Manos fot. Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Έχω αυτό το σύστημα: motherboard: Gigabyte B450 Aorus M (rev. 1.0) CPU : AMD Ryzen 3 1200(με stock ψήκτρα) GPU : Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+ RAM : G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz SSD : Intenso SATA III High Performance m.2A HDD : Toshiba P300 1TB Bulk PSU : Thermaltake Smart RGB 700W PC CASE : Thermaltake Versa C22 Snow Edition Αρχικά η ερώτηση είναι: με αυτό το σύστημα μπορώ να κάνω ένα μικρό overclock. Θέλω να πάω τον RYZEN από 3.1 σε 3.8-3.9ghz. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος! Το pc χωρίς την κάρτα γραφικών δεν είναι κάτι τρελό(αρκετά low bugdet θα έλεγα). Άρα καταλαβαίνετε ότι έχω σίγουρα bottleneck. Το πρόβλημά είναι ότι παίζω αρκετά απαιτητικά παιχνίδια(bfv,far cry 5, metro:exodus) και δεν μπορεί να τραβήξει το σύστημα σε ULTRA 1080p 60fps(συνήθως σε 40-50 και αν). Π.χ. σε απαιτητικά games και μη, βλέπω τον CPU και την RAM στο 100% ενώ η GPU είναι στο ρελαντί. Έχω ακούσει ότι με stock ψήκτρα τον ryzen 3 1200 το έχουν πάει 3.9 και στο YouTube θα βρεις και με 4.0ghz. Δεν έχει τύχει να ασχοληθώ ποτέ μου με OC και είμαι αρχάριος. Εσείς τι μου προτείνετε να κάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η 580 που έχεις δεν είναι για ultra στους τίτλους που αναφέρεις έτσι κ αλλιώς. Σε αλλαγή επεξεργαστή να πας,βρες κανεναν 2600 μτχ Με το να κάνεις OC δεν θα μηδενίσεις το οποιοδήποτε bottleneck απλά θα μπορέσεις να πάρεις αυτό το +5-15% αναλόγως τον τίτλο. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2019 από Xristaras12 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos fot. Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Σε 1080p με καλύτερους επεξεργαστές η 580 τρέχει και πολύ παραπάνω από 60fps στα games που προανέφερα. Τουλάχιστον αυτό λένε τα benchmarks. Εγώ δεν είπα ότι θέλω να μηδενίσω το bottleneck απλά είπα μήπως και καταφέρω να βελτιώσω τις επιδόσεις. Ξέρω άτομο που και με 570 σε σύστημα με τον ίδιο επεξεργαστή είχε bottleneck. Και απορώ τι γίνεται στο δικό μου. Μελλοντικά θα κοιτάξω να πάρω και μία ακόμη 8αρα ram έτσι ώστε να μου ανεβάσει ότι μπορεί και το dual channel. Εγώ πάντως σκέφτομαι πως αν δεν έχω προβλήματα με μπλε οθόνες και τα σχετικά γιατί να μην κερδίσω και αυτό το 5% με 15%. Τουλάχιστον αυτή η μικρή ενίσχυση τα 35fps θα τα κάνει 45-50. Αλλά είναι ρίσκο...Δεν ξέρω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Βάλε +8gb, κάνε ένα σταθερό oc και στα settings βάλε ultra στα GPU intensive και χαμήλωσε λίγο τα CPU intensive και θα είσαι οκ. Μετά κοιτάς για μτχ CPU 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, Manos fot. είπε Έχω αυτό το σύστημα: motherboard: Gigabyte B450 Aorus M (rev. 1.0) CPU : AMD Ryzen 3 1200(με stock ψήκτρα) GPU : Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+ RAM : G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz SSD : Intenso SATA III High Performance m.2A HDD : Toshiba P300 1TB Bulk PSU : Thermaltake Smart RGB 700W PC CASE : Thermaltake Versa C22 Snow Edition Αρχικά η ερώτηση είναι: με αυτό το σύστημα μπορώ να κάνω ένα μικρό overclock. Θέλω να πάω τον RYZEN από 3.1 σε 3.8-3.9ghz. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος! Το pc χωρίς την κάρτα γραφικών δεν είναι κάτι τρελό(αρκετά low bugdet θα έλεγα). Άρα καταλαβαίνετε ότι έχω σίγουρα bottleneck. Το πρόβλημά είναι ότι παίζω αρκετά απαιτητικά παιχνίδια(bfv,far cry 5, metro:exodus) και δεν μπορεί να τραβήξει το σύστημα σε ULTRA 1080p 60fps(συνήθως σε 40-50 και αν). Π.χ. σε απαιτητικά games και μη, βλέπω τον CPU και την RAM στο 100% ενώ η GPU είναι στο ρελαντί. Έχω ακούσει ότι με stock ψήκτρα τον ryzen 3 1200 το έχουν πάει 3.9 και στο YouTube θα βρεις και με 4.0ghz. Δεν έχει τύχει να ασχοληθώ ποτέ μου με OC και είμαι αρχάριος. Εσείς τι μου προτείνετε να κάνω? στο youtube λένε υπερβολές που στην πράξη δεν μπορείς να τις εφαρμόσεις. με την cpu αυτή δυστυχώς δεν θα κάνεις προκοπή , μην κάνεις έξοδα τσάμπα. προχώρα σε αγορά 2600Χ που είναι ρυθμισμένος ψηλά από την μαμά του και συνήθως είναι καλά κομμάτια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blazexX23Xx Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, Xristaras12 είπε Η 580 που έχεις δεν είναι για ultra στους τίτλους που αναφέρεις έτσι κ αλλιώς. Μια χαρά παίζει η 580 Nitro+ αυτά τα παιχνίδια σε Ultra 60 FPS. 2 ώρες πριν, Manos fot. είπε RAM : G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz Dual ή Single Channel είναι; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos fot. Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 11 λεπτά πριν, blazexX23Xx είπε Dual ή Single Channel είναι; Single channel δυστυχώς. Σίγουρα θα πάρω και μία ακόμη μελλοντικά. Θα έχω θέμα με θερμοκρασίες μόνο με μία? 25 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε στο youtube λένε υπερβολές που στην πράξη δεν μπορείς να τις εφαρμόσεις. με την cpu αυτή δυστυχώς δεν θα κάνεις προκοπή , μην κάνεις έξοδα τσάμπα. προχώρα σε αγορά 2600Χ που είναι ρυθμισμένος ψηλά από την μαμά του και συνήθως είναι καλά κομμάτια. Και εγώ εκεί καταλήγω. Άσε που μετά το oc ο cpu χάνει και την αξία του. Αν τον πουλήσω για μεταχειρισμένο νομίζω η εγγυήσεις δεν μετράνε εφόσον έχει γίνει overcklock. Πάντως σίγουρα θα προηγηθεί αγορά δεύτερης ram καθώς με 8 πλέον δεν κάνεις τίποτα. 41 λεπτά πριν, vins είπε Βάλε +8gb, κάνε ένα σταθερό oc και στα settings βάλε ultra στα GPU intensive και χαμήλωσε λίγο τα CPU intensive και θα είσαι οκ. Μετά κοιτάς για μτχ CPU Εννοείς τα shadows, anti-aliasing κτλ? Γιατί δεν ξέρω ποια είναι για τον cpu και ποια για την gpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos fot. Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Manos fot. είπε σταθερό oc 3.7 πχ μπορώ ή δεν θα δω διαφορά? Μπορεί να ζάλισα λίγο με τις ερωτήσεις μου συγχωρέστε με απλά τα ψάχνω τώρα και προσπαθώ να βγάλω άκρη γύρο από το oc. Οι μισοί λένε ότι κάνει δουλειά οι άλλοι μισοί λένε ότι δεν υπάρχει λόγος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Περισσότερη διάφορα θα δεις αν σκαλίζεις τις μνήμες. Και σίγουρα πρέπει να πάρεις ένα dimmάκι ακόμη να γίνει dual channel, αλλιώς δεν.. Το XMP με το χειροκίνητο πείραγμα έχει αρκετή διαφορά στα fps.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 52 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Περισσότερη διάφορα θα δεις αν σκαλίζεις τις μνήμες. Και σίγουρα πρέπει να πάρεις ένα dimmάκι ακόμη να γίνει dual channel, αλλιώς δεν.. Το XMP με το χειροκίνητο πείραγμα έχει αρκετή διαφορά στα fps.. Aegis έχει δεν σηκώνουν πολύ πείραγμα. 13 ώρες πριν, Manos fot. είπε 3.7 πχ μπορώ ή δεν θα δω διαφορά? Μπορεί να ζάλισα λίγο με τις ερωτήσεις μου συγχωρέστε με απλά τα ψάχνω τώρα και προσπαθώ να βγάλω άκρη γύρο από το oc. Οι μισοί λένε ότι κάνει δουλειά οι άλλοι μισοί λένε ότι δεν υπάρχει λόγος. 3.7 ανετα, μπορεί και 3.8 Βαλε στο bios το Vcore offset, +, και αν στοκ είναι πχ 1.2, βάλε +0.1. Με συνολο 1.3 φτάνει ανετα 3.7, λογικά 3.8 και ισως 3.9. Ξεκινά από 3.7 και βλέπεις. Αν ζεσταίνεται πχ βάζεις αντί για +0.1, +0.0625 και εκεί πας για 3.7-3.8 οριακά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @Sheogorath Όντως. Καλή λύση θα ήταν να πουλήσεις τις aegis και να πάρεις τις γνωστές crucial 2x8GB@3200cl16, λογικά θα δεις περισσότερη βελτίωση με καλύτερη ram παρά με OC και κάνεις και ένα mild OC αν θέλεις. Οι μνήμες μένουν και για το μέλλον αν πας σε καλύτερο CPU, τούμπανες είναι. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos fot. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε @Sheogorath Όντως. Καλή λύση θα ήταν να πουλήσεις τις aegis και να πάρεις τις γνωστές crucial 2x8GB@3200cl16, λογικά θα δεις περισσότερη βελτίωση με καλύτερη ram παρά με OC και κάνεις και ένα mild OC αν θέλεις. Οι μνήμες μένουν και για το μέλλον αν πας σε καλύτερο CPU, τούμπανες είναι. Αυτό αν το ήξερα λίγο πιο νωρίς θα το έκανα. Το pc είναι αρκετά φρέσκο(3 εβδομάδων) και δεν ξέρω πόσο θα πιάσουν και η ram για να τις δώσω. Εγώ διάβασα αξιολογήσεις και είδα ότι είναι αρκετά καλές γι αυτό της πήρα. Μελλοντικά θα πάρω αυτές που μου είπατε. Για τώρα θα πάρω μία ίδια ίσα ίσα για το dual channel. Πάντως, μετά από την συζήτηση που κάναμε, εγώ προσωπικά κατέληξα στο ότι χρειάζεται να πάρω καινούργιο cpu. Αν είναι να κάνω 2-3 μήνες υπομονή με medium ρυθμίσεις και να μην θέσω σε κίνδυνο το σύστημα θα το προτιμήσω. Θέλω να μου επιβεβαιώσετε απλά κάτι για να κλειδώσει το θέμα OC... Αν εγώ τον πειράξω τον cpu, μετά σαν μεταχειρισμένος θα χάσει αξία? Γιατί έχω παρατηρήσει ότι στους cpu το overclock πάει στα μειονεκτήματα Μάλλον τον χειμώνα θα πάω σε καλύτερο και δεν νομίζω ότι θα αξίζει το ρίσκο. Πάντως παιδιά σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, έχω όλες τις γνώμες υπόψιν μου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Manos fot. είπε Αυτό αν το ήξερα λίγο πιο νωρίς θα το έκανα. Το pc είναι αρκετά φρέσκο(3 εβδομάδων) και δεν ξέρω πόσο θα πιάσουν και η ram για να τις δώσω. Εγώ διάβασα αξιολογήσεις και είδα ότι είναι αρκετά καλές γι αυτό της πήρα. Μελλοντικά θα πάρω αυτές που μου είπατε. Για τώρα θα πάρω μία ίδια ίσα ίσα για το dual channel. Πάντως, μετά από την συζήτηση που κάναμε, εγώ προσωπικά κατέληξα στο ότι χρειάζεται να πάρω καινούργιο cpu. Αν είναι να κάνω 2-3 μήνες υπομονή με medium ρυθμίσεις και να μην θέσω σε κίνδυνο το σύστημα θα το προτιμήσω. Θέλω να μου επιβεβαιώσετε απλά κάτι για να κλειδώσει το θέμα OC... Αν εγώ τον πειράξω τον cpu, μετά σαν μεταχειρισμένος θα χάσει αξία? Γιατί έχω παρατηρήσει ότι στους cpu το overclock πάει στα μειονεκτήματα Μάλλον τον χειμώνα θα πάω σε καλύτερο και δεν νομίζω ότι θα αξίζει το ρίσκο. Πάντως παιδιά σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, έχω όλες τις γνώμες υπόψιν μου! Αν του αλλάξεις τα πετρέλαια, ναι θα χάσει. Με το να πας την τάση από 1.2 στο 1.27 πχ δεν χάνει τίποτα, εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να τον αγοράσω μετα. Το όριο είναι 1.42 θεωρητικά, αν το κρατήσεις κάτω απο1.35 είσαι τέλειος. Αν τον πας 1.5 από την άλλη, ναι, χάνει... Θα τον έβαζα 3.7 με 1.25-1.27 (κάνε το με offset +0.05 - +0.07) Έκανες βλακεία και πήρες αυτή την μνήμη, μην πάρεις και δεύτερη. Πουλά την και πάρε τις άλλες ή μην κανεις τίποτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Manos fot. είπε Αυτό αν το ήξερα λίγο πιο νωρίς θα το έκανα. Το pc είναι αρκετά φρέσκο(3 εβδομάδων) και δεν ξέρω πόσο θα πιάσουν και η ram για να τις δώσω. Εγώ διάβασα αξιολογήσεις και είδα ότι είναι αρκετά καλές γι αυτό της πήρα. Μελλοντικά θα πάρω αυτές που μου είπατε. Για τώρα θα πάρω μία ίδια ίσα ίσα για το dual channel. Πάντως, μετά από την συζήτηση που κάναμε, εγώ προσωπικά κατέληξα στο ότι χρειάζεται να πάρω καινούργιο cpu. Αν είναι να κάνω 2-3 μήνες υπομονή με medium ρυθμίσεις και να μην θέσω σε κίνδυνο το σύστημα θα το προτιμήσω. Θέλω να μου επιβεβαιώσετε απλά κάτι για να κλειδώσει το θέμα OC... Αν εγώ τον πειράξω τον cpu, μετά σαν μεταχειρισμένος θα χάσει αξία? Γιατί έχω παρατηρήσει ότι στους cpu το overclock πάει στα μειονεκτήματα Μάλλον τον χειμώνα θα πάω σε καλύτερο και δεν νομίζω ότι θα αξίζει το ρίσκο. Πάντως παιδιά σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, έχω όλες τις γνώμες υπόψιν μου! Πού είδες ότι οι μνήμες αυτές είναι καλές; Ποιες αξιολογήσεις; Στο skroutz;. Δεν πειράζει, τουλάχιστον δεν έδωσες πολλά. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Αφού έχεις σκοπό να πάρεις άλλη cpu και μνήμες, βολέψου με medium ρυθμίσεις όπως είπες και άστο το OC, λίγα πράγματα θα πάρεις. Ή απλά δοκίμασε μέχρι 1.27 volt πόσο μπορεί να πάει, αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς.. Υ.Γ. Ένα πενηντάρι μπορείς να πουλήσεις τον cpu και την ram, βάζεις άλλα 150 και παίρνεις τον 2600 με τις crucial και ανεβαίνεις πολύ Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos fot. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Άρα θα δω μήπως τον πειράξω λίγο και βλέπουμε. Γενικά όμως και η μητρική δεν είναι τίποτα καλό. Να σημειωθεί ότι μέχρι 2933mhz αντέχει σε RAM. Οπότε και εκεί έχω περιορισμούς. 43 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Έκανες βλακεία και πήρες αυτή την μνήμη, μην πάρεις και δεύτερη. Πουλά την και πάρε τις άλλες ή μην κανεις τίποτα. 21 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Πού είδες ότι οι μνήμες αυτές είναι καλές; Ποιες αξιολογήσεις; Στο skroutz;. Είχα ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, έχτισα το pc με όσα είχα και ήλπιζα ότι θα έκανα τις ποιο σωστές επιλογές. Αν γυρνούσα πίσω το χρόνο θα έπαιρνα άλλες ram όπως είπατε παιδιά και αντί να σκάσω τόσα για την RX580 nitro + θα έπαιρνα μία 570 απλή και έναν ryzen 5 1600 και θα ήμουν καλύτερα πιστεύω. Αλλά και πάλι γυρνάω από xbox one οπότε και στις 2 επιλογές θα είχα καλύτερα γραφικά από ότι πριν!😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα