Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Αγοράζω Σόνυ κινητά από τότε που άρχισαν να υπάρχουν και έχω ζήσει την κατρακύλα και έχω συναντήσει ένα κάρο θέματα

Σου αρέσει δεν σου αρέσει οι Κινέζοι είναι πιο αξιόπιστοι και με Android one λογισμικό είναι αστείο να συζητάμε για το αν οποιαδήποτε άλλη έκδοση πλην pixel είναι καλύτερη

Για πες, τι θεματα ειχες με Sony; Το να εχει android one και απο πισω ενα καρο bugs δε λεει τιποτα. Αν εχεις ας πουμε το Mi A2 μη μου πεις πως δεν εχεις θεματα υπερθερμανσης, καθηστερισης στο ανοιγμα εφαρμογων, θεματα με το μπροστινο φλας, οταν τραβας βιντεο με αργη κινηση κολλαει, εχει θεματακια οταν χρησιμοποιεις τη λειτουργια μικρης οθονης, οταν η κανεις καθαρισμο cache πολλες φορες κολλαει και καποιες φορες κανει restart κτλ. Για την ποιοτητα των υλικων  δεν θα σχολιασω γιατι με τα λεφτα του δεν περιμενεις κατι καλυτερο. Οσο για την ελλειψη nfc τι να πω....Το anfroid one τους μαρανε. Αυτο λεγετε αξιοπιστια;

Επεξ/σία από vastegial_74
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, svartevarg είπε

Μην ξεχνάς ότι είναι midrange ;)

Midrange το XZ1 με Snapdragon 835 και Adreno 540;Πάρε Xiaomi με Snapdragon 625 του κιλού. 😎

13 ώρες πριν, logistoulis είπε

εγώ δύο που έχω στο περιβάλλον μου έιναι ψιλοερείπια και μάλλον θα είναι τα τελευταία που θα δω για αρκετά χρόνια στο μέλλον 

στη γυναίκα μάλιστα επειδή το πήρα εγώ και το  πλήρωσα εγώ (500αρου γιατί στα 230 θα έδινα κάποια δικαιολογία), θα παρει τη θέση του ένα xiaomi που θα είναι σαφώς πιο αξιόπιστο από αυτό το ανέκδοτο και θα έχει και σοβαρή μπαταρία 

έχουμε δώσει πολλές ευκαιρίες στη sony (και παλιότερα στην lg) δεν είναι τυχαίο που αυτές οι εταιρείες βρίσκονται εκεί που βρίσκονται στο mobile κομμάτι, απλά δεν κάνουν τα παιδιά 

Μόνο ερείπιο δεν είναι, το κινητό είναι πολύ γρήγορο, δεν κολλάει, με "ελαφρύ" UI, γρήγορες ταχύτητες συνδεσιμότητας 4G και Ram(Δεν κάνει refresh τις εφαρμογές, ούτε τις κλείνει στο backround όπως τα Xiaomi), καλή διαχείριση ενέργειας, πολύ καλό GPS, stereo speakers, led nodification, αδιάβροχο με πιστοποίηση IP68, καλή οθόνη με HDR, καλές κάμερες, ειδικά στο βίντεο με super slow motion 1080p/960 fps, 4K 30 fps και καλή ποιότητα κατασκευής.Και με ενημερώσεις χωρίς bugs όπως τα Xiaomi.Πιστεύω πως είναι το ίδιο και πιο γρήγορο σε σχέση με τα S8-S9.

Βρες μου 1 κινητό Xiaomi στα 239€ του Νοεμβρίου 2018 που είναι καλύτερο, ούτε και τώρα δεν υπάρχει.Γράψε βίντεο με Xiaomi των 250€ και σύγκρινε, στην καλύτερη να γράψεις μόνο σε 720p στα 120fps με μέτριο ήχο όπως το φοβερό Redmi Note 7.

Δες τα αναλυτικά specs του κινητού πριν γράψεις.Το οτι είναι πολλά τα 500€ που έδωσες το καταλαβαίνω, ίσως θα μπορούσες να πάρεις κάτι καλύτερο-διαφορετικό.Το πήρες πρίν πέσει η τιμή του, εγώ το πήρα 239€, δεν νομίζω να έδινα παραπάνω από 300€.Μόνο στην μπαταρία υστερεί γιατί η Sony θυσίασε την αυτονομία για να το κάνει πολύ λεπτό.Επίσης και οτι έχει μεγάλα bezels.Αν έπαιρνε και Gcam θα έφτανε πολύ πιο ακριβά κινητά στην φωτογραφία, στο βίντεο όμως τα φτάνει Στις κάμερες η Sony έχει κάποιες δικές της τεχνολογίες:

https://www.sonymobile.com/gr/products/phones/xperia-xz1/specifications/?save_data=on&utm_version=newsony

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vastegial_74 είπε

Για πες, τι θεματα ειχες με Sony; Το να εχει android one και απο πισω ενα καρο bugs δε λεει τιποτα. Αν εχεις ας πουμε το Mi A2 μη μου πεις πως δεν εχεις θεματα υπερθερμανσης, καθηστερισης στο ανοιγμα εφαρμογων, θεματα με το μπροστινο φλας, οταν τραβας βιντεο με αργη κινηση κολλαει, εχει θεματακια οταν χρησιμοποιεις τη λειτουργια μικρης οθονης, οταν η κανεις καθαρισμο cache πολλες φορες κολλαει και καποιες φορες κανει restart κτλ. Για την ποιοτητα των υλικων  δεν θα σχολιασω γιατι με τα λεφτα του δεν περιμενεις κατι καλυτερο. Οσο για την ελλειψη nfc τι να πω....Το anfroid one τους μαρανε. Αυτο λεγετε αξιοπιστια;

Χαλασμένη δόνηση (αν είναι δυνατόν), επανεκκινήσεις, νερό σε υποτίθεται αδιάβροχο και ξεκόλλημα του πάνω μέρος του πλαισίου, χαλασμένοι φορτιστές σε λιγότερο από διετία είναι μερικά από τα θέματα που έχω δει τα τελευταία χρόνια σε xperia

Για το nfc είναι το μόνο για το οποίο θα συμφωνήσω και λοιπά θεματακια που όσο περνάει ο καιρός λύνουν υπάρχει πάντα η δικαιολογία της χαμηλής τιμής, τα Σόνυ δεν είναι φθηνά είναι πανάκριβα άσχετα αν μπορεί κάποια από αυτά να τα σκοτώσουν για να φύγουν 

57 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Midrange το XZ1 με Snapdragon 835 και Adreno 540;Πάρε Xiaomi με Snapdragon 625 του κιλού. 😎

Μόνο ερείπιο δεν είναι, το κινητό είναι πολύ γρήγορο, δεν κολλάει, με "ελαφρύ" UI, γρήγορες ταχύτητες συνδεσιμότητας 4G και Ram(Δεν κάνει refresh τις εφαρμογές, ούτε τις κλείνει στο backround όπως τα Xiaomi), καλή διαχείριση ενέργειας, πολύ καλό GPS, stereo speakers, led nodification, αδιάβροχο με πιστοποίηση IP68, καλή οθόνη με HDR, καλές κάμερες, ειδικά στο βίντεο με super slow motion 1080p/960 fps, 4K 30 fps και καλή ποιότητα κατασκευής.Και με ενημερώσεις χωρίς bugs όπως τα Xiaomi.Πιστεύω πως είναι το ίδιο και πιο γρήγορο σε σχέση με τα S8-S9.

Βρες μου 1 κινητό Xiaomi στα 239€ του Νοεμβρίου 2018 που είναι καλύτερο, ούτε και τώρα δεν υπάρχει.Γράψε βίντεο με Xiaomi των 250€ και σύγκρινε, στην καλύτερη να γράψεις μόνο σε 720p στα 120fps με μέτριο ήχο όπως το φοβερό Redmi Note 7.

Δες τα αναλυτικά specs του κινητού πριν γράψεις.Το οτι είναι πολλά τα 500€ που έδωσες το καταλαβαίνω, ίσως θα μπορούσες να πάρεις κάτι καλύτερο-διαφορετικό.Το πήρες πρίν πέσει η τιμή του, εγώ το πήρα 239€, δεν νομίζω να έδινα παραπάνω από 300€.Μόνο στην μπαταρία υστερεί γιατί η Sony θυσίασε την αυτονομία για να το κάνει πολύ λεπτό.Επίσης και οτι έχει μεγάλα bezels.Αν έπαιρνε και Gcam θα έφτανε πολύ πιο ακριβά κινητά στην φωτογραφία, στο βίντεο όμως τα φτάνει Στις κάμερες η Sony έχει κάποιες δικές της τεχνολογίες:

https://www.sonymobile.com/gr/products/phones/xperia-xz1/specifications/?save_data=on&utm_version=newsony

Ρε φίλε με δουλεύεις; Τι μου αναλύεις τα σπεκς του φυλλαδίου; Το έχω το κινητό μες στο σπίτι όλη μέρα και ξέρω τι κάνει και τι δεν κάνει

Και μια χαρά κινητό είναι, απλά η ποιότητα του μετά από κάποιο καιρό απλά δεν με ικανοποιεί τι να κάνω τώρα;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Ρε φίλε με δουλεύεις; Τι μου αναλύεις τα σπεκς του φυλλαδίου; Το έχω το κινητό μες στο σπίτι όλη μέρα και ξέρω τι κάνει και τι δεν κάνει

Και μια χαρά κινητό είναι, απλά η ποιότητα του μετά από κάποιο καιρό απλά δεν με ικανοποιεί τι να κάνω τώρα;

Θα μπορούσες να το γράψεις, ο χαρακτηρισμός ερείπιο σημαίνει άχρηστο.Και πάλι αυτό που γράφεις είναι ασαφές, τι εννοείς ποιότητα;

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Χαλασμένη δόνηση (αν είναι δυνατόν), επανεκκινήσεις, νερό σε υποτίθεται αδιάβροχο και ξεκόλλημα του πάνω μέρος του πλαισίου, χαλασμένοι φορτιστές σε λιγότερο από διετία είναι μερικά από τα θέματα που έχω δει τα τελευταία χρόνια σε xperia

Για το nfc είναι το μόνο για το οποίο θα συμφωνήσω και λοιπά θεματακια που όσο περνάει ο καιρός λύνουν υπάρχει πάντα η δικαιολογία της χαμηλής τιμής, τα Σόνυ δεν είναι φθηνά είναι πανάκριβα άσχετα αν μπορεί κάποια από αυτά να τα σκοτώσουν για να φύγουν 

Καλα κοιτα, day one δεν θα τα αγγιζα. Πηρα ομως πριν λιγους μηνες το xz2 με 250€. Ειμαι παραπανω απο ευχαριστημενος. Γενικα δεν θα εδινα πανω απο 300€ για κινητο. Κοιταζω παντα οταν αλλαζω συσκευη ανα 2-3 χρονια να βρισκω καποια ναυαρχιδα ευκαιρια της περασμενης χρονιας σε σφραγισμενη συσκευασια. Ετυχε το τελευταιο αποκτημα να ειναι το xz2 και δεν το εχω μετανιωσει. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φουλ κραξιμο ξανα μανα και με το δίκιο τους οι σχολιαστες... τοσα χρονια τα ιδια κανει γιαυτο κατάντησε να κανει παρεα με την lg και htc. 

οι μονοι που συνεχίζουν να τη στηρίζουν ειναι οσοι αγορασαν τα σαπακια της κοψοχρονια σε κανα ξεστοκαρισμα απο αυτα που κανει συχνα και τα σκοτώνει για να φυγουν. 

έτσι δε μπορεί να έχει ομως μέλλον καμία απολύτως εταιρεία. 

μετρημενες οι μέρες της..  

Επεξ/σία από pacahontas III milagros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Θα μπορούσες να το γράψεις, ο χαρακτηρισμός ερείπιο σημαίνει άχρηστο.Και πάλι αυτό που γράφεις είναι ασαφές, τι εννοείς ποιότητα;

Εννοώ ότι βαράει επανεκκίνησεις και ακούω γκρίνιες

Επίσης πέθανε ο φορτιστής και πάλι ακούω γκρίνιες και έδωσα τον παλιό μου xiaomi να γίνεται η δουλειά

Ε της είπα την άλλη φορά xiaomi να ηρεμήσεις 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Εννοώ ότι βαράει επανεκκίνησεις και ακούω γκρίνιες

Επίσης πέθανε ο φορτιστής και πάλι ακούω γκρίνιες και έδωσα τον παλιό μου xiaomi να γίνεται η δουλειά

Ε της είπα την άλλη φορά xiaomi να ηρεμήσεις 

Ισως έχει πρόβλημα hardware η συγκεκριμένη συσκευή.Δυστυχώς Η Sony δεν έχει και το καλύτερο service, λαχείο μάλλον είναι.

Στον 1 χρόνο ίσως να μου έχει κάνει επανεκκίνηση 2 φορές.Το πήγες στο service;Η 1 συσκευή έχει πρόβλημα ενώ η άλλη όχι;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Ισως έχει πρόβλημα hardware η συγκεκριμένη συσκευή.Δυστυχώς Η Sony δεν έχει και το καλύτερο service, λαχείο μάλλον είναι.

Στον 1 χρόνο ίσως να μου έχει κάνει επανεκκίνηση 2 φορές.Το πήγες στο service;Η 1 συσκευή έχει πρόβλημα ενώ η άλλη όχι;

πρέπει να πάει σερβις η μία (της γυναίκας) γιατί όπου να ναι θα ληξει η 2ετια 

η άλλη συσκευή που είναι φίλου πήγε από όσο ξέρω αλλά άκρη δεν έβγαλε και έχει μείνει με το θέμα του 

εγώ παλιά σε σκέτο z1 που ήθελα σερβις πάντως είχα βρει την άκρη μου (είχε μπάσει νερά και πριν από αυτό χάλασε η δόνηση), αν και έπρεπε να γίνω πολύ επίμονος για αντικατάσταση , αλλά και το επόμενο τα έφτυσε στο τέλος 

πραγματικά καλό σερβις μόνο από lg έχω συναντήσει, αλλά εκεί είχα 100% πιθανότητα αστοχίας από το g3 κι έπειτα, οπότε τι να το κάνω; εκτός εγγύησης θάνατος (αν και τα πρώτα τους κινητα με android ήταν σκυλιά δε ξέρω τι έγινε στη συνέχεια)

τα κινεζόνια από την άλλη της xiaomi συγκεκριμένα (γιατί έχω δει και δουλέψει και άλλα και δεεεν.. ) είναι σκυλιά τι πέφτουν κάτω, τι νερά τρώνε (του πατέρα μου είχε πέσει σε αυλάκι καθώς πότιζε και το είδε μετά από κάνα τέταρτο) δεν κάνουν κιχ

φυσικά και έχουν τα αρνητικά τους, αλλά όσο πάνε τα φτιάχνουν (πχ θέμα με proximity sensor δεν έχω στο καινούριο, καλή φωτογραφική για το κόστος έχω, πολύ καλύτερες φωτό βγάζει το a3 από xz1 ), τιμές δεν ανεβάζουν , αλλά και στις τιμές που κάνουν και να πάθει κάτι πολύ απλά δε με νοιάζει 

δε βρίσκω το νόημα δηλαδή, ανέκαθεν υποστήριζα σονυ και σε αυτό το φόρουμ την έχω υποστηρίξει αρκετά και μάλλον είμαι και διαχρονικά από τους πιο παλιούς πελάτες της (απο t68i το κινητό μου έλεγε sony επάνω) και από τους τελευταίους που φεύγουν , αλλά δεν νιώθω ότι αξίζει πλέον

και ειδικά όταν βλέπω κινητά σαν του συγκεκριμένου θέματος δεν ξέρω αν θα πρέπει να με πιάσουν τα γέλια ή τα κλάματα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, logistoulis είπε

πρέπει να πάει σερβις η μία (της γυναίκας) γιατί όπου να ναι θα ληξει η 2ετια 

η άλλη συσκευή που είναι φίλου πήγε από όσο ξέρω αλλά άκρη δεν έβγαλε και έχει μείνει με το θέμα του 

εγώ παλιά σε σκέτο z1 που ήθελα σερβις πάντως είχα βρει την άκρη μου (είχε μπάσει νερά και πριν από αυτό χάλασε η δόνηση), αν και έπρεπε να γίνω πολύ επίμονος για αντικατάσταση , αλλά και το επόμενο τα έφτυσε στο τέλος 

πραγματικά καλό σερβις μόνο από lg έχω συναντήσει, αλλά εκεί είχα 100% πιθανότητα αστοχίας από το g3 κι έπειτα, οπότε τι να το κάνω; εκτός εγγύησης θάνατος (αν και τα πρώτα τους κινητα με android ήταν σκυλιά δε ξέρω τι έγινε στη συνέχεια)

τα κινεζόνια από την άλλη της xiaomi συγκεκριμένα (γιατί έχω δει και δουλέψει και άλλα και δεεεν.. ) είναι σκυλιά τι πέφτουν κάτω, τι νερά τρώνε (του πατέρα μου είχε πέσει σε αυλάκι καθώς πότιζε και το είδε μετά από κάνα τέταρτο) δεν κάνουν κιχ

φυσικά και έχουν τα αρνητικά τους, αλλά όσο πάνε τα φτιάχνουν (πχ θέμα με proximity sensor δεν έχω στο καινούριο, καλή φωτογραφική για το κόστος έχω, πολύ καλύτερες φωτό βγάζει το a3 από xz1 ), τιμές δεν ανεβάζουν , αλλά και στις τιμές που κάνουν και να πάθει κάτι πολύ απλά δε με νοιάζει 

δε βρίσκω το νόημα δηλαδή, ανέκαθεν υποστήριζα σονυ και σε αυτό το φόρουμ την έχω υποστηρίξει αρκετά και μάλλον είμαι και διαχρονικά από τους πιο παλιούς πελάτες της (απο t68i το κινητό μου έλεγε sony επάνω) και από τους τελευταίους που φεύγουν , αλλά δεν νιώθω ότι αξίζει πλέον

και ειδικά όταν βλέπω κινητά σαν του συγκεκριμένου θέματος δεν ξέρω αν θα πρέπει να με πιάσουν τα γέλια ή τα κλάματα 

Εχουμε την LG με καλό service αλλά με τα προβληματικά παλαιότερα μοντέλα που "έπεφταν" σε bootlop και μπορεί να περίμενες 1 μήνα πχ για αλλαγή πλακέτας, που αργούσε να δώσει κύρια updates και με UI που "κολλούσε" όπως πχ στο LG G6.Ομως έχει βγάλει συσκευές με πολλά χαρακτηριστικά μαζί και με καλές κάμερες, όπως το LG G6 όπως και το LG V30.

Μετά έχουμε την Samsung με το καλύτερο service και ποιοτικές all around συσκευές με τις καλύτερες κάμερες και οθόνες μαζί με της Apple, αλλά σχετικά ακριβά τα Samsung που αξίζουν, δηλαδή η σειρά S.

Εχουμε και την Sony που δίνει σε άλλες εταιρίες καλύτερους αισθητήρες απο αυτούς που βάζει στα δικά της μοντέλα, γιατί έτσι έχει πολύ περισσότερο κέρδος.Δυστυχώς με υπερκοστολογημένες αρχικές επίσημες τιμές και άλλαξε το screen ratio σε 20:9 η σε 21:9 όπως στο Xperia 1.Επίσης βάζει μικρές μπαταρίες.Συν οτι αφαίρεσε την θύρα mini jack.Το service ειδικά με την παλιά Arvato αίσχος, σήμερα ίσως να είναι λίγο καλύτερα.Εβγαζαν πολλά κινητά εκτός εγγύησης με την δικαιολογία οτι είχαν πάρει νερό.Αντί να επισκευάζουν την ζημιά δημιουργούσαν και άλλη η δεν το επισκεύαζαν.

Η Apple που υπερέχει στο λογισμικό και στο software support, αλλά με ακόμα πιο υπερκοστολογημένες συσκευές και από την Samsung και με ακριβά ανταλλακτικά-περιφερειακά. 

Η Xiaomi που βγάζει VFM συσκευές απο 100-150€ με hardware ισάξιο η λίγο καλύτερο σε σχέση με ίδιας τιμής η λίγο ακριβότερων συσκευών άλλων εταιρειών, πχ της Samsung αλλά με διαφορετικό UI  και bugs.Στα midrange ίσως αξίζει, σε περισσότερα χρήματα 500€+  υπάρχει η επιλογή να πας πχ σε Samsung.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...