sugar90 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Καλημέρα σε όλους! Έχω πρώτο πτυχίο Διοίκησης επιχειρήσεων με κατεύθυνση Πληροφορική (με καλό βαθμό) απο το ΤΕΙ Πάτρας. Τελειώνω φέτος μεταπτυχιακό στην Τραπεζική. Σκεφτόμουν να έδινα κατατακτήριες για το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών ή Διοίκησης Τουριστικών επιχειρήσεων. Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με αυτό. 1. Γνωρίζει κάποιος πόσα μαθήματα μπορούν να αναγνωριστούν; Κάποια τμήματα λένε 12 άλλα 15. Υπάρχει κάτι στάνταρ; 2. Αν και όταν ολοκληρώσω, έχοντας πρώτο τίτλο ΤΕΙ και δεύτερο τιτλο ΑΕΙ, σε τυχόν διαγωνισμό ΑΣΕΠ, σε ποια κατηγορία θα μπορώ να κάνω αίτηση ΠΕ ή ΤΕ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
MiKe-Dee Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, sugar90 είπε 1. Γνωρίζει κάποιος πόσα μαθήματα μπορούν να αναγνωριστούν; Κάποια τμήματα λένε 12 άλλα 15. Υπάρχει κάτι στάνταρ; Αυτό αφορά αποκλειστικά το ίδρυμα για το οποίο ενδιαφέρεσαι. Καλό θα είναι να ετοιμάσεις το πρόγραμμα σπουδών από το πτυχίο σου για να φαίνεται τι έχεις διδαχθεί (περιεχόμενο μαθημάτων) και μίλα με την γραμματεία του ιδρύματος που θέλεις να μπεις για περισσότερες πληροφορίες. 1 ώρα πριν, sugar90 είπε 2. Αν και όταν ολοκληρώσω, έχοντας πρώτο τίτλο ΤΕΙ και δεύτερο τιτλο ΑΕΙ, σε τυχόν διαγωνισμό ΑΣΕΠ, σε ποια κατηγορία θα μπορώ να κάνω αίτηση ΠΕ ή ΤΕ; Όταν με το καλό ολοκληρώσεις, εννοείται πως υπερισχύει το τίτλος ΠΕ.
DrFreeman Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, sugar90 said: Καλημέρα σε όλους! Έχω πρώτο πτυχίο Διοίκησης επιχειρήσεων με κατεύθυνση Πληροφορική (με καλό βαθμό) απο το ΤΕΙ Πάτρας. Τελειώνω φέτος μεταπτυχιακό στην Τραπεζική. Σκεφτόμουν να έδινα κατατακτήριες για το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών ή Διοίκησης Τουριστικών επιχειρήσεων. Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με αυτό. 1. Γνωρίζει κάποιος πόσα μαθήματα μπορούν να αναγνωριστούν; Κάποια τμήματα λένε 12 άλλα 15. Υπάρχει κάτι στάνταρ; 2. Αν και όταν ολοκληρώσω, έχοντας πρώτο τίτλο ΤΕΙ και δεύτερο τιτλο ΑΕΙ, σε τυχόν διαγωνισμό ΑΣΕΠ, σε ποια κατηγορία θα μπορώ να κάνω αίτηση ΠΕ ή ΤΕ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Από άποψη μοριοδότησης πάντως (αν σε ενδιαφέρει ο διορισμός μέσω ΑΣΕΠ), σε συμφέρει να κάνεις 2ο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό από το να ξεκινήσεις σχεδόν εκ του μηδενός 2ο πτυχίο. Και λέω εκ του μηδενός, διότι δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένο το ποια μαθήματα θα αναγνωριστούν από τη σχολή υποδοχής. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2019 από DrFreeman typos
jgeorgiou Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Στις 8/10/2019 στις 8:51 ΠΜ, sugar90 είπε Καλημέρα σε όλους! Έχω πρώτο πτυχίο Διοίκησης επιχειρήσεων με κατεύθυνση Πληροφορική (με καλό βαθμό) απο το ΤΕΙ Πάτρας. Τελειώνω φέτος μεταπτυχιακό στην Τραπεζική. Σκεφτόμουν να έδινα κατατακτήριες για το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών ή Διοίκησης Τουριστικών επιχειρήσεων. Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με αυτό. 1. Γνωρίζει κάποιος πόσα μαθήματα μπορούν να αναγνωριστούν; Κάποια τμήματα λένε 12 άλλα 15. Υπάρχει κάτι στάνταρ; 2. Αν και όταν ολοκληρώσω, έχοντας πρώτο τίτλο ΤΕΙ και δεύτερο τιτλο ΑΕΙ, σε τυχόν διαγωνισμό ΑΣΕΠ, σε ποια κατηγορία θα μπορώ να κάνω αίτηση ΠΕ ή ΤΕ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αν έχεις καλό βαθμό στο πτυχίο και σχετικό μεταπτυχιακό ενδεχομένως να σου "χαρίσουν" τα μισά μαθήματα. Πήγαινε στην γραμματεία και δώσε αναλυτικά ότι σου ζητήσουν.
-Dimitris- Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Μαθηματα απο ΤΕΙ σε ΑΕΙ δεν αναγνωριζονται. Ουτε απο μεταπτυχιακο σε προπτυχιακο μιας και ολοι γνωριζουμε πως μπαινουν οι βαθμοι στα μεταπτυχιακα. Ωστοσο τωρα που τα ΤΕΙ εγιναν ολα ΑΕΙ δεν ξερω τι παιζει. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πιανεις τον εκαστοτε καθηγητη και να του ζητας να σου περασει τον ιδιο βαθμο με το αντιστοιχο μαθημα του ΤΕΙ χωρις να το δωσεις. Στην καρτελα σου θα φαινεται οτι το εδωσες κανονικα. Τα αναγνωρισμενα μαθηματα δεν εχουν βαθμο και εμφανιζονται στην καρτελα σου ως ''P'', δεν μετεχουν στο βαθμο του πτυχιου δηλαδη. Αναγνωριση μαθηματος με ''P'' γινεται μονο Απο προπτυχιακο ΑΕΙ σε προπτυχιακο ΑΕΙ Απο προπτυχιακο ΑΕΙ σε προπτυχιακο ΤΕΙ Υ.Γ. Στη δικη μου δευτερη σχολη δεν αναγνωρισαν ουτε ενα μαθημα στους εισαχθεντες με πτυχιο ΤΕΙ.
sugar90 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!! Έχω στείλει e-mail στο Τμήμα σχετικά με την αναγνώριση μαθημάτων. Έχω αποφοιτήσει 1η απο το τμήμα μου κατα συνέπεια οι βαθμοί μου είναι αρκετά καλοί. Στο ΤΕΙ Πατρας όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να πάρεις καλούς βαθμούς. Πέρα απο αυτο, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανονισμός που να μην αναγνωρίζονται μαθήματα απο 1ο πτυχίο ΤΕΙ. Τα ΤΕΙ ανήκουν στα ΑΕΙ. ΑΕΙ: Πανεπιστήμια & ΤΕΙ. Ίδωμεν! 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα