύπρο και μέσο του net metering έρχεται λογαριασμός ανά δίμηνο. Αν έχω μεγαλύτερη παραγωγή απόσο κατανάλωση έχω πλεόνασμα. Αυτό μεταφέρεται στην επόμενη διμηνια με μέγιστο το πρώτο δίμηνο του επόμενου χρόνου όπου μηδενίζεται. 9 ώρες πριν, glenngould είπε 1. Πόσες kwh το μήνα σου τρώει η αντλία περίπου; 2. Είναι χαμηλών, μεσαίων ή υψηλών θερμοκρασιών; 3. Πόσα KW ισχύς είναι η αντλία hitachi σου; 4. Ποια είναι η ακριβής μάρκα (μοντέλο) της αντλίας; 5. Πόσα τμ είναι το σπίτι; thanks Hitachi yutaki m rasm4ne 194 τμ 1
kostasbm Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 πριν 1 χρόνο με φώναξε ένας φίλος να του φτιάξω κάτι που είχε και μόλις μπήκα σπίτι μου ερχόταν μια μυρουδια σαν μούχλα σα σάπιο ξύλο. το σπίτι του είναι όλο ξύλινα πατώματα όποτε και τον ρώτησα αν έχει εντοπίσει τι είναι αυτό....το ρεζουμε......η ενδοδαπεδια είχε 2 μικρές διαρροές και όπως καταλαβαίνετε το σπίτι ξηλώθηκε όλο το πατωμα....μετά από αυτό δεν υπαρχει περίπτωση να βαλω ενδοδαπεδια σε πάτωμα.Ετερος φίλος το έχει πλακάκι όλο το σπιτι ,όταν πηγαίνω ποτέ δε καταλαβαίνω αν είναι ζεστά η κρύα,φετος έβαλε σώματα γιατί μάλλον δεν πήγαινε άλλο.Μιλαω για ορεινή Αρκαδία όχι για Αθήνα . Πάμε στις αντλίες όπου άλλος φίλος ίδια περιοχή ήθελε να είναι πρωτοπόρος ,έβαλε και αντλία λίγο μεγαλύτερη λόγω περιοχής για να είναι σίγουρος.....για να ρυθμιστει η αντλία σωστά πήρε 2 χειμώνες και όταν έγινε αυτό μου είπε ότι δε συμφέρει,φετος ενεργοποίησε το καζάνι με καυστήρα αερίου και παλιό καζάνι παράλληλα με πελλετ. μιλάμε για ορεινή Αρκαδία όπου από Νοέμβριο μέχρι αρχές Απρίλη θελουμε θερμανση..... εγώ προσωπικά είμαι με παραδοσιακά σώματα (έχει γίνει μελέτη μηχανικού εννοείται) στα 800μ υψόμετρο από ψύξη δεν έχω δει κάποιον να βάλει για ευνόητους λόγους(για 3 μέρες το χρόνο δεν αξίζει) Αθήνα διαφορετικές συνθήκες ποιο εύκολες ,πάλι σώματα θα έβαζα γιατί κακά τα ψέματα είναι το καλύτερο στεγνωτηρι της γυναίκας το χειμώνα ....μάλλον για τη ψύξη θα προβληματιζόμουνα περισσότερο 1
mechpanos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 28 λεπτά πριν, kostasbm είπε πριν 1 χρόνο με φώναξε ένας φίλος να του φτιάξω κάτι που είχε και μόλις μπήκα σπίτι μου ερχόταν μια μυρουδια σαν μούχλα σα σάπιο ξύλο. το σπίτι του είναι όλο ξύλινα πατώματα όποτε και τον ρώτησα αν έχει εντοπίσει τι είναι αυτό....το ρεζουμε......η ενδοδαπεδια είχε 2 μικρές διαρροές και όπως καταλαβαίνετε το σπίτι ξηλώθηκε όλο το πατωμα....μετά από αυτό δεν υπαρχει περίπτωση να βαλω ενδοδαπεδια σε πάτωμα.Ετερος φίλος το έχει πλακάκι όλο το σπιτι ,όταν πηγαίνω ποτέ δε καταλαβαίνω αν είναι ζεστά η κρύα,φετος έβαλε σώματα γιατί μάλλον δεν πήγαινε άλλο.Μιλαω για ορεινή Αρκαδία όχι για Αθήνα . Πάμε στις αντλίες όπου άλλος φίλος ίδια περιοχή ήθελε να είναι πρωτοπόρος ,έβαλε και αντλία λίγο μεγαλύτερη λόγω περιοχής για να είναι σίγουρος.....για να ρυθμιστει η αντλία σωστά πήρε 2 χειμώνες και όταν έγινε αυτό μου είπε ότι δε συμφέρει,φετος ενεργοποίησε το καζάνι με καυστήρα αερίου και παλιό καζάνι παράλληλα με πελλετ. μιλάμε για ορεινή Αρκαδία όπου από Νοέμβριο μέχρι αρχές Απρίλη θελουμε θερμανση..... εγώ προσωπικά είμαι με παραδοσιακά σώματα (έχει γίνει μελέτη μηχανικού εννοείται) στα 800μ υψόμετρο από ψύξη δεν έχω δει κάποιον να βάλει για ευνόητους λόγους(για 3 μέρες το χρόνο δεν αξίζει) Αθήνα διαφορετικές συνθήκες ποιο εύκολες ,πάλι σώματα θα έβαζα γιατί κακά τα ψέματα είναι το καλύτερο στεγνωτηρι της γυναίκας το χειμώνα ....μάλλον για τη ψύξη θα προβληματιζόμουνα περισσότερο O 1ος φίλος σου, άτυχος πολύ! Και στις άλλες σωληνώσεις όμως μπορεί να συμβεί αυτό να ξέρεις... Οι προμονωμένες των fan coil, δεν τραβιώνται με τίποτα! Ο 2ος, δεν πήγε σε μηχανικό, έκανε του κεφαλιού του "στο περίπου" και την πάτησε! Ορεινή Αρκαδία βέβαια μιλάμε για άλλες απαιτήσεις, πολύ πιο σκληρές συνθήκες τον χειμώνα από ότι η Αθήνα ή η υπόλοιπη Πελοπόννησος (ακόμα και εντός Αρκαδίας πχ, το Λεωνίδιο έχει εντελώς άλλες απαιτήσεις από την Βυτίνα και τα... Μαγούλιανα!!!)... Στην αντλία πρέπει πρώτα απ' όλα να υπολογίσεις τις απώλειες, και ξέροντας τις μέσες ελάχιστες θερμοκρασίες, να υπολογίσεις την ισχύ και το COP στις θερμοκρασίες αυτές, όχι τις ονομαστικές θερμοκρασίες που δίνει ο κατασκευαστής ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα