Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα εχουμε 2 πλυντηρια το ενα καινουργιο candy και καθαριζοντας το φιλτρο βρηκα αυτα τα κομματια  ( δειτε στην φωτογραφια ) τι μπορει να ειναι ;

αλατα ;  και τι μπορει να βαλω ; μπορει να εχει χαλασει το πλυντηριο το εχουμε κανενα χρονο το παλιο πλυντηριο eskimo που εχουμε δεν μου εβγαλε αυτα τα κομματια . 

υπαρχει καποια αλλη λειτουργια στα νεα πλυντηρια που βγαζουνε αυτα τα κομματια; πχ απο το φιλτρο; 

χρησιμοποιουμαι σκιπ ή αριελ σκονη αυτην την στιγμη παλια ειχαμε υγρο σκιπ ενα μπλε και μαλακτικο lenor μπορει αν φταιε καποιο απο αυτα; ή το νερο ειναι πολυ σκληρο; 

τι μπορουμε να βαλουμε; και καθε ποτε θα μπορουμε να βλεπουμε οτι εχει καθαρισει; . 

ειδα στο ιντερνετ για calgon HYGIENE PLUS GEL 750 ML που το βαζεις καθε 15 πλυσεις ή μια φορα τον μηνα να πλαινει με αυτο το υγρο χωρις ρουχα για καθαρισει λεει αλατα και βακτηριδια . τι μου προτεινεται; . 

επισης ειδα οτι εχει βγαλει και η miele ενα καθαριστικο αλατων και ενα καθαριστικο για σαπουνι στις σωληνες του πλυντηριου.  δειτε εδω ενα βιντεο 

καπου διαβασα για σοδα πλυσηματος εξυπηρετει καπου; 

επισης τι διαφορα μπορει να εχει το calgon που βαζεις μαζι με το απορρυπαντικο ρουχων  και πλενεις μαζι με αυτο ; 

IMG_20191005_104710.jpg

IMG_20191005_104734.jpg

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι δεν ειναι σαν αλατα μου μιαζουνε αλλα δεν το εχω ξανα δει στα χρονικα τοσα χρονια που ειχαμε πλυντηριο. 

μοιαζει σαν αυτο https://gr.depositphotos.com/4481141/stock-photo-limescale-on-washing-machine-heater.html  να εχουνε φυγει κομματια ή κανω λαθος;.  

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν χρησιμοποιείς σκόνη πολύ πιθανων να είναι το απορρυπαντικό λόγω μεγάλης ποσότητας και καλής ποιότητας δεν διαλύθηκε σωστα. Επειδή δεν κατάλαβα αν τα είδες στην αντλία η στον κάδο να συμπληρώσω ότι αν είναι στον κάδο είναι σίγουρα χαρτοπετσέτες η κάτι χαρτικο( επειδή την πατάω σχεδόν μόνιμα)

Επεξ/σία από Lakou
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε
  1. καλησπερα εχουμε 2 πλυντηρια το ενα καινουργιο candy και καθαριζοντας το φιλτρο βρηκα αυτα τα κομματια  ( δειτε στην φωτογραφια ) τι μπορει να ειναι ;αλατα και τι μπορει να βαλω ; μπορει να εχει χαλασει το πλυντηριο το εχουμε κανενα χρονο το παλιο πλυντηριο eskimo που εχουμε δεν μου εβγαλε αυτα τα κομματια . 

υπαρχει καποια αλλη λειτουργια στα νεα πλυντηρια που βγαζουνε αυτα τα κομματια; πχ απο το φιλτρο; 

χρησιμοποιουμαι σκιπ ή αριελ σκονη αυτην την στιγμη παλια ειχαμε υγρο σκιπ ενα μπλε και μαλακτικο lenor μπορει αν φταιε καποιο απο αυτα; ή το νερο ειναι πολυ σκληρο; 

τι μπορουμε να βαλουμε; και καθε ποτε θα μπορουμε να βλεπουμε οτι εχει καθαρισει; . 

ειδα στο ιντερνετ για calgon HYGIENE PLUS GEL 750 ML που το βαζεις καθε 15 πλυσεις ή μια φορα τον μηνα να πλαινει με αυτο το υγρο χωρις ρουχα για καθαρισει λεει αλατα και βακτηριδια . τι μου προτεινεται; . 

επισης ειδα οτι εχει βγαλει και η miele ενα καθαριστικο αλατων και ενα καθαριστικο για σαπουνι στις σωληνες του πλυντηριου.  δειτε εδω ενα βιντεο 

καπου διαβασα για σοδα πλυσηματος εξυπηρετει καπου; 

επισης τι διαφορα μπορει να εχει το calgon που βαζεις μαζι με το απορρυπαντικο ρουχων  και πλενεις μαζι με αυτο ; 

Και τα δύο πλυντήρια είναι στο ίδιο σπίτι, άρα χρησιμοποιούν το ίδιο νερό?

Το πιθανότερο είναι να ξεχάστηκε κάποιο χαρτί, χαρτομάντηλο, χαρτοπετσέτα κ.λπ. σε κάποια τσέπη ή να ήταν μπλεγμένο με τα ρούχα και διαλύθηκε.

Η σόδα φαγητού κάνει την ίδια δουλειά και δεν είναι τόσο δραστική όπως η σόδα πλυσίματος.

Μία ή δύο φορές το χρόνο με σόδα φαγητού στην υψηλότερη θερμοκρασία και άδειο κάνει την ίδια δουλειά με όλα τα διάφορα που κυκλοφορούν και τα χρεώνουν χρυσάφι!

40 χρόνια δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με κανένα πλυντήριο ρούχων.

Αφού χρησιμοποιείτε calgon σε κάθε πλύση είστε εντάξει και δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει άλατα το πλυντήριο, όσο σκληρό κι αν είναι το νερό στην περιοχή σου.

• Like 1
Δημοσ.

βαλε λιγο απορυπαντικο σκονη σε ενα ποτήρι, βρεξε το και ασε το να στεγνώσει και σύγκρινε. 

Εμενα μου μοιαζει με απορυπαντικο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

είναι όλα μαζί αυτά που αναφέρεις: άλατα, απορρυπαντικό ,μαλακτικό, βρωμιά από τα απόνερα, υπολείμματα πλύσης (χαρτιά, ίνες πχ) κλπ

πριν δεκαετίες είχα Candy πλυντήριο και συνεχώς βούλωνε το φίλτρο και δεν άδειαζε το νερό κάθε τρεις και λίγο

άλλαξα μάρκα πλυντήριο, και τα τελευταία 20 χρόνια χρειάστηκε να ξεβουλώσω το φίλτρο του πλυντηρίου της άλλης μάρκας μόνο μια φορά (κι αυτό γιατί όταν το άνοιξα βρήκα μέχρι και συνδετήρα...)

.

να υποθέσω λοιπόν ότι τα candy έχουν ένα θέμα με τη σχεδίαση του φίλτρου που στομώνει; ακραίο αλλά δεν το αποκλείεις

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Και τα δύο πλυντήρια είναι στο ίδιο σπίτι, άρα χρησιμοποιούν το ίδιο νερό?

Το πιθανότερο είναι να ξεχάστηκε κάποιο χαρτί, χαρτομάντηλο, χαρτοπετσέτα κ.λπ. σε κάποια τσέπη ή να ήταν μπλεγμένο με τα ρούχα και διαλύθηκε.

Η σόδα φαγητού κάνει την ίδια δουλειά και δεν είναι τόσο δραστική όπως η σόδα πλυσίματος.

Μία ή δύο φορές το χρόνο με σόδα φαγητού στην υψηλότερη θερμοκρασία και άδειο κάνει την ίδια δουλειά με όλα τα διάφορα που κυκλοφορούν και τα χρεώνουν χρυσάφι!

40 χρόνια δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με κανένα πλυντήριο ρούχων.

Αφού χρησιμοποιείτε calgon σε κάθε πλύση είστε εντάξει και δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει άλατα το πλυντήριο, όσο σκληρό κι αν είναι το νερό στην περιοχή σου.

δεν χρησιμοποιω calgon ρωτα για να παρω calgon. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

δεν χρησιμοποιω calgon ρωτα για να παρω calgon. 

Αν δεν χρησιμοποιείτε τότε μάλλον είναι άλατα, αφού λες ότι είναι σκληρό και θρυμματίζεται.

Calgon σε κάθε πλύση και σε όλες τις θερμοκρασίες και απορρυπαντικό και μαλακτικό στις συνιστώμενες δόσεις και ποτέ περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Αν έχει έξτρα ξέβγαλμα το πλυντήριο χρησιμοποιείστε το για να ξεπλυθούν εντελώς τα ρούχα από το απορρυπαντικό αλλά και να μην μένουν υπολείμματα στο πλυντήριο.

Δημοσ.

το candy εχει επιλογη για εξτρα ξεβγαλμα και επιλεγεται και μονη της πολλες φορες οταν εντοπισει παρα πολυ απορρυπαντικο απο την αλλη εχει και χειροκινητη επιλογη. 

το calgon απο οτι βλεπω ειναι πολυ ακριβο να το βαζω σε καθε πλυση.  ναι μεν θα το δουλεψω και θα δω το πρωτο μηνα το φιλτρο ξανα αλλα απο την αλλη ειναι ακριβο για καθε πλυση. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, johnmegarythmos είπε

το candy εχει επιλογη για εξτρα ξεβγαλμα και επιλεγεται και μονη της πολλες φορες οταν εντοπισει παρα πολυ απορρυπαντικο απο την αλλη εχει και χειροκινητη επιλογη. 

το calgon απο οτι βλεπω ειναι πολυ ακριβο να το βαζω σε καθε πλυση.  ναι μεν θα το δουλεψω και θα δω το πρωτο μηνα το φιλτρο ξανα αλλα απο την αλλη ειναι ακριβο για καθε πλυση. 

Το ξέρω ότι είναι ακριβό αλλά προκειμένου να χαλάσει το πλυντήριο αξίζει.

Δημοσ.

το calgon στοιχιζει 14 ευρω οι 15 ταμπλετες. με 7 πλυσεις το μηνα, θες περιπου 7 ευρω σε calgon το μηνα.

15 χρονια εχω το πλυντηριο μου. ακομα και σημερα να μου χαλασει, αγοραζω αλλο και μου μενουν και χρηματα για ακομα αλλο ενα πλυντηριο , με την αποταμιευση που θα κανω απο τη μη χρηση calgon.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν χρειάζεται να πετάμε τα χρήματα στο όνομα και οι w5 του lidl τόσα χρόνια μια χαρά λειτουργικότατο κρατάνε το aeg μου, χωρίς να με γδέρνουνε οικονομικά (κάποιες φορές μάλιστα τις δίνει ακόμα πιο φθηνά).

w5 ταμπλέτες πλυντηρίου ρούχων.jpg

Επεξ/σία από dhmak
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...