Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Και που να σου πω ότι το πάρτι δεν έχει ξεκινήσει καν😀 δεν θα με πιστέψεις 😂

Έλα ρε φίλε, δεν υπάρχει καμία απολύτως βάση πουθενά σε αυτά που λες. Επειδή έχω παρακολουθήσει πολύ στενά το progress του όπως και άλλων κρυπτονομισμάτων, το XRP ήταν από τις μεγαλύτερες φούσκες πριν 1.5 έτος. 

Υπήρχαν και υπάρχουν πάρα πολλοί wanna be μεσσίες που preachάρανε ακραία για το XRP, τους έχει φάει η μαρμάγκα τώρα και κρύβονται στα λαγούμια τους. 

Εδώ πριν 1.5 χρόνο μας τα κάνανε τσουρέκια για το να προλάβουμε να αγοράσουμε πριν μπει στο Coinbase, και από σκουπίδι των 0,20-0,25 το εκτίναξαν τεχνιέντως στα 2ευρώ, βγάλανε μερικά εκατομύρια στην πλάτη των χαζών, και ξαναεπέστρεψε εκεί που ανοίκει. 

Υπάρχει διαφορά στο ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΤΙ, και στο το πιστεύω επειδή έχω στοιχεία ότι είναι όπως τα λέω. Και στοιχεία φίλε δεν υπάρχουν. Άσε λοιπόν τα αστειάκια περί δανείου, γιατί γίνεστε γραφικοί σαν τους στόκους με τις Lamborghini και τα "to the moon", που μετά πουλάγανε τα σκουπίδια XRP τους στα 0,30 πανικόβλητοι μπας και σώσουν κάνα κατοστάευρω. 

Έχω και εγώ ένα χαρτοφυλάκιο με τα 3-4 βασικά, το οποίο συμπληρώνω μία στο τόσο όταν μου περισεύει κάτι. Κάνε μας τη χάρη και ξαναμίλα για το XRP όταν φτάσει εκεί που λέτε εσείς οι γραφικοί. Μέχρι τότε καλή καρδιά!

• Like 6
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, polaki είπε

Έλα ρε φίλε, δεν υπάρχει καμία απολύτως βάση πουθενά σε αυτά που λες. Επειδή έχω παρακολουθήσει πολύ στενά το progress του όπως και άλλων κρυπτονομισμάτων, το XRP ήταν από τις μεγαλύτερες φούσκες πριν 1.5 έτος. 

Υπήρχαν και υπάρχουν πάρα πολλοί wanna be μεσσίες που preachάρανε ακραία για το XRP, τους έχει φάει η μαρμάγκα τώρα και κρύβονται στα λαγούμια τους. 

Εδώ πριν 1.5 χρόνο μας τα κάνανε τσουρέκια για το να προλάβουμε να αγοράσουμε πριν μπει στο Coinbase, και από σκουπίδι των 0,20-0,25 το εκτίναξαν τεχνιέντως στα 2ευρώ, βγάλανε μερικά εκατομύρια στην πλάτη των χαζών, και ξαναεπέστρεψε εκεί που ανοίκει. 

Υπάρχει διαφορά στο ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΤΙ, και στο το πιστεύω επειδή έχω στοιχεία ότι είναι όπως τα λέω. Και στοιχεία φίλε δεν υπάρχουν. Άσε λοιπόν τα αστειάκια περί δανείου, γιατί γίνεστε γραφικοί σαν τους στόκους με τις Lamborghini και τα "to the moon", που μετά πουλάγανε τα σκουπίδια XRP τους στα 0,30 πανικόβλητοι μπας και σώσουν κάνα κατοστάευρω. 

Έχω και εγώ ένα χαρτοφυλάκιο με τα 3-4 βασικά, το οποίο συμπληρώνω μία στο τόσο όταν μου περισεύει κάτι. Κάνε μας τη χάρη και ξαναμίλα για το XRP όταν φτάσει εκεί που λέτε εσείς οι γραφικοί. Μέχρι τότε καλή καρδιά!

Έχεις παρακολουθήσει καθόλου τα νέα που βγαίνουν για το XRP; Άμα είχες ασχοληθεί έστω και λίγο θα ήξερες ότι τα νέα πάρα πολύ σπάνια εως ποτέ κινούν την ισοτιμία του XRP.  Έδω η Ripple αγόρασε μερίδιο στη Moneygram και η ίδια η Moneygram επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το XRP κανονικά για μεταφορά χρήματος σε όλο το κόσμο και η ισοτιμία δεν κινήθηκε καθόλου. Και μιλάμε για τη 2η μεγαλύτερη εταιρεία στο κόσμο πίσω απο τη Western Union σε αποστολή μετρητών. Άμα δεις στις αρχές του 2017 γινόταν το ίδιο. Η ισοτιμία παρέμενε στα ίδια επίπεδα μέχρι που απο το πουθενά έγινε το μπαμ.

Το XRP συνεχίζει να ακολουθεί το Bitcoin, γιατί πρώτον όλη η αγορά είναι πολύ εύκολο να χειραγωγηθεί λόγω μικρού όγκου συναλλαγών. Το δηλωμένο volume που υπάρχει στο coinmarketcap και σε άλλα site έχει αποδειχθεί ότι είναι fake γιατί το φουσκώνουν κάτι exchanges της πλάκας. Ένας άλλος λόγος που το XRP δεν είναι ακόμα ανεξάρτητο είναι επειδή το βασικό του use case είναι οτι λειτουργεί σαν "εργαλείο" που στην ουσία θα βοηθάει στη ρευστότητα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν τη δυνατότητα ή είναι αρκετά κοστοβόρο να διατηρούν λογαριασμούς σε χώρες με εθνικά νομίσματα που έχουν χαμηλή ρευστότητα (πχ Μεξικό, Φιλιππίνες κτλ).

Το θέμα είναι ότι η χρήση του από τέτοια ιδρύματα είναι ακόμα πολύ μικρή λόγω νομοθετικών δυσκολιών που δυσκολεύουν τη χρήση crypto απο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επίσης για την ανάπτυξη ρευστότητας του XRP σε διάφορα "εξωτικά" νομίσματα (πχ XRP/MXN) χρειάζεται χρόνος και πρέπει να γίνει σταδιακά. Ευτυχώς από ότι βλέπουμε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, Αγγλία, Λουξεμβούργο και άλλες έχουν βγάλει νομοθετικά πλαίσια που ορίζουν με ακρίβεια πως μπορεί να γίνει η χρήση crypto απο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η Αμερική είναι ακόμα λίγο πίσω σε αυτό το κομμάτι, αλλά ήδη έχει πάει ένα νομοσχέδιο στο κονγκρέσο για να περάσει. Επίσης όπως βλέπουμε εδώ η ρευστότητα σε ενα μεξικάνικο ανταλλακτήριο αυξάνεται συνέχεια απο το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή το XRP/MXN είναι το νούμερο ένα ζευγάρι στο ανταλλακτήριο, με το ζευγάρι BTC/MXN να είναι δεύτερο σε όγκο συναλλαγών. Αυτό άλλαξε το τελευταίο μήνα. Μέχρι πρόσφατα το Bitcoin ήταν πρώτο. Να υπενθυμίσω ότι 3 εταιρίες χρησιμοποιούν το XRP για να στείλουν λεφτά στο Μεξικό. Η Moneygram, Cuallix και Mercury FX.

Προσωπικά πιστεύω κάποια στιγμή θα ανέβει σε επίπεδα ATH, αλλά όταν μπει σε πλήρες mode χρήσης και οι όγκοι συναλλαγών αυξηθούν αρκετά. Τώρα το πόσο θα πρέπει να αυξηθεί για να δούμε αρκετή κίνηση στην ισοτιμία είναι κάτι που κανένας δεν ξέρει. Μέχρι να γίνει αυτό θα ακολουθεί το Bitcoin. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε

Το Bitcoin βρίσκεται εκεί που βρίσκεται επειδή έκανε την επανάσταση και άργησε να εμφανιστεί κρυπτονόμισμα που θα μπορέσει να κόψει την πορεία του. Μέχρι πχ να βγει το Litecoin μετά από 2 χρόνια, υπήρχε ήδη μεγαλη software υποστηριξη στο πρώτο, πολλα κρυπτονομισματα που θα μπορουσαν να κανουν το μεγάλο μπαμ στερουνται βασικου software, θες να πουλήσεις ενα νομισμα και ψαχνεις να βρεις πορτοφολι που να δεχεται εισαγωγη ιδιωτικου κλειδιου. Αν οι πλατφόρμες Ethereum ή EOS είχαν βγει πρώτα (που ξέρουμε ποιοι τις δημιούργησαν), το BTC θα είχε φάει τη σκόνη τους αφού τεχνολογικά είναι μίλια μπροστα. Σαφώς και η ιδιωτικότητα είναι ένας μεγάλος λόγος αλλά αυτη τη στιγμή έχουμε 10 δυνατά πορτοφολια με 100000+ BTC το καθένα και το 99% του πληθυσμου να μη ξέρει καν τι ειναι το κρυπτονόμισμα. Σκέψου να εχουμε ενα κρυπτονόμισμα που θα το ξερουν ολοι και ο κάθε ένας να έχει από 1.

καταρχήν πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που λείπει από το υπάρχον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα κυρίως στο χώρο των ψηφιακών συναλλαγών.

Αυτό που λείπει δεν είναι ούτε οι γρήγορες πληρωμές πουη ήδη γίνονται με κεντρικούς ενδιάμεσους ούτε πλέον η μεταφορά χρήματος που και εκεί οι κεντρικοί ενδιάμεσοι κυρίως μέσω των mobile app αναπτύσσονται παρά πολύ γρήγορα. 

Για μένα αυτό που έλειπε στον χώρο του ψηφιακού χρήματος ήταν ένα σύστημα όπου κάποιος θα μπορούσε όχι μόνο να αποθηκεύσει αξία χωρίς κανείς να γνωρίζει την ύπαρξη της αλλά και να μεταφέρει αυτή την αξία όπου θέλει ακόμα και να κάνει πληρωμές στο διαδίκτυο χωρίς ξανά το παραδοσιακό σύστημα να μπορεί να τις σταματήσει η να τις ελέγξει. 

Αυτή την ανάγκη έχει καλύψει και ακόμα καλύπτει το Bitcoin. 

Μια άλλη εφαρμογή που χρειάζεται το interrnet είναι το microtransaction δλδ οι μικροδωρεές και το earning πολύ χαμηλών ποσών μέσω διάφορων ψηφιακών task όπου και εκεί νέες τεχνολογίες που δημιουργούνται γύρω από το Bitcoin έχουν ήδη τον ρόλο τους όπως το lightning network. 

Δεν υπάρχει κάτι που το bitcoin δεν μπορεί να κάνει και που το κάνουν τα altcoin κάνοντας την ύπαρξη τους τελείως ανούσια. Ακόμα και τα smart contract στην μορφή των κεντρικά ελεγχόμενων συστημάτων όπως είναι το eos η το ethereum μπορούν να δημιουργηθούν πολύ καλύτερα σε ένα sidechain που επικυρώνει την ασφάλεια του πάνω στο Bitcoin blockchain σύστημα. 

Αυτό τον καιρό στο bitcoin αυτό που αναπτύσσεται είναι η μεγαλύτερη ανωνυμία των συναλλαγών του που και εκεί συστήματα όπως το lighting network η ακόμα και νέες τεχνολογίες που θα έρθουν με τις μεγάλες του αναβαθμίσεις θα κάνουν τελείως μη ανιχνεύσιμο την πηγή προέλευσης των συναλλαγών του. 

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, chek2fire είπε

Αυτό που λείπει δεν είναι ούτε οι γρήγορες πληρωμές πουη ήδη γίνονται με κεντρικούς ενδιάμεσους ούτε πλέον η μεταφορά χρήματος που και εκεί οι κεντρικοί ενδιάμεσοι κυρίως μέσω των mobile app αναπτύσσονται παρά πολύ γρήγορα. 

Δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση. Μπορεί ο καταναλωτής να βλέπει συναλλαγές που είναι σχεδόν στιγμαίες σε συστήματα όπως το PayPal, αλλά τα χρήματα που κινούνται μεταξύ αυτών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μεταφέρονται μέρες μετά στη πραγματικότητα. Μπορεί τα λεφτά να φαίνονται κατευθείαν στο balance, αλλά δοκίμασε να πάρεις αυτά τα λεφτά σε τραπεζικό λογαριασμό άμα αυτός που σου τα έστειλε είναι ας πούμε απο τη Αργεντινή. Όταν οι προορισμοί είναι εξωτικοί και χρησιμοποιούνται νομίσματα που δεν έχουν ρευστότητα, όπως το Αργεντίνικο Πέσο σε αυτή τη περίπτωση, οι τράπεζες χρησιμοποιούν άλλες τράπεζες που κάνουν τους ενδιάμεσους για να προσφέρουν αυτή τη ρευστότητα.

Οι ενδιάμεσες τράπεζες στην ουσία έχουν κάποια λεφτά που απλά κάθονται σε λογαριασμούς και είναι μόνο για αυτή τη δουλειά. Το κόστος για τις τράπεζες είναι τεράστιο και επίσης με το τωρινό σύστημα (Swift) που χρησιμοποιούν οι τράπεζες τα εμβάσματα πρέπει να περιμένει κάποιος αρκετές μέρες για να στείλει λεφτά σε τέτοιους προορισμούς. Φαντάσου πόσα λεφτά χάνονται οταν κρατούν εκατομμύρια σε τοπικό νόμισμα που έχει μεγάλο πληθωρισμό.

• Like 2
Δημοσ.

Το real time cross border payment είναι το μέλλον και μόνο η ripple μπορεί να το προσφέρει ,(who cares about xml😂)

Που επίσης τυγχάνει να είναι μια τεράστια αγορά τρισεκατομμυρίων ,

Τα υπόλοιπα νομίζω τα είπε πολύ ωραία ο @thomasG4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Hal9000 διόρθωσε τον τίτλο σε: Το PayPal αποχωρεί από τη συμμορία του κρυπτονομίσματος Libra

Επεξ/σία από ziaba
Δημοσ.

ok, αποχώρησε το paypal αλλά θα συνεργάζεται στο μέλλον.
Ακόμα και αν το facebook αποτύχει 100% (μάλλον απίθανο, facebook είναι αυτό) όλο και κάποιος θα βρεθεί να το συνεχίσει ή να φτιάξει καινούργιο δικό του από την αρχή.

Libra, τι άσχετο και κουφό όνομα, θυμίζει ζώδια και ωροσκόπια. MarkCoin ή ZuckCoin έπρεπε να το έλεγαν.
Να φκιάσουν και τα άλλα 12 κρυπτονομίσματα που λείπουν, 1 για κάθε ζώδιο.

Δημοσ.

η οικονομια δε γνωριζει απο λογικη ή συναισθηματισμους παρα μονο απο κερδος και χασουρα!

τα κρυπτο προσφερουν πολυ φτηνη και πολυ απλη μεταφορα του χρηματος-αξιας.

αν τα παραδοσιακα συστηματα δεν προσαρμοστουν θα εξαφανιστουν-αντικατασταθουν απο φτηνοτερα και απλουστερα. 

εχουν ηδη πολυ μεγαλυτερα εξοδα λειτουργιας τα οποια σπρωχνουν προς την πελατεια τους, αλλα για ποσο ακομα? :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, chek2fire είπε

καταρχήν πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που λείπει από το υπάρχον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα κυρίως στο χώρο των ψηφιακών συναλλαγών.

Για μένα αυτό που έλειπε στον χώρο του ψηφιακού χρήματος ήταν ένα σύστημα όπου κάποιος θα μπορούσε όχι μόνο να αποθηκεύσει αξία χωρίς κανείς να γνωρίζει την ύπαρξη της αλλά και να μεταφέρει αυτή την αξία όπου θέλει ακόμα και να κάνει πληρωμές στο διαδίκτυο χωρίς ξανά το παραδοσιακό σύστημα να μπορεί να τις σταματήσει η να τις ελέγξει. 

Αυτή την ανάγκη έχει καλύψει και ακόμα καλύπτει το Bitcoin. 

Μια άλλη εφαρμογή που χρειάζεται το interrnet είναι το microtransaction δλδ οι μικροδωρεές και το earning πολύ χαμηλών ποσών μέσω διάφορων ψηφιακών task όπου και εκεί νέες τεχνολογίες που δημιουργούνται γύρω από το Bitcoin έχουν ήδη τον ρόλο τους όπως το lightning network. 

Δεν υπάρχει κάτι που το bitcoin δεν μπορεί να κάνει και που το κάνουν τα altcoin κάνοντας την ύπαρξη τους τελείως ανούσια. Ακόμα και τα smart contract στην μορφή των κεντρικά ελεγχόμενων συστημάτων όπως είναι το eos η το ethereum μπορούν να δημιουργηθούν πολύ καλύτερα σε ένα sidechain που επικυρώνει την ασφάλεια του πάνω στο Bitcoin blockchain σύστημα. 

Αυτό τον καιρό στο bitcoin αυτό που αναπτύσσεται είναι η μεγαλύτερη ανωνυμία των συναλλαγών του που και εκεί συστήματα όπως το lighting network η ακόμα και νέες τεχνολογίες που θα έρθουν με τις μεγάλες του αναβαθμίσεις θα κάνουν τελείως μη ανιχνεύσιμο την πηγή προέλευσης των συναλλαγών του. 

Μα χωρίς τα altcoins το Bitcoin δε θα βρισκόταν εκεί που είναι τεχνολογικά. Το Litecoin ήρθε να καλύψει το κενό που έλειπε στο κόστος των συναλλαγών και το Bitcoin (χρόνια μετά) ακολούθησε με τις Segwit διευθύνσεις (τις οποίες δεν αξιοποίησε σχεδόν κανένας, ούτε καν τα hardware πορτοφόλια).

Το Bytecoin έφερε τις ιδιωτικές διευθύνσεις για να ακολουθήσει το Monero και τώρα έχουμε το MimbleWimble που ουσιαστικά είναι η δεύτερη γενιά ιδιωτικών συναλλαγών και το Bitcoin ακόμα δεν είναι ιδιωτικο.

Το είπες και μόνος σου για τα smart contracts. Θα. Δε συμβαίνει. Ουσιαστικά αν συμβεί το Bitcoin θα ακολουθήσει πάλι αυτό που τα altcoins έφεραν.

Αυτό που ίσως κάποτε καταφέρει, είναι το Bitcoin να γίνει μια όλα σε ένα λύση, αλλά μη ξεχνάς το προβάδισμα που είχε, ακόμα και το Litecoin που ανέφερα στο προηγούμενο παράδειγμα δεν ήταν αληθινός 'ανταγωνιστής' του αφού ήταν fork του, το κενό μέχρι να βγει 'ανταγωνιστής' ήταν πολύ μεγαλύτερο, το Bitcoin είχε ήδη την υποστήριξη κολοσσών όπως το WordPress και βέβαια δεν είναι εύκολο να ξαναγράψεις ιστορία όταν έρχεσαι να ρίξεις κάποιον από την κορυφή χρόνια μετά.

Όσο για τις ιδιωτικές συναλλαγές αυτές θα έλεγα ότι αφορούν κυρίως τα γερά πορτοφόλια και γέρους επενδυτές (εξάλλου τα κρυπτονομισματα για εμένα είναι κυρίως η επανάσταση στον χώρο των επενδύσεων και όχι η επανάσταση του χρήματος όπως λένε. Όχι μέχρι να δέχονται Bitcoin έστω και το 5% των καταστημάτων τουλάχιστον). Και εγώ έχω αγοράσει πράγματα με κρυπτονομισματα και έχει την πλάκα του αλλά όταν θες να τραβηξεις 20k καταλαβαινεις ότι η ανωνυμία είναι απλά ουτοπικη.

Τέλος σημασία δεν έχει αν έχουμε υπηρεσίες που εκτελούν μεταφορές χρημάτων αλλά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να μπορέσεις να τις χρησιμοποιήσεις. Μη ξεχνάμε ότι κυρίως αυτό είναι που γλυτώνει ο μέσος άνθρωπος που ψάχνει έναν άμεσο τρόπο να μεταφέρει χρήματα.

Επεξ/σία από xaerialtwistx
Δημοσ.

Παρακολουθώ και διαβάζω άρθρα σχετικά με τα bitcoins. Επίσης στα προαναφερομενα σχόλια  σας βρήκα ενδιαφέρουσες απόψεις από μέλη τα οποία φαίνεται να έχουν εντρυφήσει στα στοιχεία που ορίζουν και καθορίζουν τις συναλλαγές με bitcoins.

Η πείρα της ηλικίας μου μου έχει διδαξει ότι όταν με έστελνε η μάνα μου στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς να αγοράσω μανταλάκια μου έδινε ένα πενηντάρικο και ο ψιλικατζης μου έδινε το προϊόν. Αν έκανε μαλ....και ο ψιλικατζης και μου έδινε σκαρτο πραμα πήγαινε υ κυρά Κούλα του έβαζε τις φωνές και διόρθωνε με επιτυχία τη κατάσταση. 

Εγώ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ το paypal για να έχω μια πρόσθετη δικλείδα ασφαλείας στις συναλλαγές με εμπόρους οι οποίοι δεν βρίσκονται στη γειτονιά μου αλλά μίλια μακρυά. Η κυρά Κούλα για μένα είναι σήμερα το paypal.

Θα αισθανόμουν άβολα και θα σκεφτόμουν δίπλα να ξαναχρησιμοποιησω αυτήν την υπηρεσία αν συνεργάζονταν στενα με το fb σε οποιαδήποτε τομεα. Γνωριζοντας οτι το πρωτο πραγμα που θα εκανε ηταν να προσπαθησει να υποκλεψει τα προσωπικα τραπεζικα δεδομενα μου απο τους συνεργατες του. Μετα φυσικα θα μου ζητουσε συγγνωμη. Οχι οτι τα προσωπικα μου δεδομενα ειναι ασφαλη στο paypal αλλά αγαπητοί φίλοι σκεφτείτε τo ανεξελεγκτο των συναλλαγών μέσω paypal αν μεσολάβησε κάπου ανάμεσα και το fb.

Όλα τα παραπάνω είναι απλώς η ταπεινή και έλλειψης άποψη μου

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, velvetia είπε

Παρακολουθώ και διαβάζω άρθρα σχετικά με τα bitcoins. Επίσης στα προαναφερομενα σχόλια  σας βρήκα ενδιαφέρουσες απόψεις από μέλη τα οποία φαίνεται να έχουν εντρυφήσει στα στοιχεία που ορίζουν και καθορίζουν τις συναλλαγές με bitcoins.

Η πείρα της ηλικίας μου μου έχει διδαξει ότι όταν με έστελνε η μάνα μου στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς να αγοράσω μανταλάκια μου έδινε ένα πενηντάρικο και ο ψιλικατζης μου έδινε το προϊόν. Αν έκανε μαλ....και ο ψιλικατζης και μου έδινε σκαρτο πραμα πήγαινε υ κυρά Κούλα του έβαζε τις φωνές και διόρθωνε με επιτυχία τη κατάσταση. 

Εγώ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ το paypal για να έχω μια πρόσθετη δικλείδα ασφαλείας στις συναλλαγές με εμπόρους οι οποίοι δεν βρίσκονται στη γειτονιά μου αλλά μίλια μακρυά. Η κυρά Κούλα για μένα είναι σήμερα το paypal.

Θα αισθανόμουν άβολα και θα σκεφτόμουν δίπλα να ξαναχρησιμοποιησω αυτήν την υπηρεσία αν συνεργάζονταν στενα με το fb σε οποιαδήποτε τομεα. Γνωριζοντας οτι το πρωτο πραγμα που θα εκανε ηταν να προσπαθησει να υποκλεψει τα προσωπικα τραπεζικα δεδομενα μου απο τους συνεργατες του. Μετα φυσικα θα μου ζητουσε συγγνωμη. Οχι οτι τα προσωπικα μου δεδομενα ειναι ασφαλη στο paypal αλλά αγαπητοί φίλοι σκεφτείτε τo ανεξελεγκτο των συναλλαγών μέσω paypal αν μεσολάβησε κάπου ανάμεσα και το fb.

Όλα τα παραπάνω είναι απλώς η ταπεινή και έλλειψης άποψη μου

για αυτό " αποχώρησε " για να διαφυλάξει τον πυρήνα των εργασιών του και πελατών του , σε πρώτη φάση , για τους λόγους που αναφέρεις εκτός των άλλων ,  όμως ο επικεφαλής του project Libra David Marcus ήταν πρόεδρος του PayPal , βασικά συνάντησαν πολλά εμπόδια απο κανονες και ρυθμίσεις απο παράγοντες της αγοράς όπως ο γερμανός υπουργός των οικονομικών που είπε οτι είναι υπέρ ενός ψηφιακού ευρώ όχι όμως υπερ του libra , to project όμως συνεχίζει να τρέχει στην Ελβετία , νομίζω οτι τρέμουν την ανάδυση ενός παγκόσμιου νομίσματος που θα επισκιάσει τα υπόλοιπα και θα το αγκαλιάσει ο κόσμος μαζικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Το real time cross border payment είναι το μέλλον και μόνο η ripple μπορεί να το προσφέρει ,(who cares about xml😂)

(xlm είναι) Apparently IBM cares.

Επεξ/σία από chocorello
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε

Μα χωρίς τα altcoins το Bitcoin δε θα βρισκόταν εκεί που είναι τεχνολογικά. Το Litecoin ήρθε να καλύψει το κενό που έλειπε στο κόστος των συναλλαγών και το Bitcoin (χρόνια μετά) ακολούθησε με τις Segwit διευθύνσεις (τις οποίες δεν αξιοποίησε σχεδόν κανένας, ούτε καν τα hardware πορτοφόλια).

Το Bytecoin έφερε τις ιδιωτικές διευθύνσεις για να ακολουθήσει το Monero και τώρα έχουμε το MimbleWimble που ουσιαστικά είναι η δεύτερη γενιά ιδιωτικών συναλλαγών και το Bitcoin ακόμα δεν είναι ιδιωτικο.

Το είπες και μόνος σου για τα smart contracts. Θα. Δε συμβαίνει. Ουσιαστικά αν συμβεί το Bitcoin θα ακολουθήσει πάλι αυτό που τα altcoins έφεραν.

Αυτό που ίσως κάποτε καταφέρει, είναι το Bitcoin να γίνει μια όλα σε ένα λύση, αλλά μη ξεχνάς το προβάδισμα που είχε, ακόμα και το Litecoin που ανέφερα στο προηγούμενο παράδειγμα δεν ήταν αληθινός 'ανταγωνιστής' του αφού ήταν fork του, το κενό μέχρι να βγει 'ανταγωνιστής' ήταν πολύ μεγαλύτερο, το Bitcoin είχε ήδη την υποστήριξη κολοσσών όπως το WordPress και βέβαια δεν είναι εύκολο να ξαναγράψεις ιστορία όταν έρχεσαι να ρίξεις κάποιον από την κορυφή χρόνια μετά.

Όσο για τις ιδιωτικές συναλλαγές αυτές θα έλεγα ότι αφορούν κυρίως τα γερά πορτοφόλια και γέρους επενδυτές (εξάλλου τα κρυπτονομισματα για εμένα είναι κυρίως η επανάσταση στον χώρο των επενδύσεων και όχι η επανάσταση του χρήματος όπως λένε. Όχι μέχρι να δέχονται Bitcoin έστω και το 5% των καταστημάτων τουλάχιστον). Και εγώ έχω αγοράσει πράγματα με κρυπτονομισματα και έχει την πλάκα του αλλά όταν θες να τραβηξεις 20k καταλαβαινεις ότι η ανωνυμία είναι απλά ουτοπικη.

Τέλος σημασία δεν έχει αν έχουμε υπηρεσίες που εκτελούν μεταφορές χρημάτων αλλά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να μπορέσεις να τις χρησιμοποιήσεις. Μη ξεχνάμε ότι κυρίως αυτό είναι που γλυτώνει ο μέσος άνθρωπος που ψάχνει έναν άμεσο τρόπο να μεταφέρει χρήματα.

ουτοπική είναι η ανωνυμία σε συστήματα χωρίς μεγάλη ρευστότητα. Δλδ τι το κάνεις ένα ανώνυμο σύστημα όταν λόγο της πολύ χαμηλής του ρευστότητας μια κίνηση ακόμα και 20k να μπορεί να δημιουργήσει την συντριπτική πλειοψηφία των ημερήσιων συναλλαγών.

Από την άλλη στο Bitcoin λόγο της ρευστότητας του είναι αυτό που το προτιμούν ακόμα και μέχρι σήμερα στο να το χρησιμοιποιούν κατά την συντριπτική του πλειοψηφία στο dark web.

Κάποιος ακόμα και άσχετος μπορεί να αποκτήσει Bitcoin και να το ρευστοποιήσει με μια αγγελία χωρίς να χρειαστεί ούτε καν να περάσει από ανταλλακτήριο. Αυτό είναι που λέμε ρευστότητα.

Τώρα για να επανέλθουμε στα ψηφιακά νομίσματα που και καλά είναι "τεχνολογικη επανάσταση" 

Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει ποιο ηλίθια ιδέα σε ένα p2p σύστημα να βάζεις όλα τα node να κάνουν καθημερινά calculate όποιο smart contract που υπάρχει στο δίκτυο. Είναι σαν να υποχρεώνεις τα node να κατεβάζουν ολόκληρες ταινίες πολλων gb γιατί κάποιος είχε την φαεινή ιδέα ότι ένα blockchain σύστημα μπορεί να αντέξει με τεράστια block.

Το Ethereum ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα scaling, ήδη κάποιος μέσος χρήστης δεν μπορεί να συγχρονίσει όλο το ιστορικό του και ήδη ένα node ακόμα και χωρίς να είναι full node έχει σοβαρά προβλήματα με κρασαρίσματα λόγο αυτού που έγραψα ποιο πάνω δηλαδή λόγο ότι το ethereum σύστημα υποχρεώνει όλα τα node του δικτύου να τρέχουν να μετέχουν στο κάθε smart contract. Oi developer του ήδη έχουν φτάσει σε αδιέξοδο καθώς κάθε μέρα προτείνουν και κάτι διαφορετικό για να λύσουν τα scaling προβλήματα του.

Τώρα για EOS απλά να γράψω lol. Το σύστημα αυτό είναι άλλο ένα project του γνωστού σε όλους larimer που κάθε νέο του ψηφιακό σύστημα (έχει δημιουργήσει πολλά :P) είναι ποιο σπασμένο από το πρηγούμενο μέχρι να το εγκαταλείψει και να προχωρήσει στο επόμενο.

Από την άλλη βλέπουμε συστήματα με μεγάλη προσφορά ψηφιακών νομισμάτων και με κεντρικούς δημιουργούν που έχουν στα χέρια τους πάνω  από το 50% αυτών να πλασάρονται ως κάτι επαναστατικό. Να δώσω ένα παράδειγμα το ripple η xrp που τους αρέσει στους φίλους του να το λένε έχει αυτή την στιγμή 43,166,787,298( ναι καλά διαβάσατε 43 δις νομίσματα) και μια εταιρεία που μπορεί να κάνει ότι γουστάρει στο δίκτυο. Αν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να αποθηκεύσει αξία εκεί τότε καλή του τύχη. 

Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Οπως έγραψα και σε προηγούμενο μου post ήδη στο internet έχουμε database και κεντρικά ελεγχόμενα συστήματα μεταφοράς αξίας και πληρωμών. 

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα σύστημα εκτός ελέγχου για να μπορούμε να αποθηκεύσουμε αξία και αυτήν την αξία να την δαιχειριζόμαστε όπως θέλουμε χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. 

Για να γίνει αυτό χρειάζεσαι ένα σύστημα που δεν μπορεί να χειραγωγηθεί από κανέναν και ένα σύστημα που και ο ποιο απλός χρήστης του μπορεί να μετέχει στην καλή λειτουργία του.

Γιαυτό έχουμε τα μικρά block, τα μεγάλα block time και ένα καθολικό σύστημα που είναι στιβαρό και προπαντός ένα σύστημα που κάθε 4 χρόνια μειώνει την παραγωγή του στο μισό.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς την σπανιότητα του bitcoin καθώς το 2020 θα έχουν ήδη εξορυχθεί πάνω από τα 18 εκατομμύρια των ψηφιακών του νομισμάτων ενώ το 2023 πάνω από το 93% αυτών με τα υπόλοιπα να γίνονται mining τα επόμενα 100 χρόνια. 

9 ώρες πριν, thomasG4 είπε

Δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση. Μπορεί ο καταναλωτής να βλέπει συναλλαγές που είναι σχεδόν στιγμαίες σε συστήματα όπως το PayPal, αλλά τα χρήματα που κινούνται μεταξύ αυτών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μεταφέρονται μέρες μετά στη πραγματικότητα. Μπορεί τα λεφτά να φαίνονται κατευθείαν στο balance, αλλά δοκίμασε να πάρεις αυτά τα λεφτά σε τραπεζικό λογαριασμό άμα αυτός που σου τα έστειλε είναι ας πούμε απο τη Αργεντινή. Όταν οι προορισμοί είναι εξωτικοί και χρησιμοποιούνται νομίσματα που δεν έχουν ρευστότητα, όπως το Αργεντίνικο Πέσο σε αυτή τη περίπτωση, οι τράπεζες χρησιμοποιούν άλλες τράπεζες που κάνουν τους ενδιάμεσους για να προσφέρουν αυτή τη ρευστότητα.

Οι ενδιάμεσες τράπεζες στην ουσία έχουν κάποια λεφτά που απλά κάθονται σε λογαριασμούς και είναι μόνο για αυτή τη δουλειά. Το κόστος για τις τράπεζες είναι τεράστιο και επίσης με το τωρινό σύστημα (Swift) που χρησιμοποιούν οι τράπεζες τα εμβάσματα πρέπει να περιμένει κάποιος αρκετές μέρες για να στείλει λεφτά σε τέτοιους προορισμούς. Φαντάσου πόσα λεφτά χάνονται οταν κρατούν εκατομμύρια σε τοπικό νόμισμα που έχει μεγάλο πληθωρισμό.

αυτό που γράφεις μπορεί μια τράπεζα η ένα τραπεζικό σύστημα να το κάνει άνετα με ένα stable coin ώστε να μην χάνετε η αξία του στην πορεία λόγο μικρής ρευστότητας. Το θέμα είναι που θα τρέξει αυτό το stable coin. Θα πρέπει να επιλέξει ένα σύστημα που είναι αξιόπιστο η να δημιουργήσει ένα δικό τους. Η αξιοπιστία τον χώρο κερδίζεται με τα χρόνια και όχι με δηλώσεις τύπου EOS

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ziaba είπε

@Hal9000 διόρθωσε τον τίτλο σε: Το PayPal αποχωρεί από τη συμμορία του κρυπτονομίσματος Libra

Από την λυκοσυμμαχία θα ταίριαζε καλύτερα... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...