Ukforthemoment Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Υπάρχει κάλυψη για ανασφαλιστο αλλά και άλλη κάλυψη για άγνωστο όχημα,δεν θυμάμαι σε ποια ασφαλιστική το είχα δει.
agnostos13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δηλαδή για να πληρωθείς από τις κακόβουλες πράξεις πρέπει να βρεις τον υπαίτιο ο οποίος θα παραδεχτεί επίσημα οτι στο χάλασε γιατί είχατε προηγούμενα; Ανέκδοτο μου ακούγεται... Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από agnostos13
bromiaris Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 27 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Δηλαδή για να πληρωθείς από τις κακόβουλες πράξεις πρέπει να βρεις τον υπαίτιο ο οποίος θα παραδεχτεί επίσημα οτι στο χάλασε γιατί είχατε προηγούμενα; Ανέκδοτο μου ακούγεται... Αν ήταν ρε φίλε «αέρα πατέρα» όταν θα χτυπούσαμε τα αυτοκίνητα μας μόνοι μας, θα λέγαμε κακόβουλη ενέργεια και θα μας πλήρωνε η κάθε ασφαλιστική… Μετά εμείς θα πίναμε εις υγείαν του κορόιδου…
agnostos13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, bromiaris είπε Αν ήταν ρε φίλε «αέρα πατέρα» όταν θα χτυπούσαμε τα αυτοκίνητα μας μόνοι μας, θα λέγαμε κακόβουλη ενέργεια και θα μας πλήρωνε η κάθε ασφαλιστική… Μετά εμείς θα πίναμε εις υγείαν του κορόιδου… Συνήθως (αν όχι πάντα) οι κακόβουλες ενέργειες είναι παροχή της μικτής ασφάλισης και συμπληρώνει τις ιδίες ζημιές. Οπότε είναι μια παροχή που πληρώνει ο ασφαλισμένος και θέλω να πιστεύω οτι έχει κάποιο αντίκρισμα! Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί εξανίστασαι... Είσαι στέλεχος ασφαλιστικής; Αν ναί..εξήγησε μας λίγο καλύτερα τι (υποτίθεται οτι) πληρώνουμε τελικά! Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από agnostos13
vagelisfil Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Sorry που αν και ξεκίνησα το τόπικ, καθυστέρησα να απαντήσω αλλά τρέχω όλη μέρα μήπως βγάλω άκρη με το αυτοκίνητο και δεν έχω κουράγιο μετά να κάτσω στον υπολογιστή. Αρχικά να ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές και τη συνέχιση της συζήτησης. Στο δικό μου θέμα, ασφαλίζομαι απευθείας στην ασφαλιστική από το ίντερνετ χωρίς ασφαλιστή. Μπορεί να πετυχαίνω έτσι καλύτερη τιμή αλλά δυστυχώς δεν έχω κάποιον επαγγελματία να με συμβουλέψει, να με γλυτώσει από πολύ τρέξιμο και ίσως με τα δικά τους "τεχνάσματα" να μου κανόνιζε να φτιαχτεί το αμάξι. Δυστυχώς με τις ασφαλιστικές δεν είναι να μπλέκεις και ως γνωστόν εύκολα τα παίρνουν και πολύ δύσκολα τα δίνουν. Θα βρουν την υποπαράγραφο της υποπαραγράφου και θα πατήσουν εκεί για να μην αποζημιωθείς. Στην κάλυψη για κακόβουλες ενέργειες δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός πλην των αιχμηρών αντικειμένων αλλά όπως καταλαβαίνεται όπου τους συμφέρει κοιτάνε τους όρους και όπου δεν τους συμφέρει σου λένε ιστορίες για αγρίους. Για ζημιές από ανασφάλιστα ή άγνωστα οχήματα αποζημιωνόμαστε από το επικουρικό κεφάλαιο και αυτό με τη σειρά του κυνηγάει μετά τον υπαίτιο. Βέβαια το πότε και το κατά πόσο θα αποζημιωθούμε στο τέλος είναι άλλο κεφάλαιο. Αν το πάω κατά ανασφάλιστου με τη συγκεκριμένη πινακίδα που βρήκα στο σημείωμα, θα πρέπει να υπάρξει ο οδηγός που να αποδεχτεί ότι με χτύπησε με το συγκεκριμένο όχημα που είναι ανασφάλιστο με μια θεωρημένη υπεύθυνη δήλωση. Αν το πάω κατά αγνώστου μιας και δεν ξέρω σίγουρα αν είναι το συγκεκριμένο όχημα, το επικουρικό ταμείο λέει ότι αποζημιώνει αν υπάρχουν υλικές ζημιές και ταυτόχρονα σωματικές βλάβες και δεν είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει αν δεν υπάρχει τραυματισμός. Κοινώς αν δεν χτυπήσει κάποιος δεν νομίζω να μπορείς να πάρεις ούτε ένα ευρώ. Όπως είχα γράψει στο αρχικό post ο ιδιοκτήτης που φαίνεται στην άδεια κυκλοφορίας ισχυρίζεται πως δεν το ξέρει καν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ούτε του θυμίζει κάτι. Το αυτοκίνητό μου είναι λευκό και η πινακίδα που μου άφησαν αντιστοιχεί και αυτή σε λευκό όχημα. Πάνω στη λαμαρίνα φαίνεται ότι μάλλον λευκό ήταν το αυτοκίνητο που με χτύπησε γιατί δεν υπάρχει άλλο χρώμα και σε κάποια σημεία έχει μια λευκή θαμπάδα κολλημένη. Τώρα να είναι τόσο σύμπτωση όλα αυτά..... τι να πω δε ξέρω..... Το ψάχνω όσο μπορώ γιατί τα 5 χιλιάρικα είναι μεγάλο ποσό και δε θέλω να το βάλω εύκολα κάτω, αν και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δε θα βγει κάποια άκρη και στο τέλος θα τα πληρώσω όλα μόνος μου και θα ησυχάσω. 1
dtzgr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Κρίμα, φίλε μου... Πολύ κρίμα. Δεν ενεργοποιείται η νομική να σε συμβουλεψουν πως να κινηθείς με τα στοιχεία που έχεις (πχ πώς να εξακριβωθεί αν το όχημα με την πινακίδα που έχεις στο χέρι σου είχε εμπλοκή, πχ να βρεθεί ή να διερευνηθεί αν επισκευάστηκε ή βρέθηκε κάπου εγκαταλελειμμένο κλπ);
vagelisfil Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Γίνεται και αυτό, αλλά θέλουν και κάποιον μάρτυρα να δώσει ένορκη μαρτυρία ότι είδε το περιστατικό. Πιθανότατα να το δοκιμάσω και αυτό, γιατί αυτός που φαίνεται σαν ιδιοκτήτης δεν είναι πολύ συνεργάσιμος μαζί μου (παρότι έχει και τη φωλιά του χε***νη), ίσως αν πιεστεί από αρχές και δικηγόρο αρχίσει να μιλάει και να το ψάξει περισσότερο. Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Μιας και τις επόμενες μέρες λήγει το ασφαλιστικό μου συμβόλαιο και σκέφτομαι να διακόψω την ανανέωση και να στραφώ σε άλλη ασφαλιστική γιατί σε 2-3 περιστατικά που μου έχουν τύχει τα τελευταία χρόνια σε 3 οχήματα που ασφαλίζω δεν με εξυπηρέτησαν όπως έπρεπε και δεν έχω μείνει γενικά καθόλου ευχαριστημένος. Σκέφτομαι να πάω σε άλλη εταιρεία και πακέτο μικτής για να έχω κάλυψη σε τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτή που μου έτυχε τώρα, αλλά σκέφτομαι να το κάνω μέσω ασφαλιστικού γραφείου αυτή τη φορά και όχι απρόσωπα ιντερνετικά για να μπορώ να έχω έναν άνθρωπο που τον πληρώνω και να μπορώ να συνεννοηθώ. Αυτό που δε ξέρω είναι αν ο ασφαλιστής αναλαμβάνει να επιλύει μια υπόθεσή σου μετά από ατύχημα και να μεσολαβεί στα διαδικαστικά πέρα από το να σου βρίσκει και να σου πλασάρει ένα ασφαλιστικό πακέτο που να καλύπτει τις ανάγκες σου ή πάλι θα τρέχω μόνος μου να βγάλω άκρη?
dimos15 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 42 λεπτά πριν, vagelisfil είπε Γίνεται και αυτό, αλλά θέλουν και κάποιον μάρτυρα να δώσει ένορκη μαρτυρία ότι είδε το περιστατικό. Πιθανότατα να το δοκιμάσω και αυτό, γιατί αυτός που φαίνεται σαν ιδιοκτήτης δεν είναι πολύ συνεργάσιμος μαζί μου (παρότι έχει και τη φωλιά του χε***νη), ίσως αν πιεστεί από αρχές και δικηγόρο αρχίσει να μιλάει και να το ψάξει περισσότερο. Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Μιας και τις επόμενες μέρες λήγει το ασφαλιστικό μου συμβόλαιο και σκέφτομαι να διακόψω την ανανέωση και να στραφώ σε άλλη ασφαλιστική γιατί σε 2-3 περιστατικά που μου έχουν τύχει τα τελευταία χρόνια σε 3 οχήματα που ασφαλίζω δεν με εξυπηρέτησαν όπως έπρεπε και δεν έχω μείνει γενικά καθόλου ευχαριστημένος. Σκέφτομαι να πάω σε άλλη εταιρεία και πακέτο μικτής για να έχω κάλυψη σε τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτή που μου έτυχε τώρα, αλλά σκέφτομαι να το κάνω μέσω ασφαλιστικού γραφείου αυτή τη φορά και όχι απρόσωπα ιντερνετικά για να μπορώ να έχω έναν άνθρωπο που τον πληρώνω και να μπορώ να συνεννοηθώ. Αυτό που δε ξέρω είναι αν ο ασφαλιστής αναλαμβάνει να επιλύει μια υπόθεσή σου μετά από ατύχημα και να μεσολαβεί στα διαδικαστικά πέρα από το να σου βρίσκει και να σου πλασάρει ένα ασφαλιστικό πακέτο που να καλύπτει τις ανάγκες σου ή πάλι θα τρέχω μόνος μου να βγάλω άκρη? ποια ασφαλιστικη εχεις? δεν νομιζω να μπορει να κανει κατι ο ασφαλιστης σου... νομικη προστασια εχεις?
agnostos13 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vagelisfil είπε Γίνεται και αυτό, αλλά θέλουν και κάποιον μάρτυρα να δώσει ένορκη μαρτυρία ότι είδε το περιστατικό. Πιθανότατα να το δοκιμάσω και αυτό, γιατί αυτός που φαίνεται σαν ιδιοκτήτης δεν είναι πολύ συνεργάσιμος μαζί μου (παρότι έχει και τη φωλιά του χε***νη), ίσως αν πιεστεί από αρχές και δικηγόρο αρχίσει να μιλάει και να το ψάξει περισσότερο. Αν δεν το παραδεχτεί ο φερόμενος ιδιοκτήτης θα πρέπει να βρεις μάρτυρα και να τον κυνηγήσεις δικαστικά... Για να πάρεις τουλάχιστον το επικουρικό! Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από agnostos13
vagelisfil Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Ευρωπαϊκή Πίστη έχω, μέσω ίντερνετ χωρίς ασφαλιστή. Πλέον δε νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι κάποιος. Αν θες να σε "κανονίσει" ο ασφαλιστής σου σε αντίστοιχη περίπτωση νομίζω θα είναι καλύτερα να μην κάνεις δήλωση ούτε να φωνάξεις τροχαία πριν συνεννοηθείς με τον ασφαλιστή για να σου βρει μια λύση. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος της κομπίνας και της απατεωνιάς και δε προτιμώ περίεργα τεχνάσματα. Μπορεί πολλές φορές να βρίσκεις λύση έτσι και να κάνεις τη δουλειά σου αλλά αν κάτι δε πάει καλά μπορεί να βρεθείς εκτεθειμένος και να τρέχεις και να μη φτάνεις μετά. Βέβαια από την άλλη με το σταυρό στο χέρι στις μέρες μας δεν επιβιώνεις...
dtzgr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Πάντως και ο ασφαλιστής παίζει και να μην έχανε τον ύπνο του για την περίπτωση σου. Δεν έχει καμία μεγαλύτερη εξουσία από εσένα τον ίδιο. Απλά ίσως ξέρει λίγο καλύτερα τα παραθυρακια. Αλλά κι εσύ ο ίδιος τα έχεις ψάξει ήδη...
vagelisfil Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Όταν ξυπνάς και πρέπει να δόσεις 5 χιλιάρικα κερατιάτικα το ψάχνεις θες δε θες.... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Στις 11/10/2019 στις 11:52 ΠΜ, vagelisfil είπε Γίνεται και αυτό, αλλά θέλουν και κάποιον μάρτυρα να δώσει ένορκη μαρτυρία ότι είδε το περιστατικό. Πιθανότατα να το δοκιμάσω και αυτό, γιατί αυτός που φαίνεται σαν ιδιοκτήτης δεν είναι πολύ συνεργάσιμος μαζί μου (παρότι έχει και τη φωλιά του χε***νη), ίσως αν πιεστεί από αρχές και δικηγόρο αρχίσει να μιλάει και να το ψάξει περισσότερο. Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Μιας και τις επόμενες μέρες λήγει το ασφαλιστικό μου συμβόλαιο και σκέφτομαι να διακόψω την ανανέωση και να στραφώ σε άλλη ασφαλιστική γιατί σε 2-3 περιστατικά που μου έχουν τύχει τα τελευταία χρόνια σε 3 οχήματα που ασφαλίζω δεν με εξυπηρέτησαν όπως έπρεπε και δεν έχω μείνει γενικά καθόλου ευχαριστημένος. Σκέφτομαι να πάω σε άλλη εταιρεία και πακέτο μικτής για να έχω κάλυψη σε τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτή που μου έτυχε τώρα, αλλά σκέφτομαι να το κάνω μέσω ασφαλιστικού γραφείου αυτή τη φορά και όχι απρόσωπα ιντερνετικά για να μπορώ να έχω έναν άνθρωπο που τον πληρώνω και να μπορώ να συνεννοηθώ. Αυτό που δε ξέρω είναι αν ο ασφαλιστής αναλαμβάνει να επιλύει μια υπόθεσή σου μετά από ατύχημα και να μεσολαβεί στα διαδικαστικά πέρα από το να σου βρίσκει και να σου πλασάρει ένα ασφαλιστικό πακέτο που να καλύπτει τις ανάγκες σου ή πάλι θα τρέχω μόνος μου να βγάλω άκρη? Ήμουν ασφαλισμένη μέσω ασφαλιστή για δέκα χρόνια .Ποτέ δεν είχα τρακαρει. Ένα βράδυ ένα μηχανάκι πέρασε το στοπ και με τράκαρε με ζημιά 2000€ . Ήρθε η αστυνομία ,βρέθηκε μεθυσμένος . Η απάντηση του ασφαλιστή μου ? Α,τότε δεν καλύπτεται ! Για επιβεβαίωση πάω στον ασφαλιστή του άντρα μου . Έ,μου τα μασαγε , και μπορεί αν πας δικαστικά ,καλύτερα μην μπλέξεις ,κλπ. Μέχρι που συζήτησα την περίπτωση με ένα φίλο δικηγόρο .Δεν το πίστευε ! Στράφηκαν αμέσως στην ασφαλιστική μέσω δικαστηρίου ,αυτοί με πλησίασαν παραμονή για να πληρώσουν ! Δε δέχτηκα ! Είχα θυμώσε ιπληρωσαν και αποζημίωση για ψυχική οδυνη .Από τότε μόνο ιτερνετικα .Τουλάχιστον να μην νιώθω ότι με αντιμετωπίζουν σαν χαζή. Ας μη μιλήσω για μικρά παραδείγματα ( απώλεια κλειδιών ,κλπ ) Αλλαξα 4 ασφαλιστές στα 20 χρόνια . Τέλος ! Στις 11/10/2019 στις 11:52 ΠΜ, vagelisfil είπε Γίνεται και αυτό, αλλά θέλουν και κάποιον μάρτυρα να δώσει ένορκη μαρτυρία ότι είδε το περιστατικό. Πιθανότατα να το δοκιμάσω και αυτό, γιατί αυτός που φαίνεται σαν ιδιοκτήτης δεν είναι πολύ συνεργάσιμος μαζί μου (παρότι έχει και τη φωλιά του χε***νη), ίσως αν πιεστεί από αρχές και δικηγόρο αρχίσει να μιλάει και να το ψάξει περισσότερο. Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Μιας και τις επόμενες μέρες λήγει το ασφαλιστικό μου συμβόλαιο και σκέφτομαι να διακόψω την ανανέωση και να στραφώ σε άλλη ασφαλιστική γιατί σε 2-3 περιστατικά που μου έχουν τύχει τα τελευταία χρόνια σε 3 οχήματα που ασφαλίζω δεν με εξυπηρέτησαν όπως έπρεπε και δεν έχω μείνει γενικά καθόλου ευχαριστημένος. Σκέφτομαι να πάω σε άλλη εταιρεία και πακέτο μικτής για να έχω κάλυψη σε τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτή που μου έτυχε τώρα, αλλά σκέφτομαι να το κάνω μέσω ασφαλιστικού γραφείου αυτή τη φορά και όχι απρόσωπα ιντερνετικά για να μπορώ να έχω έναν άνθρωπο που τον πληρώνω και να μπορώ να συνεννοηθώ. Αυτό που δε ξέρω είναι αν ο ασφαλιστής αναλαμβάνει να επιλύει μια υπόθεσή σου μετά από ατύχημα και να μεσολαβεί στα διαδικαστικά πέρα από το να σου βρίσκει και να σου πλασάρει ένα ασφαλιστικό πακέτο που να καλύπτει τις ανάγκες σου ή πάλι θα τρέχω μόνος μου να βγάλω άκρη? Πάλι θα τρέχεις μόνος σου να βγάλεις άκρη . Εγγυημένο .
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, Des1 είπε Ήμουν ασφαλισμένη μέσω ασφαλιστή για δέκα χρόνια .Ποτέ δεν είχα τρακαρει. Ένα βράδυ ένα μηχανάκι πέρασε το στοπ και με τράκαρε με ζημιά 2000€ . Ήρθε η αστυνομία ,βρέθηκε μεθυσμένος . Η απάντηση του ασφαλιστή μου ? Α,τότε δεν καλύπτεται ! Για επιβεβαίωση πάω στον ασφαλιστή του άντρα μου . Έ,μου τα μασαγε , και μπορεί αν πας δικαστικά ,καλύτερα μην μπλέξεις ,κλπ. Μέχρι που συζήτησα την περίπτωση με ένα φίλο δικηγόρο .Δεν το πίστευε ! Στράφηκαν αμέσως στην ασφαλιστική μέσω δικαστηρίου ,αυτοί με πλησίασαν παραμονή για να πληρώσουν ! Δε δέχτηκα ! Είχα θυμώσε ιπληρωσαν και αποζημίωση για ψυχική οδυνη .Από τότε μόνο ιτερνετικα .Τουλάχιστον να μην νιώθω ότι με αντιμετωπίζουν σαν χαζή. Ας μη μιλήσω για μικρά παραδείγματα ( απώλεια κλειδιών ,κλπ ) Αλλαξα 4 ασφαλιστές στα 20 χρόνια . Τέλος ! Οταν σε τρακάρει μεθυσμένος εσύ αποζημιώνεσαι απο την ασφαλιστική του και η ασφαλιστική τα ζητάει απο αυτον,τον πελάτη της,αν θέλει, που δεν σε νοιάζει κιόλας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει περάσει στον κόσμο αυτή η παραπληροφόρηση. 2
agnostos13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Οταν σε τρακάρει μεθυσμένος εσύ αποζημιώνεσαι απο την ασφαλιστική του και η ασφαλιστική τα ζητάει απο αυτον,τον πελάτη της,αν θέλει, που δεν σε νοιάζει κιόλας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει περάσει στον κόσμο αυτή η παραπληροφόρηση. Γιατί οι ασφαλιστές δουλεύουν για τις ασφαλιστικές και όχι για τον πελάτη (και το συμφέρον του) όπως κάποιοι νομίζουν. Αν δεν έχεις προσωπική σχέση κάνουν μόνο δημόσιες σχέσεις και αν γίνει η στραβή αρχίζουν να σου δείχνουν τα μικρά γράμματα στο συμβόλαιο που συμφώνησες! Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από agnostos13 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα