warewolf Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και φυσικα δεν θα μιλησω για ακομα πιο τεχνικα θεματα που ουτε θα καταλαβουν μερικοι, αλλα ουτε τους ενδιαφερουν απο αποψη πιστοτητας εικονας. Καποιος που πληρωνει χιλιαρικα για μια tv και ειναι γνωστης της εικονας, ΑΠΑΙΤΕΙ η συσκευη να μπορει να αποδωσει εικονα ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Να σας πω τωρα τι. ? Οτι το φιλτρο γωνιων θεασης, μαζι με το pixel rendering, μειωνουν την λεπτομερεια της αναλυσης. ? Οτι η επεξεργασια την tv μαζι με το επιθετικο της Local dimming (αχ θελω να γινω Oled like) επηρεαζουν την χρωματικη πιστοτητα, μαζι με τα skintones ακομα και καλιμπραρισμενη. ? Οτι η samsung επιτηδες ακολουθει οχι το μονοπατι της πιστοτητας , αλλα του εντυπωσιασμου. ? Εχει σκοπιμα αλλοιωσει και δεν ακολουθει την καμπυλη EOTF, με αποτελεσμα να δειχνει πιο ξεπλυμενα χρωματα στο HDR και το χειροτερο τολμησε και πειραξε την φωτεινοτητα ΚΑΙ στο σημα απο τα 100nits και κατω sthn kampylh EOTF, με αποτελεσμα οι calibrators να μην μπορουν να την καλιμπραρουν σωστα για HDR, ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ Η tV ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΣΗΜΑ 1000nits ή 4000nits παντα θα αναπαραγει λαθος εικονα κι ας ειναι καλιμπραρισμενη. ? Και αυτο γιατι. ? Για να παιξει πιο φωτεινα απο τις αλλες Tv και στο καδρο των 100nits και στα highlights. Για να μπορει ο ασχετος να πει ουαου, κι ας βλεπει ξεπλυμενη εικονα αφου εχει πουσαριστει η φωτεινοτητα παραπανω απο οσο της δινει το σημα HDR. Oλα αυτα τον αρχαριο μπορει να τον αφηνουν ανεπηρεαστο ή να μην τα αντιλαμβανεται κι ολας. Την βαζει σπιτι του με ανοιχτα τα φωτα και ολα τελεια. Δεν ειναι ομως ετσι για οσους ειναι λατρεις της εικονας και δαπανουν αξιοσεβαστα ποσα για να εχουν εικονα αναφορας. Δεν ειναι τυχαιο που η qled διακρινονται ως top για να παιζουν σε παρα πολυ φωτεινα περιβαλλοντα, και φυσικα για games. 2400:1 κοντραστ κυριοι, ΑΥΤΟ παιρνετε. Οι νομοι της φυσικης δεν παρακαμπτονται. Τις μαιμουδιες της samsung της ξερουμε. εδω εχουμε σκανδαλο α λα Volkswagen και γελανε και οι πετρες μαζι της. To pixel rendering που εφαρμοζει ως επεξεργασια στην εικονα, ριχνει κι αλλο το contrast. Και εχει αναλαβει η A.I. της tv οταν αντιληφθει checker board pattern μετρησης contrast απο calibrator, να απενεργοποιει το pixel rendering για να ανεβει το contrast. Υστερα βεβαια σε real life υλικο το contrast εχει ξανα πεσει. Πηγε πριν χρονια με ΔΙΚΗ ΤΗΣ επιτροπη και ανεβασε τον πηχη του contrast modulation για να θαψει την LG και να μην παρει σταμπα 4Κ. Περασαν τα χρονια και πλεον το contrast modulation ανεβηκε στο 50% και στη CES τωρα Η 8Κ samsung δεν θα παρει σταμπα 8K UHD γιατι εχει μολις 12% contrast modulation. (aka εικονα χειροτερη και απο 4Κ σε λεπτομερεια) Ειναι αλλο πραγμα να μην ξερουμε πως πρεπει να παιζει μια εικονα αναφορας, να πιανουμε το τηλεκοντρολ και να τα τουμπανιαζουμε ολα, εκει δεν μας νοιαζουν οι παραπανω αστοχιες που ανεφερα. Ετσι κι αλλιως η εικονα εχει καταστραφει απο υπαιτιοτητα του ιδιου του χρηστη με ολα τα πουσαρισματα. Και ειναι αλλο πραγμα να ξερω τι θελω και τι απαιτω απο ενα μεσο προβολης, οπου με τα χρονια οι απαιτησεις μου μεγαλωναν. Εμεις οι παλαιοτεροι φαγαμε σχεδον δυο δεκαετιες με μαυρο και κοντραστ LCD. Λετε να μας ενοχλει να κλεινουμε την τηλεοραση καθε 4-5 ωρες για 5 λεπτα. ? Οχι κυριοι. Μας ενοχλει άλλα να καλιμπραρω και άλλα να δειχνει η QLED. Να καθομαι υπο γωνια 30 μοιρων και να ψαχνω να βρω που πηγε το χρωμα και το φως. Να θελω να δω σκοτεινες σκηνες και να εχω παντα ενα γκριζωπο-μπλεδιζον πεπλο. Να ανοιγω τα φωτα για να ξεγελασω τον εγκεφαλο στο γκρι μαυρο (μονο το γκρι μαυρο, το κοντραστ παραμενει χαμηλο σε ολες τις διαβαθμισεις) Να αγοραζω tv και να τρεμω το clouding, Πανω σε αυτα προστεθηκαν τα τερτιπια των local diming. Μπλουμαρισε ο υποτιτλος, κρασαρισε και εξαφανιστηκε η πληροφορια στα σκοτεινα, χαλασανε τα πολυ σημαντικα skintones. Οχι...ολα αυτα δεν μας πειραζουν φυσικα. Τα αντεχουμε. Το να κλεινουμε την τηλεοραση καθε 4-5 ωρες ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ. Για τον φιλο που ρωτησε για την philips oled. Οχι δεν γνωριζω για τον κυκλο cc, ακομα δεν εχει δωσει feedback καποιος κατοχος της σε διπλανο φορουμ που να την ελεγξε. Δεν ειμαι OLEDακιας. Μου αρεσουν και οι Oled και οι lcd η καθε μια για αλλους λογους. Θελω να γνωριζω ομως τα υπερ και τα κατα της καθε τεχνολογιας, ωστε να επιλεγω σωστα καθε φορα αναλογως της χρησης. Και δεν μπαινω εδω μεσα να υπερασπιστω τις oled. Και οι full array εχουν την χρησιμοτητα τους. Απλως πλεον ειναι πανακριβες για αυτα που προσφερουν ειδικα οι ναυαρχιδες, για αυτο και στρεφονται σιγα σιγα σε Oled οι τριτοι κατασκευαστες. Καλες ειναι οι ναυαρχιδες lcd ΑΛΛΑ ΟΧΙ για τα λεφτα τους. Οι midrange ειναι καλυτερη επιλογη για αυτα που ζητουν. Δεν θα βρειτε ουτε μισο ποστ μου που να προμοταρει τις oled. Απλα δεν μου αρεσει να γραφονται ανακριβειες για αυτες οπως και για τις lcd. Και πολυ κοσμια καθε φορα προσπαθω να τεκμηριωσω τις αποψεις μου. Ουτε τοτε δεν γινομαι σεβαστος απο την εδω κοινοτητα. Μονιμα στην ειρωνια και στον χλευασμο, δεν ειναι η πρωτη φορα. Για αυτο και καλυτερα ειναι να το παρω αποφαση. Μπορει μεν καποιοι να θελουν να διαβαζουν 2 πραγματα, αλλα δεν ειμαι και υποχρεωμενος να δεχομαι και ειρωνιες απο τριτους. Οπως εχω ξανα πει, υπαρχουν κι αλλου forum οπου γινονται σοβαρες συζητησεις, οποιος ΘΕΛΕΙ να μαθει, ψαχνει. Ηταν πιθανοτατα και το τελευταιο μου Post εδω μεσα , θα σας παρακαλεσω να μην μου στελνετε p.m. με διαφορες ερωτησεις. Καλες αγορες στην black friday. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από warewolf 14 1
HALF EVIL Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, billdanos είπε Yeah right! Απλά ξέρουμε τι αγοράσαμε και δεν είμαστε με το χρόνομετρο στο χέρι σαν υστερικοί! Προσωπικά δεν άλλαξα καμία συνήθεια σε σχέση με την παλιά LCD γιατί το προφιλ μου σαν θεατής ήταν ανέκαθεν "φυσιολογικό"! 2 χρόνια τώρα και δεν υπάρχει η παραμικρή αλλοίωση στο panel! Εξοχότατε μοδερέτορα δεν συμφωνούμε για τα iPhone αλλά συμφωνούμε για τις Oled.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 20 minutes ago, HALF EVIL said: Εξοχότατε μοδερέτορα δεν συμφωνούμε για τα iPhone αλλά συμφωνούμε για τις Oled. Αν έβγαζε και μια Tv η Apple θα είχε λυθεί το θέμα! Σοβαρά πάντως τώρα και με τις OLED δεν ειναι όλα τέλεια αλλά για κάποιον που ψάχνει να απολαύσει μια καλή εικόνα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, είναι για την ώρα η καλύτερη επιλογή! Και οι Qled αντίστοιχα έχουν εξελιχθεί πολύ όπως και όλες οι LED με local dimming κλπ, αλλά όχι στις τιμές που τις πλασάρουν μόνο και μόνο για να νομίζει ο καταναλωτής πως κοντράρονται στα ίσα με τις OLED! Δεν είναι "σοβαρό" να βρίσκεις πλέον μια καλή OLED 55" με 1000 ευρώ και την ίδια στιγμή να σου ζητάει ο άλλος 2000 για μια QLED! 3
mindnever Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, pan_pap είπε εδω θα απαντησει καποιος; Γιατι του το ετρεξε 22 αντι για 38? Απλά γιατί δεν την έκλεινα "ευλαβικά" (όπως λέει κι ο φίλος warewolf) ανά 4 ώρες... Και αυτό γιατί όπως ξαναείπα υπάρχει μία υστερία με το θέμα του burn-in! Έχασα μερικά CCs... So what? Αν ήταν να καίγονταν έτσι εύκολα οι OLED, καληνύχτα... Βέβαια ένα ρολοϊ με κούκο δεν είναι άσχημη ιδέα! 17 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Αν πχ. παίξει 3 1/2, ή 3 , ή 2 1/2 ας πούμε και την κλείσεις τι γίνεται; Πώς μπήκες στο μενού και είδες τα νούμερα που γράφεις; Τίποτα δεν θα γίνει αν παίζει για 3μιση ώρες και την κλείσεις. Πρέπει να κλείσει 4ωρο και να την κλείσεις μετά για να κάνει το CC. Εγώ προσωπικά έχω ένα φτηνό Logitech Harmony (το 650) και μέσα στις εντολές για τη C9 έχει και το In-Start που είναι το κρυφό menu. Το πατάς, σου ζητάει τον 4ψήφιο κωδικο (0413) και μπαίνεις... Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από mindnever 1
mindnever Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 @warewolf haters, άσχετοι, κομπλεξικοί υπάρχουν παντού. Αλλά πίστεψέ με για κάθε έναν από αυτούς υπάρχουν δεκάδες άλλοι (μην κοιτάς που δεν γράφουν) που πήραν πολύτιμη γνώση από τα γραπτά σου. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να σταματήσεις να συμμετέχεις. Απλά προσπερνάς την ειρωνία... Φαίνεται ποιος γράφει σοβαρά/εμπεριστατωμένα και ποιος γράφει με επιχειρήματα επιπέδου "έπαθε burn in κι ένας φίλος μου" ή "πάρτε κούκους και διδακτορικά"... Ε και; Αυτοί εκθέτουν τον εαυτό τους αλλά ούτε που το καταλαβαίνουν! Εδώ ο φίλος που ξεκίνησε το νήμα και μετά από 153 (!) απαντήσεις κατέληξε στο ότι οι Samsung έχουν "τέλεια χρώματα" (λες και οι OLED έχουν ατελή). Τους απαντάς μία ότι δεν είναι έτσι και τους εξηγείς αναλυτικά γιατί. Δεν το καταλαβαίνουν. Τους απαντάς δύο και επιμένουν ή ειρωνεύονται. Ε τους αγνοείς και συνεχίζεις... Δεν είναι ανάγκη να συγχύζεσαι όμως!.. 3
camel555 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, mindnever είπε @warewolf haters, άσχετοι, κομπλεξικοί υπάρχουν παντού. Αλλά πίστεψέ με για κάθε έναν από αυτούς υπάρχουν δεκάδες άλλοι (μην κοιτάς που δεν γράφουν) που πήραν πολύτιμη γνώση από τα γραπτά σου. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να σταματήσεις να συμμετέχεις. Απλά προσπερνάς την ειρωνία... Φαίνεται ποιος γράφει σοβαρά/εμπεριστατωμένα και ποιος γράφει με επιχειρήματα επιπέδου "έπαθε burn in κι ένας φίλος μου" ή "πάρτε κούκους και διδακτορικά"... Ε και; Αυτοί εκθέτουν τον εαυτό τους αλλά ούτε που το καταλαβαίνουν! Εδώ ο φίλος που ξεκίνησε το νήμα και μετά από 153 (!) απαντήσεις κατέληξε στο ότι οι Samsung έχουν "τέλεια χρώματα" (λες και οι OLED έχουν ατελή). Τους απαντάς μία ότι δεν είναι έτσι και τους εξηγείς αναλυτικά γιατί. Δεν το καταλαβαίνουν. Τους απαντάς δύο και επιμένουν ή ειρωνεύονται. Ε τους αγνοείς και συνεχίζεις... Δεν είναι ανάγκη να συγχύζεσαι όμως!.. Ένας από αυτούς που πήραν πολύτιμη γνώση από τα "σεντόνια" του warewolf είμαι και εγώ, και είπα να γράψω😁. Και τον ευχαριστώ και για τον τρόπο γραφής του, λέει πολλά για το "μικρόβιο" που κουβαλά. 1
wind25 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, mindnever είπε Εδώ ο φίλος που ξεκίνησε το νήμα και μετά από 153 (!) απαντήσεις κατέληξε στο ότι οι Samsung έχουν "τέλεια χρώματα" (λες και οι OLED έχουν ατελή) θα πρέπει να διαβάζεις πιο προσεκτικά Κ συνολικά τι γράφει κάποιος Κ Όχι να εστιάζεις σε μια λέξη. κ για να στο κάνω πιο απλό. όπως ανέφερα Κ πιο πριν για μένα προσωπικά Κ μόνο επειδή έτρεξα συγκεκριμένο βίντεο Κ στις δύο όπως τις είχαν εκεί, τα χρώματα της Samsung ήταν ανωτέρα Κ πιο ωραία για μένα σε σχέση με της LG. στο συγκεκριμένο κομμάτι πιστεύω υπερτερεί. αυτή είναι η προσωπική μου άποψη Κ αυτό είδα Κ δεν μπορεί να το αλλάξει κάνεις. όπως ανέφερα ότι κ οι LG υπερτερούν σε αλλά σημεία. δεν έχω κάτι με το παλικάρι, κ για να γράφει τα παραπάνω θα ασχολείται Κ θα ξέρει πολλά καθώς εγώ είμαι απλός χρήστης. κ καταλαβαίνω πως νιώθει, όπως εγώ που ασχολούμαι με αυτοκίνητα χρόνια για μένα τα vw τα θεωρώ φριτεζεσ Κ πολλά άλλα, όμως οι πωλήσεις Κ στο σύνολο αρέσει Κ πουλάει. παρόλα αυτά για να μην ξεφεύγουμε, όντως σε βάθος χρόνου Κ όταν θα δω ταινία κ τύχει στο σκοτάδι να προσέξω τις λεπτομέρειες Κ όσα αναφέρονται, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να έχω έννοια την όλη φάση του burn in στην καθημερινότητα μου. κ με ανησυχεί που η LG έξω κάνει επέκταση εγγύησης σε όλα σε 5 χρόνια μέσω site στις o led δεν κάνει.
pan_pap Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 @warewolf Δεν ειναι δύσκολο να κλείσεις την τηλεοραση 10 λεπτα καθε 4 ωρες. Το δύσκολο ειναι να υπολογίζεις οτι έφτασες αθροιστικά τις 4 ωρες ώστε να κανεις το βέλτιστο ΔΥΝΑΤΟ κλείσιμο και να μην ξεφύγεις σε 6ωρο-7ωρο. Αυτο πως το πετυχαίνεις;
26ska Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Ο warewolf καταθέτει γνώση και εμπειρία,είναι και σε γειτονικό φόρουμ,πιο τεχνολογικό και ανοίγει τα μάτια του κόσμου,που δεν ξέρει.Λιγο σεβασμός παιδιά! 3
mindnever Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, wind25 είπε θα πρέπει να διαβάζεις πιο προσεκτικά Κ συνολικά τι γράφει κάποιος Κ Όχι να εστιάζεις σε μια λέξη. κ για να στο κάνω πιο απλό. όπως ανέφερα Κ πιο πριν για μένα προσωπικά Κ μόνο επειδή έτρεξα συγκεκριμένο βίντεο Κ στις δύο όπως τις είχαν εκεί, τα χρώματα της Samsung ήταν ανωτέρα Κ πιο ωραία για μένα σε σχέση με της LG. στο συγκεκριμένο κομμάτι πιστεύω υπερτερεί. αυτή είναι η προσωπική μου άποψη Κ αυτό είδα Κ δεν μπορεί να το αλλάξει κάνεις. όπως ανέφερα ότι κ οι LG υπερτερούν σε αλλά σημεία. δεν έχω κάτι με το παλικάρι, κ για να γράφει τα παραπάνω θα ασχολείται Κ θα ξέρει πολλά καθώς εγώ είμαι απλός χρήστης. κ καταλαβαίνω πως νιώθει, όπως εγώ που ασχολούμαι με αυτοκίνητα χρόνια για μένα τα vw τα θεωρώ φριτεζεσ Κ πολλά άλλα, όμως οι πωλήσεις Κ στο σύνολο αρέσει Κ πουλάει. παρόλα αυτά για να μην ξεφεύγουμε, όντως σε βάθος χρόνου Κ όταν θα δω ταινία κ τύχει στο σκοτάδι να προσέξω τις λεπτομέρειες Κ όσα αναφέρονται, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να έχω έννοια την όλη φάση του burn in στην καθημερινότητα μου. κ με ανησυχεί που η LG έξω κάνει επέκταση εγγύησης σε όλα σε 5 χρόνια μέσω site στις o led δεν κάνει. Δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα βλέποντας το οποιοδήποτε υλικό στα μαγαζιά και "με το μάτι". Η ίδια TV σε οικιακές συνθήκες θα δείχνει πολύ διαφορετικά... (αν και σε κάποιες περιπτώσεις οι διαφορές κάνουν μπαμ, ακόμα και υπό το φως των εκθέσεων των καταστημάτων!) Εφόσον διαθέτεις το budget για OLED (1000 κάτι ευρώ στις μέρες μας) τότε πάρτη! Είναι κρίμα να δώσεις τα ίδια λεφτά για απλή (Q)LED... Οι διαφορές μεταξύ τους είναι πολύ μεγάλες (άπειρος λόγος αντίθεσης, κλπ. Μην τα ξαναλέμε, ο warewolf τα έχει εξηγήσει αναλυτικά). ΑΝ με το καλό πάρεις τη C9, θα σου δώσω ένα excelάκι που έχω φτιάξει με τις καλύτερες ρυθμίσεις ανά πηγή και ανά περιεχόμενο και δεν θα έχεις να φοβάσαι ούτε burn-in ούτε τίποτα, ενώ ταυτόχρονα θα παίρνεις την καλύτερη ποιότητα εικόνας που μπορεί να δώσει η συγκεκριμένη TV. Απλά θα εφαρμόσεις τις τιμές στο πινακάκι που θα σου στείλω για κάθε Picture Mode, μαζί με τις αντίστοιχες προστασίες (screen shift, logo luminance adjustment, κλπ). Άπαξ και αποθηκεύσεις τις τιμές αυτές (κατάσταση 'User') το μόνο που θα έχεις να κάνεις εσύ είναι να επιλέγεις το αντίστοιχο Mode από το γρήγορο μενού, ανάλογα με το αν βλέπεις Netflix ή κανάλια, HDR ή SDR, οικογενειακά βιντεο ή αθλητικά, την ημέρα ή το βράδυ, κλπ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι απλά να θυμάσαι να την κλείνεις, ιδανικά κάθε 4 ώρες. Χωρίς όμως να τρελαίνεσαι και να νομίζεις ότι επειδή μια νύχτα την ξέχασες ανοιχτή θα σου καεί το πάνελ! Ένας τρόπος που αυτοματοποιεί κάπως το κλείσιμο και έχει βολέψει εμένα προσωπικά είναι ο εξής: 12 ώρες πριν, pan_pap είπε Το δύσκολο ειναι να υπολογίζεις οτι έφτασες αθροιστικά τις 4 ωρες ώστε να κανεις το βέλτιστο ΔΥΝΑΤΟ κλείσιμο και να μην ξεφύγεις σε 6ωρο-7ωρο. Αυτο πως το πετυχαίνεις; Η C9 έχει ένα χρονόμετρο (χωρίς κούκο ) στο γρήγορο μενού. Ξεκινά από τα 10 -20 λεπτά και τερματίζει στις 4 ώρες. Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν την ανοίγω είναι να βάλω το timer στη μέγιστη τιμή. Ένα-δύο λεπτά πριν κλείσει, η τηλεόραση σε ειδοποιεί. Αν εκείνη τη στιγμή βλέπω κάτι, απλά πατάω cancel, περιμένω να τελειώσει και την κλείνω αμέσως μετά. Αν δεν βλέπω κάτι σημαντικό ή δεν βλέπει κανείς, η TV θα κλείσει ούτως ή άλλως αυτόματα. Την αφήνω κλειστή για 6-7 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί το CC και συνεχίζω. Έτσι τηρείται σχετικά πιστά το 4ωρο... Αν τώρα αυτό το κλείσιμο ανά 4 ώρες (πάνω-κάτω! είπαμε μην τρελαίνεστε...) σας προκαλεί τόσο μεγάλο άγχος, σε σημείο που να είστε να διατεθειμένοι να θυσιάσετε την τραγικά καλύτερη ποιότητα εικόνας, τότε πάτε σε LCD. Σε αυτή την περίπτωση ο φόβος του burn-in εξαφανίζεται, μαζί με την ποιότητα βέβαια... Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2019 από mindnever 1 1
NetEng Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Αυτά που έλεγα για τα διδακτορικά ... με μια δόση υπερβολής ... Ολόκληρο manual, πως θα δεις τι και πότε. Στο μεταξύ, παίζει να μην έχεις δει καλή QLED (Q85, Q90), από κοντά, αλλιώς δεν θα έγραφες για "εξαφανισμένη ποιότητα" .... 1
asdfaster Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ λέω κάποιος oper να πάρει τα posts του warewolf. Αν το θελει και αυτος. Να τα συμμαζέψει με μια σειρά ολα. Να συνεργαστούν μαζι και να προσθέσου αν κάτι άλλο χρειάζεται μεσα σε αυτα. Και να τα βάλουν ολα σε ένα sticky thread στο τηλεορασεις section. Γιατί εκτος του ότι είναι πολύ επιμορφωτικά για τον κόσμο που έχει φοβία με τις oled. Eίναι παρα πολύ αναλυτικά και σίγουρα χρειάζονται σε όλους. Είτε κάποιος είναι άσχετος είτε κάποιος είναι γνωστης. Είτε κάποιος θέλει να πάρει oled είτε θέλει να μαθει για τις oled. Διότι όλα όσα λέει είναι όλα αλήθεια και είναι γραμμένα από κάποιον που ξέρει. Και όχι από κάποιον που απλά κάνει υποθεσεις και λέει την γνώμη του. Αν μπούν όλα σε μια ωραία σειρά θα είναι παρα πολύ χρήσιμα. Ακόμα και για αυτούς που ξέρουν τα πάντα για τις τηλεόρασης. Kαι γενικά για τις oled που όταν ο άλλος ακούει oled κατευθείαν του πάει στο μυαλό. Τέλεια χρώματα αλλα θα έχω burn in. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2019 από asdfaster 1
pan_pap Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mindnever είπε Η C9 έχει ένα χρονόμετρο (χωρίς κούκο ) στο γρήγορο μενού. Ξεκινά από τα 10 -20 λεπτά και τερματίζει στις 4 ώρες. Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν την ανοίγω είναι να βάλω το timer στη μέγιστη τιμή. Ένα-δύο λεπτά πριν κλείσει, η τηλεόραση σε ειδοποιεί. Αν εκείνη τη στιγμή βλέπω κάτι, απλά πατάω cancel, περιμένω να τελειώσει και την κλείνω αμέσως μετά. Αν δεν βλέπω κάτι σημαντικό ή δεν βλέπει κανείς, η TV θα κλείσει ούτως ή άλλως αυτόματα. Την αφήνω κλειστή για 6-7 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί το CC και συνεχίζω. Έτσι τηρείται σχετικά πιστά το 4ωρο... Μαλλον δε το εθεσα σωστα. Αν εσυ σημερα δεις 2 ωρες τηλεοραση και τπτ αλλο. Την επομενη δεις 1,5 και τπτ αλλο. Την τριτη μερα μολις ανοιγεις την τηλεοραση εχει συγκρατησει το χρονομετρο οτι οι ωρες χρησης ειναι 3,5? Το χρονομετρο αφορα συνεχη χρηση ή και αθροιστικη διακοπτομενη? Γιατι στην 1η περιπτωση δεν εχει καμια ουσια. Βαζω χιλιες συσκευες να το κανουν αυτο, δε χρειαζεται να εχει μεσα η τηλεοραση timer να τερματιζει στις 4 ωρες. Εμενα με νοιαζει αν υπαρχει κατι να κραταει στη "μηνημη" τις διακοπτομενες ωρες χρησης ωστε να ξερω ποτε εφτασα στο 4ωρο. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2019 από pan_pap
vagk1973 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Η καταπονηση των pixel υπολογιζονται αθροιστικα εχω την εντυπωση .Νομιζω εχει ειπωθει και σε πολλα forums αυτο και στο rtings . Δηλαδη αν πχ δω OTE TV για 2 ωρες σημερα 2 αυριο 2 μεθαυριο το σημειο αυτο που εμφανιζεται το στατικο λογοτυπο τα pixel εχουν καταπονηθει 6 ωρες συνολικα ασχετα αν εγω κανω το cc στο 4ωρο . Αν εχω καταλαβει σωστα .
mindnever Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, pan_pap είπε Μαλλον δε το εθεσα σωστα. Αν εσυ σημερα δεις 2 ωρες τηλεοραση και τπτ αλλο. Την επομενη δεις 1,5 και τπτ αλλο. Την τριτη μερα μολις ανοιγεις την τηλεοραση εχει συγκρατησει το χρονομετρο οτι οι ωρες χρησης ειναι 3,5? Το χρονομετρο αφορα συνεχη χρηση ή και αθροιστικη διακοπτομενη? Ναι εχει κρατησει 3μιση ώρες. Το δεύτερο ισχύει, αθροιστικά όπως έγραψες. Απλά σου είπα για το timer γιατί είναι μια λύση που βολεύει εμένα. Όταν έρχομαι από τη δουλειά συνήθως την ανάβω για πολλές ώρες (συνεχομενα) και ξεχνάω να την σβήσω. Σε αυτή την περίπτωση βοηθάει το timer γιατί μου θυμίζει ποτέ πρέπει να την κλείσω... Αλλά και πάλι αν κάνεις διακοπτομενη χρήση δεν υπάρχει θέμα αφου το cc θα ξεκινήσει στην επόμενη διακοπή (την τεταρτη ημερα στο παράδειγμά σου). Γενικά όσο πιο συχνές διακοπές (άρα και λίγες ώρες συνεχόμενης λειτουργίας) τόσο καλύτερα γιατί θα γίνονται και πιο συχνά τα cc. 37 λεπτά πριν, vagk1973 είπε Η καταπονηση των pixel υπολογιζονται αθροιστικα εχω την εντυπωση .Νομιζω εχει ειπωθει και σε πολλα forums αυτο και στο rtings . Δηλαδη αν πχ δω OTE TV για 2 ωρες σημερα 2 αυριο 2 μεθαυριο το σημειο αυτο που εμφανιζεται το στατικο λογοτυπο τα pixel εχουν καταπονηθει 6 ωρες συνολικα ασχετα αν εγω κανω το cc στο 4ωρο . Αν εχω καταλαβει σωστα . Αν δεις 2 ώρες σήμερα και αύριο δεις άλλες 2 ώρες συν 1 δευτερόλεπτο, τότε το cc θα γίνει αύριο με το κλείσιμο της τηλεόρασης... Για τα στατικά, εκτός από τις γνωστές προστασίες της TV μπορούμε να ρίξουμε ακόμα περισσότερο το OLED light και την αντιθεση. Έτσι το έχω εγώ μόνο στα κανάλια, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Φτιάχνετε ένα mode για live tv με αυτές τις ρυθμίσεις και τέλος. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2019 από mindnever
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα