dimoskoutr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Σαββατοκύριακο κάθησα και χρησιμοποίησα μια 32άρα 1440p σε έναν φίλο για 2 ώρες περίπου. Παραδόξως δεν με ενόχλησε καθόλου η ανάλυση σε αυτό το μέγεθος οπότε αποφάσισα να πάω σε 32 ιντσες. Οι υπόλοιπες απαιτήσεις παραμένουν ως έχουν αλλά σε 32 ιντσες. Αν κάποιος έχει υπόψη του καμιά αξιόλογη προσφορά και οθόνη το εκτιμώ. Αυτή που δοκίμασα είναι η benq ex3203r. Με εντυπωσίασε το immersion λόγω μεγέθους και curved οθόνης. Λιγάκι με χάλασαν τα χρώματα της αλλά μάλλον γιατί την είδα δίπλα στην 32άρα 4k ips lg που έχει από δίπλα ο φίλος.
Deka013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Αυτή που δοκίμασα είναι η benq ex3203r. Αυτή έχω! 🙂
dimoskoutr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 8 λεπτά πριν, Deka013 είπε Αυτή έχω! 🙂 Μου φάνηκε ωραίο εργαλείο. Και δεν θα την έχω δίπλα και σε ips ώστε να με χαλάσουν τα χρώματα της. 🤣 Έδωσε εσύ τις εντυπώσεις σου αν μπορείς σε παρακαλώ. Όχι μόνο από παιχνίδια αλλά και από office, browsing κλπ. Συν πλην κλπ αν έχεις την ευγενή καλοσύνη.
Deka013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Μου φάνηκε ωραίο εργαλείο. Και δεν θα την έχω δίπλα και σε ips ώστε να με χαλάσουν τα χρώματα της. 🤣 Έδωσε εσύ τις εντυπώσεις σου αν μπορείς σε παρακαλώ. Όχι μόνο από παιχνίδια αλλά και από office, browsing κλπ. Συν πλην κλπ αν έχεις την ευγενή καλοσύνη. Τα χρώματα καλά μου φαίνονται.Δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο τουλάχιστον.Ghosting ελάχιστο.Δουλεύει με nvidia κάρτα το freesync με μια μικρή ρύθμιση μέσω cru.Δεν έχει καλώδιο DP (απαράδεκτο για οθόνη 500 ευρώ).Το OSD της δεν έχει joystick,έχει 6 κουμπιά και σου βγάζουν το λάδι.Το HDR κάνει διαφορά σε games που το υποστηρίζουν(κι ας είναι 400).Έχει έναν αισθητήρα που αν θέλεις ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα ανάλογα με το πόσο φως έχει το δωμάτιο ο οποίος δουλεύει (προς έκπληξη μου).Για να συνδέσεις τα καλώδια πίσω πρέπει να κάνεις ακροβατικά.Έχει και USB αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει.Βάση για τοίχο αγοράζεις ξεχωριστά.Όπως είδες πιάνει όλο το γραφείο.Νομίζω δεν ξεχνάω κάτι. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2019 από Deka013 2
Thrylos7 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 ειχα καταληξει σε 32 curved VA θεωροντας το με βαση τα specs το sweet spot τοσο σε αναλυση/dpi/ευκολη οδηγηση/hz οσο και σε τιμη. Επισης με βαση αυτην την αποφαση ειχα διαλεξει την AOC CQ32G1 επειδη ειναι οικονομικη και διαβαζα και για 99% επιτυχια σε gsync compatibility κατι που το θεωρω σημαντικο σε αγορα νεας οθονης εφοσον θες να μην εισαι περιορισμενος για την επομενη 5ετια σε καποια εταιρεια καρτας γραφικων. Ωστοσο βλεποντας απο κοντα οθονες διαπιστωσα το λαθος μου. Σε πρωτη φαση αυτο που φοβομουνα δεν επιβεβαιωθηκε, το dpi ηταν μια χαρα για desktop χρηση. Τη 1080p αναλυση σε 27αρα τη θεωρω απαραδεκτη και φοβομουνα μην ειναι κατι αντιστοιχο η 1440 σε 32αρα (παντα για desktop χρηση μιλαμε!) αλλα δεν επιβεβαιωθηκε αυτος ο φοβος, ηταν επαρκης. Αποκει και περα ομως, αν και ειμαι λατρης του μεγεθους και του immersion τελικα διαπιστωσα οτι το curved ηταν mega fail σε αυτο το ειδος οθονης. Η αιτια πως λογω 32αρας αναγκαζομουνα να καθησω πιο πισω, και με καδρο 16/9 η καμπυλη οχι μονο δε προσεφερε κατι αλλα μπορω να πω πως ενοχλουσε κιολας. Απο κοντα ειδα πως σε 16/9 ειτε 27αρα ειτε 32αρα , μου κανει μονο flat. Σε ultrawide που θα ηταν και η 1η μου επιλογη curved all the way σε 34-35". Αποκει και περα, κατι που εχω θεσει σαν απαραιτητη προυποθεση πλεον, ειναι μιας και εχω ηδη καθυστερησει χρονια την αγορα οθονης, και επειδη θα την κρατησω για χρονια επισης, θελω να εχει official gsync compatibility. Οποτε περιμενω να δω η καινουρια TUF ultrawide 35" αν θα παρει και θα χαζευω γενικα και τις τιμες στις 27GL850 κλπ Δυστυχως για την ωρα καμια ultrawide 34-35" 1440p δεν ειναι official gsync compatible. 2
dimoskoutr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, Thrylos7 είπε ειχα καταληξει σε 32 curved VA θεωροντας το με βαση τα specs το sweet spot τοσο σε αναλυση/dpi/ευκολη οδηγηση/hz οσο και σε τιμη. Επισης με βαση αυτην την αποφαση ειχα διαλεξει την AOC CQ32G1 επειδη ειναι οικονομικη και διαβαζα και για 99% επιτυχια σε gsync compatibility κατι που το θεωρω σημαντικο σε αγορα νεας οθονης εφοσον θες να μην εισαι περιορισμενος για την επομενη 5ετια σε καποια εταιρεια καρτας γραφικων. Ωστοσο βλεποντας απο κοντα οθονες διαπιστωσα το λαθος μου. Σε πρωτη φαση αυτο που φοβομουνα δεν επιβεβαιωθηκε, το dpi ηταν μια χαρα για desktop χρηση. Τη 1080p αναλυση σε 27αρα τη θεωρω απαραδεκτη και φοβομουνα μην ειναι κατι αντιστοιχο η 1440 σε 32αρα (παντα για desktop χρηση μιλαμε!) αλλα δεν επιβεβαιωθηκε αυτος ο φοβος, ηταν επαρκης. Αποκει και περα ομως, αν και ειμαι λατρης του μεγεθους και του immersion τελικα διαπιστωσα οτι το curved ηταν mega fail σε αυτο το ειδος οθονης. Η αιτια πως λογω 32αρας αναγκαζομουνα να καθησω πιο πισω, και με καδρο 16/9 η καμπυλη οχι μονο δε προσεφερε κατι αλλα μπορω να πω πως ενοχλουσε κιολας. Απο κοντα ειδα πως σε 16/9 ειτε 27αρα ειτε 32αρα , μου κανει μονο flat. Σε ultrawide που θα ηταν και η 1η μου επιλογη curved all the way σε 34-35". Αποκει και περα, κατι που εχω θεσει σαν απαραιτητη προυποθεση πλεον, ειναι μιας και εχω ηδη καθυστερησει χρονια την αγορα οθονης, και επειδη θα την κρατησω για χρονια επισης, θελω να εχει official gsync compatibility. Οποτε περιμενω να δω η καινουρια TUF ultrawide 35" αν θα παρει και θα χαζευω γενικα και τις τιμες στις 27GL850 κλπ Δυστυχως για την ωρα καμια ultrawide 34-35" 1440p δεν ειναι official gsync compatible. Ξέρεις σε τι τιμές θα φτάνουν αυτές; Πολύ πάνω από τα 500 λογικά...
dimoskoutr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Thrylos7 είπε ειχα καταληξει σε 32 curved VA θεωροντας το με βαση τα specs το sweet spot τοσο σε αναλυση/dpi/ευκολη οδηγηση/hz οσο και σε τιμη. Επισης με βαση αυτην την αποφαση ειχα διαλεξει την AOC CQ32G1 επειδη ειναι οικονομικη και διαβαζα και για 99% επιτυχια σε gsync compatibility κατι που το θεωρω σημαντικο σε αγορα νεας οθονης εφοσον θες να μην εισαι περιορισμενος για την επομενη 5ετια σε καποια εταιρεια καρτας γραφικων. Ωστοσο βλεποντας απο κοντα οθονες διαπιστωσα το λαθος μου. Σε πρωτη φαση αυτο που φοβομουνα δεν επιβεβαιωθηκε, το dpi ηταν μια χαρα για desktop χρηση. Τη 1080p αναλυση σε 27αρα τη θεωρω απαραδεκτη και φοβομουνα μην ειναι κατι αντιστοιχο η 1440 σε 32αρα (παντα για desktop χρηση μιλαμε!) αλλα δεν επιβεβαιωθηκε αυτος ο φοβος, ηταν επαρκης. Αποκει και περα ομως, αν και ειμαι λατρης του μεγεθους και του immersion τελικα διαπιστωσα οτι το curved ηταν mega fail σε αυτο το ειδος οθονης. Η αιτια πως λογω 32αρας αναγκαζομουνα να καθησω πιο πισω, και με καδρο 16/9 η καμπυλη οχι μονο δε προσεφερε κατι αλλα μπορω να πω πως ενοχλουσε κιολας. Απο κοντα ειδα πως σε 16/9 ειτε 27αρα ειτε 32αρα , μου κανει μονο flat. Σε ultrawide που θα ηταν και η 1η μου επιλογη curved all the way σε 34-35". Αποκει και περα, κατι που εχω θεσει σαν απαραιτητη προυποθεση πλεον, ειναι μιας και εχω ηδη καθυστερησει χρονια την αγορα οθονης, και επειδη θα την κρατησω για χρονια επισης, θελω να εχει official gsync compatibility. Οποτε περιμενω να δω η καινουρια TUF ultrawide 35" αν θα παρει και θα χαζευω γενικα και τις τιμες στις 27GL850 κλπ Δυστυχως για την ωρα καμια ultrawide 34-35" 1440p δεν ειναι official gsync compatible. Οι ultra wide 34' εξαιρετικές σε πλάτος και μια χαρά για productivity αλλά χάνουν πολύ σε ύψος σε σχέση με μια 32'... Δεν ξέρω εγώ από την ώρα που κάθησα σε 32' μπροστά, οι ultra wide στις 34' ιντσες, μου φαίνονται πολύ "κοντές" σε ύψος. Ιδανικο για μένα όπως το βλέπω τώρα θα ήταν μια 30' 16:9 που τέτοιο πάνελ ετοιμάζουν να βγάλουν από το 2020 ή 37-38' ultra wide που έχουν ύψος όσο μια κανονική 32άρα σχεδόν... Δυστυχώς τέτοιου μεγέθους ultrawide είναι πανάκριβες και νομίζω και πολύ λίγες. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από dimoskoutr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα