Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω έναν σταθεροποιητή τάσης (νομίζω ένας apollo είναι - whatever) εδώ και κάποια χρόνια. Τις τελευταίες μέρες άρχισε να κάνει ένα περίεργο ήχο (τσιριχτό να τον πω? κάτι σαν υπέρηχο?) όπου στην αρχή δεν καταλάβαινα οτι προέρχεται απο εκεί. Αποφάσισα να πάω κοντά σε όλα τα ηλεκτρικά και από κοντά είναι αρκετά πιο έντονος ο ήχος.

Ξέραιτε τι μπορεί να σημαίνει? Φτάνει στο τέλος του? Και ακόμα πιο βασική ερώτηση, μπορεί να είναι επικίνδυνο? Δηλαδή πρέπει να αλλάξω άμεσα? Μόνο το pc έχω πάνω (αλλά φυσικά μόνο αυτό με ενδιαφέρει να μην καεί τίποτα :) )

Δημοσ.

Good talk παιδιά! :) 

Όπως και να'χει, μπορεί κάποιος να μου προτείνει καλή μάρκα σε στεθεροποιητή τάσης? Ξέρω για την apc αλλά θα ήθελα κάποιο να έχει και καμια ένδειξη (ποτενσιόμετρα ή κάτι τέλος πάντων). Τα apc που είδα δεν είχαν τίποτα.

Δημοσ.

Thanks man! Ένα vmark 2000 VA σκεφτόμουν σύμφωνα με αυτά που υπάρχουν και σε σχέση με τιμή. Μου φαίνονται από τα "μεσαία" προς "καλά", δεν ξέρω. Για το pc μόνο είναι υπεραρκετό νομίζω.

Δημοσ.

Ναι για το PC μόνο τα 2000 VA είναι άνετα. 
Τώρα για το αν το Vmark είναι το καλύτερο δεν ξέρω.

Μήπως θα ήταν καλύτερη (συνολικά) λύση να πας σε ένα UPS με AVR (Automatic Voltage Regulator) για να έχεις συνολική προστασία ? 

Δημοσ.

Απ' όσο καταλαβαίνω (επειδή δεν τα ξέρω καλά), το μόνο + του ups είναι ότι σου δίνει λίγο χρόνο να κάνεις μόνος σου shutdown σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, πράγμα που δεν με ενδιαφέρει να σου πω την αλήθεια. Δηλαδή δεν νομίζω να παρέχει έξτρα προστασία όσο αφορά τις αυξομειώσεις της τάσης.

Δημοσ.

Φυσικά παρέχει, Αυτό κάνει το AVR που σου έγραψα παραπάνω. 
Αλλά αν για κάποιο λόγο δεν χρειάζεσαι τον χρόνο να κάνεις κανονικό κλείσιμο τότε ο σταθεροποιητής είναι ΟΚ.

Βεβαια σταθεροποιητές χρεισιμοποιούμε κυρίως σε συσκευές όπως τηλεόραση,  συστήματα ήχου και γενικά ότι πρέπει να προστατευθεί αλλά δεν πειράζει αν κλείσει  ξαφνικά. Απλώς   διορθώνεται η καμπύλη της της τάσης και αποφεύγονται οι υπερτάσεις ...
Ο υπολογιστής  καλό είναι να μπορεί  να κλείσει κανονικά (με τερματισμό). 

Δες εδώ  και εδώ

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Φυσικά παρέχει, Αυτό κάνει το AVR που σου έγραψα παραπάνω. 
Αλλά αν για κάποιο λόγο δεν χρειάζεσαι τον χρόνο να κάνεις κανονικό κλείσιμο τότε ο σταθεροποιητής είναι ΟΚ.

Βεβαια σταθεροποιητές χρεισιμοποιούμε κυρίως σε συσκευές όπως τηλεόραση,  συστήματα ήχου και γενικά ότι πρέπει να προστατευθεί αλλά δεν πειράζει αν κλείσει  ξαφνικά. Απλώς   διορθώνεται η καμπύλη της της τάσης και αποφεύγονται οι υπερτάσεις ...
Ο υπολογιστής  καλό είναι να μπορεί  να κλείσει κανονικά (με τερματισμό). 

Ναι αυτό είπα κι εγώ, ότι όσο αφορά την προστασία της τάσης.. την ίδια δουλειά κάνουν ups και avr. Και συμφωνώ οτι καλό είναι να κάνουμε μόνοι μας shutdown αλλά η διαφορά κόστους είναι τεράστια. Γιατί ενω μπορώ να πάρω ένα decent avr με 40-50 ευρώ, για ups θα ήθελα 100+ (έτσι νομίζω τουλάχιστον από την λίγη εμπειρία που έχω)

Δημοσ.

Οπότε τοποθετώντας ότι δεν είσαι όλα τα σε full load κάτι μεταξύ 1200 και 1500 κάνει. 
Το πιό Vfm που πρώτη να σκεφτώ είναι αυτό

Πάντας αξίζει να το βάλεις στο πρόγραμμα σου και ενδεχομένως να πας κάτι άλλο πιο πίσω για να πάρεις ένα UPS 

Σε γλιτώνει από πολλά προβλήματα μικρά, ή μεγαλύτερα. 

Δημοσ.

Ξέρουμε (πάνω-κάτω) τι διάρκεια ζωής έχουν αυτά τα ups? Αν είναι να δώσω 160 όπως λες αντί να πάρω ένα σκέτο avr, θα περίμενα τουλάχιστον να το κρατήσω καμια 10αρια χρόνια

Δημοσ.

Δεν νομίζω τα ίδια τα UPS να έχουν μεγάλο  περιορισμό σε χρόνο ζωής. Μόνο οι μπαταρίες τους. 

Έχω αυτό 8 χρόνια και έχω αλλάξει μια φορά μπαταρίες, και σε λίγο θα ξανα αλλάξω. Αθόρυβο, αξιόπιστο και σκυλί ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...