Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Amstrad6128 είπε

Ο Kυριτσης τα λεει σωστα γιατι το εχει καψει απο τις αναβαθμισεις λογω επαγγελματος.

Υποθετικα , αν πουμε οτι θα επαιζες  10 καλα παιχνιδια  απο αυτα ποσα θα  επεφταν κατω απο τα 60 καρε λογω επεξεργαστη;

Ουτε μισο , εκτος αν  βγει κανενα καινουργιο Crysis αποκλειστικα σε πισι που θα εκμεταλευεται 6  η 8 πυρηνες αν και  πολυ αμφιβαλλω  κρινωντας με την  μεχρι τωρα πορεια .

Και αναφερω το παραδειγμα του απαρχιωμενου i7 4970 που ενδεχεται θα βγαλει 10ετια.

O 4790 στεκεται σαφως καλυτερα απο τον 7600k λογω των threads. Νταξει, δεν ειναι για πεταμα ο 7600k, τα 40 minimum δεν ειναι τραγικο για καποιον που απλα θελει να παιξει ενα παιχνιδι. Απλα εκεινη την εποχη που βγηκε ο 7600ας υπηρχαν καλυτερες επιλογες για τα λεφτα του (και φτηνοτερα)

12 ώρες πριν, iceman33221 είπε

κοιταξε να δεις ετσι οπως παει το θεμα θα το παντρευτω το συστημα.Και σκεφτομαι την αγορα καρτας γραφικων οπως προτινατε γιατι δεν ξερω εαν αξιζει το bottleneck που θα εχω. Ο επεξεργαστης ηταν μια πολυ κακη επιλογη, απο αυτες που μετανοιωνεις 1-2 μηνες μετα την αγορα τους γιατι ακουσες καποιον που θεωρητικα ηξερε καλυτερα απο εσενα. Μεταξυ μας εγω ena soft overclock του εκανα μεσα απο το ΒΙΟΣ της μητρικης και εχει παει στα 4,18,και μιας κ ειμαι ασχετος δεν εχω επιχείρηση περετερω αυξηση.

Γιαυτο το λογο το ειχα φαει το ban....για τους 4c master race με τα 7400 και 2133 μνημες

2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Αυτό που στέλνεις εσύ όπου ο R1600 3.9Ghz είναι ποιο γρήγορος στο gaming από 7600Κ 4.8Ghz μπορούμε να δούμε τα specs των συστημάτων γιατί στην πραγματικότητα εγώ έχω βρει μεγάλες διαφορές υπέρ του 7600Κ

Δεν ειναι ποιο γρηγορος, απλα κραταει πολυ υψηλοτερα minimums. Στα average πανω κατω τα ιδια ειναι. Σε ολα τα καινουργια games που ζητανε CPU πατωνουν τα mins του 7600 δυστηχως. Division 2 / mhw / aco / bf5 κλπα games δεν τραβαει κουπι ρε συ. Μην επιμενεις επειδη καποτε εκανες το λαθος και τους προτεινες. 

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

O 4790 στεκεται σαφως καλυτερα απο τον 7600k λογω των threads. Νταξει, δεν ειναι για πεταμα ο 7600k, τα 40 minimum δεν ειναι τραγικο για καποιον που απλα θελει να παιξει ενα παιχνιδι. Απλα εκεινη την εποχη που βγηκε ο 7600ας υπηρχαν καλυτερες επιλογες για τα λεφτα του (και φτηνοτερα)

Γιαυτο το λογο το ειχα φαει το ban....για τους 4c master race με τα 7400 και 2133 μνημες

Δεν ειναι ποιο γρηγορος, απλα κραταει πολυ υψηλοτερα minimums. Στα average πανω κατω τα ιδια ειναι. Σε ολα τα καινουργια games που ζητανε CPU πατωνουν τα mins του 7600 δυστηχως. Division 2 / mhw / aco / bf5 κλπα games δεν τραβαει κουπι ρε συ. Μην επιμενεις επειδη καποτε εκανες το λαθος και τους προτεινες. 

Προσωπικά  όταν κρίνω GAMING CPU την κρίνω από minimums 1% fps.

Την GPU την κρίνω για τα average fps.

Προσωπικό κριτήριο από την εμπειρία μου.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Προσωπικά  όταν κρίνω GAMING CPU την κρίνω από minimums 1% fps.

Την GPU την κρίνω για τα average fps.

Προσωπική κριτήριο από την εμπειρία μου.

Σωστα κανεις. Αν μαλιστα ειχε βαλει πιο γηινη καρτα στο bench και οχι καρτα 1500€ με επεξεργαστη των 100€ θα εβλεπες αρκετα μεγαλυτερη φαπα, γιατι θα βρισκοταν αρκετα πιο κατω και τα maximum που ο 7600k βγαζει περισσοτερα.

Επισης, οπως εχει πει ο φιλοκυβερνητικος pirmen, testari σε ελαφρια σημεια των παιχνιδιων. Αν παει στα βαρια, καλο βραδυ ο 7600. Aς πουμε στο AC origins που ειναι αρκετα πιο ελαφρυ απο το odyssey επεφτα στα 51 minimum  στα βαρια σημεια με τον 1600. Ε αμα παει στα αντιστοιχα βαρια του odyssey δεν φανταζομαι που θα πεσει ο 7600ας.

Επισης για το mce που λες, αυτο δεν ειναι stock, ειναι oced. Ο δικος μου 1600 που ηταν οντως πατατα πηγαινε 3.8. Και επειδη εχω αγορασει αλλους 2  για φιλους, ολοι πανε 3.8, ακομα και τα ποτατος. Δηλαδη το 3.9 δεν το λες extreme oc. 

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

στα ΣΤΟΚ ρολόγια έχει INTEL MCE disabled γιατί αλλιώς είναι καλύτερός εκτός από το 99,9% και στα 3-4 παιχνίδια που είναι μπροστά

στα O/C o R1600 με " realistic overclock applied" πάει 3.9Ghz? Να το δω αυτό το τσιπάκι γιατί καμια 10αριά που έχω δει ήταν μουλάρια. Μόνο ενα στα 10  1600Χ έχω δει να ανεβαίνει τόσο.

ILOS , συγνώμη που θα το πω αλλά πολύ ΜΑΝΤΟΛΕΣ το αρθρο και στην στοκ σύγκριση και στα o/c έχει κάνει φάουλ σοβαρό. Επίσης δεν αναφέρει τι συμβαίνει στο 99,9% των παιχνιδιών και επικεντρώνει σε 3-4 συγκεκριμένα. Διαβάζοντας προσεκτικά το biased αρθρο ένας γνώστης καταλαβαίνει πόσο μπροστά είναι ο Ι5 7600Κ

Θέλατε δε θέλατε το αρχίσατε το derailing και το versus πάλι.

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από τον OP αλλά δε μπορούν να μείνουν ολα αυτά που γράφεις αναπάντητα.

Τι να πρωτοσχολιάσω από όλο αυτόν τον αχταρμά.😁

Ας αρχίσουμε την ισοπέδωση.😂 //deep breaths

1)

To mce πάει το all core στο st boost. Για τον 7600k αυτά είναι τα ταπεινά 4.2 GHz αντί για τα 4 GHz. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει που ακριβώς έγκειται το πρόβλημα και εστιάζεις αλλού. Ας ξαναπέσει η εικόνα παρακαλώ.

7600.jpg&key=ed776ced9c330ad1c8bf3e59a70

Στα 4.8 ALL CORE (όχι στα 4.2 του mce) είναι σχεδόν τα μισά σε 1% lows από τον STOCK 1600 των 3.2 με boost στα 3.4 all core και του χειρότερου ipc. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια? Προφανώς ο 7600k έχει μπουκώσει από το συνολικό workload και τα 4 threads είναι το BN σε αυτήν την περίπτωση. Ο 1600 μπορεί ναι μεν να εκτελεί σημαντικά πιο αργά από τον 7600k κάθε εντολή, αλλά εκτελεί τις 3πλάσιες εργασίες σε αριθμό ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

2)

3.9 Ghz πάνε όλα τα τσιπάκια ακόμα και η πιο πατάτα. Το δικό μου που ήταν μέσο τσίπ ήθελε μόλις 1.28v για 3.8 και 1.34 για 3.9. Οι 1st gen είχαν όριο κάπου τα 1.425v εγκυκλοπαιδικά.

Επίσης 3.8Ghz oc τον δούλευα με την stock ψύκτρα του κιόλας. Φαντάσου αυτό να το λέγαμε για intel chip.😁

Οι 1600x που λες κιόλας ίσως είναι και καλύτερα binned και έχουν περισσότερες πιθανότητες για 4/4.1.

3)

Πες μου ποιο game θες και θα σου κάνω simulated test με τον 8600k σε 4c/4t με all core στα 4.7 κιόλας. Το πιο πιθανό αν είναι από το 2017-2018 και μετά να μη βγάζει καλύτερα mins από τον 1600 ακόμα και stock. Το πρόβλημα είναι ότι τον έδωσα τον 1600 και έχω μόνο παλιά νούμερα να αντιπαραβάλλω οπότε δεν θα είναι 100% accurate η σύγκριση.

• Like 1
Δημοσ.

Άμα δεν βαριέσε τρέξε ενα simulated 7500 με 2400 μνήμες που πρότειναν ορισμένοι. Στο bench του aco ας πούμε. Εγώ δοκιμασα, καντο και εσύ θα πάθεις τη πλάκα σου. Έχω κρατήσει και νούμερα από τον 1600 στα 3.6 με 2666 μνήμες. 50% πάνω τα average, 100% πάνω τα minimums... 

Αλλά είμαστε fanboys εμείς γιαυτό προτείναμε ryzen 😎

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, panoskatos είπε

Όπου βλέπεις  ότι χρειάζεται το sli απλά κάνεις ένα κλικ με το ποντίκι σου , δεν είναι κάτι τρομερό., δεν δουλεύουν σε μόνιμη βάση οι κάρτες. Αν παίξω FIFA δεν το χρειάζομαι το sli, αν βάλω να παίξω crysis θα ενεργοποιήσω το sli και θα χαρώ το παιχνίδι στο μάξιμουμ.   Πάντα βλέπω στα φόρουμ μια φοβία για το sli που στην πραγματικότητα απλά αναπαράγεται από φερέφωνο και σίγουρα από ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ sli.

Εγώ πάντως σε 4 περιπτώσεις που είχα 2 κάρτες γραφικών στο σύστημα δεν είδα διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ! 

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα... κάποια παιχνίδια απλά δεν υποστηρίζουν SLI, κάποια άλλα θέλουν να φτιάξεις custom SLI profile και κάποια άλλα το υποστηρίζουν μεν, αλλά έχουν θεματάκια (stuttering, CTD κτλ).

Για το ρεύμα φυσικά θα συμφωνήσω, σιγά την διαφορά που θα κάνει μια κάρτα 200-300w.

Για το σύστημα του φίλου που ξεκίνησε το νήμα, δεν θα το πρότεινα σε καμία περίπτωση... το τροφοδοτικό είναι λίγο οριακό για SLI και τυπικά η μητρική το υποστηρίζει, αλλά με τον 7600Κ δεν θα ήμουν καθόλου σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα.

Καλύτερα να κάνει υπομονή 1-2 χρόνια και να πάει σε συνολική αναβάθμιση.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...