LeonV12 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Καλησπερα εχω τη συγκεκριμενη καρτα ηχου και θελω να μου ξεκαθαρισει καποιος το εξης,μου βγαζει στις επιλογες των windows στους ρυθμους δειγματος 24bit 44hz-48-88-96hz.Οταν επιλεγω 24-96 μου το εμφανιζει πανω στο πανελ των ηχειων.Αυτο εχει να κανει με το τι συχνοτητες θα παιζουν τα ηχεια?Σε flac αρχεια νομιζω οτι καταλαβαινω μια διαφορα μεταξυ 44 και 96hz.Iσχυει η ειναι η ιδεα μου?και ποια συχνοτητα ειναι η καλυτερη ως προς τη συνολικη χρηση του υπολογιστη?
panoskatos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δεν έχει να κάνει με τα ηχεία σου. Έχει να κάνει με τον ρυθμό δειγματοληψίες του αρχείου ήχου. Οι συγκεκριμένες επιλογές είναι αυτές που μπορεί η κάρτα σου να αναλύσει και να αναπαραξει σωστά. Το αντίστοιχο με την εικόνα είναι τα frames per second, τα καρέ ανά δευτερόλεπτο. Στον ήχο έχουμε κυματομορφη. Πόσοι κύκλοι ολοκληρώνονται σε ένα δευτερόλεπτο. Το σύνηθες είναι τα 44 ή 48hz Αν ακούς παραμορφωμένο τον ήχο, δεν ακούγεται σωστά, ψαλιδισμενος ή και καθόλου ίσως είναι σε διαφορετικό ρυθμό δειγματοληψίας . Είτε το αφήσεις 44 είτε 48 η διαφορά και τα αρχεία είναι αντίθετα από αυτά που έχεις ορίσει η διαφορά είναι τόσο μικρή που δεν γίνεται αντιληπτή με το αυτί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα