Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι μου!! Θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας 

Έχει κάποιους μήνες που ξεκίνησα γερμανικά και σε ένα δίμηνο θα δώσω για Β1 ενώ ειναι πρόωρο για μένα κανονικά είμαι α2 με το τμήμα μου αλλά για λόγους που βαριέμαι να εξηγώ πρέπει να πάρω το β1 σύντομα 

Διαβάζω πολύ μόνη μου (ξεσκισμα) αλλά και πάλι δε ξέρω αν φτάνει και τη δυσκολία του επιπέδου αυτού.. Διαβάζω από κάποιους ότι είναι γελοίο εύκολο ότι το πήραν άσχετοι και άλλοι λένε ότι έκαναν 3 και 4 χρόνια να το πάρουν 

Πείτε μου εσείς αν το έχετε δώσει πως σας φάνηκε?? Είναι τόσο δύσκολο να το πάρει κανείς?? Έχω αγχωθεί πολύ 

Vielen Dank im voraus 💗

Δημοσ.

μην αγχωνεσαι, ειναι πραγματικα ευκολο εγω το πηρα με 0 διαβασμα και εχοντας κανει ουτε τα μισα τεστ του φροντιστηριου. αν διαβαζεις σιγουρα θα το παρεις. τωρα το εαν θυμαμαι τιποτα απο γερμανικα τοσα χρονια μετα ειναι αλλο θεμα xd

Δημοσ.

Πρέπει να εστιάσεις να καταλάβεις καλά τη γραμματική΄που χρειάζεται και να μάθεις όσο περισσότερο λεξιλόγιο μπορείς. Δεν είναι πολύ απαιτητικό γενικά σαν πτυχίο αλλά θέλει το χρόνο του. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Otter είπε

Πρέπει να εστιάσεις να καταλάβεις καλά τη γραμματική΄που χρειάζεται και να μάθεις όσο περισσότερο λεξιλόγιο μπορείς. Δεν είναι πολύ απαιτητικό γενικά σαν πτυχίο αλλά θέλει το χρόνο του. 

Πιστεύεις είναι πιθανό να κάνω το β1 σε δύο μήνες?? Το ξέρω ότι δε μαθαίνεις καλά τη γλώσσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αλλά το χαρτί με ενδιαφέρει περισσότερο!! 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dustyy είπε

Πιστεύεις είναι πιθανό να κάνω το β1 σε δύο μήνες?? Το ξέρω ότι δε μαθαίνεις καλά τη γλώσσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αλλά το χαρτί με ενδιαφέρει περισσότερο!! 

Εξαρτάται από το διάβασμα που κάνεις και το πόσο γρήγορα τα "πιάνεις", γιατί κάθε άνθρωπος λειτουργεί με τις δικές του ταχύτητητες.

Εφόσον διαβάζεις συνειδητοποιημένα και ασχολείσαι πολύ θεωρώ πως έχεις πιθανότητες. Το καλό είναι πως ακόμα και αν κοπείς σε κάποιο teil της εξέτασης μπορείς να ξαναδώσεις μόνο αυτό. 

Γενικά προσπάθησε αυτό το διάστημα να βλέπεις γερμανικά πχ στο youtube, ακόμα και παιδικά που μιλάνε αργά και καθαρά για να συνηθίζει το αυτί σου, ψάξε κανένα δημοσιογραφικό άρθρο, όχι εξειδικευμένο, πχ κανά κουτσομπολίστικο για να περνάει και εσένα η ώρα σου πιο ευχάριστα και να μπεις περισσότερο στο νόημα. Τερμάτισε το όσο μπορείς με τη γραμματική και το λεξιλόγιο, όσο καλύτερο λεξιλόγιο έχεις, τόσο μεγαλύτερη άνεση θα έχεις στην έκθεση και στα προφορικά. 

Go for it και καλή τύχη. :) 

Δημοσ.

Όπως ειπώθηκε,γραμματική πολύ διάβασμα και μετά για λεξιλόγιο,εκτός από τα βιβλία που φαντάζομαι έχεις,διάβασε διάφορες γερμανικές online εφημερίδες,περιοδικα,π.χ.Bild, έχει απλό λεξιλόγιο,Focus,Spiegel,die Welt κλπ.

Viel Glück 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Dustyy είπε

οποιος αλλος θα μπορουσε να μου δωσει οποιαδηποτε πληροφορια θα με βοηθουσε πολυ!😁

Αν πάρεις το "εύκολο" Β1 , το παίρνεις για πλάκα 

Αν πας για το Γκαίτε είναι δύσκολο να τα καταφέρεις.

Αν σε ζυγίζω καλά πήγαινε για το "ελληνικό" Β1 γιατί δεν θα είσαι έτοιμη.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Αν πάρεις το "εύκολο" Β1 , το παίρνεις για πλάκα 

Αν πας για το Γκαίτε είναι δύσκολο να τα καταφέρεις.

Αν σε ζυγίζω καλά πήγαινε για το "ελληνικό" Β1 γιατί δεν θα είσαι έτοιμη.

Θα δώσω το αυστριακό νομίζω είναι ίδιο με του Goethe η όχι? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dustyy είπε

Δεν το γνωρίζω , προσωπικά στέλνω τα παιδιά μου Γερμανικά και μου το διευκρίνισε η καθηγήτρια Γερμανικών (που είναι original Γερμανίδα και έχει σπουδάσει Γερμανική φιλολογία στην Βιέννη) . Μου λέει ότι ότι για το αντίστοιχο Γκαιτε χρειάζονται 9 μήνες επιπλέον μάθημα. Προσωπικά της είπα να πάρουν το Γκαίτε για να γνωρίζω το πραγματικό επίπεδο των Γερμανικών τους.

Το ελληνικό δημόσιο τα έχει εξισώσει όλα , αν στοχεύεις εκεί δες ποιο είναι το ευκολότερο. 

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

To B1 είναι το αντίστοιχο Grundstufe του Goethe.

Όταν το είχα πάρει το 1990,και μετά πήγα γερμανικό σχολείο,Gymnasium,για ένα 6μηνο δεν καταλάβαινα τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Dustyy είπε

Το OSD λες ε; Ναι το ίδιο είναι. Είναι λίγο πιο εύκολο από του Goethe.

Επεξ/σία από Otter
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Otter είπε

Το OSD λες ε; Ναι το ίδιο είναι. Είναι λίγο πιο εύκολο από του Goethe.

Ναι αυτό λεω! Μόνο με προσευχές περνάω μου φαίνεται.. Χαχα

Δε βαριέσαι ότι γίνει!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...