sphinxgr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 42 λεπτά πριν, johnieXoX είπε 2η λύση: 95 € - Hikvision DS-2CE16D0T-IRE και - Hikvision DS-7104HQHI-K1 εμ σου έβαλα καταγραφικό πιο πάνω με 100€ και είπες να γλιτώσεις 30€ και έβαλες πιο φθηνό. Διάβασες όμως ότι αυτό που σου έβαλα δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία, ενώ σε αυτό που βάζεις θες εξωτερικά τροφοδοτικά για τις καμερες? Ειλικρινά αν δεν έχεις ή δεν μπορείς να αφιερώσεις χρόνο, άστο να το κάνει κάποιος επαγγελματίας γιατί στο τέλος @@ θα κάνεις και όταν χρειαστεί κατόπιν εορτής θα ψάχνεις να δεις βιντεο και δεν θα βλέπεις τιποτα. 1
johnieXoX Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, sphinxgr είπε εμ σου έβαλα καταγραφικό πιο πάνω με 100€ και είπες να γλιτώσεις 30€ και έβαλες πιο φθηνό. Διάβασες όμως ότι αυτό που σου έβαλα δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία, ενώ σε αυτό που βάζεις θες εξωτερικά τροφοδοτικά για τις καμερες? Ειλικρινά αν δεν έχεις ή δεν μπορείς να αφιερώσεις χρόνο, άστο να το κάνει κάποιος επαγγελματίας γιατί στο τέλος @@ θα κάνεις και όταν χρειαστεί κατόπιν εορτής θα ψάχνεις να δεις βιντεο και δεν θα βλέπεις τιποτα. έχεις τα δίκια σου και εσύ.. το θέμα είναι πως δεν υπάρχει ούτε πολύ χρόνος για ψάξιμο, αλλά το βασικότερο, δεν μπορούν να διατεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για μια σωστή δουλειά, γιατί ούτε υπάρχουν, ούτε έχει νόημα να βοηθήσω εγώ. το κατάστημα το χει ο πατέρας μου και διατηρείται απλά για μαζευτούν τα ένσημα να βγει στη σύνταξη. δεν μιλάμε για κέρδη. αν καλύπτει τα έξοδά του και μόνο. δεν έχω κανένα βίτσιο να κάτσω να μάθω πως στήνονται τα συστήματα παρακολούθησης, ούτε φυσικά να φάω ώρες να κάτσω να το εγκαταστήσω. δυστυχώς όμως, αυτό θα πρέπει να γίνει. οπότε, θα πρέπει να προσέξω περισσότερο τη τροφοδοσία των καμερών του συστήματος.. οκ.. ξαναγυρνάω στο ψάξιμο και θα επανέλθω..
sphinxgr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Συνοπτικά: Αν θες να παρακολουθείς απο μακριά αλλά δεν σε απασχολεί η αξιοπιστία της καταγραφής, πάρε wifi (60€ η κάθε μια). Αν θες να παρακολουθείς απο μακριά και απο κοντά, και θες και αξιόπιστη καταγραφή, πάρε καταγραφικό. με ενσύρματες κάμερες ομοαξονικού καλωδίου. (30€ ή κάθε κάμερα + 100€ καταγραφικό + καλώδια) + δίσκος. Εδώ θα πρέπει να ασχοληθείς λίγο για το ρυθμίσεις και να κανεις την εγκατάσταση (5 ώρες σίγουρα για διάβασμα κλπ) Αν θες κάτι παραπάνω (που δεν θες γιατί είναι ακριβό) παίρνεις ενσύρματες ip. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2019 από sphinxgr
thanos8527 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, επειδή βλέπω οτι ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείς επαγγελματία. Στο λέω επειδή δουλεύω σε εταιρεία που ασχολείται με χονδρική πώληση συστημάτων ασφαλείας και αν θές εκτίμηση απο το ίντερνετ , είναι λάθος. Στην τελική αν φωνάξεις κάποιον εγκαταστάτη να σου κάνει προσφορά δεν προκειται να χρεωθείς την επίσκεψη και θα έχεις μία σαφέστερη εικόνα. Ψάξε στο ίντερνετ εγκαταστάτες στην περιοχή σου και προχώρα Και ένα απλό σύστημα δεν είναι τόσο ακριβό... Δηλαδή με 150-200 ευρώ θα έχεις υλικά και εγκατάσταση,αφού μιλάμε για μία κάμερα. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2019 από thanos8527
mic2mic Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 15 ώρες πριν, tasanton είπε - να ξέρεις για ποιο λόγο θες την κάμερα. Για προστασία/αποφυγή κλοπής ή για να δεις εκ των υστέρων τι εχει γίνει. Αυτοί που κλέβουν δεν πολυνοιαζονται για την ύπαρξη καμερών. Αυτή νομίζω ήταν η πιο σωστή τοποθέτηση για την περίπτωσή σου. Τί να την κάνεις την καταγραφή; Για να δεις μετά με ποιό τρόπο σε κλέψανε ή για να την δώσεις στην αστυνομία για να τους πιάσει -αν τους πιάσει- μετά από 2 χρόνια; Αν θες να βλέπεις πάνω-κάτω τί γίνεται στο μαγαζί όταν δεν είσαι εκεί, βάζεις μια απλή wifi κάμερα των 30 ευρώ που μπορείς να βλέπεις και να ελέγχεις από το κινητό. Αν ο πατέρας σου δεν το κατέχει το Android, του παίρνεις και ένα κινητό της πλάκας με άλλα 40 ευρώ μόνο γι'αυτή τη δουλειά. Και ως bonus, μπορείς να καταγράφεις και σε κάποια κάρτα SD. Χωρίς αξιοπιστία βέβαια, αλλά αν σου χαλάσει η κάρτα την πετάς και παίρνεις άλλη, σχεδόν τζάμπα είναι. Έτσι κι αλλιώς η καταγραφή δεν θα σε βοηθήσει σε κάτι. 1
kallair Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Για να μην κανεις περιττα εξοδα.. Η κάμερες απο μόνες τους ΠΟΤΕ δεν απετρεψαν καποιον απο το να μπει να κλεψει. Εχω παμπολλα τετοια παραδειγματα. Το να βαλεις μονο μια καμερα πανω απο το ταμειο, βοηθαει μονο στις περιπτωσεις που ερχεται ο αλλος κ λεει "μου εδωσες λαθος ρεστα" και τετοια. πουθενα αλλου. Αν βαλει καμερες, θα τις βαλεις με το σκεπτικο "να επιτηρω τον χωρο να μην με κλεψουν, χωρις να χρειαζεται να τους ακολουθω σε ολο το μαγαζι". Αν θες ασφαλεια, δεν χρειαζεσαι καμερες, συναγερμο χρειαζεσαι με ενα μπουτον πανικου να το παταει σε περιπτωση αναγκης και να χτυπαει ο συναγερμος για να τρομαξει ο αλλος να φυγει. Εμεις ειχαμε καμερες μονο στο μαγαζι κ μια χαρα μπηκαν βραδυ οι γυφτοι κ μας το αδειασαν. δεν τους πολυενοιαξε. ενω απο οταν βαλαμε τον συναγερμο, 2 φορες εχουν προσπαθησει να μπουν κ χτυπησε κ τους απετρεψε. ιδιο σκηνικο κ σε ουζερι κοντα μου. ειχαν μονο καμερες και τους μπηκαν μεσα βραδυ. κ αναγκαστηκαν να βαλουν συναγερμο. Για να κλεισω, προτιμοτερο να παρεις μια απλη καμερα με τηλεχειρισμο απο το κινητο για να μπορεις να εποπτευεις το βραδυ τον χωρο (καπου 50 ευρώ θα βρεις αξιολογες λυσεις) και τα λεφτα που θα εδινες σε καμερες να τα δωσεις σε συναγερμο. 2
soter79 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σας παρολο που δεν ειναι το αντικειμενο εργασιας μου η τοποθετηση καμερων ετυχε να το ποθετησουμε με εναν φιλο και συναδελφο ενα σετ καμερων hikvision POE -PTZ και αυτο που αποκομησα απο ολη την εγκατασταση ειναι οτι αν τοποθετεις POE καμερες τα πραγματα γινονται πιο ευκολα και φυσικα ειδα με τα ματια μου ποσο απλη( θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι η ρυθμιση των καμερων αυτων.) Στο σπιτι μου θα ακολουθησω την ιδια συνταγη και θα τοποθετησω τα παρομοια υλικα 1) HIKVISION DS-7608NI-K2 /8P το εχω βρει 220 ευρω σε γνωστο ιντερνετικο καταστημα 2)HIKVISION DS-2CD1121-I καμερες 60Ευρω (δεν χρειαζομαι PTZ) 3)καλωδιο CAT 6 με ενισχυση εξωτερικη ωστε να μπορει να μπει μεσα στον τοιχο και να κλειστει με λασπη το καλο της εγκαταστασης αυτης ειναι οτι με τη χρηση αυτου του μονου καλωδιου περναμε δεδομενα και ρευμα χωρις να υπαρχει αναγκη για οτιδηποτε αλλο. Επισης μπορουμε να ξεκινησουμε με 1 η 2 καμερες και στην συνεχεια να προσθεσουμε οσες μπορουμε η θελουμε. υπαρχει η δυνατοτητα απομακρισμενης συνδεσης μεσω προγραμματων της Hikvision. Καλο βραδυ Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από soter79
ZELDA Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα θελω να εγκαταστησω μια ip καμερα στο ταβανι σε γυψοσανιδα για επιτήρηση ταμειου πως μπορω να την τροφοδοτησω μια και στο συγκεκριμενο μερος δεν μπορω να βαλω nvr ουτε ρουτερ κοντα , μπορω να παρω 220 απο τα σποτακια led οροφγς ομως υπαρχει τροπος ?
sphinxgr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, ZELDA είπε Καλησπέρα θελω να εγκαταστησω μια ip καμερα στο ταβανι σε γυψοσανιδα για επιτήρηση ταμειου πως μπορω να την τροφοδοτησω μια και στο συγκεκριμενο μερος δεν μπορω να βαλω nvr ουτε ρουτερ κοντα , μπορω να παρω 220 απο τα σποτακια led οροφγς ομως υπαρχει τροπος ? Να πάρεις POE camera να στέλνεις ρευμα μαζί με το σήμα, με το UTP καλώδιο! Έτσι θα έχεις μόνο ένα καλώδιο. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2021 από sphinxgr
thanos8527 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, ZELDA είπε Καλησπέρα θελω να εγκαταστησω μια ip καμερα στο ταβανι σε γυψοσανιδα για επιτήρηση ταμειου πως μπορω να την τροφοδοτησω μια και στο συγκεκριμενο μερος δεν μπορω να βαλω nvr ουτε ρουτερ κοντα , μπορω να παρω 220 απο τα σποτακια led οροφγς ομως υπαρχει τροπος Μπορείς να πάρεις wifi και με έναν μετασχηματιστή να την τροφοδοτήσεις .π.χ. dahua hdbw1235e-w Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2021 από thanos8527
ZELDA Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Το nor υποτίθεται οτι θα ειναι σε διπλανο χωροαλλο μαγαζι , ειδα κατι poe adapter και υπέθεσα οτι μπορω να κλεψω ρευμα πριν το σποτ και να τροφοδοτισω με poe την κάμερα, δεν γινεται αυτο ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα