BlueAverage Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Καλημέρα σε όλους. Σκέφτομαι να βάλω λεντοταινίες στο pc μου, όμως δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα. Η μητρική μου είναι η χ470 pro carbon, η οποία έχει rgb leds και connectors rgb λεντοταινίες. Στο manual αναφέρει ότι παίρνει 2 είδη τέτοιες ταινίες. Η μια είναι 5050 rgb led stripes 2m 12Volt 3Ampere maximum power rating, και η άλλη είναι ws2812b up to 72 leds 5Volt 3Ampere maximum power rating.Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά ταινία μου προτείνετε να βάλω? θα προτιμούσα να μην μπλέκω με χειριστήρια και μετασχηματιστές. Να είναι απλές ταινίες που να ακολουθούν τα rgb profiles της μητρικής. Να προσθέσω ότι η μητρική έρχεται με καλώδια που συνδέονται οι ταινίες. ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το 12V connector αφορά τις κλασικές rgb λεντοταινίες και το 5V connector τις addressable rgb (aka d-rgb). Οι d-rgb έχουν το προτέρημα οτι μπορείς να αλλάξεις χρώμα σε μεμονωμένα led πάνω στην ίδια ταινία,οπότε μπορείς να δημιουργήσεις ποιο περίπλοκα εφέ φωτισμού.Παράδειγμα με rainbow effect. Οι απλές 12V λεντοταινίες είναι αρκετά πιο φτηνές απο τις αντίστοιχες d-rgb,άλλα το χρώμα του φωτισμού παραμένει ίδιο σε όλο το μήκος της ταινίας.Τα εφέ είναι σημαντικά λιγότερα. Στο ερώτημά σου τώρα...εξαρτάται απο το τι θέλεις να κάνεις.Αν το ζητούμενο είναι απλά να δώσεις σταθερό φωτισμό στο εσωτερικό του κουτιού,δέν βλέπω τον λόγο να πάς σε d-rgb.Βάζεις 3-4 μαγνητικές 5050 rgb σε ένα splitter και αυτό με την σειρά του στο 12V header της μητρικής. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2019 από Tenshi 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueAverage Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 ευχαριστω πολυ καταρχην για την αμεση ανταποκριση. με ενδιαφερει το d-rgb. Η μητρικη εχει ακροδεκτη jrainbow και καλωδιο προεκτασης. Αλλά πως θα συνδεσω την λεδοταινια στον ακροδεκτη του καλωδιου? πρεπει να κοψω το καλωδιο και να το κολλησω σε αυτην με κολλητηρι? και δευτερον αυτες εχουν τροφοδοτικο και τηλεκοντρολ ή μπορω να τις συνδεσω κατευθεια στην μητρικη και να παιζουν με την μητρικη? σορρυ για τις χαζες ερωτησεις αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε μεχρι τωρα και θελω να ειμαι σιγουρος πριν αγορασω κατι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οχι,δέν υπάρχει λόγος για κόψε ράψε.Απλά θα χρησιμοποιήσεις τους σωστούς αντάπτορες.Ενα ετοιμο kit δίνει η deepcool. Το τροφοδοτικό και το remote παρέχονται για να καλύψουν και όσους δέν έχουν 12V rgb/5V d-rgb headers στην μητρική.Απο την στιγμή που έχει η μητρική σου,δέν είναι ανάγκη να τα συνδέσεις. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2019 από Tenshi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueAverage Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 respect. φιλε μου σε ευχαριστω. ακριβως αυτο ηθελα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueAverage Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα. Μόλις σήμερα αγόρασα ενα δετ με τις λεντοταινίες της deepcool rgb 200 και τις έβαλα επάνω στο πισι. Ομως δεν λένε να ανάψουνε με τίποτα όσο είναι περασμένο το πρόγραμμα της msi το mystic lights. εβαλα τις λεντοταινιες στην αρχη επάνω αναψανε για δευτερολεπτα και σβησανε μολις μπηκε το πισι στα windows. Είπα παει τις έκαψα. Εκανα restart τιποτα νεκρες. Κανω απεγκατάσταση το mystic light και παρεμεναν σβηστες. Εκανα clear cmos και αναψανε σε σταθερο κοκκινο χρωμα. μπαινει στα windows παραμενουν αναμενες. ξαναπερναω το mystic light. παλι τα ιδια. σβηνουν και δεν αναβουνε ουτε στο bios. Ξανα clcmos. αναβουν και μολις μπει στα windows παπαλα. Ξυλωνω το mystic παλι και κανω παλι clmos. Βαζω το cd της μητρικης που εχει ποιο παλια εκδοση. Δυστυχως και παλι τα ιδια. δεν ξερω τι αλλο να κάνω. εκανα αυτη την αγορα μιας και ειδα και αυτο το βιντεο. ιδια μητρικη. https://www.youtube.com/watch?v=ZAhWmR8K7rs&t=42s θα ηθελα την γνωμη σας τι αλλο να κοιταξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Χαζή ερώτηση: Σαν πρόγραμμα,μέσα στο Mystic light τι γίνεται;Το πρόγραμμα βλέπει οτι υπάρχει κάτι συνδεδεμένο στον jrainbow ακροδέκτη;Κάνεις αλλαγές, πατάς apply και δέν βλέπεις κάποια διαφορά; Απο την στιγμή που ανάψανε οι ταινίες,εκτιμώ πως το 3πιν είναι σωστά συνδεδεμένο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Drake27 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Εγώ έχω την b450 tomahawk max και πήρα της ίδιες λεντοταινιες αλλά δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα,της έχω ρυθμίσει από το mystic light cycle breathing και μόλις ανάβω το pc ξεκινάν και αυτές. Εγω της σύνδεσα στην υποδοχή που είναι πάνω από της μνήμες,γιατί από ότι ξέρω έχει και άλλη μια υποδοχή κάτω χαμηλά στην μητρική. Η μόνη διαφορά ότι εμένα είναι οι ΕΧ και όχι οι pro. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueAverage Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα αν και μετα απο αρκετες μερες λογω ελειψης χρονου και δουλειας. Ζητώ συγνωμη που δεν απάντησα αμέσως αλλα δεν μου εβγαζε ειδοποιηση οτι ελαβα απάντηση. Στο θέμα μας τωρα. Τελικά δουλέψανε οι λεντοταινιες και οι rgb pro του jrainbow και οι επόμενες που έβαλα οι 12βολτες του jrgb1. Το πρόβλημα το διμιουργουσε το raizer synapse. Μολις το απεγκατέστησα ολα μια χαρά. Εκανα δοκιμη, το ξαναπερασα και μου διμιουργουσε τοσο προβλημα, σε σημειο που να μη μπουταρει το πισι και να κολλανε οι μνημες στο μπουτ. ενοειται οτι το ξυλωσα εντελως και δεν προκειται να το ξαναβάλω ποτε. Να πω οτι εχω το synapse 2, γιατι blackwindow 2016, που δεν ειναι rgb. Μονο πρασινο. Μαλλον στα κοντα θα το στειλω αν και το εχω μονο ενα χρονο. Δεν θελω τετοιες διενεξεις και ασυμβατότητες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Το σκέφτομαι και εγώ για λεντοταινία. Τις Deepcool RGB 200 Pro ή EX. Ξέρουμε τι διαφορές έχουν; Βλέπω ότι έχουν δύο εξόδους στις άκρες. Τι μπαίνει που; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueAverage Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Το σκέφτομαι και εγώ για λεντοταινία. Τις Deepcool RGB 200 Pro ή EX. Ξέρουμε τι διαφορές έχουν; Βλέπω ότι έχουν δύο εξόδους στις άκρες. Τι μπαίνει που; Η pro είναι 5 βολτ και είναι με 3pins A_rgb ενώ η EX είναι 12βολτ με 4pins σκέτο rgb. Δεν μπορείς να συνδέσεις την μια επάνω στον connector της άλλης στην μητρική. Από την μια άκρη την συνδέεις στην μητρική και από την άλλη άκρη είναι αναμονή για να συνδέσεις και άλλη (αρσενικό-θηλυκό). Επίσης η pro είναι συμβατή με aura μόνο, δηλαδή δουλεύει σωστά μόνο με gigabyte μητρική, ενώ η EX δουλεύει και με το mystic light της msi, και με αυτό της asrock. Προσοχή όμως. Πριν κάνεις οτιδήποτε πρώτα διάβασε τις προδιαγραφές για συνδεσμολογία, διαστάσεις, πλήθος led και watt στο manual της μητρικής σου. Και μην βασίζεσαι σε ότι βλέπεις στα βίντεο. Εγώ την πάτησα με τις pro γιατί έχω msi, και μια συνεργάζονται με το mystic light και 10 όχι. Αλλά τουλάχιστον όταν παίζουν μόνες τους χωρίς να παίζει η μητρική δουλεύουν καλά. Για τα 12volt πήγα σε κάτι πιο οικονομικό. Πήρα μια από τα jambo 60led/m στα 13 ευρώ, η οποία είχε και τον connector για να πάρει από μητρική. Είναι 3 μέτρα οπότε έφτασε να καλύψω όλο το πισί περιφερειακά μέσα , και την υπόλοιπη την χρησιμοποίησα και έφτασε να καλύψω το πίσω μέρος του γραφείου χρησιμοποιώντας τον μετασχηματιστή και το τηλεκοντρόλ που είχε μέσα στην συσκευασία της. Την κόβεις όσο θέλεις εσύ. Αυτή δούλεψε μια χαρά σε συνεργασία με την μητρική, "ακούει" το mystic lights, δουλεύει μαζί με τα μπλιμπλίκια της μητρικής, και το αποτέλεσμα υπέροχο χωρίς να χρειάζεται να κολλάω καλώδια με το κολλητήρι και να κάνω μόντες.plug and play φάση. Οπότε εσύ που έχεις την tomahawk την pro την αποκλύεις. Πας σε ΕΧ ή πας jumbo. Προσωπικά σε ΕΧ δεν θα πήγαινα, πολλά τα λεφτά για τις διαστάσεις της. Η msi είναι by default corsair friently μόνο, και σε λεντοταινίες και σε rgb fans. Άρα πάλι δεν συμφέρει. Σόρρυ για το σεντόνι που έγραψα αλλά αν υπήρχαν αυτές οι πληροφορίες εδώ μέσα, δεν θα έδινα 20 ευρώ για τις deepcool rgb 200 pro. Ελπίζω να βοήθησα. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2019 από BlueAverage 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
silenoz66 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Στις 27/10/2019 στις 9:40 ΠΜ, BlueAverage είπε Η pro είναι 5 βολτ και είναι με 3pins A_rgb ενώ η EX είναι 12βολτ με 4pins σκέτο rgb. Δεν μπορείς να συνδέσεις την μια επάνω στον connector της άλλης στην μητρική. Από την μια άκρη την συνδέεις στην μητρική και από την άλλη άκρη είναι αναμονή για να συνδέσεις και άλλη (αρσενικό-θηλυκό). Επίσης η pro είναι συμβατή με aura μόνο, δηλαδή δουλεύει σωστά μόνο με gigabyte μητρική, ενώ η EX δουλεύει και με το mystic light της msi, και με αυτό της asrock. Προσοχή όμως. Πριν κάνεις οτιδήποτε πρώτα διάβασε τις προδιαγραφές για συνδεσμολογία, διαστάσεις, πλήθος led και watt στο manual της μητρικής σου. Και μην βασίζεσαι σε ότι βλέπεις στα βίντεο. Εγώ την πάτησα με τις pro γιατί έχω msi, και μια συνεργάζονται με το mystic light και 10 όχι. Αλλά τουλάχιστον όταν παίζουν μόνες τους χωρίς να παίζει η μητρική δουλεύουν καλά. Για τα 12volt πήγα σε κάτι πιο οικονομικό. Πήρα μια από τα jambo 60led/m στα 13 ευρώ, η οποία είχε και τον connector για να πάρει από μητρική. Είναι 3 μέτρα οπότε έφτασε να καλύψω όλο το πισί περιφερειακά μέσα , και την υπόλοιπη την χρησιμοποίησα και έφτασε να καλύψω το πίσω μέρος του γραφείου χρησιμοποιώντας τον μετασχηματιστή και το τηλεκοντρόλ που είχε μέσα στην συσκευασία της. Την κόβεις όσο θέλεις εσύ. Αυτή δούλεψε μια χαρά σε συνεργασία με την μητρική, "ακούει" το mystic lights, δουλεύει μαζί με τα μπλιμπλίκια της μητρικής, και το αποτέλεσμα υπέροχο χωρίς να χρειάζεται να κολλάω καλώδια με το κολλητήρι και να κάνω μόντες.plug and play φάση. Οπότε εσύ που έχεις την tomahawk την pro την αποκλύεις. Πας σε ΕΧ ή πας jumbo. Προσωπικά σε ΕΧ δεν θα πήγαινα, πολλά τα λεφτά για τις διαστάσεις της. Η msi είναι by default corsair friently μόνο, και σε λεντοταινίες και σε rgb fans. Άρα πάλι δεν συμφέρει. Σόρρυ για το σεντόνι που έγραψα αλλά αν υπήρχαν αυτές οι πληροφορίες εδώ μέσα, δεν θα έδινα 20 ευρώ για τις deepcool rgb 200 pro. Ελπίζω να βοήθησα. Καλησπέρα παιδιά , επειδή ψάχνομαι για το ίδιο ακριβώς θέμα είπα να μην ανοίξω νέο νήμα . Και εγώ έχω την tomahawk και ψάχνω κάτι παρόμοιο, όσον αφορά τις ταινιες απο jumbo μπορείς να δώσεις κάποιες πληροφορίες? πχ έχει πολλές διαφορετικές εκεί(ποιες είανι ακριβως) είναι 12voltes και κουμπώνουν πάνω στην μητρική κατευθείαν? επίσης κολλάνε με μαγνητάκι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
verylife78 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 μπαινω και εγω σφηνα, δεν εχω ξαναβαλει...πρωτο build που θελω να ειναι μπανικο, μεχρι τωρα εστηνα μηχανηματα που απλα δουλευαν, δεν με ενδιεφερε καθολου πως εδειχναν... τωρα εχω δικο μου χωρο, γραφειο, δωματιο, θεση για τον υπολογιστη οποτε εχω παραγγειλει τα πραγματα για νεο υπολογιστη, δεν εχουν ερθει ακομα μονο το κουτι ειναι εδω 801 bequite το οποιο το εκανα και αντιστροφη για να βαλω το mobo απο την αριστερη πλευρα. με ενδιαφερει και αυτο με τα φωτακια ( led strips ) και θελω αν ξερει και καποιος καλωδια ρευματος που να ειναι ντυμενα ενα -ενα με υφασμα διαφορετικου χρωματος πχ πορτοκαλι και μαυρο ευχαριστω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα