Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Έχω ένα παλαιό UPS της accupower του 2006 για το pc. Με καλύπτει χωρίς πρόβλημα από τότε, άλλαξα μπαταρίες μόνο μια φορά. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν προστατεύεται ο υπολογιστής με αυτό από τις κρουστικές υπερτάσεις, κεραυνοί κτλ, επίσης αν υπάρχει κίνδυνος να καεί το UPS από κεραυνό. Πρόσφατα αγόρασα την γνωστή συσκευή της APC για να την βάλω σε ορισμένες συσκευές μου, δεν ξέρω αν έχει νόημα να βάλω και ένα τέτοιο πριν από το UPS μου ή να το κρατήσω για να το βάλω σε άλλη απροστάτευτη συσκευή.
isay Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Το ups παρέχει και τετοιου ειδους προστασία και ναι θα καει αν παει να το περασει κεραυνος, οποτε δε θες να βαλεις επιπλεον προστασια εκτος αν θες να προστατευσεις το ups από κεραυνο Ολιγον υπερβολή για μενα. 1
bluesattack Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βαλτο πουθενα αλλου , για ψυχολογικους λογους.Δεν χρειαζεται να ειναι κανεις ηλεκτρολογος για να υποθεσει ποσο προστατευουν απο κεραυνο τα πριζακια και τα πολυπριζακια των 10 ευρω οταν υπαρχουν αλεξικευρανα, απαγωγοι υπερτασεων με πολλαπλασιο κοστος κλπ Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2019 από bluesattack
M@dB0x Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δεν εχει εφευρεθει ο τροπος για να αποφευγεις τους κεραυνους. Τουλαχιστον οχι με 10-20 ευρω. Αυτα τα πριζακια κ.λ.π. δε κανουν τπτ και most of the times προκαλουν προβληματα στο ιντερνετ.
slr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Αν νομίζεις ότι τα 10 εκατομμύρια Volt του κεραυνού θα σταματήσουν στο ups ή στο apc απατάσαι οικτρά.. Ο μόνος τρόπος να μην πάθουν οι συσκευές τίποτα είναι να μην είναι πουθενά συνδεδεμένες.
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν νομίζω να έγραψα πουθενά οτι 10 εκ. volt σταματάνε κάπου ούτε πως αποφεύγω τους κεραυνούς. Αν περάσουν τόσα volt θα ψηθούν όλα τα καλώδια της εγκατάστασης και θα πάρουμε φωτιά. Προφανώς όμως αν υπάρχει τέτοια πρίζα θα καεί η πρίζα ασφαλείας και θα γλιτώσει την συσκευή. Αν είχα αλεξικέραυνο και απαγωγό υπέρτασης δεν θα έμπαινα στον κόπο ούτε να αγοράσω τις πρίζες της APC ούτε να ρωτήσω εδώ, δεν διαθέτω όμως τέτοια συστήματα προστασίας, οπότε κοιτάω εναλλακτικούς τρόπους προστασίας των συσκευών μου. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2019 από Βασίλης_29
teleiomenos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Καταρχας μην μπερδευεις το αλεξικεραυνο με την εσωτερικη προστασια απο υπερτασεις. Το αλεξικεραυνο προστατευει το κτισμα απο αμεσο πληγμα (εξωτερικη αντ/κη προστασια), εσυ χρειαζεσαι εσωτερικη προστασια. Τα UPS δεν προστατευουν απο κρουστικες υπερτασεις. Χρειαζεσαι απαγωγους (αντικεραυνικα τα λενε λαικα). Ο λογος ειναι η αποκριση (μs) την οποια δεν διαθετουν τα UPS αλλα οι απαγωγοι (ns). Το κοστος δεν ειναι ιδιαιτερα υψηλο (μιση τιμη αν εχεις μονοφασικο σε σχεση με τριφασικο) και προκειται κυριως για υλικα ραγας δηλαδη μπαινουν στον πινακα του σπιτιου σου. Σε καθε περιπτωση παντως ειτε προκειται για πριζακια ειτε για ραγας, θα πρεπει επανω στο προιον να αναγραφεται το προτυπο συμφωνα με το οποιο εχει δοκιμαστει. Αν δεν γραφει πχ ΕΝ 61643-11 , τοτε ειναι προστασια.......... κατα δηλωση...... 2
mechpanos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Ο Χριστός κι η Παναγία τι θα ακούσουμε...Ότι δεν μπορείς να προστατευτείς από τους κεραυνούς...Αν ήταν έτσι τότε η digea θα έπεφτε σε καθημερινή βάση, τον χειμώνα. Δεν πέφτει όμως, γιατί;;; Γιατί έχουν βάλει αλεξικέραυνα μεν ώστε να σκάσουν τα 10 εκατομμύρια βολτ ελεγχόμενα και να πάνε στη γη αφενός και οχι κατευθείαν στις συσκευές, έχουν βάλει δε απαγωγούς υπερτάσεων μελετημένους ώστε η υπέρταση που θα σκάσει μετά την πτώση του κεραυνού να οδηγηθεί και αυτή στην γη ακαριαία, αντί να πάει στο κύκλωμα της συσκευής. Λοιπόν υπάρχουν ups που ενσωματώνουν αντικεραυνικό μέσα, αλλά δεν είναι εμπιστοσύνης. Τα αντικεραυνικά συνήθως αν φάνε κεραυνό θέλουν αντικατάσταση, και στο ups δεν έχεις τρόπο να το ελέγξεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να φέρεις έναν ηλεκτρολόγο και να σου βάλει ένα κεντρικό αντικεραυνικό της ΕΝΕΜΚΟ ή της Raycap, στον πίνακά σου, βάσει μελέτης. Επίσης καλό είναι να έμπαινε ένα αντικεραυνικό στην γραμμή του τηλεφώνου, μην τυχόν σκάσει κεραυνός στο δίκτυο τηλεφωνίας και έρθει μέσω της γραμμής στο δίκτυο σου (μου έχει τύχει).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα