Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

επειδή είμαι αρκετά άπειρος στην κατασκευή σελίδας δουλεύω το site μου σε local host με το XAMPP πριν ανεβάσω κάτι online. 

Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω τον φάκελο που μέχρι τώρα έχω στο PC μου και δουλεύω το site να το βάλω σε κάποιο εξωτερικό δίσκο για να μπορώ να δουλεύω και από το γραφείο.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τι τεχνολογίες χρησιμοποιείς για τη δουλειά αυτή; Είναι απλά HMTL + Javascript; Αν ναι, δεν χρειάζεσαι καν server/XAMPP. μπορείς να πάρεις τον φάκελο με τα αρχεία και να τον πας όπου θες.

Δημοσ.
Στις 7/10/2019 στις 11:07 ΠΜ, spectaculator είπε

Τι τεχνολογίες χρησιμοποιείς για τη δουλειά αυτή; Είναι απλά HMTL + Javascript; Αν ναι, δεν χρειάζεσαι καν server/XAMPP. μπορείς να πάρεις τον φάκελο με τα αρχεία και να τον πας όπου θες.

Είμαι πολύ άσχετος οπότε δεν καταλαβαίνω τι με ρωτάς. Αν σε βοηθάει ακολούθησα κατά γράμμα τη διαδικασία που φαίνεται στο link https://inkstory.gr/xampp-wordpress-dorean-ypologisti/

Λογικά εννοείς να μεταφέρω τα αρχεία που βρίσκονται στο φάκελο "htdocs" ή ακόμα πιο συγκεκριμένα εννοείς τον φάκελο που βρίσκεται μέσα στο htdocs και αφορά την εγκατάσταση του WordPress?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, D1mm1s είπε

Είμαι πολύ άσχετος οπότε δεν καταλαβαίνω τι με ρωτάς. Αν σε βοηθάει ακολούθησα κατά γράμμα τη διαδικασία που φαίνεται στο link https://inkstory.gr/xampp-wordpress-dorean-ypologisti/

Λογικά εννοείς να μεταφέρω τα αρχεία που βρίσκονται στο φάκελο "htdocs" ή ακόμα πιο συγκεκριμένα εννοείς τον φάκελο που βρίσκεται μέσα στο htdocs και αφορά την εγκατάσταση του WordPress?

Φτιάχνεις Wordpress; Γίνεται να περιγράψεις με περισσότερη λεπτομέρεια τι θες να φτιάξεις και με τι το φτιάχνεις;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Φτιάχνεις Wordpress; Γίνεται να περιγράψεις με περισσότερη λεπτομέρεια τι θες να φτιάξεις και με τι το φτιάχνεις;

Ναι έχεις δίκιο.

Λοιπόν φτιάχνω το site της εταιρείας μου και χρησιμοποιώ wordpress (μέσω της Cosmote που μου δίνει αυτή τη δυνατότητα στο πακέτο που έχω κλείσει).
Επειδή όμως στην εταιρεία δεν είμαι μόνος μου, αποφασήσαμε να φτιάξουμε να φαίνεται επίσημα για όποιον μπει στο site κάτι τυπου "Υπο κατασκευή" και από εκεί και πέρα έψαχνα να βρω έναν τρόπο ώστε να στήνω και ταυτόχρονα να μαθαίνω χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να κάνω κάτι στο επίσημο site της εταιρείας λόγο άγνοιας.

Στην αναζήτηση που έκανα έπεσα στον οδηγό που έστειλα από πάνω όπου μέσω XAMPP δουλεύω το Wordpress και στείνω το Site έτσι όπως θα ήθελα να φαίνεται πραγματικά και ταυτόχρονα αποκτώ εξικείωση για να είμαι πιο σίγουρος όταν πάω στο κανονικό.

Το πρόβλημα που έχω τώρα είναι ότι θέλω, εάν υπάρχει τρόπος, ότι τοπικό progress έχω κάνει στο σπίτι να το συνεχίζω και στο γραφείο γιατί πλέον έχω φτάσει σε σημείο που πρέπει και οι άλλοι του γραφείου να μου λένε λεπτομέρειες. Μία φορά που το έκανα με team viewer δεν μας βόλεψε πολύ οπότε ψάχνω έναν τρόπο να το κάνω όλο αυτό κάπως portable.

Σημείωση:
αυτό που δοκίμασα και δεν έπιασε ήταν να κάνω Cut - Paste όλο τον φάκελο XAMPP σε έναν εξωτερικό σκληρό και να τρέξω όλη την διαδικασία πάλι στο δικό (προσωπικό και όχι του γραφείου) PC.

Ελπίζω να σου δίνω λεπτομέριες που βοηθάνε...

Δημοσ.

1) βάλε το wordpress στο κανονικό hosting σου και με το κανονικό domain σου, γιατί ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία σε αλλαγές hosting και domain μπορεί να μπλέξεις

2) https://el.wordpress.org/plugins/igniteup/

βάζεις ένα plugin σαν αυτό για να έχεις μια coming soon σελίδα και σου δίνει και προσωρινό link που το βλέπεις μόνο εσύ και σε όποιους το δώσεις.

άλλος τρόπος είναι να τα έχεις όλα αυτά σε virtual machine που θα μεταφέρεις κάθε φορά όλο το αρχείο από υπολογιστή σε υπολογιστή με εξωτερικό δίσκο ... αλλά θέλει δουλειά κάτι τέτοιο, ακόμα πιο πέρα πας σε lxd, docker αλλά θες ψάξιμο και έξτρα δουλειά.

Καλό πάντως θα ήταν να αποφύγεις εταιρία που είναι παροχείς ίντερνετ (cosmote, nova, wind κτλ) για χρήση hosting, ειδικά όταν μιλάμε για δουλειά και κάνεις και χρήση των εταιρικών εμαιλ

είναι η μια χειρότερη από την άλλη και πάρα πολύ πίσω σε ποιότητα υπηρεσιών και σε υποστήριξη, για κανα τεστ και πολύ.

πάρε ένα πακέτο hosting από μια εταιρία που η δουλειά της είναι το hosting και ξεκίνα τα να τα κάνεις όλα σωστά βήμα βήμα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/10/2019 στις 1:51 ΜΜ, xrhstosiak είπε

1) βάλε το wordpress στο κανονικό hosting σου και με το κανονικό domain σου, γιατί ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία σε αλλαγές hosting και domain μπορεί να μπλέξεις

2) https://el.wordpress.org/plugins/igniteup/

βάζεις ένα plugin σαν αυτό για να έχεις μια coming soon σελίδα και σου δίνει και προσωρινό link που το βλέπεις μόνο εσύ και σε όποιους το δώσεις.

άλλος τρόπος είναι να τα έχεις όλα αυτά σε virtual machine που θα μεταφέρεις κάθε φορά όλο το αρχείο από υπολογιστή σε υπολογιστή με εξωτερικό δίσκο ... αλλά θέλει δουλειά κάτι τέτοιο, ακόμα πιο πέρα πας σε lxd, docker αλλά θες ψάξιμο και έξτρα δουλειά.

Καλό πάντως θα ήταν να αποφύγεις εταιρία που είναι παροχείς ίντερνετ (cosmote, nova, wind κτλ) για χρήση hosting, ειδικά όταν μιλάμε για δουλειά και κάνεις και χρήση των εταιρικών εμαιλ

είναι η μια χειρότερη από την άλλη και πάρα πολύ πίσω σε ποιότητα υπηρεσιών και σε υποστήριξη, για κανα τεστ και πολύ.

πάρε ένα πακέτο hosting από μια εταιρία που η δουλειά της είναι το hosting και ξεκίνα τα να τα κάνεις όλα σωστά βήμα βήμα.

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Συμφωνώ σε όλα όσα λες για το Hosting και σίγουρα θα γίνει μελλοντικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ επειδή συνήθως τα website δεν μπορώ να τα φτιάξω στο τελικό domain γιατί εκεί ήδη υπάρχει κάποιο website δουλεύω σε άλλο χώρο. Θα μπορούσε να ήταν xampp. Όταν τελειώσω κάνω το εξής:

1. Export database από το phpmyadmin.

2. Create db στον τελικό server

a. Σημειώνω το κανούργιο username και password.

b. Φτιάχνω τα collations με το phpmyadmin ή ότι αντίστοιχο έχει ο server αν δεν είναι ήδη σωστά ρυθμισμένα.

c. Import την βάση.

d. Αντικαθιστώ μέσα στην βάση το παλιό domain με το καινούργιο με την βοήθεια του script search and replace.

3. Πάω στα τοπικά αρχεία, κάνω edit το wp-config και βάζω τα νέα username και password. Μετά κάνω τα αρχεία zip και upload.

Για ποιο αναλυτικές οδηγίες μπορείς να ψάξεις στο internet με το keyword "Wordpress Migration". Ένα από τα πρώτα αποτελέσματα που φαίνεται αξιοπρεπές είναι αυτό.

Αν πάλι δεν θέλεις να κάνεις search and replace μπορείς να βάλεις στο host των windows το όνομα του domain να κοιτάει το localhost, και να ρυθμίσεις τον apache. Έτσι το domain name είναι από την αρχή το σωστό.

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...