agnostos13 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, fastnq2 είπε Δεν ξερω και δεν με αφορα,οτι το κανουν το κανουν παντως,αν εχεις χρονο κατσε ψαξε στο καρ αυτοκινητα με χτυπητα χαμηλες τιμες και θα υπαρχουν και τετοιες περιπτωσεις.Στν περιπτωση που κοιτουσα εγω αυτος ειχε αυτοκινητο που κοστιζε κοντα στις 4.5 χιλιαδες,3 χιλιαδες.Προφανως ειναι κατι υποπτο αλλα δεν ξερω παραπανω. Μόνο αν αυτός που θα το αγοράσει σκοπεύει να το κόψει και να το κάνει ανταλλακτικά έχει κάποια λογική να το πάρει χωρίς μεταβίβαση... Δεν νομίζω οτι μπορεί να το πάρει κανείς για να το κυκλοφορήσει! Sorry για το off-topic. 4 ώρες πριν, vagelisfil είπε Κι εγώ δε το θεωρώ απίθανο να μην έχει γίνει μεταβίβαση, έτσι και αλλιώς μιλάμε για 10 χρόνια ανασφάλιστο όχημα άρα καταλαβαίνω ότι το προφίλ του οδηγού είναι κάποιος που κυκλοφορεί και δεν τον νοιάζει τίποτα. Πιο πολύ εντύπωση μου κάνει για τον πρώην ιδιοκτήτη που δεν τον απασχολεί ότι κυκλοφορεί εκεί έξω αυτοκίνητο στο όνομα του και δε ξέρει ποιος το έχει. Εν πάση περιπτώσει, στο ασφαλιστικό μου συμβόλαιο έχω και κάλυψη "Ιδίες Ζημιές συνεπεία κακόβουλων ενεργειών" (με απαλλαγή φυσικά). Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κινηθώ με την ασφαλιστική μου με αυτό τον τρόπο και να μη μπλέξω με επικουρικό? Αυτοί είναι οι όροι της κάλυψης: ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ 1. Καλύπτονται ζημιές που θα προξενηθούν άμεσα στο ίδιο το ασφαλισμένο όχημα από κακόβουλες πράξεις τρίτων, μεμονωμένες ή όχι. 2. Η ασφάλιση παρέχεται με την καταβολή επασφαλίστρου και σε συνδυασμό με την ύπαρξη της ασφάλισης πυρός και μερικής κλοπής. Εάν η ασφάλιση συμφωνήθηκε με απαλλαγή για ορισμένο ποσό ανά συμβάν, ο ασφαλιστής ευθύνεται μόνο για την αποκατάσταση της ζημιάς πέραν του ποσού της απαλλαγής. 3. Εξαιρούνται ζημιές στο σώμα του οχήματος από αιχμηρό αντικείμενο (π.χ. κλειδί, κατσαβίδι κ.λ.π.), καθώς και εκείνες που προξενήθηκαν από τρομοκρατικές ενέργειες τρίτων. 4. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η δήλωση του συμβάντος στην αρμόδια αστυνομική αρχή και να υποβληθεί μήνυση. Ο μηνυτής δεν έχει το δικαίωμα να αποσύρει τη μήνυση ούτε μετά την καταβολή της αποζημίωσης, αλλιώς οφείλει αποζημίωση για ζημιά που τυχόν προκύψει για την Εταιρία. Πολλούς αστερίσκους βλέπω...μάλλον θα σε ζωρίσουν αλλά δεν βλέπω και εναλλακτική! Νομίζω το επικουρικό σε πληρώνει όταν έχει βρεθεί ο υπαίτιος (το έχει παραδεχτεί) και δεν είναι ασφαλισμένος. Εσύ πληρώνεσαι από το επικουρικό για τη ζημιά και αυτός πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του (γι αυτό συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις σου λέει ο ανασφάλιστος να πάρεις τη ζημιά σε μετρητά και να μην δηλώσεις τίποτα για να μην μπλέξει). Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2019 από agnostos13
Doubt Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 11 ώρες πριν, vagelisfil είπε 1. Καλύπτονται ζημιές που θα προξενηθούν άμεσα στο ίδιο το ασφαλισμένο όχημα από κακόβουλες πράξεις τρίτων, μεμονωμένες ή όχι. Καμία σχέση με το αντικείμενο, εδώ μιλάμε για ατύχημα κι όχι κακόβουλη πράξη, εκτός αν μπορείς να αποδείξεις πως έπεσε κάποιος πάνω σου επίτηδες για να σου κάνει ζημιά. Χωρίς τον οδηγό του άλλου οχήματος και χωρίς το άλλο όχημα τι περιμένεις από το επικουρικό; Σαν ασφαλιστική είναι κι αυτό, δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση να μοιράζει λεφτά. Αν η πινακίδα είναι πραγματική, στην άδεια πρέπει να γράφει το χρώμα του αυτοκινήτου. Αυτός που σε χτύπησε τι χρώμα άφησε πάνω στο δικό σου; 1
tsofras Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Σύμφωνα με το ασφαλιστηριο σου δεν μπορώ να καταλάβω τι θεωρεί τελικά κακόβουλες, βγάζει γρατσουνιές με κλειδιά κτλ, βγάζει τρομοκρατικές , οπότε τι αν στο σμπαραλιασει με ρόπαλο ή κάβουρα? Πάντως για κακόβουλες δεν πάει και δυστυχώς μάλλον δεν θα βγάλεις άκρη φίλε μου , και εμένα μου έχει τύχει 2 φορές , δουλεύω και σε ασφαλιστική και τελικά το έφτιαξα μόνος μου. Μόνο με μικτή είσαι σίγουρος 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, tsofras είπε Σύμφωνα με το ασφαλιστηριο σου δεν μπορώ να καταλάβω τι θεωρεί τελικά κακόβουλες, βγάζει γρατσουνιές με κλειδιά κτλ, βγάζει τρομοκρατικές , οπότε τι αν στο σμπαραλιασει με ρόπαλο ή κάβουρα? Πάντως για κακόβουλες δεν πάει και δυστυχώς μάλλον δεν θα βγάλεις άκρη φίλε μου , και εμένα μου έχει τύχει 2 φορές , δουλεύω και σε ασφαλιστική και τελικά το έφτιαξα μόνος μου. Μόνο με μικτή είσαι σίγουρος Κι αυτη με απαλλαγη τουλαχιστον 300 ευρω αν και το πιο συνηθισμενο ειναι τα 500 ευρω.Εχω 4 αμαξια με μικτη και απαλλαγη 500 ευρω. 1
tsofras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Κι αυτη με απαλλαγη τουλαχιστον 300 ευρω αν και το πιο συνηθισμενο ειναι τα 500 ευρω.Εχω 4 αμαξια με μικτη και απαλλαγη 500 ευρω. Εγώ επειδή είμαι στο ομαδικό της εταιρείας έχω 120ε απαλλαγή. Και εγώ τόσα χρόνια δεν είχα ποτέ , αλλά 2 φορές που μου το έκαναν σμπαράλια , και μία που ξεμύτησα απο στοπ λόγω κακής ορατότητας και πέρναγε ένας με 80 και έπαθα 3000ε ζημιά (1000ε κάνει μόνο το ένα φανάρι ) είπα να κάνω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο 1
donblunts Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, tsofras είπε Εγώ επειδή είμαι στο ομαδικό της εταιρείας έχω 120ε απαλλαγή. Και εγώ τόσα χρόνια δεν είχα ποτέ , αλλά 2 φορές που μου το έκαναν σμπαράλια , και μία που ξεμύτησα απο στοπ λόγω κακής ορατότητας και πέρναγε ένας με 80 και έπαθα 3000ε ζημιά (1000ε κάνει μόνο το ένα φανάρι ) είπα να κάνω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο Τι οδηγάς ρε φίλε? Τη Chiron ? Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2019 από donblunts
dimos15 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, donblunts είπε Τι οδηγάς ρε φίλε? Τη Chiron ? lol εχει led φαναρι λογικα 1
tsofras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 13 λεπτά πριν, dimos15 είπε lol εχει led φαναρι λογικα Αυτό ακριβώς, Leon fr έχω αν το ήξερα δεν θα έπαιρνα με led φώτα όσο και αν είναι ωραία και φωτίζουν καταπληκτικά 1
donblunts Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, tsofras είπε Αυτό ακριβώς, Leon fr έχω αν το ήξερα δεν θα έπαιρνα με led φώτα όσο και αν είναι ωραία και φωτίζουν καταπληκτικά Ο χριστός @#$%^&*()_ Thanks για το heads up. 1
agnostos13 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 8/10/2019 στις 8:26 ΜΜ, Doubt είπε Καμία σχέση με το αντικείμενο, εδώ μιλάμε για ατύχημα κι όχι κακόβουλη πράξη, εκτός αν μπορείς να αποδείξεις πως έπεσε κάποιος πάνω σου επίτηδες για να σου κάνει ζημιά. Και τι σημαίνει κακόβουλη πράξη τελικά; Δεν είναι το να στο χτυπήσουν, δεν είναι το να στο σπάσουν, δεν είναι το να στο γρατζουνίσουν, δεν είναι να στο κάψουν...τι καλύπτει τελοσπάντων; Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2019 από agnostos13
dtzgr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είναι να έχεις προηγούμενα με καποιον, αλλά αυτός να μην είναι συγγενής σου και να μη συνδέεται με εσένα με οποιονδήποτε τρόπο, και αυτός να σου έκανε μεν ζημιά στο αμάξι, αλλά όχι με κατσαβίδι ή κλειδί, η οποία να ξεπερνά την απαλλαγή (αλλιώς η ασφαλιστική δεν ασχολείται καν). Και φυσικά το βάρος απόδειξης όλων των παραπάνω το φέρεις εσύ, το θύμα... Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2019 από dtzgr
kage Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ειναι bug/παραθυρακι του συστηματος...αν δεν γινει η μεταβιβαση ο νεος αγοραστης μπορει να συνεχίσει να πληρωνει την ασφαλεια κ τα τελη κυκλοφοριας... Το αυτοκ.εφοσον εβγαλε οτι ανηκε σε μαντρα παει να πει οτι ειχε αγοραστει αρα ανηκε στην μαντρα...εκανε εξουσιοδοτηση ο νεος αγοραστης και δεν εγινε ποτε η μεταβιβαση...τι ειδος εταιρεια ηταν η μαντρα ο.ε ε.ε. ατομικη? Ακομη κ αν εκλεισε αναλογα με το ειδος της,μπορεις να διεκδικησεις απο αυτον εφοσον βρει ο δικηγορος οτι εχει προσωπικη περιουσια... Κακοβουλη = γινεται τσακωμος κ μηνύσεις οτι εσπασε τζαμια προφυλακτηρες κτλ... Ο ασφαλιστης δεν σε καθοδηγησε καπως ή απλα ειναι ονλινε ασφαλιστηριο? https://troxaiaatiximata.gr/τραυματισμοσ-ζημια-απο-αγνωστο-οδηγο/ Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από kage
dtzgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, kage είπε ζημιες απο ανασφαλιστα Σε όλα τα συμβόλαια (απ' όσο έχω δει ως πελάτης, δεν είμαι ασφαλιστής) προϋπόθεση για την κάλυψη από ανασφάλιστο είναι το ανασφάλιστο να είναι γνωστό και η ευθύνη του στο ατύχημα αποδεδειγμένη με έγγραφα επίσημων αρχών.
agnostos13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, kage είπε Κακοβουλη = γινεται τσακωμος κ μηνύσεις κ εσπασε τζαμια προφυλακτηρες κτλ... Εφόσον έχεις κάνει μήνυση σε κάποιον ζητάς αποζημίωση για πιθανές βλάβες (σωματικές, ψυχικές, περιουσίας) από τον υπαίτιο και όχι από την ασφαλιστική σου. 3 λεπτά πριν, dtzgr είπε Σε όλα τα συμβόλαια (απ' όσο έχω δει ως πελάτης, δεν είμαι ασφαλιστής) προϋπόθεση για την κάλυψη από ανασφάλιστο είναι το ανασφάλιστο να είναι γνωστό και η ευθύνη του στο ατύχημα αποδεδειγμένη με έγγραφα επίσημων αρχών. Δηλαδή να δεχτεί να κάνει δήλωση ατυχήματος ανασφάλιστος...πράγμα σχεδόν απίθανο!
kage Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μηνυση/εγκληση vs αγωγη ειναι σχεδον διαφορετικα πραγματα Ζητας απο την ασφαλεια σου αφου αυτο πληρωνεις σαν υπηρεσια και αυτοι ζητουν εξτρα απο τον υπαίτιο. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα