thanasisxask Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Στις 16/12/2020 στις 4:43 ΜΜ, Fan είπε Ο πιο εύκολος τρόπος για να πάρει κάποιος το Proficiency στα αγγλικά είναι είτε το TIE είτε το NYLC που βγήκε τώρα. Χωρίς να γνωρίζεις αγγλικά, κάνεις 2-3 μήνες μάθημα και παίρνεις το πτυχίο. Ντροπιαστικό, αλλά το αναγνωρίζει και ο ΑΣΕΠ, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια, όταν διαδοθεί ότι υπάρχουν πτυχία επιπέδου Proficiency που σχεδόν δεν απαιτείται να γνωρίζεις ούτε μέτρια τη γλώσσα, ίσως τα αποσύρουν. Εχεις δώσει εσύ ο ίδιος εξετάσεις; τι το κάνει να είναι τόσο εύκολο; απότι είδα έχει εκθέσεις και ανάλυση κείμενου, δεν έχουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
ExTaCy1337 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Στις 18/12/2020 στις 3:58 ΜΜ, thanasisxask είπε Εχεις δώσει εσύ ο ίδιος εξετάσεις; τι το κάνει να είναι τόσο εύκολο; απότι είδα έχει εκθέσεις και ανάλυση κείμενου, δεν έχουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Μολις τσεκαρα και εγω το TiE, τι ειναι αυτο ρε παιδια. μονο εκθεση εχει στα γραπτα; Βρηκα προσφορα με δωρεαν μαθηματα online και ψαχνομαι τωρα να παρω κανα πιστοποιητικο. Γνωριζω καπως τα Αγγλικα,τα ειχα παρατησει πριν ~13 χρονια οταν κοπηκα στο PET pre-lower. Βεβαια τοτε ξεκινησα Lineage και τα εμαθα καλυτερα, χαχα. Επισης στη σχολη στα Ναυτικα Αγγλικα ειχα 8+ (στα 10) συνηθως στα εξαμηνα. Βεβαια εχω προβλημα στην εκθεση γενικως και καποια δυσκολια στην συνταξη/χρονους κτλ, επισης στην ομιλια. Καταλαβαινω τι διαβαζω συνηθως και τι ακουω, αναλογα την προφορα βεβαια! PC/Κινητο τα εχω ολα στα Αγγλικα, απ'οσο με θυμαμαι. Με κατεστρεψαν τα βαπορια που μιλουσα με ανατολικο block, ρε μαλ*κα my friend give 28 wrench και τετοια για να βγαλουμε συννενοηση. Εκθεση ουτε στα Ελληνικα δεν μπορω να γραψω..
taftaf Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Με διαφορά το LRN, φίλος που είχε κοπεί στο lower πριν 15 χρόνια και με καμιά εξοικείωση με τη γλώσσα, με μαθήματα σε φροντιστήριο 4 μήνες (ένας μήνας παράτασης λόγω καραντίνας άνοιξης) και διάβασμα πέτυχε στις εξετάσεις που πήγαμε μαζί. Εγώ με εξοικείωση με τη γλώσσα και με lower 15ετιας, ουσιαστικά δε διάβασα... Και το διάβασμα που θέλει είναι στοιχειώδες, άμα το χρειάζεται κανείς, ζοριζεται για 3/4 μήνες... Όχι χρόνια... Τώρα το τι.μαθαινεις από Αγγλικά...
Chrysa5 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 re paidia kalispera theo na proetoimasto gia lrn c2? pos na xekiniso? vivlia proteinomena? kalispera theli na xekiniso lrn c2 xerei kaneis vivlia proteimonena?
padognwsths Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 σιγουρα δεν ειμαι και ο πιο αξιοπιστος να μιλησω διοτι εχουν περασει σχεδον 10 χρονια που ασχολιομουνα με αυτα.θυμαμαι οτι το cabridge ηταν απιστευτα κομπλεξικοι σε βαθμο σχιζοφρενειας.προφορικα κατι τυποι φουλ κομπλεξικοι με το χρονομετρο στο χερι,κειμενα πανδυσκολα.εδωσα 2 φορες εφαγα τα μουτρα μου και δεν ξαναασχοληθηκα ποτε μαζι τους.μισησα τα αγγλικα εξαιτιας τους.θυμαμαι για να περασεις θελανε 65%!!ετσι για να πω οτι κατι εχω πηγα εδωσα edexcel που το επιπεδο δυσκολιας ηταν χαωτικα ευκολοτερα και πολυ πιο ανθρωπινη η εξεταση και το πηρα για πλακα.τωρα δεν ξερω αν το edexcel εχει ιδια αξια με το cabridge απλα αναφερω το σκηνικο πως εχει
artist1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Στις 8/10/2019 στις 9:32 ΠΜ, *nenya* είπε Δεν είναι πτυχία, είναι πιστοποιητικά. (Αν θες πτυχίο, δες Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία.) Αν θες εύκολο/βατό, αναγνωρισμένο απ'τον ΑΣΕΠ πιστοποιητικό, τότε πας για LRN B2 ή για NOCN B2. (Μιλάω για Ελλάδα πάντα. Αν θες πιστοποιητικό για σπουδές/εργασία στο εξωτερικό τότε αλλάζει το πράμα.) Καλημέρα! Επειδή εγω θέλω να πάρω πιστοποιητικό για σπουδες/εργασια στο εξωτερικά θα μπορουσες να με βοήθησεις και να μου πεις ποιο πιστοποιητικό πρεπει να πάρω; Εχω lower απο το Γυμνάσιο σε καποια φαση τα χα ξεχάσει αλλα μετά επειδη τα τελευταία χρονια διαβαζω πολλά άρθρα στα αγγλικά βλεπω συνεχώς βιντεο στα αγγλικά πιστευω πως πλέον το επίπεδο μου ειναι παρα πολύ καλό, και καλύτερο από αυτο όταν πήρα το lower, καθαρά λόγω της τριβής με την γλώσσα. Μιλαω με ξένα άτομα και μου λένε πως ξέρω πολύ καλά αγγλικά και επίσης αν μπω να διαβάσω το οποιοδήποτε άρθρο καταλαβαίνω τα πάντα, μονο ορισμένες λεξεις δεν γνωρίζω, αλλα όλα αυτά αυθόρμητα πιθανόν να κάνω γραμματικά λάθη γιατι μιλάω πλεον και γράφω χωρίς να σκέφτομαι ή να θυμάμαι γραμματικούς κανόνες. Μπορεις να μου πεις με βάση αυτά τα δεδομένα πόσο καιρό θα μου πάρει να πάρω το πτυχίο που επιθυμώ; *στο εξωτερικό (το κουμπατι της τροποποίησης δεν υπάρχει πλέον βλέπω) *κουμπάκι :p
Skywalker333 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, artist1 είπε Καλημέρα! Επειδή εγω θέλω να πάρω πιστοποιητικό για σπουδες/εργασια στο εξωτερικά θα μπορουσες να με βοήθησεις και να μου πεις ποιο πιστοποιητικό πρεπει να πάρω; Εχω lower απο το Γυμνάσιο σε καποια φαση τα χα ξεχάσει αλλα μετά επειδη τα τελευταία χρονια διαβαζω πολλά άρθρα στα αγγλικά βλεπω συνεχώς βιντεο στα αγγλικά πιστευω πως πλέον το επίπεδο μου ειναι παρα πολύ καλό, και καλύτερο από αυτο όταν πήρα το lower, καθαρά λόγω της τριβής με την γλώσσα. Μιλαω με ξένα άτομα και μου λένε πως ξέρω πολύ καλά αγγλικά και επίσης αν μπω να διαβάσω το οποιοδήποτε άρθρο καταλαβαίνω τα πάντα, μονο ορισμένες λεξεις δεν γνωρίζω, αλλα όλα αυτά αυθόρμητα πιθανόν να κάνω γραμματικά λάθη γιατι μιλάω πλεον και γράφω χωρίς να σκέφτομαι ή να θυμάμαι γραμματικούς κανόνες. Μπορεις να μου πεις με βάση αυτά τα δεδομένα πόσο καιρό θα μου πάρει να πάρω το πτυχίο που επιθυμώ; *στο εξωτερικό (το κουμπατι της τροποποίησης δεν υπάρχει πλέον βλέπω) *κουμπάκι 😛 Αναλογα με την χώρα μπορει να ζητάνε κάτι διαφορετικο. Τα πανεπιστήμια κυρίως ζητάνε ή IELTS ή TOEFL. Το πρώτο πέρνεις πολυ ευκολα βαθμό μεχρι 6-6.5, αλλα θελει να ξερεις αγγλικα οντως για να πας 7+ (αριστα ειναι το 9). Το 2ο ειναι πιο συνθετο αλλα αν ξερεις καλα καλα αγγλικα, ισως ευκολοτερο να αριστευσεις. Περαν αυτων, υπάρχουν τα profieciency του Cambridge και το Michigan. το 2ο ειναι πιο βατο οποτε πας προς τα εκει. Υπάρχουν και αλλα πτυχια και διαπιστευτήρια αλλα αυτα τα 4 ειναι που αναγνωρίζονται σχεδόν παντού οπότε θα έλεγα μην κοιτας κατι αλλο. 1
*nenya* Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Για σπουδες στο εξωτερικο ψαχνεις και βρισκεις τι ζητα το πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει. Συνηθως ζητανε TOEIC ή IELTS και συγκεκριμενο level. Και στα εργασιακα το ιδιο, δες πχ την αγγελια τι ζηταει. Το ποσο καιρο θα σου πάρει για να αποκτησεις το πιστοποιητικο που θες εξαρταται απο πολλους παράγοντες. Ενδεικτικα: απο το επιπεδο στο οποιο βρισκεσαι τωρα (κανε placement tests online για να το διαπιστωσεις στο περιπου, μιλα με εμπειρο εκπαιδευτικο), απο το συνολο των ωρων που σκοπευεις να αφιερωσεις ανα βδομαδα, απο την μεθοδο που θα επιλεξεις (self-study, φροντιστηριο, ιδιαιτερα), απο το διδακτικο υλικο που θα χρησιμοποιησεις (πχ απ'ευθειας test book ή πρωτα καποιο coursebook/grammar book ή παραλληλα ολα) κλπ. 1
artist1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 54 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε Αναλογα με την χώρα μπορει να ζητάνε κάτι διαφορετικο. Τα πανεπιστήμια κυρίως ζητάνε ή IELTS ή TOEFL. Το πρώτο πέρνεις πολυ ευκολα βαθμό μεχρι 6-6.5, αλλα θελει να ξερεις αγγλικα οντως για να πας 7+ (αριστα ειναι το 9). Το 2ο ειναι πιο συνθετο αλλα αν ξερεις καλα καλα αγγλικα, ισως ευκολοτερο να αριστευσεις. Περαν αυτων, υπάρχουν τα profieciency του Cambridge και το Michigan. το 2ο ειναι πιο βατο οποτε πας προς τα εκει. Υπάρχουν και αλλα πτυχια και διαπιστευτήρια αλλα αυτα τα 4 ειναι που αναγνωρίζονται σχεδόν παντού οπότε θα έλεγα μην κοιτας κατι αλλο. Ευχαριστώ για την απάντηση. Και το IELTS και TOEFL ειναι ιδιας δυσκολίας με το profieciency? Ειδα βιντεο και τα προφορικά στο profieciency ειναι πολυ ευκολα μπορω να πω. Ξερεις αν μπορω να προετοιμαστώ μονη μου για να μην πληρώνω; Kαι ποια βιβλία πρεπει να παρω;
*nenya* Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Για να τα ξεκαθαριζουμε λιγο, οταν λεμε proficiency εννοουμε το επιπεδο C2. Το οποιο μπορει να το 'πιασεις' σε διαφορα πιστοποιητικά (ECPE, MSU, LRN, TOEIC, κλπ). Δεν υπάρχει δλδ ενα proficiency. Ετσι ονομάζεται το level γλωσσομαθειας. Εσυ ξερεις καλυτερα τον εαυτο σου για να απαντησεις το αν μπορεις να διαβασεις μονη σου ή οχι. Δεν το έχουν ολοι με το autonomous learning. Τα βιβλια τα επιλεγουμε αρχικα αναλογα με τον στοχο μας και το στυλ μαθησης που θα επιλέξουμε. Δεν έχει νοημα πχ να σου προτεινει εδω ο καθενας μας μια λιστα. Η αγορα ειναι μεγαλη και ευτυχως υπαρχουν βιβλια για ολους και για ολα. 1
Skywalker333 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 5 ώρες πριν, artist1 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Και το IELTS και TOEFL ειναι ιδιας δυσκολίας με το profieciency? Ειδα βιντεο και τα προφορικά στο profieciency ειναι πολυ ευκολα μπορω να πω. Ξερεις αν μπορω να προετοιμαστώ μονη μου για να μην πληρώνω; Kαι ποια βιβλία πρεπει να παρω; εχω παρει IELTS κ Michigan Proficiency, το IELTS ηταν αρκετα πιο ευκολο (οχι οτι βρηκα το Michigan δυσκολο). Για το πρως να προετοιμαστεις τωρα και τι/πως να διαβασεις, λυπαμαι αλλα δε ξερω, πανε αιωνες απο τότε που τα πήρα 1
artist1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 9 ώρες πριν, *nenya* είπε Για σπουδες στο εξωτερικο ψαχνεις και βρισκεις τι ζητα το πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει. Συνηθως ζητανε TOEIC ή IELTS και συγκεκριμενο level. Και στα εργασιακα το ιδιο, δες πχ την αγγελια τι ζηταει. Το ποσο καιρο θα σου πάρει για να αποκτησεις το πιστοποιητικο που θες εξαρταται απο πολλους παράγοντες. Ενδεικτικα: απο το επιπεδο στο οποιο βρισκεσαι τωρα (κανε placement tests online για να το διαπιστωσεις στο περιπου, μιλα με εμπειρο εκπαιδευτικο), απο το συνολο των ωρων που σκοπευεις να αφιερωσεις ανα βδομαδα, απο την μεθοδο που θα επιλεξεις (self-study, φροντιστηριο, ιδιαιτερα), απο το διδακτικο υλικο που θα χρησιμοποιησεις (πχ απ'ευθειας test book ή πρωτα καποιο coursebook/grammar book ή παραλληλα ολα) κλπ. Συγνωμη αλλα ειδα μετα το μηνυμα σου γιατι ημουν ηδη στην σελιδα πριν απαντησεις! Ευχαριστω για την απαντηση. Δεν υπαρχει καποιο πτυχιο που να σε καλύπτει για ολα δηλαδη ε; Να μαι ειλικρινής θα θελα να αρχισω διαβασμα για να το παρω και μετα βλέπω αν θα βρω δουλεια ή αν θα μπορεσω να παω για μεταπτυχιακο. Θελω οπως και να εχει να γινω πολύ καλή στα αγγλικά και αν γινεται να τα μιλάω σαν μητρική μου γλώσσα γιατι μου αρεσουν πολύ. Αφου απο το γυμνάσιο ειχα και προφορά που συγχιζε την καθηγήτρια γαλλικών και ελεγε πως ειχα αγγλική προφορά. Βρήκα τα προφορικα του profieciency online και πραγματικα μου φανηκαν πολυ ευκολα. Και το pracement test για ενηλικες που εκανα ηταν πολυ ευκολο ομως αυτο που ναι για επαγγελματικη χρηση με ζορισε πολυ. Πηρα 13 στα 25. Μηπως μπορεις να μου δωσεις πληροφοριες για βιβλία, υλικό κλπ; αφου ακομα δεν ξερω αν οντως θα μου φανεί χρήσιμη η πιστοποίηση λεω να διαβάζω για να γινω καλύτερη και οταν μου χρειαστεί τότε να βρω ποια πιστοποίηση ζητάνε.
*nenya* Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Παμε παλι: σε ποιο ΑΠ'ΟΛΑ τα πιστοποιητικα που πιστοποιούν το επιπεδο proficiency (a.k.a. C2) αναφερεσαι όταν λες οτι βρηκες καποια προφορικα online; Για βιβλια πρεπει πρωτα να καταληξεις στον στοχο σου ωστε να επιλεξεις το καταλληλο εγχειριδιο. Επισης εχε υπ' οψιν οτι για εξωτερικο, οποιο πιστοποιητικο και να εχεις αποκτησει θέλουν να το εχεις πρόσφατο, πχ max 2 ετων. Και τελος ααααλλο εχω καλη προφορα, ααααλλο θελω να τα μιλαω σαν μητρικη μου. Αλλο accent δλδ και αλλο fluency. 1
artist1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 35 λεπτά πριν, *nenya* είπε Παμε παλι: σε ποιο ΑΠ'ΟΛΑ τα πιστοποιητικα που πιστοποιούν το επιπεδο proficiency (a.k.a. C2) αναφερεσαι όταν λες οτι βρηκες καποια προφορικα online; Για βιβλια πρεπει πρωτα να καταληξεις στον στοχο σου ωστε να επιλεξεις το καταλληλο εγχειριδιο. Επισης εχε υπ' οψιν οτι για εξωτερικο, οποιο πιστοποιητικο και να εχεις αποκτησει θέλουν να το εχεις πρόσφατο, πχ max 2 ετων. Και τελος ααααλλο εχω καλη προφορα, ααααλλο θελω να τα μιλαω σαν μητρικη μου. Αλλο accent δλδ και αλλο fluency. Στο ECPE (Michigan δηλαδη) τσεκαρα την προφορική εξεταση. Να σου πω την αληθεια εγω αυθόρμητα μιλαω με αυτην την προφορά δεν το χω προσπαθήσει, οι άλλοι μου έχουν πει οτι εχω καλή προφορα εγω η ιδια δεν το καταλαβαινω απλα μιλαω αυθόρμητα, παντως εγω μιλησει μερικες φορες με καποια παιδιά απο ΗΠΑ μεσω καποιον τσατ για εξάσκηση και με καταλαβαινουν άψογα και μου εχουν πει πως μιλαω πολυ καλα και να μην αλλαξω ποτε τη προφορα μου, μιλαω πολυ πολυ γρηγορα στα αγγλικα χωρις να το σκεφτομαι καθολου αλλα δεν εχω προφανως πολύ εμπλουτισμένο λεξιλόγιο και πολυ συχνα ψαχνω αγνωστες λέξεις. Δεν ειναι πως θα μιλήσω σαν επιστήμονας ή λες και ειναι η μητρική μου γλωσσα αλλα τα βασικά μου ειναι εύκολα. Επίσης, για καποιο λόγο ενώ καποιους τους καταλαβαίνω χωρις καμια προσπάθεια με αλλους δεν καταλαβαινω σχεδον τιποτα. Μια φορα μου χε μιλησει ενα ξενος απο ΗΠΑ στο γυμναστηριο μου στα αγγλικα γιατι δεν ηξερε ελληνικα και τα εχασα δεν εβγαζα ακρη σε τιποτα απο οσα ελεγε οχι επειδη δεν ηξερα τις λεξεις αλλα αληθεια ετσι οπως τα ελεγε δεν καταλαβαινα ΤΙΠΟΤΑ με αυτην την προφορα που ειχε. Ενω εγω μιλαγα διαρκως με άτομα που ειναι natives στις ΗΠΑ και δεν ειχα θεμα εκτος απο σπανιες περιπτώσεις και στο γυμναστήριο με αυτον τα εχασα λεω καλε πως γινεται να μην τον καταλαβαινω, θα λεει οποιος με ακουσει πως δεν εχω καν lower! Αλλα πιστευω πως το θεμα το ειχε αυτος και ισως ειχε περιεργη προφορα γιατι και σε βιντεο στο youtube ολους οσους παρακολουθω τους καταλαβαινω αλλα και στο ecpe που τσεκαρα τα προφορικα τους καταλάβαινα τους καθηγητές άψογα. Μπορεις να μου εξηγήσεις γιατι μερικους τους καταλαβαίνω και μερικους όχι ομως; Αφου δεν ισχυει για πάνω απο 2 χρόνια η πιστοποίηση τότε ας το αφήσω για την ώρα. Δεν θα μπορουσα ομως μονο για δικη μου βελτίωση να διαβάσω κάποια βιβλία προετοιμασίας για εξετάσεις proficiency?
_Theo_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Εμένα εύκολο μου φάνηκε το Proficiency Michigan. Στις εξετάσεις που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση δεν είχα διαβάσει τίποτα και το πήρα με B. Βέβαια έχω καθημερινή επαφή με τα Αγγλικά λόγω ενασχόλησης με τον υπολογιστή, internet κτλ. Κάποιος που δεν έχει τόσο συχνή επαφή όμως, αν κάτσει και ασχοληθεί έστω λίγο θα επιτύχει στις εξετάσεις ακόμα και οριακά πιστεύω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα