Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπότε προχωράμε στη ξεχωριστή δήλωση. Τεκμήρια δε πληρώνω από όσο ξέρω, μιας και τα έξοδα μου δε περνάνε ποτέ τα έσοδα μου. Λογικά δε θα υπάρχει θέμα.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Οπότε προχωράμε στη ξεχωριστή δήλωση. Τεκμήρια δε πληρώνω από όσο ξέρω, μιας και τα έξοδα μου δε περνάνε ποτέ τα έσοδα μου. Λογικά δε θα υπάρχει θέμα.

Δεν είναι μόνο θέμα εσόδων/εξόδων, αλλά κατά πόσο το πραγματικό εισόδημα καλύπτει το τεκμαρτό!

Αν δηλαδή ένας από τους δύο δεν έχει καθόλου εισόδημα ή είναι λιγότερο από το τεκμαρτό δεν τον καλύπτει το εισόδημα του άλλου συζύγου ακόμη και αν είναι εκατομμυριούχος!

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γειά σας. Έκανα σύμφωνο συμβιωσης και τώρα ενδιαφέρομαι για ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις (λόγω χρεών του ενός και μη χρεών του άλλου). Η εφορία ενημερώθηκε για το σύμφωνο. Για τις δηλώσεις ποτέ πρέπει να πάω στην εφορία; άμεσα; ή όταν έρθει η ώρα για τις δηλώσεις; ο λογιστής μου δε πολύ ήξερε και είπε θα επικοινωνήσει με την εφορία. 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Γειά σας. Έκανα σύμφωνο συμβιωσης και τώρα ενδιαφέρομαι για ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις (λόγω χρεών του ενός και μη χρεών του άλλου). Η εφορία ενημερώθηκε για το σύμφωνο. Για τις δηλώσεις ποτέ πρέπει να πάω στην εφορία; άμεσα; ή όταν έρθει η ώρα για τις δηλώσεις; ο λογιστής μου δε πολύ ήξερε και είπε θα επικοινωνήσει με την εφορία. 

Τον Φεβρουάριο του '21

Δημοσ.
1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε

Αν κάνουμε παιδιά θα δικαιούμαστε κανονικά τα επιδόματα παιδιού; καλά οποιοδήποτε άλλο σίγουρα δε θα το δικαιούμαστε 

Γιατί να μην τα δικαιούσαι ?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΣΟΣ Μπήκα στο τάξισνετ και δε με αφήνει να κάνω χωριστή φορολογική δήλωση. Γιατί;;; Τα μέρη συμφώνου συμβίωσης δε θεωρούνται έγγαμα; Κατάλαβα καλά;;; Τότε γιατί το κάναμε;;

Θέλω οπως και δήποτε χωριστή φορολογική δήλωση!

Untitled.png

Βρήκα και αυτό. Δεν καταλαβαίνω..Τι πρέπει να κάνω;

19. Εισέρχονται στην εφαρμογή των χωριστών δηλώσεων Φ.Ε τα μέρη συμφώνου συμβίωσης;

Όχι, δεν εισέρχονται στην εφαρμογή των χωριστών δηλώσεων καθόσον εκ του νόμου τους έχει δοθεί εξαρχής η δυνατότητα για υποβολή κοινών ή χωριστών δηλώσεων.

Επεξ/σία από μπιπ μπιπ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

ΣΟΣ Μπήκα στο τάξισνετ και δε με αφήνει να κάνω χωριστή φορολογική δήλωση. Γιατί;;; Τα μέρη συμφώνου συμβίωσης δε θεωρούνται έγγαμα; Κατάλαβα καλά;;; Τότε γιατί το κάναμε;;

Θέλω οπως και δήποτε χωριστή φορολογική δήλωση!

Untitled.png

Βρήκα και αυτό. Δεν καταλαβαίνω..Τι πρέπει να κάνω;

19. Εισέρχονται στην εφαρμογή των χωριστών δηλώσεων Φ.Ε τα μέρη συμφώνου συμβίωσης;

Όχι, δεν εισέρχονται στην εφαρμογή των χωριστών δηλώσεων καθόσον εκ του νόμου τους έχει δοθεί εξαρχής η δυνατότητα για υποβολή κοινών ή χωριστών δηλώσεων.

ΜΟΝΗ σου, έδωσες την απάντηση.

ΥΓ. Είχες επιλέξει κοινή και τώρα άλλαξες γνώμη ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, μπιπ μπιπ είπε

Δε θεωρούμαστε έγγαμοι εννοείς;

Το ΑΝΤΊΘΕΤΟ, λεω.

Κατάλαβα, καλά ?

Θες να κάνεις ΧΩΡΙΣΤΗ, ενώ είστε παντρεμένοι η όχι ?

Δημοσ.

Μα αν δεις στο print screen λέει για τους έγγαμους και μετά λέει τα μερη συμφώνου συμβίωσης δεν δηλώνουν την επιθυμία για χωριστή δήλωση. Γιατί να μη μπορούν;

6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Το ΑΝΤΊΘΕΤΟ, λεω.

Κατάλαβα, καλά ?

Θες να κάνεις ΧΩΡΙΣΤΗ, ενώ είστε παντρεμένοι η όχι ?

χωριστή γιατί ο ένας έχει χρέη στο δημόσιο και ο άλλος όχι

11 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΜΟΝΗ σου, έδωσες την απάντηση.

ΥΓ. Είχες επιλέξει κοινή και τώρα άλλαξες γνώμη ?

όχι δεν έχω επιλέξει τίποτα ακόμη, πριν ένα μήνα κάναμε το σύμφωνο

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Μα αν δεις στο print screen λέει για τους έγγαμους και μετά λέει τα μερη συμφώνου συμβίωσης δεν δηλώνουν την επιθυμία για χωριστή δήλωση. Γιατί να μη μπορούν;

χωριστή γιατί ο ένας έχει χρέη στο δημόσιο και ο άλλος όχι

Εγώ, νομίζω ότι τα άτομα που έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης, είναι ελεύθερα να κάνουν χωριστή φορολογικη δήλωση.

ΥΓ. Για ποια φορολογική δήλωση, μιλάς ?

Για του χρόνου το 2021 ?

Έκανα μια γρήγορη επιβεβαίωση.

Τα μέλη του συμφώνου συμβίωσης έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Κάνουν κοινή φορολογική δήλωση ΜΟΝΟ αν το δηλωσουν στην εφορία.

Καλά το κατάλαβα ΕΞΑΡΧΗΣ !!!!

Είχατε δηλώσει κοινή και αλλάξατε γνώμη !!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα δε δηλώσαμε κοινή. Που να το δηλώσουμε;; κάναμε το σύμφωνο συμβιωσης, το καταθέσαμε στο Ληξιαρχείο κι από εκεί απλά ενημερώθηκε η εφορία. Κανείς δε μας ρώτησε για τις φορολογικές δηλώσεις. Στο τηλέφωνο που πήρα στην εφορία η υπάλληλος ήταν άσχετη, είπε να το κάνουμε ονλαιν. Έλα που δε γίνεται όμως.. 

Ναι μιλάω για τη δήλωση του 2021

Επεξ/σία από μπιπ μπιπ
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Μα δε δηλώσαμε κοινή. Που να το δηλώσουμε;; κάναμε το σύμφωνο συμβιωσης, το καταθέσαμε στο Ληξιαρχείο κι από εκεί απλά ενημερώθηκε η εφορία. Κανείς δε μας ρώτησε για τις φορολογικές δηλώσεις. Στο τηλέφωνο που πήρα στην εφορία η υπάλληλος ήταν άσχετη, είπε να το κάνουμε ονλαιν. Έλα που δε γίνεται όμως.. 

Ναι μιλάω για τη δήλωση του 2021

Περίμενε να αλλάξει η χρονιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...