Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, giorgoskouro είπε

Δεν έχεις κάνει καθόλου ετοιμασία; τι επίπεδο έχεις; 

Προετοιμασία για B2. Με βιβλία B2+

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 hours ago, christakos07 said:

@*nenya* μπορείς συνοπτικά να μου εξηγήσεις γιατί η πιστοποίηση proficiency της Edexcel(Pte General) δεν αναγνωρίζεται στο εξωτερικό, σε σχέση με το αντίστοιχο πτυχίο του Michigan?

Επίσης ποια η διαφορά μεταξύ του PTE General και του PTE Academic? Υπάρχει κάποια "ποιοτική" διαφορά, ή όλα για το χρήμα; Δεν κατανοώ ακόμη πως γίνεται ένα πανεπιστήμιο να αναγνωρίζει το PTE Academic, αλλά το PTE General να το θεωρεί σκουπίδι.

Τί να εξηγήσω; Δεν αναγνωρίζονται όλα τα πιστοποιητικά από όλους τους φορείς/πανεπιστήμια/εταιρείες. Κάθε ιδιωτική επιχείρηση έχει τα δικά της κριτήρια. Ούτε το Michigan (ECCE/ECPE) αναγνωρίζεται παντού ούτε καν το Cambridge (FCE/CPE). Γι'αυτό ανάλογα που σκοπεύει να στείλει αίτηση/βιογραφικό ο υποψήφιος πρέπει να έχει δει τί ζητάει η επιχείρηση ως πιστοποίηση επιπέδου αγγλικής γλώσσας. 

Όσον αφορά τη διαφορά PTE General και PTE Academic το λέει και ο ίδιος ο τίτλος. Το academic έχει περιεχόμενο σχετικό με σπουδές/έρευνες/διαλέξεις/πανεπιστήμια, οπότε μου φαίνεται λογικό να το προτιμάει κάποιο πανεπιστήμιο σε αντίθεση με το PTE General.

• Like 1
Δημοσ.

Η κρατική πιστοποίηση ενός κράτους-μέλους της ΕΕ δεν αρκεί?

Δηλαδή αν κάποιος περάσει τις κρατικές εξετάσεις, μπορεί ο οποιοσδήποτε εντός της ΕΕ να του πεί ότι δεν το αναγνωρίζει?

Δεν μου φαίνεται λογικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το Κρατικό (ΚΠΓ δηλαδή) δεν έχω ιδέα τί αναγνωριση έχει εκτός των ελληνικών συνόρων. Ας μας πει κάποιος που έχει αυτό το πιστοποιητικό και το έχει χρησιμοποιήσει εκτός Ελλάδας. (Προσωπικά, εδώ και 10+ χρόνια ούτε ένας μαθητής μου δεν μού'χει ζητήσει προετοιμασία για το συγκεκριμένο πιστοποιητικό...και ούτε κι εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο για να λέμε την αλήθεια.)

Επεξ/σία από *nenya*
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, *nenya* είπε

Τί να εξηγήσω; Δεν αναγνωρίζονται όλα τα πιστοποιητικά από όλους τους φορείς/πανεπιστήμια/εταιρείες. Κάθε ιδιωτική επιχείρηση έχει τα δικά της κριτήρια. Ούτε το Michigan (ECCE/ECPE) αναγνωρίζεται παντού ούτε καν το Cambridge (FCE/CPE). Γι'αυτό ανάλογα που σκοπεύει να στείλει αίτηση/βιογραφικό ο υποψήφιος πρέπει να έχει δει τί ζητάει η επιχείρηση ως πιστοποίηση επιπέδου αγγλικής γλώσσας. 

Όσον αφορά τη διαφορά PTE General και PTE Academic το λέει και ο ίδιος ο τίτλος. Το academic έχει περιεχόμενο σχετικό με σπουδές/έρευνες/διαλέξεις/πανεπιστήμια, οπότε μου φαίνεται λογικό να το προτιμάει κάποιο πανεπιστήμιο σε αντίθεση με το PTE General.

Άρα πριν μπεις στο χώρο του πανεπιστημίου έχεις επαρκεια με το general, αλλά εντός όχι. Το ίδιο πάει τούμπαλιν, με το academic.

Έχουν στήσει ένα πολύ ωραίοτατο εμπόριο πιστοποιήσεων, στο βωμό της γνώσης και της μάθησης(πάντα).

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.

Μπίζνα είναι, γι'αυτό υπάρχουν μια δεκαριά τουλάχιστον να διαλέξεις. Το καθένα με άλλη τιμή, άλλη βάση, άλλο format κλπ.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/11/2019 στις 6:33 ΜΜ, GeriG είπε

Καταρχάς, για να δώσεις ένα από τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (Lower or Proficiency) πρέπει να έχεις συμπληρώσει 6 χρόνια ειδικής εκπαίδευσης. Ευτυχώς είσαι ενήλικη, οπότε η διαδικασία θα είναι πιο γρήγορη. Εγώ φέτος δίνω το Lower του Cambridge (FCE), αλλά είναι το πιο δύσκολο από όλα (έτσι ισχυρίζονται οι άλλοι). Θα σου πω ένα πράγμα: Εύκολο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας δεν υπάρχει! Εάν είναι θα σου πρότεινα να δώσεις το Lower του Michigan, το οποίο αναγνωρίζεται στον ίδιο βαθμό με το Cambridge, αλλά είναι σχετικά ευκολότερο. Με αρκετό διάβασμα, επιμονή και κόπο σε τρία χρόνια θα το πάρεις. Καλή επιτυχία! 😘

Ποιός ενήλικας κάνει 3 χρόνια  για να πάρει ένα πιστοποιητικό B2 ; Σοβαρά τώρα ; Στην χειρότερη δίνεις NOCN ή LRN B2 και ξεμπερδεύεις.

Για Michigan θές 1-1.5 χρόνο προετοιμασία το πολύ εαν είσαι αρχάριος.Οχι  3 χρόνια !

Επεξ/σία από Mandrivamaniac
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Mandrivamaniac είπε

Ποιός ενήλικας κάνει 3 χρόνια  για να πάρει ένα πιστοποιητικό B2 ; Σοβαρά τώρα ; Στην χειρότερη δίνεις NOCN ή LRN B2 και ξεμπερδεύεις.

Για Michigan θές 1-1.5 χρόνο προετοιμασία το πολύ εαν είσαι αρχάριος.Οχι  3 χρόνια !

1 - 1.5 χρόνος που λες για αρχάριο στο ECCE δεν ισχύει σε καμία περίπτωση τουλάχιστον για το 50% των υποψηφίων, 2 έτη το ελάχιστο χρειάζεται και πάλι αν. Το δοκίμασα εγώ και πολλοί άλλοι και δεν πέτυχε σε μεγάλο ποσοστό. Όταν λέμε αρχάριο μιλάμε για άτομο με επίπεδο Α1 η το πολύ Α2. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, με ενδιαφέρει η απόκτηση πιστοποιητικού C2 σε όσο το δυνατό συντομότερο διάστημα. Είμαι κάτοχος B2 (προ ετών) αλλά γενικά έχω επαφή με τη γλώσσα? Ποιο θεωρείτε πιο εύκολο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, katerine1990 είπε

Καλησπέρα, με ενδιαφέρει η απόκτηση πιστοποιητικού C2 σε όσο το δυνατό συντομότερο διάστημα. Είμαι κάτοχος B2 (προ ετών) αλλά γενικά έχω επαφή με τη γλώσσα? Ποιο θεωρείτε πιο εύκολο?

Κοίτα, ανάλογα με το επίπεδο επαφής σου, το οποίο μπορεί να σε σώσει σε speaking αλλά όχι απαραίτητα στα άλλα. Εγώ προσωπικά έχω δώσει Michigan και Cambridge σε lower και proficiency γιατί ήθελα και τα δύο. Το Cambridge θα σου πρότεινα να το αποφύγεις μιας και λες όσον το δυνατόν συντομότερο. Το Michigan εγώ το βρήκα πολύ εύκολο αλλά αυτό εξαρτάται από την προετοιμασία. Αν θες βοήθεια στείλε μου ένα μήνυμα, κάπου έχω και τα παλιά μου βιβλία, μπορώ να σου στείλω καμία φωτογραφία ή να σε κατευθύνω λίγο. Πάντως να ξέρεις, καλύτερα να το αργήσεις λίγο παραπάνω και να πάρεις κάτι αξιόλογο παρά να πας σε κατώτερα πτυχία που αναγνωρίζονται μόνο εντός Ελλάδος.

Επεξ/σία από Comic maniak
  • Confused 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/12/2019 στις 11:52 ΠΜ, simplemaths είπε

συγνώμη αλλά με 80/100 listeling δεν ακούγεσαι έτοιμος 

Σοβαρά τώρα ; Με 80/100 πλησιάζει C1 όχι Β2.....μια χαρά έτοιμος είναι.

Στις 12/12/2019 στις 10:42 ΜΜ, giorgoskouro είπε

Δεν ισχύει, ειναι παρόμοιο του toeic αλλά παραμένει δύσκολο να συγκεντρώσεις το 60% η παραπάνω, αν κατάφερες και το πήρες εύκολα μάλλον έχεις καλυτερο επίπεδο αγγλικών από αυτό που έβγαλες στο bulats και εκεί πηγές χαλαρός όχι ιδιαίτερα προετοιμασμενος. 

Σκουπίδι είναι φίλε μου μαζί με tie μετράει μόνο για ΑΣΕΠ. 

Δεν έχεις κάνει καθόλου ετοιμασία; τι επίπεδο έχεις; 

Το πως δεν είναι σκουπίδι είναι σίγουρο από την στιγμή που αναγνωρίζεται.Επίσης αναγνωρίζεται και στο  εξωτερικό από το ofqual,το CCEA ,την κυβέρνηση της Ουαλίας κλπ

Γιατί να ιδρώσει κάποιος να πάρει το Cambridge από την στιγμή  που με το NOCN θα έχει επίσης αναγνώριση εκτός εάν θέλει να κάνει διδακτορικό σε συγκεκριμένα Πανεπιστήμια εξωτερικού.

Στις 15/9/2020 στις 1:21 ΜΜ, katerine1990 είπε

Από τα πιο εύκολα είναι τα LRN και ίσως NOCN.Αλλά φυσικά θέλουν και αυτά προετοιμασία.Tο NOCN δεν αναγνωρίζεται μόνο εντός ελλάδος.

Επεξ/σία από Castellan
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Castellan είπε

Σοβαρά τώρα ; Με 80/100 πλησιάζει C1 όχι Β2.....μια χαρά έτοιμος είναι.

Το πως δεν είναι σκουπίδι είναι σίγουρο από την στιγμή που αναγνωρίζεται.Επίσης αναγνωρίζεται και στο  εξωτερικό από το ofqual,το CCEA ,την κυβέρνηση της Ουαλίας κλπ

Γιατί να ιδρώσει κάποιος να πάρει το Cambridge από την στιγμή  που με το NOCN θα έχει επίσης αναγνώριση εκτός εάν θέλει να κάνει διδακτορικό σε συγκεκριμένα Πανεπιστήμια εξωτερικού.

Από τα πιο εύκολα είναι τα LRN και ίσως NOCN.Αλλά φυσικά θέλουν και αυτά προετοιμασία.Tο NOCN δεν αναγνωρίζεται μόνο εντός ελλάδος.

Αναγνωρίζεται προς το παρόν από ΑΣΕΠ, μετά άνετα μπορεί να εκδοθεί απόφαση άρσης της αναγνώρισης. Το ίδιο είχε συμβεί με κάποιο άλλο παλαιότερο πιστοποιητικό που έπαψε να αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ. Το καλύτερο πιστοποιητικό αν σε ενδιαφερει το δημόσιο είναι το ΚΠΓ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/10/2020 στις 4:04 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

Αναγνωρίζεται προς το παρόν από ΑΣΕΠ, μετά άνετα μπορεί να εκδοθεί απόφαση άρσης της αναγνώρισης. Το ίδιο είχε συμβεί με κάποιο άλλο παλαιότερο πιστοποιητικό που έπαψε να αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ. Το καλύτερο πιστοποιητικό αν σε ενδιαφερει το δημόσιο είναι το ΚΠΓ. 

Από το 2014  αναγνωρίζεται το NOCN και μέχρις στιγμής δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.Ποιό άλλο έπαψε να αναγνωρίζεται ; Με ενδιαφέρει.

Επεξ/σία από Castellan
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Castellan είπε

Από το 2014  αναγνωρίζεται το NOCN και μέχρις στιγμής δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.Ποιό άλλο έπαψε να αναγνωρίζεται ; Με ενδιαφέρει.

Δεν θυμάμαι ποια πιστοποιητικά ήταν για να σου πω....  πάντως όχι κάτι γνωστο που αφορούσε πολύ κόσμο. Θυμάμαι έναν καθηγητή αγγλικής που μου το είχε αναφέρει να μην προτιμούμε και επαναπαυομαστε με εύκολα πιστοποιητικά διότι μπορεί με μια απλή απόφαση να μην συμπεριληφθουν όπως και έπραξαν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...