vagelisfil Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Πριν λίγες μέρες μου έτυχε μια αναποδιά και θα ήθελα τη γνώμη σας, ειδικά αν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία. Είχα το αυτοκίνητο παρκαρισμένο (κανονικά και νόμιμα) λίγο πιο κάτω από το σπίτι μου στην Κυψέλη, πήγα να το πάρω και το βρήκα πολύ χτυπημένο. Είχε πέσει κάποιος πάνω και είχε φάει όλη την αριστερή πλευρά και είχε σπάσει και άξονα-ψαλίδια μπροστά. Στο παρμπρίζ βρήκα ένα σημείωμα που έλεγε "Σας ζητώ συγνώμη σας χτύπησα [και τον αριθμό μιας πινακίδας]", τίποτα άλλο, ούτε τηλέφωνο, ούτε όνομα... Κάλεσα τροχαία και φροντίδα για καταγραφή του περιστατικού και ρυμούλκηση γιατί το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να κινηθεί. Ψάχνοντας για την πινακίδα βρήκα τα στοιχεία του αυτοκινήτου και του κατόχου από το κέντρο πληροφοριών, το οποίο και σε επαλήθευση με την ασφαλιστική μου, φαίνεται ανασφάλιστο από το 2010. Επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη (έδρα επαρχία) και αυτός αρνήθηκε ότι είναι δικό του το αυτοκίνητο (!!!) και ισχυρίζεται ότι πριν από περίπου 15 χρόνια είχε μια μάντρα αυτοκινήτων η οποία έκλεισε και πιθανότατα να είναι κάποιο αυτοκίνητο που έγινε αγοραπωλησία και ξεχάστηκε να γίνει μεταβίβαση. Με όλη την καλή διάθεση και πίστη του είπα να ψάξει που μπορεί να έχει πωληθεί το αυτοκίνητο και να με ενημερώσει αλλά δεν τον είδα και πολύ πρόθυμο. Στο μυαλό μου έχω 3 σενάρια: α. Έπεσε όντως αυτό το αυτοκίνητο πάνω μου, άφησε πινακίδα αλλά μετά πονηρεύτηκε επειδή είναι ανασφάλιστο και το παίζει τρελίτσα για να τη γλυτώσει. β. Λέει αλήθεια και όντως το αυτοκίνητο το έχει κάποιος άλλο με την αρχική άδεια και τρέχα βγάλε άκρη... Βέβαια δε μπορώ να καταλάβω πως κάποιος αγόρασε αυτοκίνητο χωρίς να γίνει κάποια μεταβίβαση και το κυκλοφορεί τόσα χρόνια στους δρόμους. Δηλαδή τα τέλη ποιος τα πληρώνει...? Αυτός που φαίνεται ιδιοκτήτης δεν το βλέπει όταν κάνει φορολογική δήλωση? Παράξενα όλα αυτά αλλά ας πούμε ότι είναι αλήθεια.... γ. Με χτύπησε ένας τελείως άσχετος με τα παραπάνω και άφησε ένα χαρτάκι με μια τυχαία πινακίδα απλά για να το παίξει καλός και να μη του πει κάποιος από τους μάρτυρες κάτι και εξαφανίστηκε (και πέσαμε και σε πινακίδα περίπτωση). Μάρτυρα δε βρήκα ακόμα γιατί ήταν περίεργη η ώρα με τα μαγαζιά κλειστά και οι γείτονες είπαν ότι δεν άκουσαν ούτε είδαν κάτι. Στράφηκα αρχικά στο επικουρικό κεφάλαιο για τροχαία ατυχήματα κατά ανασφάλιστου οχήματος και μου είπαν ότι πρέπει να υπάρχει οδηγός που να παραδεχτεί ότι έπεσε πάνω μου με ανασφάλιστο όχημα για να ισχύσει η κάλυψη. Επίσης είδα ότι το επικουρικό καλύπτει και περιπτώσεις άγνωστου οχήματος αλλά στους όρους λέει ότι αποζημιώνει αν υπάρχουν σωματικές βλάβες διαφορετικά δεν είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει. Ο πραγματογνώμονας του επικουρικού σε συνεργασία με το συνεργείο έβγαλαν αρχική εκτίμηση κόστους ζημιάς 4.700€ και με βεβαίωσαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί και άλλο από βλάβες που δεν υπολογίστηκαν στην αρχική εκτίμηση. Επειδή τα χρήματα είναι πολλά θέλω να το ψάξω περισσότερο. Ρωτώ λοιπόν: α. Αν κάνω την αίτηση κατά ανασφάλιστου οχήματος και βρω κάποιον μάρτυρα που να επιβεβαιώσει τι έγινε χωρίς να βρεθεί ο οδηγός μπορώ να συνεχίσω? β. Αν κάνω αίτηση κατά αγνώστου οχήματος χωρίς σωματικές βλάβες και αφού αποδείξω βάσει δεδομένων ότι τη ζημιά δεν την προξένησα εγώ έχω ελπίδες να αποζημιωθώ και σε τι ποσοστό? γ. Αν χρησιμοποιήσω την κάλυψη "Ασφάλιση από κακόβουλες ενέργειες" της ασφαλιστικής μου και κινηθώ με αυτόν τον τρόπο υπάρχει περίπτωση να το δεχτούν? δ. Μπορεί να προτείνει κάποιος κάτι άλλο που να βοηθήσει?
zx1234r Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δυστυχώς όσες φορές έχω ακούσει περιστατικό σαν το δικό σου, ποτέ δεν βγήκε σε καλό. Πέρυσι κιόλας είχε ένας κοντινός μου φίλος το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και αφού ειδε και απόειδε απο τις ασφαλιστικές, πήγε και το έφτιαξε μόνος του. Τα ψιλά γράμματα τους καλύπτουν πάντα. Στην περίπτωση σου πιστεύω πως η πινακίδα είναι τυχαία και απλά το έκανε επειδή κάποιος τον είδε. Ψάξε λίγο περισσότερο κάμερες στον ίδιο δρόμο ή στην κοντινή περιοχή και προσπάθησε να το βρεις έτσι. 2
dtzgr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Φίλε μου αλήθεια συμπάσχω. Είναι πολύ άδικο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το έπαθε και ο αδερφός μου (δυστυχώς τελικά πλήρωσε από την τσέπη του τα περίπου 1000 ευρώ ζημιάς). Βάλε χαρτιά στο σημείο για το τρακάρισμα και πες ότι ο οδηγός που με τράκαρε άφησε ψεύτικα στοιχεία για αυτό αν κάποιος είδε κάτι παρακαλείς να σε ενημερώσει. Πιθανόν έτσι να καλύψεις την περίπτωση γ. Για τα α και β ζήτα βοήθεια από την αστυνομία, ίσως μπορούν να εντοπίσουν το όχημα και να δουν αν έχει ζημιά. Αν τον βρουν και του μιλήσουν, ίσως "θυμηθεί" τι και πώς. 1
agnostos13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω με τον zx1234r... Κατά πάσα πιθανότητα η πινακίδα είναι τυχαία η παραπλήσια με την κανονική για να προλάβει μην σου αφήσει μήνυμα κάποιος μάρτυρας με την πραγματική. Αν ήθελε όντως να τον βρεις θα άφηνε και τηλέφωνο εξάλλου! Εγώ θα ξεκίναγα από τις κακόβουλες ενέργειες (εφόσον ήταν παρκαρισμένο) και αν δεν έβρισκα άκρη θα πήγαινα να κυνηγήσω το επικουρικό... Το να βρεις κάποιο μάρτυρα να επιβεβαιώσει τα στοιχεία είναι ίσως το καλύτερο σενάριο, πιθανόν όμως να καταλήξεις στα δικαστήρια εφόσον δεν το παραδεχτεί αυτός που σου κανε τη ζημιά. ΥΓ. Είχα τύχει και εγώ σε περίπτωση να μου φάνε τη μούρη και ήμουν 99% σίγουρος ποιός το έχει κάνει (υπήρχε όχημα της κακιάς ώρας που πάρκαρε συχνά στην μπορστινή θέση και μάλιστα έτυχε να έχει και το χρώμα μου στον προφυλακτήρα του τις επόμενες μέρες, αλλά εφόσον δεν υπήρχε μάρτυρας δεν μπορούσα να βρω άκρη). Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2019 από agnostos13
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δυσκολη περιπτωση...Ειχα βρει κι εγω τρακαρισμενο το δικο μου χωρις σημείωμα υπαιτιου αλλα ενος παληκαριου που το ειδε και βρηκα τον οδηγο και με πολύ πιεση εκανε δηλωση. Για αυτό σε 4 αυτοκίνητα στην οικογενεια εχω μικτη ...Για τετοια πειπτωση που με απαλλγη τα πρωτα 500 ευρω (όχι δεν είναι και λιγα...) θα μπορεσω να φτιαξω τα αμαξια . 1
NikosKallithea Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Ειναι εύκολο να διαπιστωθεί (δεν ξερω τον τρόπο βέβαια, ισως τροχαία) Αλλα αν κάποιος δει το αυτοκίνητο που λες θα καταλάβει αν είναι αυτο που προκάλεσε το ατύχημα ή οχι
link67 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ειναι εύκολο να διαπιστωθεί (δεν ξερω τον τρόπο βέβαια, ισως τροχαία) Αλλα αν κάποιος δει το αυτοκίνητο που λες θα καταλάβει αν είναι αυτο που προκάλεσε το ατύχημα ή οχι Δυστυχώς από τη στιγμή που δεν υπάρχει τραυματισμός η τροχαία δύσκολα θα ασχοληθεί. Πάντως και σε δίκη μου περίπτωση δεν έβγαλα άκρη αν και ειχα τη πινακίδα του άλλου, παρόλαυτα η τροχαία μου είπε μόνο με μήνυση θα βγάλω άκρη.
dtzgr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Αν έχεις νομική προστασία 6 λεπτά πριν, link67 είπε Πάντως και σε δίκη μου περίπτωση δεν έβγαλα άκρη αν και ειχα τη πινακίδα του άλλου, παρόλαυτα η τροχαία μου είπε μόνο με μήνυση θα βγάλω άκρη. TS, αν έχεις νομική προστασία από την ασφαλιστική σου μήπως να δείς αν μπορείς να την ενεργοποιήσεις για να πας όπως λεει ο link67;
NikosKallithea Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, dtzgr είπε Αν έχεις νομική προστασία TS, αν έχεις νομική προστασία από την ασφαλιστική σου μήπως να δείς αν μπορείς να την ενεργοποιήσεις για να πας όπως λεει ο link67; Ε ωραία δικηγόρο τότε, εγω τους πήγα δικαστήριο για 600 ευρω.
vagelisfil Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Ένα από τα πράγματα που σκέφτομαι είναι αυτό με τη νομική προστασία. Αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο είναι αυτό που μου άφησε στο χαρτάκι. Με λίγα λόγια θα κάνω δικαστήριο σε αυτόν, αυτός μπορεί να βρει το μπελά του ότι έκανε αγοραπωλησία χωρίς να γίνει μεταβίβαση αλλά να αποδείξει ότι δεν είναι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αυτό που με τράκαρα. Άρα εγώ δεν θα έχω κανένα όφελος από αυτό και μετά θα μου ζητάει και τα ρέστα που τον έτρεχα τσάμπα στα δικαστήρια. Γι' αυτό ρώτησα τι παίζει με το επικουρικό. Για να ξέρω αν κάνω δήλωση κατά αγνώστου τι ελπίδες έχω να αποζημιωθώ...
fastnq2 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Το να εχει αγορασει καποιος αυτοκινητο χωρις μεταβιβαση δεν μου φαινεται και απιθανο.Ψαχνοντας στις αγγελιες του καρ ειχα βρει καποιον που ελεγε οτι το πουλαει αλλα χωρις μεταβιβαση και για αυτο ειναι καλη τιμη.Οταν τον ρωτησα στο τηλεφωνο μου ειπε κατι ιστοριες για αγριους οτι ειναι στο ονομα της γιαγιας του και κατι μπερδεμενα και δεν ασχοληθηκα.Ειμαι σιγουρος οτι κατι υποπτο κρυβεται απο πισω,αλλα με την τοσο χαμηλη τιμη που ειχε ολο και καποιος θα βρισκοταν να το αγορασει και να μπλεξει.Αλλα οντως η πιο πιθανη περιπτωση ειναι αυτη με καποια τυχαια πινακιδα,να τον ειδε καποιος δηλαδη και αυτος να εκανε οτι γραφει τα στοιχεια του για να μην φωναξουν την τροχαια.Το θεμα ειναι οτι και να βρεις αυτον που τον ειδε,αποκλειεται να θυμαται πινακιδα,ουτε ετσι θα βρεις ακρη.Ισως μονο με καμερα απο κανα μαγαζι.Η μονη λυση δυστυχως για να μην πληρωσεις ειναι με πονηρια.
agnostos13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Το να εχει αγορασει καποιος αυτοκινητο χωρις μεταβιβαση δεν μου φαινεται και απιθανο.Ψαχνοντας στις αγγελιες του καρ ειχα βρει καποιον που ελεγε οτι το πουλαει αλλα χωρις μεταβιβαση και για αυτο ειναι καλη τιμη.Οταν τον ρωτησα στο τηλεφωνο μου ειπε κατι ιστοριες για αγριους οτι ειναι στο ονομα της γιαγιας του και κατι μπερδεμενα και δεν ασχοληθηκα.Ειμαι σιγουρος οτι κατι υποπτο κρυβεται απο πισω,αλλα με την τοσο χαμηλη τιμη που ειχε ολο και καποιος θα βρισκοταν να το αγορασει και να μπλεξει.Αλλα οντως η πιο πιθανη περιπτωση ειναι αυτη με καποια τυχαια πινακιδα,να τον ειδε καποιος δηλαδη και αυτος να εκανε οτι γραφει τα στοιχεια του για να μην φωναξουν την τροχαια.Το θεμα ειναι οτι και να βρεις αυτον που τον ειδε,αποκλειεται να θυμαται πινακιδα,ουτε ετσι θα βρεις ακρη.Ισως μονο με καμερα απο κανα μαγαζι.Η μονη λυση δυστυχως για να μην πληρωσεις ειναι με πονηρια. Πώληση χωρίς μεταβίβαση τι σόι πώληση είναι; Δηλαδή πάω εγώ...δανείζομαι/νοικιάζω ένα αυτοκίνητο και πάω και το πουλάω σε κάποιον με τη δικαιολογία οτι είναι της πεθεράς και δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση; Ποιός λογικός άνθρωπος θα το δεχτεί; Και αν πάει η πεθερά και του το ζητάει πίσω τι θα κάνει; Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2019 από agnostos13
bill999r Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Φίλε μόνο αν βρεις κάποια κάμερα που να κατέγραψε πινακίδα. Μπορεί να είσαι τυχερός γτ πλέον ακόμα κ τα περίπτερα έχουν κάμερα.
fastnq2 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Πώληση χωρίς μεταβίβαση τι σόι πώληση είναι; Δηλαδή πάω εγώ...δανείζομαι/νοικιάζω ένα αυτοκίνητο και πάω και το πουλάω σε κάποιον με τη δικαιολογία οτι είναι της πεθεράς και δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση; Ποιός λογικός άνθρωπος θα το δεχτεί; Και αν πάει η πεθερά και του το ζητάει πίσω τι θα κάνει; Δεν ξερω και δεν με αφορα,οτι το κανουν το κανουν παντως,αν εχεις χρονο κατσε ψαξε στο καρ αυτοκινητα με χτυπητα χαμηλες τιμες και θα υπαρχουν και τετοιες περιπτωσεις.Στν περιπτωση που κοιτουσα εγω αυτος ειχε αυτοκινητο που κοστιζε κοντα στις 4.5 χιλιαδες,3 χιλιαδες.Προφανως ειναι κατι υποπτο αλλα δεν ξερω παραπανω. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2019 από fastnq2
vagelisfil Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Κι εγώ δε το θεωρώ απίθανο να μην έχει γίνει μεταβίβαση, έτσι και αλλιώς μιλάμε για 10 χρόνια ανασφάλιστο όχημα άρα καταλαβαίνω ότι το προφίλ του οδηγού είναι κάποιος που κυκλοφορεί και δεν τον νοιάζει τίποτα. Πιο πολύ εντύπωση μου κάνει για τον πρώην ιδιοκτήτη που δεν τον απασχολεί ότι κυκλοφορεί εκεί έξω αυτοκίνητο στο όνομα του και δε ξέρει ποιος το έχει. Εν πάση περιπτώσει, στο ασφαλιστικό μου συμβόλαιο έχω και κάλυψη "Ιδίες Ζημιές συνεπεία κακόβουλων ενεργειών" (με απαλλαγή φυσικά). Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κινηθώ με την ασφαλιστική μου με αυτό τον τρόπο και να μη μπλέξω με επικουρικό? Αυτοί είναι οι όροι της κάλυψης: ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ 1. Καλύπτονται ζημιές που θα προξενηθούν άμεσα στο ίδιο το ασφαλισμένο όχημα από κακόβουλες πράξεις τρίτων, μεμονωμένες ή όχι. 2. Η ασφάλιση παρέχεται με την καταβολή επασφαλίστρου και σε συνδυασμό με την ύπαρξη της ασφάλισης πυρός και μερικής κλοπής. Εάν η ασφάλιση συμφωνήθηκε με απαλλαγή για ορισμένο ποσό ανά συμβάν, ο ασφαλιστής ευθύνεται μόνο για την αποκατάσταση της ζημιάς πέραν του ποσού της απαλλαγής. 3. Εξαιρούνται ζημιές στο σώμα του οχήματος από αιχμηρό αντικείμενο (π.χ. κλειδί, κατσαβίδι κ.λ.π.), καθώς και εκείνες που προξενήθηκαν από τρομοκρατικές ενέργειες τρίτων. 4. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η δήλωση του συμβάντος στην αρμόδια αστυνομική αρχή και να υποβληθεί μήνυση. Ο μηνυτής δεν έχει το δικαίωμα να αποσύρει τη μήνυση ούτε μετά την καταβολή της αποζημίωσης, αλλιώς οφείλει αποζημίωση για ζημιά που τυχόν προκύψει για την Εταιρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα