Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Εμένα εύκολο μου φάνηκε το Proficiency Michigan. Στις εξετάσεις που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση δεν είχα διαβάσει τίποτα και το πήρα με B. Βέβαια έχω καθημερινή επαφή με τα Αγγλικά λόγω ενασχόλησης με τον υπολογιστή, internet κτλ. 

Κάποιος που δεν έχει τόσο συχνή επαφή όμως, αν κάτσει και ασχοληθεί έστω λίγο θα επιτύχει στις εξετάσεις ακόμα και οριακά πιστεύω.

Συμφωνω αλλα δεν θεωρώ πως το εχει καποιος το Proficiency τον κανει και να άψογα αγγλικά πάντως. Εγω τωρα που βρήκα τα προφορικα για το ECPE οπως ειπα πιο πανω τα εχασα λεω καλα τοσο ευκολα ειναι ενω δεν εχω προετοιμαστεί ποτε για Proficiency, και παλια θυμαμαι ηθελα να ανοίξω ενα θεμα σε ένα ξενο φορουμ ειχα ηδη γραψει το κειμενο αλλα επειδη δεν μου φάνηκε και τοσο καλό ζητησα απο εναν φιλο μου που ειπε πως ξερει άψογα αγγλικα και εχει Proficiency να μου γραψει εκεινος όσα ήθελα και οπως εγω τα χε γράψει πολύ απλοϊκά δηλαδη χωρις να άνεση  ημουν σε φαση ετσι το χα γραψει και μονη μου :p

Τωρα που πανε μερικα χρονια απο τοτε και εχω εξελιχθει στα αγγλικα λογω τριβής γιατι βλεπω κυριως βιντεο ή διαβαζω κανα άρθρο (δεν ειναι καποια σπουδαια δηλαδη τριβή τα βασικά) θα το έγραφα το κειμενο σιγουρα πολύ καλύτερα απο εκείνον.

Τι πραγμα και αυτο παντως με μερικους που απλα έχουν Proficiency και νομίζουν πως χειρίζονται την γλώσσα άψογα, ενώ κατι τετοιο δε ισχύει.

Για αυτο και εγώ νομιζα πως υπάρχουν πιστοποιήσεις πολύ παραπάνω απο το Proficiency. Πχ το τεστ που εκανα για επαγγελματικη χρηση νομιζω πως ειναι πολυ πιο πανω απο το Proficiency.

• Like 1
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, artist1 είπε

Δεν υπαρχει καποιο πτυχιο που να σε καλύπτει για ολα δηλαδη ε; 

Cambridge Proficiency και Michigan Proficiency σε καλύπτει για σχεδον ολα τα ευρωπαικα πανεπιστήμια και για δουλεια, αρκει να ειναι πρόσφατο (νομιζω 2 ετών;)
Αλλιώς IELTS το δεχονται ολα τα Βρετανικα πανεπιστήμια αλλά όχι όλα τα Ευρωπαικα, καποια ζητανε συγκεκριμένα TOEFL.

Πολυ σημαντικο να ξερεις ειναι το εξεις:

Για μια δουλειά, αν εχεις το πτυχίο, τους δειχνει οτι ξερεις καλα τη γλωσσα και αυτο ειναι, δε τους νοιαζει ο βαθμος του πτυχιου αυτου. Σου κανουν ενα interview και κανει μπαμ το επιπεδο σου.
Αλλα για τα πανεπιστήμια, τους νοιάζει και ο βαθμός που θα το έχεις. Και αυτό δεν ειναι standard, ανάλογα με το πανεπιστήμιο και την σχολή, μπορεί να έχουν άλλες απαιτήσεις. Για παράδειγμα, αν θυμάμαι καλα από το Master μου, για IELTS ζητούσαν να το εχω παρει τα τελευταια 2 χρόνια και να ειχα τουλάχιστον μεσο ορο βαθμολογίας 7.5/9 και σε κανένα από τα τμήματα της εξέτασης να μην εχω κάτω απο 7. Σε αλλη σχολή ήταν πιο χαλαρα (6.5μεσο ορο και 6.5 σε καθε τμημα). αυτο εξαρτάται πολυ από το επίπεδο της σχολής και τα standard τους.

Επεξ/σία από Skywalker333
  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε

Cambridge Proficiency και Michigan Proficiency σε καλύπτει για σχεδον ολα τα ευρωπαικα πανεπιστήμια και για δουλεια, αρκει να ειναι πρόσφατο (νομιζω 2 ετών;)
Αλλιώς IELTS το δεχονται ολα τα Βρετανικα πανεπιστήμια αλλά όχι όλα τα Ευρωπαικα, καποια ζητανε συγκεκριμένα TOEFL.

Πολυ σημαντικο να ξερεις ειναι το εξεις:

Για μια δουλειά, αν εχεις το πτυχίο, τους δειχνει οτι ξερεις καλα τη γλωσσα και αυτο ειναι, δε τους νοιαζει ο βαθμος του πτυχιου αυτου. Σου κανουν ενα interview και κανει μπαμ το επιπεδο σου.
Αλλα για τα πανεπιστήμια, τους νοιάζει και ο βαθμός που θα το έχεις. Και αυτό δεν ειναι standard, ανάλογα με το πανεπιστήμιο και την σχολή, μπορεί να έχουν άλλες απαιτήσεις. Για παράδειγμα, αν θυμάμαι καλα από το Master μου, για IELTS ζητούσαν να το εχω παρει τα τελευταια 2 χρόνια και να ειχα τουλάχιστον μεσο ορο βαθμολογίας 7.5/9 και σε κανένα από τα τμήματα της εξέτασης να μην εχω κάτω απο 7. Σε αλλη σχολή ήταν πιο χαλαρα (6.5μεσο ορο και 6.5 σε καθε τμημα). αυτο εξαρτάται πολυ από το επίπεδο της σχολής και τα standard τους.

Σε ευχαριστω! Και ποσο καιρο παίρνει σε έναν ενήλικα με lower να παρει το proficiency στο περιπου;

Δημοσ.

Αναλογα ποσο εντατικα θα ασχοληθει, αναλογα το επιπεδο που εχει τωρα κλπ. 

Αλλος μπορει να κανει τη μεταβαση σε 3 μηνες, αλλος σε 1 χρονο. Οπως καταλαβαίνεις δεν ειναι κουκια μετρημενα για να υπαρχει μια μονο standard απαντηση στην ερωτηση σου. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 7/1/2021 στις 9:41 ΜΜ, taftaf είπε

Με διαφορά το LRN, φίλος που είχε κοπεί στο lower πριν 15 χρόνια και με καμιά εξοικείωση με τη γλώσσα, με μαθήματα σε φροντιστήριο 4 μήνες (ένας μήνας παράτασης λόγω καραντίνας άνοιξης) και διάβασμα πέτυχε στις εξετάσεις που πήγαμε μαζί. Εγώ με εξοικείωση με τη γλώσσα και με lower 15ετιας, ουσιαστικά δε διάβασα... Και το διάβασμα που θέλει είναι στοιχειώδες, άμα το χρειάζεται κανείς, ζοριζεται για 3/4 μήνες... Όχι χρόνια... Τώρα το τι.μαθαινεις από Αγγλικά...

Ναι το LRN ίσως είναι το πιο βατό αναγνωρισμένο πτυχίο στον ΑΣΕΠ αυτή τη στιγμή 

• Like 1
Δημοσ.

Για σπουδές στη Μ.Βρετανία, τις περισσότερες φορές το IELTS (Academic) είναι μονόδρομος, παρά το γεγονός ότι αρκετά άλλα δίνουν points μέσω του UCAS. Μόνη εξαίρεση το CPE (Cambridge), το οποίο αν έχει αποκτηθεί εντός των τελευταίων δύο ετών, τις περισσότερες φορές γίνεται δεκτό. Πολλές φορές γίνεται επίσης δεκτό και το PTE Academic. Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζει κανείς ποιο πιστοποιητικό δέχεται το εκάστοτε τμήμα των πανεπιστημίων, είναι να επικοινωνήσει μαζί τους. Όποιος έχει ασχοληθεί με τη διαδικασία αποστολής reference για υποψήφιο φοιτητή μέσω UCAS, γνωρίζει ότι υπάρχει συγκεκριμένο πεδίο που κάνει σαφή αναφορά στο IELTS.

Για τις υπόλοιπες χώρες, έχει τύχει πολλές φορές σε υποψήφιους να ζητηθεί απλώς ο βαθμός στα αγγλικά από το σχολείο, και έχουν δεχτεί και το ECPE (Γερμανία).

Για τα Michigan ECPE και Cambridge CPE υπάρχουν επίσημες σελίδες που λένε ακριβώς σε ποιες χώρες και σε ποιες σχολές αναγνωρίζονται.

https://michiganassessment.org/i-am-a/recognition/recognizing-organization/?fwp_tests=ecpe

https://www.cambridgeenglish.org/why-choose-us/global-recognition/

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα , ενδιαφέρομαι για πτυχίο αγγλικών b2 αλλά γρήγορα διότι το χρειάζομαι για ένα μεταπτυχιακό , η βασική μου γλώσσα είναι τα γερμανικά που έχω σπουδάσει, οπότε τα αγγλικά με ενδιαφέρουν σαν τίτλος ,για αυτό ψάχνω ένα εύκολο πτυχίο που μπορώ να αποκτήσω γρήγορα, γνωρίζει κάποιος; Ευχαριστώ .

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχετε άποψη για το αν ένα πιστοποιητικό επιπέδου άριστης γνώσης LRN και ένα Michigan (Proficiency),στον ιδιωτικό τομέα έχουν το ίδιο βάρος στο βιογραφικό;

Έδωσε ο γιος μου το Michigan και κόπηκε δύο φορές για ένα και δύο μόρια.Εδωσε και LRN (το οποίο είναι ντροπή,μεταξύ μας, να θεωρείται ως απόδειξη άριστης γνώσης,ούτε καν καλή γνώση δεν πιστοποιεί,τόσο γελοίο είναι) και φυσικά το πήρε.Αλλα εγώ πιστεύω ότι οι εργοδότες πλέον έχουν πάρει χαμπάρι ότι το LRN, το παίρνει κανείς με πολύ χαμηλού επιπέδου γνώση αγγλικών,οπότε τον πιέζω να ξαναδώσει το Michigan.

Εσείς τι έχετε καταλάβει από την εμπειρία σας στην αγορά εργασίας;Ανάμεσα σε πολλους υποψηφίους με άριστη γνώση,θα καλέσουν για συνέντευξη μόνο τους έχοντες Michigan;

Επεξ/σία από NIKOLETAL
  • 8 μήνες μετά...
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στη παρέα. Επειδή και εγώ είμαι σε  έρευνα για πιστοποίηση αγγλικών (κάλιο αργά παρά ποτέ υποθέτω) ψάχνω να δώ ποιά είναι σχετικά σύντομη. Φίλοι μου προτείνουν TOEIC ή κρατικό αλλά επειδή δεν τα έχω ψάξει καθόλου θα ήθελα να ρωτήσω τι προτείνετε εσείς. Έχω κάνει φροντηστήριο στα χρόνια του σχολείου είχα φτάσει νομίζω μέχρι pre-lower κάπως έτσι το είχαν πεί αλλά το άφησα απο βλακεία, πιστεύω όμως ότι (αν γινεται) θα μπορούσα να δώσω κατευθείαν για proficiency. Ξέρω βέβαια να μιλήσω να κατανοήσω κτλ ...

Επεξ/σία από Kag1ante
  • 5 μήνες μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό εκτός του LTE που εξετάζεται μέσα στο καλοκαίρι και η πιστοποίηση φτάνει στα χέρια σου σε σύντομο χρόνο; Θα πήγαινα σίγουρα για το NOCN εάν ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Επεξ/σία από tsahos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...