Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, ilos είπε

Οτιδήποτε πάνω από 2060/5700 θα τρώει μπουκάλα σε 1080p. Επίσης heavily threaded multiplayer games (πχ bf5) θα έχουν mins στα τάρταρα ότι και να κάνεις, δε πα να τον πας και στα 5 τσίσαχερτζ. Για μένα μείνε όπως είσαι και όταν με το καλό βγουν τα αμπερ φτιάξε νέο build.

Mια χαρα ειναι ο τυπος για την επομενη 6ετια αρκει να αλλαξει καρτα μεταξυ 2070 super η 5700xt.

Το sli δεν αξιζει με τιποτα οχι μονο λογω χαμηλοτερων  επιδοσεων αλλα και τρομερης καταναλωσης κοινως θα κανει την ΔΕΗ πλουσια.

Οσο για  τις συχνες αναβαθμισεις ο Κυριτσης ξερει καλυτερα

• Confused 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Amstrad6128 είπε

Mια χαρα ειναι ο τυπος για την επομενη 6ετια αρκει να αλλαξει καρτα μεταξυ 2070 super η 5700xt.

Το sli δεν αξιζει με τιποτα οχι μονο λογω χαμηλοτερων  επιδοσεων αλλα και τρομερης καταναλωσης κοινως θα κανει την ΔΕΗ πλουσια.

Οσο για  τις συχνες αναβαθμισεις ο Κυριτσης ξερει καλυτερα

Στο vid που ανέβασες χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την αυθεντικότητά του, τα average κρύβουν επιμελώς την μισή αλήθεια (και την πιο άσχημη πλευρά της που είναι τα 1% lows και το καρδιογράφημα στα frametimes). Και εγώ δε θα σου συγκρίνω τον 7600k με τον δυναμίτη 9900k αλλά με ένα σαπάκι που κάνει 100 ευρώ πλέον και δεν ήταν ποτέ "gaming" cpu.

7600.jpg

Από την άλλη αν ένα game κάνει utilize μέχρι 4 threads, είναι ακόμα διαστημικό cpu.😂

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ilos είπε

Στο vid που ανέβασες χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την αυθεντικότητά του, τα average κρύβουν επιμελώς την μισή αλήθεια (και την πιο άσχημη πλευρά της που είναι τα 1% lows και το καρδιογράφημα στα frametimes). Και εγώ δε θα σου συγκρίνω τον 7600k με τον δυναμίτη 9900k αλλά με ένα σαπάκι που κάνει 100 ευρώ πλέον και δεν ήταν ποτέ "gaming" cpu.

7600.jpg

Από την άλλη αν ένα game κάνει utilize μέχρι 4 threads, είναι ακόμα διαστημικό cpu.😂

Ο Kυριτσης τα λεει σωστα γιατι το εχει καψει απο τις αναβαθμισεις λογω επαγγελματος.

Υποθετικα , αν πουμε οτι θα επαιζες  10 καλα παιχνιδια  απο αυτα ποσα θα  επεφταν κατω απο τα 60 καρε λογω επεξεργαστη;

Ουτε μισο , εκτος αν  βγει κανενα καινουργιο Crysis αποκλειστικα σε πισι που θα εκμεταλευεται 6  η 8 πυρηνες αν και  πολυ αμφιβαλλω  κρινωντας με την  μεχρι τωρα πορεια .

Και αναφερω το παραδειγμα του απαρχιωμενου i7 4970 που ενδεχεται θα βγαλει 10ετια.

Επεξ/σία από Amstrad6128
Δημοσ.

Δε διαφωνώ στο σκέλος του μικροβίου της αναβάθμισης που είναι και κάτι υποκειμενικό στο κάτω κάτω. Διαφωνώ στο θέμα ότι ο 7600k είναι ένα cpu που θα σε βγάλει 2 χρόνια down the road. Με το που βγουν τα next gen ports ο φίλος θα πάει κατευθείαν στo amazon. Αν είχε χτυπήσει το σαπάκι τον 1600 περισσότερες ελπίδες θα του έδινα tbh.

Και ήδη σήμερα υπάρχουν κακογραμμένα παιχνίδια που πέφτουν σε συγκεκριμένα σημεία κάτω από 60 και στον 9900k ακόμα. Πάμπολα παραδείγματα Kingdom Come Deliverance, Assasins Creed Odyssey, Control (αν και αυτό λόγω physics αν τα κλείσεις νομίζω είναι κυριλέ) κλπ. Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ilos είπε

Δε διαφωνώ στο σκέλος του μικροβίου της αναβάθμισης που είναι και κάτι υποκειμενικό στο κάτω κάτω. Διαφωνώ στο θέμα ότι ο 7600k είναι ένα cpu που θα σε βγάλει 2 χρόνια down the road. Με το που βγουν τα next gen ports ο φίλος θα πάει κατευθείαν στo amazon. Αν είχε χτυπήσει το σαπάκι τον 1600 περισσότερες ελπίδες θα του έδινα tbh.

Και ήδη σήμερα υπάρχουν κακογραμμένα παιχνίδια που πέφτουν σε συγκεκριμένα σημεία κάτω από 60 και στον 9900k ακόμα. Πάμπολα παραδείγματα Kingdom Come Deliverance, Assasins Creed Odyssey, Control (αν και αυτό λόγω physics αν τα κλείσεις νομίζω είναι κυριλέ) κλπ. Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

κοιταξε να δεις ετσι οπως παει το θεμα θα το παντρευτω το συστημα.Και σκεφτομαι την αγορα καρτας γραφικων οπως προτινατε γιατι δεν ξερω εαν αξιζει το bottleneck που θα εχω. Ο επεξεργαστης ηταν μια πολυ κακη επιλογη, απο αυτες που μετανοιωνεις 1-2 μηνες μετα την αγορα τους γιατι ακουσες καποιον που θεωρητικα ηξερε καλυτερα απο εσενα. Μεταξυ μας εγω ena soft overclock του εκανα μεσα απο το ΒΙΟΣ της μητρικης και εχει παει στα 4,18,και μιας κ ειμαι ασχετος δεν εχω επιχείρηση περετερω αυξηση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/10/2019 στις 8:56 ΜΜ, iceman33221 είπε

Κοιταξτε μεσα σε 2 χρονια να δωσω παλι πανω απο 1500 ευρω δν γινεται δυστυχώς για αυτο ρωτησα για αλλαγη καρτας Η sli. Μαλλον θα μεινω στα ιδια, γιατι κ για την καρτα ειχα δωσει τοτε ο εξυπνος 750. Δλδ πιστευεται οτι γενικως το sli δν αξιζει; σας ευχαριστώ παντως.

Ναι ενταξει μιλαμε για ακριβώς την ιδια καρτα γραφικων αυτο το ξερω, οπως κ για την μητρικη.

Ρε φιλε συγγνωμη κιολας, αλλα πως καταφερες να δωσεις 750 ευρω για την GTX 1070? Γιατι για κατορθωμα μιλαμε. Τι διαολο, η καρτα συνοδευοταν απο δωρεαν 3ημερο στην Σαντορινη?

12 ώρες πριν, ilos είπε

Οτιδήποτε πάνω από 2060/5700 θα τρώει μπουκάλα σε 1080p. Επίσης heavily threaded multiplayer games (πχ bf5) θα έχουν mins στα τάρταρα ότι και να κάνεις, δε πα να τον πας και στα 5 τσίσαχερτζ. Για μένα μείνε όπως είσαι και όταν με το καλό βγουν τα αμπερ φτιάξε νέο build.

BTW οτι σου γραφει ο Ilos. Ουτε SLI, ουτε αναβαθμιση σε αλλη καρτα αξιζει αυτη την στιγμη. Το να δωσεις πανω 400 ευρω ειναι χαζομαρα γιατι θα εχεις bottleneck απο CPU (οχι βεβαια τραγικο στα 1440p οπως θα ειχες στα 1080P πχ) και οτιδηποτε κατω απο αυτα τα λεφτα σημαινει το πολυ 15-20% περισσοτερα FPS.

Κρατα οτι εχεις για 1-2 χρονακια ακομα, ριξε λιγο τα settings και μαζεψε για νεο build.

Επεξ/σία από Crus
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Crus είπε

Ρε φιλε συγγνωμη κιολας, αλλα πως καταφερες να δωσεις 750 ευρω για την GTX 1070? Γιατι για κατορθωμα μιλαμε. Τι διαολο, η καρτα συνοδευοταν απο δωρεαν 3ημερο στην Σαντορινη?

Ίσως τη πήρε από κανένα Πλαίσιο ή πάνω στο πυρετό του mining. Γενάρη-Φλεβάρη του 18 και εμένα η 1080 είχε κοντά ένα 1000ρικό στο skroutz.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ilos είπε

Ίσως τη πήρε από κανένα Πλαίσιο ή πάνω στο πυρετό του mining. Γενάρη-Φλεβάρη του 18 και εμένα η 1080 είχε κοντά ένα 1000ρικό στο skroutz.

Ρε συ, ακομα και τοτε δεν θυμαμαι πανω απο 500-550 ευρω, αντε 600 στις πολυ ακριβες υλοποιησεις. Εκτος πια αν ο φιλος εψαχνε το ακριβοτερο καταστημα να αγορασει και οχι το φτηνοτερο. Μιλαμε για καρτα MSRP 370-380 ευρω. Δηλαδη βλεπεις την τιμη διπλη και φαση τριβεις μουσακι και λες "χμμμμ να μια καλη προσφορα. Shut up and get my money"?

Επεξ/σία από Crus
Δημοσ.

Έχω κάνει δυο φορές sli και άλλες δύο crossfire.  Σε nvidia είχα αγοράσει επί τόπου τις δυο κάρτες γραφικών. 

Το sli δουλεύει απροβληματιστα και μόνο σε πολύ παλιούς τίτλους που στην ουσία δεν χρειάζεσαι την δεύτερη δεν αποδίδει. Σε κάθε περίπτωση όμως και για νορμάλ αναλύσεις είμαι της άποψης η κάρτα να ανήκει στην mid-range κατηγορία. Με αυτόν τον τρόπο τα οφέλη είναι πολλά και οι επιδόσεις ξεπερνούν την high end κάρτα της σειράς. 

Όπου βλέπεις  ότι χρειάζεται το sli απλά κάνεις ένα κλικ με το ποντίκι σου , δεν είναι κάτι τρομερό., δεν δουλεύουν σε μόνιμη βάση οι κάρτες. Αν παίξω FIFA δεν το χρειάζομαι το sli, αν βάλω να παίξω crysis θα ενεργοποιήσω το sli και θα χαρώ το παιχνίδι στο μάξιμουμ.   Πάντα βλέπω στα φόρουμ μια φοβία για το sli που στην πραγματικότητα απλά αναπαράγεται από φερέφωνο και σίγουρα από ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ sli. 

Στην AMD με crossfire δεν έμεινα ευχαριστημένος,  υπήρχαν αρκετά θέματα και στην απεικόνιση και στις επιδόσεις αλλά και στην υποστήριξη. 

Ts αν η κάρτα σου πιστεύεις δεν σε καλύπτει και βρεις μια ίδια μεταχειρισμένη σε καλή τιμή (λίγο πάνω από τα 200€) χτύπα τη.  Σε αυτή την περίπτωση να επισημάνω ότι θα ήταν προτιμότερο να έχεις μια 1060 μόνο και μόνο για την κατανάλωση. 

Εγώ πάντως σε 4 περιπτώσεις που είχα 2 κάρτες γραφικών στο σύστημα δεν είδα διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ! 

• Like 3
Δημοσ.
14 ώρες πριν, ilos είπε

7600.jpg

Αυτό που στέλνεις εσύ όπου ο R1600 3.9Ghz είναι ποιο γρήγορος στο gaming από 7600Κ 4.8Ghz μπορούμε να δούμε τα specs των συστημάτων γιατί στην πραγματικότητα εγώ έχω βρει μεγάλες διαφορές υπέρ του 7600Κ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γίνεται να είναι πιο αποδοτικος ο 1600 από τον 7600 στο gaming  , κ εγώ αδυνατώ να το πιστέψω. Εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων στιλ battlefield που εκεί οι 4/4 τρώνε φάπα. 

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Δεν γίνεται να είναι πιο αποδοτικος ο 1600 από τον 7600 στο gaming  , κ εγώ αδυνατώ να το πιστέψω. Εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων στιλ battlefield που εκεί οι 4/4 τρώνε φάπα. 

Ακριβώς , στο 99,9% των παιχνιδιών είναι ΠΟΛΥ ποιο γρηγορος ο 7600Κ , πράγματι υπάρχουν 2-3 παιχνίδια με το ζόρι που είναι μπροστά ο 1600 και υπο συνθήκες (ακριβή ψύκτρα , ακριβή μητρική , πανάκριβες μνήμες , απίθανο R1600 που το βρίσκεις μια στο εκατομυριο κτλ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακάρι να ήταν όλα τα games όπως νομίζετε και να χρησιμοποιούσαν 3-4 threads max.😂

Θα κρατούσα ακόμα τον 2500κ μου με ένα oc στα ~4.5 GHz και θα ήμουν άρχοντας. 😁 Δε θα είχα αλλάξει 4 cpu στο ωστόσο. Εδώ υπάρχουν διαφορές στα min σε συγκεκριμένα games ακόμα και από τον 8600k σε 8πύρηνους. Πχ μπορεί να βγάζει λίγο καλύτερα average από τον 3700x που έχω στο νέο build στο ACO, αλλά τρώει 4-5 fps φάπα στα 1% lows. O 7600κ έχει πεθάνει εδώ και δυό-τρία χρόνια για high end gaming. Αν θέλετε μπορείτε ακόμα να πιστεύετε το αντίθετο, μέχρι να βάλετε κάτι σύγχρονο για reality check.

2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Αυτό που στέλνεις εσύ όπου ο R1600 3.9Ghz είναι ποιο γρήγορος στο gaming από 7600Κ 4.8Ghz μπορούμε να δούμε τα specs των συστημάτων γιατί στην πραγματικότητα εγώ έχω βρει μεγάλες διαφορές υπέρ του 7600Κ

Αν έβλεπες το description από το video δε θα με ρώταγες.

https://www.techspot.com/review/1859-two-years-later-ryzen-1600-vs-core-i5-7600k/

Το hardware unboxed είναι το techspot και όχι κάποιος ανώνυμος  youtuber που ανεβάζετε κάποιοι σε αυτό το forum.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Crus είπε

BTW οτι σου γραφει ο Ilos. Ουτε SLI, ουτε αναβαθμιση σε αλλη καρτα αξιζει αυτη την στιγμη. Το να δωσεις πανω 400 ευρω ειναι χαζομαρα γιατι θα εχεις bottleneck απο CPU (οχι βεβαια τραγικο στα 1440p οπως θα ειχες στα 1080P πχ) και οτιδηποτε κατω απο αυτα τα λεφτα σημαινει το πολυ 15-20% περισσοτερα FPS.

Κρατα οτι εχεις για 1-2 χρονακια ακομα, ριξε λιγο τα settings και μαζεψε για νεο build.

την ειχα παρει απο το Ησοπ τοτε.Μιλαμε για Απριλιο-Μαϊο του 17 και την ειχαν τοσο. Ειχα φαει ακυρα απο κατι αλλα μαγαζια μεσω σκρουτζ κ επειδη την ηθελα για να στησω επιτελους τον πυργο τα εδωσα.ηταν υπερβολικα πολλα αλλα εκανα χαζομαρα.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, ilos είπε

Μακάρι να ήταν όλα τα games όπως νομίζετε και να χρησιμοποιούσαν 3-4 threads max.😂

Θα κρατούσα ακόμα τον 2500κ μου με ένα oc στα ~4.5 GHz και θα ήμουν άρχοντας. 😁 Δε θα είχα αλλάξει 4 cpu στο ωστόσο. Εδώ υπάρχουν διαφορές στα min σε συγκεκριμένα games ακόμα και από τον 8600k σε 8πύρηνους. Πχ μπορεί να βγάζει λίγο καλύτερα average από τον 3700x που έχω στο νέο build στο ACO, αλλά τρώει 4-5 fps φάπα στα 1% lows. O 7600κ έχει πεθάνει εδώ και δυό-τρία χρόνια για high end gaming. Αν θέλετε μπορείτε ακόμα να πιστεύετε το αντίθετο, μέχρι να βάλετε κάτι σύγχρονο για reality check.

Αν έβλεπες το description από το video δε θα με ρώταγες.

https://www.techspot.com/review/1859-two-years-later-ryzen-1600-vs-core-i5-7600k/

Το hardware unboxed είναι το techspot και όχι κάποιος ανώνυμος  youtuber που ανεβάζεται κάποιοι σε αυτό το forum.

στα ΣΤΟΚ ρολόγια έχει INTEL MCE disabled γιατί αλλιώς είναι καλύτερός εκτός από το 99,9% και στα 3-4 παιχνίδια που είναι μπροστά

στα O/C o R1600 με " realistic overclock applied" πάει 3.9Ghz? Να το δω αυτό το τσιπάκι γιατί καμια 10αριά που έχω δει ήταν μουλάρια. Μόνο ενα στα 10  1600Χ έχω δει να ανεβαίνει τόσο.

ILOS , συγνώμη που θα το πω αλλά πολύ ΜΑΝΤΟΛΕΣ το αρθρο και στην στοκ σύγκριση και στα o/c έχει κάνει φάουλ σοβαρό. Επίσης δεν αναφέρει τι συμβαίνει στο 99,9% των παιχνιδιών και επικεντρώνει σε 3-4 συγκεκριμένα. Διαβάζοντας προσεκτικά το biased αρθρο ένας γνώστης καταλαβαίνει πόσο μπροστά είναι ο Ι5 7600Κ

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...