Προς το περιεχόμενο

Red Dead Redemption 2 [PC]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Για να αποφύγουμε νέο κλείδωμα του νήματος, θα ισχύσουν άμεσα τα εξής, κάποια από τα οποία είναι επιπρόσθετα των βασικών όρων χρήσης του forum:

• Spoilers για την υπόθεση και το φινάλε θα μπαίνουν αυστηρά σε spoiler tags!
  • Δεν θα έχουμε πλέον άλλα μηνύματα για FPS στο νήμα, ούτε καν μετά από patch!
  • Μην είστε επαναλαμβανόμενα αρνητικοί στα μηνύματά σας, μια φορά αρκεί.
  • Όπως πάντα κρατήστε ήπιους τόνους και αποφύγετε χαρακτηρισμούς και τσουβαλιάσματα προς άλλους χρήστες
  • Κάντε αναφορά τα προβληματικά μηνύματα, μην απαντάτε σε αυτά

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε

2 η ωρα θα σκασει το release, οσοι εχουν το ρωσικο ισως σκασει μια ωρα νωριτερα, δλδ 1 ωρα Ελλαδος.

8 AM ET είναι σε 4 ώρες, άρα στις 3 Ελλάδος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ilos είπε

Όσοι είσαστε με nvidia και δεν έχετε πια δυνατή κάρτα συγκριτικά με τη native ανάλυσή σας, προτείνω με τα μπούνια nvidia sharpening+gpu scaling από το control panel. Εντάξει δε συγκρίνεται με native rendering και θα είναι λίγο κονσολέ η εμπειρία με τον upscaler, αλλά το fps boost είναι over 9000, αφού κάνει rendering 1080p (ή ότι άλλο διαλέξετε in game) αντί για 1440p και 4k ! Και σίγουρα καμία σχέση το IQ με το αν αφήνατε τον upscaler στο monitor ή τον κλασικό από το CP της nvidia. Το μόνο κακό είναι ότι δε δουλεύει σε vulkan/opengl και νομίζω οι pascal έχουν λίγο πιο "χαζό" upscaler σε σχέση με τα turing.

native 1440p

native1440p.jpg

upscaled 1080p + NIS

nis1080pupscaled.jpg

Έχω την εξής απορία. Αντί για να το ανοίξεις από control panel, δεν είναι το ίδιο να βάλεις το scaling να γίνεται μέσω gpu και όχι monitor και μετά να το πειράξεις μέσω freestyle? Γιατί από εκεί μπορείς να πειράξεις και on the fly το sharpness. 

Επεξ/σία από naruto14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ilos είπε

Όσοι είσαστε με nvidia και δεν έχετε πια δυνατή κάρτα συγκριτικά με τη native ανάλυσή σας, προτείνω με τα μπούνια nvidia sharpening+gpu scaling από το control panel. Εντάξει δε συγκρίνεται με native rendering και θα είναι λίγο κονσολέ η εμπειρία με τον upscaler, αλλά το fps boost είναι over 9000, αφού κάνει rendering 1080p (ή ότι άλλο διαλέξετε in game) αντί για 1440p και 4k ! Και σίγουρα καμία σχέση το IQ με το αν αφήνατε τον upscaler στο monitor ή τον κλασικό από το CP της nvidia. Το μόνο κακό είναι ότι δε δουλεύει σε vulkan/opengl και νομίζω οι pascal έχουν λίγο πιο "χαζό" upscaler σε σχέση με τα turing.

native 1440p

native1440p.jpg

upscaled 1080p + NIS

nis1080pupscaled.jpg

Δε καταλαβα, τι ακριβως κανει αυτο? Ειναι σαν το dsr απλως τρωει λιγοτερα fps? Με το συστημα της υπογραφης ποσο πρεπει να το ρυθμισω sharpen και το ignore film?

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, naruto14 είπε

Έχω την εξής απορία. Αντί για να το ανοίξεις από control panel, δεν είναι το ίδιο να βάλεις το scaling να γίνεται μέσω gpu και όχι monitor και μετά να το πειράξεις μέσω freestyle? Γιατί από εκεί μπορείς να πειράξεις και on the fly το sharpness. 

Το θέμα είναι αν ο upscaling αλγόριθμος είναι ο ίδιος όμως. Σίγουρα στις turing ΔΕΝ είναι. Στις pascal δε ξέρω. Επίσης ΔΕΝ έχουν όλα τα παιχνίδια υποστήριξη για freestyle. Το NIS από το CP δουλεύει σε όλα τα DX games και αργότερα θα έχει υποστήριξη και για opengl/vulkan.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Το θέμα είναι αν ο upscaling αλγόριθμος είναι ο ίδιος όμως. Σίγουρα στις turing ΔΕΝ είναι. Στις pascal δε ξέρω. Επίσης ΔΕΝ έχουν όλα τα παιχνίδια υποστήριξη για freestyle. Το NIS από το CP δουλεύει σε όλα τα DX games και αργότερα θα έχει υποστήριξη και για opengl/vulkan.

Για αυτό πόσο σίγουρος είσαι? Συμφωνώ πάντως πως δεν έχουν υποστήριξη όλα τα games. Από ότι έχω δει ως τώρα για παράδειγμα, κανένα Xbox Game Pass παιχνίδι δε σε αφήνει να πειράξεις φίλτρα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giorgosmcmc είπε

Δε καταλαβα, τι ακριβως κανει αυτο? Ειναι σαν το dsr απλως τρωει λιγοτερα fps? Με το συστημα της υπογραφης ποσο πρεπει να το ρυθμισω sharpen και το ignore film?

Το αντίστροφο του dsr είναι. Δε κάνει downscaling, upscaling κάνει και ταυτόχρονα κάνει apply και το NIS για να μη θολώσει το σύμπαν. Δουλεύει αρκετά καλά, εξάλλου τα ίδια περίπου κάνουν και οι κονσόλες τόσο καιρό ή το DLSS. Το sharpen και το film grain εξαρτάται από το game δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Αλλά τα default είναι μια χαρά συνήθως.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

ανυπομονω να βγει....μπας και αρχισετε να παιζετε αντι να σχολιαζετε 😛

Καλά περίμενε να δεις τι έχει να γίνει από performance αναλύσεις το απόγευμα :P

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά δλδ υπάρχει περίπτωση να μην το παίζω όλα τερμα σε 4κ 60fps?

Κ τέλος το έχω χάσει τελείως με τα νέα φίλτρα της NVIDIA μου λέτε λίγο περί sharpens ReShade,freestyle  κτλ πατάς απλά alt f3?

Επεξ/σία από gpapad20
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, naruto14 είπε

Για αυτό πόσο σίγουρος είσαι? Συμφωνώ πάντως πως δεν έχουν υποστήριξη όλα τα games. Από ότι έχω δει ως τώρα για παράδειγμα, κανένα Xbox Game Pass παιχνίδι δε σε αφήνει να πειράξεις φίλτρα.

Η ίδια η nvidia έκανε praise τον 5 tap upscaling αλγόριθμο στα turing . Τώρα μπορεί να ήταν και 5 fap.😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Anuminas είπε

Δεν ειναι χαζό (!) να παιζεις σε 24 ή 27 ιντσες monitor, που αν ειναι και καλό gaming monitor θα έχει ποιοτητα εικόνας σαφώς ανώτερη από κάθε tv. Χαζό θα ήταν αν στην 24αρα η 27αρα οθόνη έπαιζες από την απόσταση που θα έπαιζες σε μια μεγάλη tv.

Εγώ δεν μπορώ να παίξω στην τηλεόραση. Νιώθω σαν να μην αφοσιώνομαι αρκετά στο παιχνίδι. Ενώ στο monitor με το gsync, τα 165 Hz, το ips + οι ακουστικάρες είναι άλλη εμπειρία. Είναι βέβαια και οι τηλεοράσεις μας 10ετίας γιατί δεν βλέπουμε και τίποτα οπότε τζάμπα λεφτά θα ήταν η αγορά νέας.

Μέχρι και το ps4 έβαλα μια φορά στο monitor του pc και μια χαρά ήταν. Το μόνο κακό είναι οτι δεν μπορώ να του φορτώσω το calibration profile για τα χρώματα

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 1
Δημοσ.

Για μένα το θέμα είναι η απόσταση. Προσωπικά η απόσταση μου είναι γύρω στα 2.70 από 55άρα TV και μου φαίνεται αρκετά μακριά ώστε να διακρίνω λεπτομέρειες. Για ορισμένα παιχνίδια είναι μια χαρά, στα άλλα με κουράζουν. Θα έχει ενδιαφέρον να δω στο RDR2 πως θα ναι.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Silverage είπε

Εγώ δεν μπορώ να παίξω στην τηλεόραση. Νιώθω σαν να μην αφοσιώνομαι αρκετά στο παιχνίδι. Ενώ στο monitor με το gsync, τα 165 Hz, το ips + οι ακουστικάρες είναι άλλη εμπειρία. Είναι βέβαια και οι τηλεοράσεις μας 10ετίας γιατί δεν βλέπουμε και τίποτα οπότε τζάμπα λεφτά θα ήταν η αγορά νέας.

Μέχρι και το ps4 έβαλα μια φορά στο monitor του pc και μια χαρά ήταν. Το μόνο κακό είναι οτι δεν μπορώ να του φορτώσω το calibration profile για τα χρώματα

ανάλογα το παιχνίδι ρε συ

το rdr2 ανήκει στα παιχνίδια "ταινίες" εννοείται ότι η μεγάλη τηλεόραση του δίνει περισσότερους πόντους και είναι ο τρόπος να το παίξεις

αραχτος σε tv με controller είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος , κονσολοκατάσταση ακόμα και αν παίζεις σε pc 

εγώ πάντως έχοντας μια τηλεόραση στον τοίχο πάνω από το pc τέτοια παιχνίδια τα παίζω αραχτός 

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...