Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! μολις αγορασα την υπεροχη RTX 2080 της MSI gaming x trio! αλλα διαβαζω οτι υπαρχει bottleneck μεταξυ 7700κ και 2080 και μαλιστα καμια 20%+ λετε να παω σε 8700κ να ειμαι ησυχος ? ( δεν κοιταω για ryzen ) 

Δημοσ.

δεν εχει bottleneck... και να εχει ειναι σεβαστο...
αμα το παιχνιδι δεν ειναι καλο σιγουρα θα εχεις οπως και ολοι οι επεξεργαστες του κοσμου
αμα ειναι να αλλαξεις επεξεργαστη να παρεις αυτον με τον μεγαλυτερο single core perfomance...
εγω εχω 7700κ και 2070 Super και τα παει μια χαρα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mη συμβουλεύεσαι τα εκάστοτε bottlenecker websites. Παίζε παιχνίδια με το msi afterburner ανοιχτό για να βλέπεις cpu usage και gpu usage. Ειδικά αν έχεις κάνει και κάνα overclock (4.6GHz+) δεν νομίζω να δεις πουθενά cpu  bottleneck.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 2
Δημοσ.

Φίλος με 6700Κ και msi 2070 εχει μόνιμα bottleneck (ιδιαίτερα στο PUBG). Οπότε και 7700Κ με 2080, αναλογικά θα έχεις επίσης. Τώρα ετοιμάζεται για 3700Χ.

Το  Bottleneck Calculator δεν ειναι ακριβές αλλά δεν είναι και λάθος.

Γνώμη μου, βαλε το msi afterburner και εχε ανοιχτό το overlay να βλέπεις utilization καθώς παίζεις. Αν δεις στους τίτλους που παιζεις CPU 100% μόνιμα και η εμπειρία του game σε χαλάει, πας για αναβάθμιση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά μην μετράτε απλά πόσα fps βγάζεται σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι αυτό το νόημα του παιχνιδού. Ευχαριστηθείτε αυτό που παίζεται. Αν όντως έχετε κολλήματα  και frame drops που σας χαλάνε την εμπειρία τότε ΟΚ, ψάξτε τι φταίει. Σελίδες που μετράνε υποθετικά το bottleneck δεν έχουν κανένα νόημα. Στον υπολογιστή σου θα το δεις αυτό, ανάλογα και με τι παίζεις.

Γενικά ο 7700Κ σαν μέσο όρο θα σου βγάζει πολλά fps, περισσότερα από οποιονδήποτε Ryzen 1ης ή 2ης γενιας, και πολύ κοντά σε Ryzen 3ης γενιάς. Αυτό που πρέπει να δεις είναι αν έχεις μεγάλα frame drops σε κάποια παιχνίδια που χαλάνε την εμπειρία σου. Αν ναι, όπως σου ειπε και ο προηγούμενος, με ένα πρόγραμμα ανοιχτό την ώρα που παίζεις όπως το Afterburner, δες utilization επεξεργαστή και κάρτας την ώρα που παίζεις. Αν όταν κολλάς ο επεξεργαστής πηγαίνει στο 100% και ταυτόχρονα η κάρτα πέφτει, τότε ναι έχει bottleneck. Το να πηγαίνει απλά ο επεξεργαστής 100% δεν είναι bottleneck, φυσιολογικό είναι επειδη είναι 4πύρηνος. Αν όμως πάει ο επεξεργαστής 100% και η κάρτα πάει για παράδειγμα 50%, έχεις θέμα.  Η κάρτα σε βαρία games, πρέπει κατά  κανόνα να είναι κοντά στο 100%, εκτός αν περιορίσεις τα fps στο game (πχ vertical sync).

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-2600x/13.html

https://www.pcgamer.com/amd-ryzen-5-2600x-review/

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, beamex είπε

Φίλος με 6700Κ και msi 2070 εχει μόνιμα bottleneck (ιδιαίτερα στο PUBG). Οπότε και 7700Κ με 2080, αναλογικά θα έχεις επίσης. Τώρα ετοιμάζεται για 3700Χ

Σε τι ανάλυση? Σε τι παιχνίδια? Σε τι settings? Έχει κάνει oc?

Δημοσ.

26 λεπτά πριν, greg4 είπε

Σε τι ανάλυση? Σε τι παιχνίδια? Σε τι settings? Έχει κάνει oc?

Ανάλυση 1080, games κυρίως PUBG και τα settings περίπου στο medium, δηλαδή μερικά είναι στο low μερικά στο high. Ναι έχει δοκιμάσει και overclock μέχρι 4,1 ή 4,2 αν θυμάμαι καλά. Είδε βελτίωση αλλά δεν τον έφτασε να ξεπεράσει το bottleneck

Δημοσ.

Καλά σίγουρα δεν θυμάσαι καλά καθώς ο 7700k έχει base 4.2 και single turbo 4.5. Και άνετα πάει 4.7 all core με μια απλή ψύκτρα.

Υπερβολή μεγάλη μου ακούγεται το μόνιμο bottleneck, ιδιαίτερα με rtx 2070. Κάτι δεν κάνει καλά ο φίλος σου...

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, beamex είπε

Ανάλυση 1080, games κυρίως PUBG και τα settings περίπου στο medium, δηλαδή μερικά είναι στο low μερικά στο high. Ναι έχει δοκιμάσει και overclock μέχρι 4,1 ή 4,2 αν θυμάμαι καλά. Είδε βελτίωση αλλά δεν τον έφτασε να ξεπεράσει το bottleneck

Λογικο δεν ειναι με high end καρτα γραφικων και τα settings medium / low σε 1080p αναλυση να μπουκαλιαζει το CPU? Και ο 8700k μου στα 5.1 σε παρομοιο σεναριο ριχνει μπουκαλια. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, greg4 είπε

Καλά σίγουρα δεν θυμάσαι καλά καθώς ο 7700k έχει base 4.2 και single turbo 4.5. Και άνετα πάει 4.7 all core με μια απλή ψύκτρα.

Υπερβολή μεγάλη μου ακούγεται το μόνιμο bottleneck, ιδιαίτερα με rtx 2070. Κάτι δεν κάνει καλά ο φίλος σου...

Μιλούσα για τον 6700Κ αν διαβάσεις καλα, αλλά και πάλι δε θυμάμαι συχνότητα. Μια χαρά τα κάνει ο φίλος. Και fan curves έχει φτιάξει και optimized είναι το σύστημα.. με ΑΙΟ 240mm υδροψυξη κτλ. θα τα δεις τα πράγματα του σε λίγο σε αγγελία, πάει για 3700Χ.

20 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Λογικο δεν ειναι με high end καρτα γραφικων και τα settings medium / low σε 1080p αναλυση να μπουκαλιαζει το CPU? Και ο 8700k μου στα 5.1 σε παρομοιο σεναριο ριχνει μπουκαλια. 

Είναι λογικοτατο ναι.. είναι κάποια games που έχουν παραπάνω απαιτήσεις από cpu. Τώρα αν βάλει το Dirt πχ, δεν έχει κανένα θέμα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...