Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, kostaskalamatas είπε

το calgon στοιχιζει 14 ευρω οι 15 ταμπλετες. με 7 πλυσεις το μηνα, θες περιπου 7 ευρω σε calgon το μηνα.

15 χρονια εχω το πλυντηριο μου. ακομα και σημερα να μου χαλασει, αγοραζω αλλο και μου μενουν και χρηματα για ακομα αλλο ενα πλυντηριο , με την αποταμιευση που θα κανω απο τη μη χρηση calgon.

7 με 8 ευρώ έχουν οι 15 ταμπλέτες και 25-26 ευρώ οι 75!

Αλλά και η σκόνη η 2κιλη συσκευασία έχει 14-15 ευρώ για 40 πλύσεις και βγαίνει ανά πλύση όσο και η συσκευασία με τις 75 ταμπλέτες.

Το αποσκληρυντικό δεν είναι μόνο για να μη χαλάσει το πλυντήριο αλλά και για να μην ξοδεύεις πολύ ρεύμα.

Αν οι αντιστάσεις έχουν γεμίσει άλατα θέλει περισσότερη ώρα να ζεσταθεί το νερό.

Υπάρχουν όμως και τα αποσκληρυντικά του Lidl που είναι επίσης πολύ καλά.

Ανέφερα το calgon με την έννοια ότι χρειάζεται να βάζουμε αποσκληρυντικό όχι ότι χρησιμοποιώ αποκλειστικά αυτό.

• Like 2
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας ... Τσεκαρετε και άλλα σχετικά επαγγελματικα που υπάρχουν στο ξω όπως αυτό ... https://proequip.gr/shop/καθαριότητα/αρωματικά/φιάλη-250ml-για-καθαρισμό-πλυντηρίων-ρούχ/?skr_prm=WyJmMjUwN2M3ZC1hNTZlLTRlYzMtYjMzMy1lMmViOWU1Njg5ZTkiLDE1Nzg5NzUyODIyMzIseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsInRhZ3MiOiIifV0 τό βρήκα στο Σκρουτζ. Εμενα μυρίζει και ολας άσχημα σαν μούχλα η κάτι να καηκε θα πάρω άλλο τόν άλλον μήνα αλλά συμβουλές τύπου 30 η 40 βαθμούς σίγουρα υσχειουν είναι δέκτες σίγουρα παίζει ρόλο και το γέμισμα του κάδου καί νά μην βάζουμε βρεγμένα υφάσματα για ώρες κτλ. Κάτι θα υπάρχει όμως τα W5 που έχουν τα lidl σε εμένα δεν κάνουν δουλειά δεν ξέρω γιατί ... Μια φορά πήρα ένα μαλακτικό από τα λιντλ μπλέ desy η μάρκα νομίζω .... Ακόμα υπάρχει στο πλυντήριο λίγο από αυτό καί πρέπει να το καθαρίσω καλητερα χαλιά τα μαλακτικά μη μαρκας. .  . Βέβαια θέλω και γνώμες σάς για ΜΑΛΑΚΤΙΚΌ ΜΕ ΣΟΔΑ ΞΥΔΙ Η ΜΕ ΣΟΔΑ ΚΑΊ ΜΕ ΑΙΘΈΡΙΑ ΈΛΑΙΑ ΠΟΥ ΈΧΩ ΆΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?????? Το DETOL ? 

Στις 5/10/2019 στις 11:21 ΠΜ, johnmegarythmos είπε

οχι δεν ειναι σαν αλατα μου μιαζουνε αλλα δεν το εχω ξανα δει στα χρονικα τοσα χρονια που ειχαμε πλυντηριο. 

μοιαζει σαν αυτο https://gr.depositphotos.com/4481141/stock-photo-limescale-on-washing-machine-heater.html  να εχουνε φυγει κομματια ή κανω λαθος;.  

Θυμήθηκα ... Σίγουρα Χάρι αν όχι Χάρτι η από τζαντα με χαρτόνι κτλ. Αν είναι κενουριο μήπως κάτι χαρτιά είχε μέσα το δεύτερο μιπως έβαλες αυτό για τα χρώματα να μην μπερδεύονται τα χαρτάκια ???? Πού τα βάζουμε στο πλυντήριο ???? Η έβαλες πολύ σκόνη ????? Ρωτάω γιατί και εγώ Κάντυ θα πάρω.

• Confused 1
Δημοσ.

Για τη συντήρηση του πλυντηρίου μην ξεχνάμε και το τίμιο ξυδάκι. Εγώ 3-4 φορές το χρόνο βάζω μία πλύση μόνο με ξύδι, το πλυντήριο είναι σε καλή κατάσταση και χωρίς μυρωδιες.

Δημοσ.
Στις 5/10/2019 στις 11:17 ΠΜ, johnmegarythmos είπε

καλημερα εχουμε 2 πλυντηρια το ενα καινουργιο candy και καθαριζοντας το φιλτρο βρηκα αυτα τα κομματια  ( δειτε στην φωτογραφια ) τι μπορει να ειναι ;

αλατα ;  και τι μπορει να βαλω ; μπορει να εχει χαλασει το πλυντηριο το εχουμε κανενα χρονο το παλιο πλυντηριο eskimo που εχουμε δεν μου εβγαλε αυτα τα κομματια . 

υπαρχει καποια αλλη λειτουργια στα νεα πλυντηρια που βγαζουνε αυτα τα κομματια; πχ απο το φιλτρο; 

χρησιμοποιουμαι σκιπ ή αριελ σκονη αυτην την στιγμη παλια ειχαμε υγρο σκιπ ενα μπλε και μαλακτικο lenor μπορει αν φταιε καποιο απο αυτα; ή το νερο ειναι πολυ σκληρο; 

τι μπορουμε να βαλουμε; και καθε ποτε θα μπορουμε να βλεπουμε οτι εχει καθαρισει; . 

ειδα στο ιντερνετ για calgon HYGIENE PLUS GEL 750 ML που το βαζεις καθε 15 πλυσεις ή μια φορα τον μηνα να πλαινει με αυτο το υγρο χωρις ρουχα για καθαρισει λεει αλατα και βακτηριδια . τι μου προτεινεται; . 

επισης ειδα οτι εχει βγαλει και η miele ενα καθαριστικο αλατων και ενα καθαριστικο για σαπουνι στις σωληνες του πλυντηριου.  δειτε εδω ενα βιντεο 

καπου διαβασα για σοδα πλυσηματος εξυπηρετει καπου; 

επισης τι διαφορα μπορει να εχει το calgon που βαζεις μαζι με το απορρυπαντικο ρουχων  και πλενεις μαζι με αυτο ; 

IMG_20191005_104710.jpg

IMG_20191005_104734.jpg

Αυτά πρέπει να είναι άλατα από την αντίσταση που έφυγαν και σταμάτησαν στην αντλία γιατί δεν μπορούσε να τα διώξει.

6 ώρες πριν, Blackkitty07 είπε

Γεια σας ... Τσεκαρετε και άλλα σχετικά επαγγελματικα που υπάρχουν στο ξω όπως αυτό ... https://proequip.gr/shop/καθαριότητα/αρωματικά/φιάλη-250ml-για-καθαρισμό-πλυντηρίων-ρούχ/?skr_prm=WyJmMjUwN2M3ZC1hNTZlLTRlYzMtYjMzMy1lMmViOWU1Njg5ZTkiLDE1Nzg5NzUyODIyMzIseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsInRhZ3MiOiIifV0 τό βρήκα στο Σκρουτζ. Εμενα μυρίζει και ολας άσχημα σαν μούχλα η κάτι να καηκε θα πάρω άλλο τόν άλλον μήνα αλλά συμβουλές τύπου 30 η 40 βαθμούς σίγουρα υσχειουν είναι δέκτες σίγουρα παίζει ρόλο και το γέμισμα του κάδου καί νά μην βάζουμε βρεγμένα υφάσματα για ώρες κτλ. Κάτι θα υπάρχει όμως τα W5 που έχουν τα lidl σε εμένα δεν κάνουν δουλειά δεν ξέρω γιατί ... Μια φορά πήρα ένα μαλακτικό από τα λιντλ μπλέ desy η μάρκα νομίζω .... Ακόμα υπάρχει στο πλυντήριο λίγο από αυτό καί πρέπει να το καθαρίσω καλητερα χαλιά τα μαλακτικά μη μαρκας. .  . Βέβαια θέλω και γνώμες σάς για ΜΑΛΑΚΤΙΚΌ ΜΕ ΣΟΔΑ ΞΥΔΙ Η ΜΕ ΣΟΔΑ ΚΑΊ ΜΕ ΑΙΘΈΡΙΑ ΈΛΑΙΑ ΠΟΥ ΈΧΩ ΆΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?????? Το DETOL ? 

Θυμήθηκα ... Σίγουρα Χάρι αν όχι Χάρτι η από τζαντα με χαρτόνι κτλ. Αν είναι κενουριο μήπως κάτι χαρτιά είχε μέσα το δεύτερο μιπως έβαλες αυτό για τα χρώματα να μην μπερδεύονται τα χαρτάκια ???? Πού τα βάζουμε στο πλυντήριο ???? Η έβαλες πολύ σκόνη ????? Ρωτάω γιατί και εγώ Κάντυ θα πάρω.

Και εγώ πήρα το candy το 10κιλο στα 280 ευρώ.Μια χαρά πλένει και στις 1000 στροφές που στύβω τρέμει λίγο αλλά όχι τίποτε το φοβερό.Για τα λεφτά του κάτι παραπάνω από τίμιο.Το έχω 2-3 μήνες με 1 και 2 πλύσεις πολλές φορές κάθε μέρα.

Μαλακτικά γενικά να τα αποφεύγουμε όσο μπορούμε και μακριά από φτηνιάρικα.Είναι η κύρια αιτία που πιάνουν γλύτσα οι σωλήνες και μετά μυρίζει άσχημα.Πλύση με σκέτο νερό ξύδια σόδες να καθαρίσουν όσο γίνεται.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, kronos73 είπε

Για τη συντήρηση του πλυντηρίου μην ξεχνάμε και το τίμιο ξυδάκι. Εγώ 3-4 φορές το χρόνο βάζω μία πλύση μόνο με ξύδι, το πλυντήριο είναι σε καλή κατάσταση και χωρίς μυρωδιες.

Χωρίς νερό; 😎

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Χωρίς νερό; 😎

Μάλλον εννοεί χωρίς ρούχα την οποία όλοι πρέπει να κάνουμε με μπόλικο ξυδάκι και σόδα και πιο συχνά αν βάζουμε σχεδόν καθημερινά πλυντήριο και χρησιμοποιούμε μπόλικα μαλακτικά το οποία είναι η κύρια αιτία που φράζουν οι σωλήνες και μετά έχουμε άσχημες μυρωδιές.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, papoys1 είπε

Μάλλον εννοεί χωρίς ρούχα την οποία όλοι πρέπει να κάνουμε με μπόλικο ξυδάκι και σόδα και πιο συχνά αν βάζουμε σχεδόν καθημερινά πλυντήριο και χρησιμοποιούμε μπόλικα μαλακτικά το οποία είναι η κύρια αιτία που φράζουν οι σωλήνες και μετά έχουμε άσχημες μυρωδιές.

Εμείς χρησιμοποιούμε αλάτι πλυντηρίου πάντα, απορρυπαντικό τη συνιστώμενη δόση, ελάχιστο μαλακτικό και έξτρα ξέβγαλμα.

Και κάθε 3-4 μήνες ένα πλήρες πρόγραμμα στους 90 με 2 κουταλιές σόδα, ξύδι στη θέση του μαλακτικού και έξτρα ξέβγαλμα πάλι.

Πλυντήριο αλλάξαμε μετά από 25 χρόνια όχι επειδή χάλασε αλλά επειδή θέλαμε να πάρουμε ένα με ενεργειακή κλάση Α+.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 14/1/2020 στις 12:31 ΜΜ, papoys1 είπε

Αυτά πρέπει να είναι άλατα από την αντίσταση που έφυγαν και σταμάτησαν στην αντλία γιατί δεν μπορούσε να τα διώξει.

Και εγώ πήρα το candy το 10κιλο στα 280 ευρώ.Μια χαρά πλένει και στις 1000 στροφές που στύβω τρέμει λίγο αλλά όχι τίποτε το φοβερό.Για τα λεφτά του κάτι παραπάνω από τίμιο.Το έχω 2-3 μήνες με 1 και 2 πλύσεις πολλές φορές κάθε μέρα.

Μαλακτικά γενικά να τα αποφεύγουμε όσο μπορούμε και μακριά από φτηνιάρικα.Είναι η κύρια αιτία που πιάνουν γλύτσα οι σωλήνες και μετά μυρίζει άσχημα.Πλύση με σκέτο νερό ξύδια σόδες να καθαρίσουν όσο γίνεται.

https://www.skroutz.gr/s/15290957/Candy-CSS-14102D3-S.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share αυτό σκέφτομαι να πάρω είναι καλό ????

2 πληντιρια μια φορά την ημέρα είναι υπερβολικό πιστεύω βέβαια είναι και ανάλογα τα ατομα

εμείς είμαστε 2 και βάζουμε πληντιριο

2 η 3 φορές τον μήνα...

Όντως καλό είναι τα μαλακτικά να τα διαγράψουμε τελιως... 

Για σπιτικά μαλακτικά με σοδα νερό και αιθέρια έλαια ????? Έχει δοκιμάσει κανείς ????

13 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Εμείς χρησιμοποιούμε αλάτι πλυντηρίου πάντα, απορρυπαντικό τη συνιστώμενη δόση, ελάχιστο μαλακτικό και έξτρα ξέβγαλμα.

Και κάθε 3-4 μήνες ένα πλήρες πρόγραμμα στους 90 με 2 κουταλιές σόδα, ξύδι στη θέση του μαλακτικού και έξτρα ξέβγαλμα πάλι.

Πλυντήριο αλλάξαμε μετά από 25 χρόνια όχι επειδή χάλασε αλλά επειδή θέλαμε να πάρουμε ένα με ενεργειακή κλάση Α+.

Αλάτι πληντιριου ????? Πρώτη φωρα το ακούω ??? Μαρκα ? Το είναι αυτό ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Blackkitty07 είπε

https://www.skroutz.gr/s/15290957/Candy-CSS-14102D3-S.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share αυτό σκέφτομαι να πάρω είναι καλό ????

2 πληντιρια μια φορά την ημέρα είναι υπερβολικό πιστεύω βέβαια είναι και ανάλογα τα ατομα

εμείς είμαστε 2 και βάζουμε πληντιριο

2 η 3 φορές τον μήνα...

Όντως καλό είναι τα μαλακτικά να τα διαγράψουμε τελιως... 

Για σπιτικά μαλακτικά με σοδα νερό και αιθέρια έλαια ????? Έχει δοκιμάσει κανείς ????

Αφού είστε 2 άτομα και το 9 κιλών να πάρεις εντάξει είσαι απλά στο 10 κιλο βάζεις άνετα και μία κουβέρτα ή ένα πάπλωμα.

Εμείς είμαστε 5 άτομα ,γινόμαστε και 6 αρκετές φορές λόγω της πεθεράς :D μέσα σε αυτά και η εγγονούλα και έτσι μαζεύεται αρκετός όγκος ρούχων. Όταν  πήρα το ίδιο και εγώ είχα κάποιες επιφυλάξεις λόγω της χαμηλής τιμής του και κάποια σχόλια για το στίψιμο.Εντάξει δεν θα πω ότι είναι ακίνητο τρέμει λίγο κατά το στίψιμο .συνήθως το βάζουμε στις 1000 στροφές (στις άλλες λειτουργίες είναι αθόρυβο) αλλά όλα τα πλυντήρια άλλο λιγότερο άλλο περισσότερο τρέμουν.

Μαλακτικό για να μην γίνεται κατάχρηση από το 1+1 που έχουν τα περισσότερα s/m  παίρνω συνήθως ένα από τα μεγάλα επώνυμα που σχεδόν πάντα έχει σε προσφορά το lidl στη μισή τιμή. Δεν αφήνει την έντονη και χημική 100% μυρωδιά που έχουν τα φτηνά η οποία δεν φεύγει και μετά από ένα χρόνο και την οποία απεχθάνομαι και ενδεχομένως θα έχει μέσα και πιο καλύτερα πρόσθετα.Καλύτερα να το αποφεύγουμε τελείως αλλά οι γυναίκες δεν το αποχωρίζονται.😊

Για σπιτικό μαλακτικό με λευκό ξύδι έχω ακούσει.Η σόδα σαν καθαριστικό καλή είναι αλλά σκληραίνει τα ρούχα και τα κάνει σαν τσαρούχι.:D

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Blackkitty07 είπε

Εννοώ τα αποσκληρυντικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...