MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους, Επειδή έχω μπερδευτεί εντελώς ήρθε η ώρα να ζητήσω τη βοήθεια σας: Διαθέσιμο budget: Μάξιμουμ 350€ (το έχω ήδη επεκτείνει από τα 300 που ήταν το αρχικό και δε θέλω να ανέβω περισσότερο.) Απόσταση και γωνία θέασης: 2.5 μέτρα σε ευθεία. Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ), digea, κτλ]: 60% NETFLIX 30% Web Movies 10% WebTv (Ελληνικά κανάλια χωρίς κεραία) προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters "): 48-55 Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Θέλω να έχει κεντρική βάση, για να μην αγοράζω επιπλέον έπιπλο ή να κάνω πατέντες. Δοκίμασα μια 32αρα με ποδαράκια και δεν κάθεται, οπότε τα ποδαράκια απορρίπτονται. Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): Αν μπορεί η Smart να μου δώσει πρόσβαση στα παρακάτω, τοτε Smart: - Netflix - KODI/POPCORN/Κάτι αντίστοιχο - Web ελληνικά κανάλια. Αν όχι, τότε προτιμώ να πάρω μια κάτω από 280€ και να κουμπώσω ένα αξιόλογο TV box. Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν: Πολλά αλλά δε βγάζω άκρη. Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): Δεν με πειράζει το κατάστημα αρκεί να μην έχω θεματα με εγγυήσεις στο μέλλον.
alexxkidd31 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι "smart", μόνο smart δεν είναι, δεν έχουν εφαρμογές. Netflix k YouTube είναι καθαρά web εφαρμογές. Για Kodi κ εφαρμογές μην το συζητάς, παίρνεις κανονική TV και ένα Amazon fire stick ή xiaomi mi box. Έτσι υπάρχουν μοντέλα στα λεφτά σου. Για να δω κ σου γράφω. Αυτές βρήκα με κεντρική βάση. Υπάρχουν καλύτερες με ποδαράκια, αλλά δε σε βολεύει.. https://ekolomvouni.gr/telefunken-tileorasi-smart-49fc5550.html?ff=1&fp=33580 https://www.public.gr/product/tileoraseis/tileoraseis/tileorasi-hitachi-49-4k-ultra-hd-smart-tv-49hk6000/prod9273070pp/ https://www.public.gr/product/tileoraseis/tileoraseis/tileorasi-49-kydos-led-full-hd-smart-k49wf22cd/prod9273075pp/ Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2019 από alexxkidd31 1
Payne83 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Καλύτερα περίμενε Black Friday. Μπορείς να έχεις υπόψιν πχ αυτές IPS (Αυτές μου έχουν αρέσει αρκετά. Την SK8100 την έχει φίλος μου και είναι πολύ ευχαριστημένος) https://www.skroutz.gr/s/18481188/LG-49SM8200.html#specs https://www.skroutz.gr/s/14944433/LG-49SK8100.html VA (έχοντας υπόψιν το θέμα με τις Samsung που o players δεν παίζει DTS) Μοντέλο 2018 https://www.skroutz.gr/s/17060432/Samsung-UE50NU7472.html Μοντελο 2019 https://www.skroutz.gr/s/18079532/Samsung-UE50RU7400.html 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Λέω να περιμένω όντως την Black Friday γιατί δεν τρελάθηκα με καμιά πολύ. Σκέφτομαι μήπως πέσει αυτή κάτω από τα 350€ www.skroutz.gr/s/17060497/Philips-50PUS7303-Ambilight.html που είναι και Android TV, ώστε να μπορώ να φορτωνω και apps. Καλά έχω καταλάβει;
Payne83 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Διάβασε λίγο εδώ για να την, "πατέντα" της Philips. Πολύ ενδιαφέρον και πρέπει να το γνωρίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος. 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 14 ώρες πριν, Payne83 είπε Διάβασε λίγο εδώ για να την, "πατέντα" της Philips. Πολύ ενδιαφέρον και πρέπει να το γνωρίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Πολύ χρήσιμο! Σε ευχαριστώ πολύ. Αν και άμα η ποιότητα εικόνας είναι ικανοποιητική, δεν με πολυπειραζει το πώς το "πετυχαίνει". Έχει τύχει αρκετές φορές να αγοράσω προϊόντα αυστηρά βάση specs και την πάτησα. Κεντρική βάση με ωραίο design + Android TV + Ambilight μου αρκούν προσωπικά για να δικαιολογήσω μια τιμή +100€. Δυστυχώς τις Philips δεν έχω βρει κατάστημα κάπου να τις δω στημένες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
terry308 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 TOSHIBA 4K Smart TV 49VL3A63DG 329€ https://www.germanos.gr/product/toshiba-4k-smart-tv-49vl3a63dg-49/20381242/ Onkyo ήχο, μαζί με την 55αρα στα 399€ τις χαλβαδιαζω μέρες τώρα για εμένα, μιας κι έχω τις ίδιες απαιτήσεις 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, terry308 είπε TOSHIBA 4K Smart TV 49VL3A63DG 329€ https://www.germanos.gr/product/toshiba-4k-smart-tv-49vl3a63dg-49/20381242/ Onkyo ήχο, μαζί με την 55αρα στα 399€ τις χαλβαδιαζω μέρες τώρα για εμένα, μιας κι έχω τις ίδιες απαιτήσεις Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα. Κι εγώ έβλεπα χθες ένα άλλο μοντέλο της Toshiba και μου φάνηκε αρκετά decent. https://www.skroutz.gr/s/19434512/Toshiba-49UL3A63DG.html (Ίδια είναι νομίζω σε άλλο χρώμα. Κάτι γράφει και για Dolby Atmos στο Skroutz.) 2 απορίες έχω: Α. Και οι Toshiba τουρκικά πάνελ φοράνε; Β. Αυτό το Dolby Vision προσφέρει όντως κάτι παραπάνω σε τέτοιες entry level τηλεοράσεις ή απλά πλήρωσαν και το αγόρασαν; Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από MakeGreeceSexyAgain
terry308 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Στις 11/10/2019 στις 6:07 ΜΜ, MakeGreeceSexyAgain είπε Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα. Την παρήγγειλα (49" Toshiba Germanos) , σήμερα περιμένω παράδοση... 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Ανέβηκα σε budget τελικά και παρήγγειλα την Philips 50" 7303 για συγκεκριμένους λόγους που θα αναφέρω σε επόμενο ποστ με ένα σύντομο review μόλις παραλάβω. 2
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Θεωρώ ότι όταν ζητάμε βοήθεια και καταλήγουμε σε μια επιλογή, καλό είναι στη συνέχεια να δίνουμε και ένα feedback, που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε άλλους υποψηφίους. Παρακάτω λοιπόν θα σας καταγράψω τους λόγους για τους οποίους τελικά πήρα την 50PUS7303 και τις πρώτες εντυπώσεις. Κατ'αρχας να πω ότι πήρα τελικά βάση για τον τοίχο αντί για νέο έπιπλο, μιας και αυτό που έχω ήταν μικρότερο από το μήκος που χρειαζόταν. Η βάση της τηλεόρασης (υπενθυμίζω 50") για να πατάει χρειάζεται επιφάνεια μήκους 85εκ. περίπου και βάθος 30εκ. Παρόλο που κομμάτι της βάσης πατάει στο κέντρο (δεν έχει δηλαδή μόνο ποδαράκια) εντούτοις χρειάζεται όλη αυτήν την επιφάνεια για να κάτσει σωστά. Οι λόγοι που την επέλεξα είναι 4: 1. Android TV για να μπορώ να εγκαταστήσω Apps από Play store (βλ. Kodi κτλ.) και να μη χρειάζεται να συνδέσω καθόλου εξωτερική συσκευή. 1 τηλεκοντρόλ για όλα. 2. Ambilight. Είχα ανέκαθεν τηλεοράσεις με Ambilight και το χρησιμοποιούσα, οπότε αποφάσισα να μην το αγνοήσω ως παράγοντα, γιατί μπορεί να μου κακοφανει. 3. Τα πολλά αρνητικά reviews σε τηλεοράσεις κάτω των 350€ για κολλήματα στο μενού, στον browser, στο YouTube, αποσυνδέσεις με το wifi και ειδικά σε ορισμένες που έλεγαν ότι αναγκάζονταν να βγάζουν και να ξαναβάζουν το ρεύμα. 4. Το design. Όσες μπόρεσα και είδα από κοντά σε χρήματα κάτω των 350€ που έψαχνα αρχικά, είχαν φτηνό πλαστικό φινίρισμα. Η συγκεκριμένη έχει πολύ ωραίο design και δε δείχνει φτηνή. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που αποφάσισα να ανέβω σε χρήματα για κάτι καλύτερο και συγκεκριμένα οι λόγοι 1 και 2 ήταν που με έκαναν να την επιλέξω ανάμεσα και σε άλλες τηλεοράσεις στα λεφτά της. Πρώτες εντυπώσεις - Απόσταση & ίντσες Η απόσταση όρασης στην οποία τοποθετήθηκε η τηλεόραση είναι στα 2μετρα και 20 εκατοστά σε ευθεία. Η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη 32αρα ήταν ξεκάθαρα εμφανής, αλλά χωρίς να ξενίζει πολύ. Νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω πάει και σε 55", αλλά ευτυχώς δεν το έκανα για λόγους που θα εξηγήσω στη συνέχεια. - Αρχικό setup Η αρχική ρύθμιση είναι πανεύκολη. Σου ζητάει να τη συνδέσεις στο Wifi, κάτι που έγινε κατευθείαν χωρίς προβλήματα και στη συνέχεια να σετάρεις τις βασικές ρυθμίσεις (γλώσσα κτλ) και το Google Account σου. Αμέσως μετά μου βρήκε κάτι νέα updates που έκανα χωρίς κανένα πρόβλημα. - Το μενού & οι εφαρμογές Το μενού της είναι από ότι κατάλαβα το κλασσικό που φοράνε όλες οι Android TV, με τα αγαπημένα και δημοφιλή Apps σε πρώτο πλάνο. Πολύ εύκολο χωρίς πολλα-πολλα και μπορείς να το διαμορφώσεις όπως θέλεις. Έχει εννοείται προεγκατεστημένα YouTube, Netflix, Amazon Prime, Play Store ακόμα και το Kodi (χωρίς Add-ons προφανώς) και κάποιες ακόμα εφαρμογές. Το Play Store δεν περιλαμβάνει όμως όλες τις εφαρμογές που θα βρει κανείς σε ένα Android smartphone. Αν κατάλαβα καλά, έχουν επιλέξει συγκεκριμένες εφαρμογές που είναι optimized για χρήση με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Η λύση βέβαια είναι πολύ απλή. Εγκαθιστας από τον ενσωματωμένο Play Store έναν οποιοδήποτε File Explorer, μεταφέρεις σε ένα στικάκι τα .apk που θες να εγκαταστήσεις, το συνδέεις και κανείς κανονικά εγκατάσταση οποίο app θες, χωρίς περιορισμούς. Εγώ έβαλα το Aptoid και το Popcorntime🍿 μέσω apk και στη συνέχεια μέσα από το Aptoid εγκατέστησα ο,τι ήθελα (Google Chrome κτλ.). Οι εφαρμογές που εγκαθιστάς μέσω USB/Aptoid όμως δεν εμφανίζονται μέσα στον προεπιλεγμένο launcher. Οπότε εγκατέστησα έναν άλλον launcher από το ενσωματωμένο play store που λέγεται HALauncher και τα βλέπει όλα. Το μενού σε γενικές γραμμές δουλεύει αρκετά γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερα σκαλώματα. Σίγουρα δεν θα το αποκαλούσα "σπίρτο", αλλά σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα να με κουράζει. Ειδικά τα Netflix, YouTube κτλ τρέχουν σφεράτα. Εξαιρετικά χρήσιμη μου φάνηκε και η πλοήγηση με φωνητικές εντολές(στα αγγλικά), αν και θα το χρησιμοποιώ μάλλον μόνο για αναζητήσεις σε browser, YouTube κτλ. - Χειριστήριο / Εξωτερικό πληκτρολογιο-ποντικι Το χειριστήριο της είναι εξαιρετικό ποιοτικά. Είναι βαρύ, είναι στιβαρό και τα πλήκτρα είναι ξεκάθαρα. Στο μπροστά μέρος είναι όλες οι κλασσικές λειτουργίες με κουμπιά Netflix, Google Voice, Ambilight κτλ, ενώ το πίσω μέρος είναι κανονικό QWERTY πληκτρολόγιο. Αν είχε κι ένα touchpad νομίζω θα ήταν όνειρο, αλλά δυστυχώς δεν έχει. Και εκεί ήταν που αποφάσισα να συνδέσω το αγαπημένο μου Logitech K400r, το οποίο συνδέθηκε με τη μια (είναι με USB stick) και λειτουργούσε κανονικά και το touchpad του εμφανίζοντας βελάκι και το πληκτρολόγιο. Εδώ να σημειώσω ότι η τηλεόραση έχει 2 USB 2.0 / 5A θύρες και όταν σύνδεσα και το στικάκι για να εγκαταστήσω τα apk, σταμάτησε να λειτουργεί το Logitech. Αυτό είναι μεγάλο μείον, γιατί αν θελήσω να συνδέσω έναν εξωτερικό δίσκο και να δουλεύω ταυτόχρονα το Logitech, θα μου δημιουργήσει θέμα. Νομίζω ότι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης είναι more than enough για όλες τις default λειτουργίες της τηλεόρασης, αλλά το Logitech θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ σε ορισμένες περιπτώσεις. - Εικόνα Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να συνδέσω το Netflix account μου και να βάλω κάτι σε 4K. Εκεί έφαγα το πρώτο ξενέρωμα, αφού συνειδητοποίησα ότι η ADSL μου από Vodafone που κλειδώνει στα 13Mbps είναι λίγη. Άργησε να φορτώσει την 4K έκδοση (ξεκίνησε από 480p κι ανέβαινε) και ακόμα κι όταν την έπιανε δεν ήταν σταθερή. Άπαξ και έπιανα το κινητό να κάνω κάτι άλλο παράλληλα στο web, έπεφτε στο FullHD και ορισμένες φορές και στο 720p. Η ποιότητα στο 4K είναι άψογη. Πολύ καλή λεπτομέρεια, ωραίο μαύρο γενικά και καλά χρώματα. Δεν αγγίζει σε καμιά περίπτωση την εικόνα μιας OLED(προφανώς), αλλά νομίζω για τα λεφτά της είναι σούπερ. Το panel είναι ομοιόμορφο και δεν είδα να παρουσιάζεται κάποιο φαινόμενο bleeding effect. Λογικά βοηθάει το Direct Led στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης, η τηλεόραση βλέπετε άνετα κι από γωνία παρόλο που είναι Direct Led. Στο FullHD όμως τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν. Δεν είναι κακή η εικόνα, αλλά δεν έχει και τίποτα το εντυπωσιακό. Δεν θα βάλεις δηλαδή μια 1080p ταινία και θα πεις "wow". Και μιλάω για το FullHD του Netflix που είναι σε γενικές γραμμές σε καλό επίπεδο. Από popcorntime που έβαλα FullHD τα πράγματα ήταν ελαφρώς χειρότερα. Στα 720p αρχίζουν και εμφανίζονται αρκετά θεματάκια του πάνελ. Αυξάνεται ο θόρυβος και μαζί ο κόκκος (αν το λέω σωστά). Στα μαύρα έχουμε εκείνο το περίεργο εφέ που είναι λίγο σα να ξεβαφει (σόρρυ δε ξέρω ορολογίες). Νομίζω ότι ο συνδυασμός 50", φτηνό πάνελ, 2 μέτρα απόσταση δεν πάνε μαζί. Ο,τι και να λένε όσοι είναι λάτρεις των ιντσών, δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί τους όταν μιλάμε για τηλεόρασεις σε αυτό το price level. Πιστεύω πως αν ήταν 43" ή καθόμουν κάνα μέτρο πιο πίσω, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Και το λέω αυτό, διότι όταν γύρισα την ταινία σε 21:9 χάνοντας προφανώς αρκετή επιφάνεια, η εικόνα ήταν πάρα πολύ crisp ακόμα και σε 720p. Αλλά από τόσο κοντινή απόσταση, 50 ίντσες και περιεχόμενο 1280x720p σε πάνελ 3840x2160 δε γίνεται να πάρεις καλή ποιότητα σε αυτό το price range. Το μεγάλο θετικό είναι ότι σε κάθε περίπτωση η εικόνα δεν κουράζει. Είδα ολόκληρη ταινία 720p με μεγάλη άνεση χωρίς να με κουράζει και το μάτι μου σταδιακά συνήθισε και την χαμηλότερη ανάλυση. Επίσης, σε περιεχόμενο HDR που έβαλα ενεργοποιήθηκε κανονικά. Τέλος, κεραία δεν έχω συνδέσει ακόμα (και δε ξέρω αν θα το κάνω), αλλά έβαλα να δω από τον Chrome διάφορα live webtv και η ποιότητα ήταν decent. Βλεπόταν δηλαδή και δεν παρουσίαζε κάτι ενοχλητικό. Μου έκανε εντύπωση. Δεν ξέρω αν στριμαρουν καλύτερη ποιότητα στα Web Live σε σχέση με την Digea. Γενικά δεν πολυασχολουμαι με τα κανάλια, βάζω που και που για να παίζουν στο background. Να διευκρινίσω πως όλα τα παραπάνω αφορούν τις default ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Προφανώς αν κάποιος ασχοληθεί με calibration θα βελτιωθούν τα πράγματα. Είδα ο,τι έχει πάρα πολλές επιλογές στο θέμα της εικόνας. - Ήχος Όποιος θέλει surround κτλ θα χρειαστεί να αγοράσει προφανώς επιπλέον εξοπλισμό. Για όλους τους άλλους ο ήχος της είναι μια χαρά. Έχει αρκετά υψηλό επίπεδο έντασης, δεν παρουσιάζει αλλοιώσεις (πολυ σημαντικό) και διαχέεται όμορφα στο χώρο. Σινεμά δε θα νιώσετε, αλλά σίγουρα δεν θα σας ενοχλήσει ο ήχος της. Έχω ακούσει κάτι άλλες που ήταν λες κι έβγαινε ο ήχος από κονσερβοκουτι. Εν κατακλείδι, είναι μια ολοκληρωμένη τηλεόραση για τα χρήματα της που δε δείχνει φτηνή, χωρίς παθογένειες, με διάφορα καλουδια -που σε άλλους μπορεί να φανούν χρήσιμα, σε άλλους όχι- η οποία όμως εκτός από το 4K περιεχόμενο δεν εντυπωσιάζει στην εικόνα. Νομίζω ότι θα την άλλαζα μόνο για να πάω σε μια καλή OLED (>1000€) 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα