Προς το περιεχόμενο

Red Dead Redemption 2 [PC]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Για να αποφύγουμε νέο κλείδωμα του νήματος, θα ισχύσουν άμεσα τα εξής, κάποια από τα οποία είναι επιπρόσθετα των βασικών όρων χρήσης του forum:

• Spoilers για την υπόθεση και το φινάλε θα μπαίνουν αυστηρά σε spoiler tags!
  • Δεν θα έχουμε πλέον άλλα μηνύματα για FPS στο νήμα, ούτε καν μετά από patch!
  • Μην είστε επαναλαμβανόμενα αρνητικοί στα μηνύματά σας, μια φορά αρκεί.
  • Όπως πάντα κρατήστε ήπιους τόνους και αποφύγετε χαρακτηρισμούς και τσουβαλιάσματα προς άλλους χρήστες
  • Κάντε αναφορά τα προβληματικά μηνύματα, μην απαντάτε σε αυτά

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Arkin είπε

Χωρις vsync θες freesync/gsync για να μην εχεις tearing. Αλλιως παντα vsync. 

Και με freesync/g-sync θες v-sync στο control panel αλλιώς πάλι έχεις tearing.

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Και με freesync/g-sync θες v-sync στο control panel αλλιώς πάλι έχεις tearing.

Εφοσον είσαι μέσα στο range δεν έχεις tearing τουλάχιστον στο rdr 2 θυμάμαι το έχω off στο control panel και δεν έχω. Στα 75 80fps πάντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εφοσον είσαι μέσα στο range δεν έχεις tearing τουλάχιστον στο rdr 2 θυμάμαι το έχω off στο control panel και δεν έχω. Στα 75 80fps πάντα.

Εδώ εξηγεί τι και πως. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο frametime γι' αυτό θέλει και V-Sync μαζι, ας είσαι στο G-Sync/Freesync range.

Wait, why should I enable V-SYNC with G-SYNC again? And why am I still seeing tearing with G-SYNC enabled and V-SYNC disabled? Isn’t G-SYNC suppose to fix that?
Spoiler

The answer is frametime variances.

“Frametime” denotes how long a single frame takes to render. “Framerate” is the totaled average of each frame’s render time within a one second period.

At 144Hz, a single frame takes 6.9ms to display (the number of which depends on the max refresh rate of the display, see here), so if the framerate is 144 per second, then the average frametime of 144 FPS is 6.9ms per frame.

In reality, however, frametime from frame to frame varies, so just because an average framerate of 144 per second has an average frametime of 6.9ms per frame, doesn’t mean all 144 of those frames in each second amount to an exact 6.9ms per; one frame could render in 10ms, the next could render in 6ms, but at the end of each second, enough will hit the 6.9ms render target to average 144 FPS per.

So what happens when just one of those 144 frames renders in, say, 6.8ms (146 FPS average) instead of 6.9ms (144 FPS average) at 144Hz? The affected frame becomes ready too early, and begins to scan itself into the current “scanout” cycle (the process that physically draws each frame, pixel by pixel, left to right, top to bottom on-screen) before the previous frame has a chance to fully display (a.k.a. tearing).

G-SYNC + V-SYNC “Off” allows these instances to occur, even within the G-SYNC range, whereas G-SYNC + V-SYNC “On” (what I call “frametime compensation” in this article) allows the module (with average framerates within the G-SYNC range) to time delivery of the affected frames to the start of the next scanout cycle, which lets the previous frame finish in the existing cycle, and thus prevents tearing in all instances.

And since G-SYNC + V-SYNC “On” only holds onto the affected frames for whatever time it takes the previous frame to complete its display, virtually no input lag is added; the only input lag advantage G-SYNC + V-SYNC “Off” has over G-SYNC + V-SYNC “On” is literally the tearing seen, nothing more.

https://blurbusters.com/gsync/gsync101-input-lag-tests-and-settings/14/

Το καλύτερο είναι V-Sync on στο control panel + G-Sync/Freesync και -3Hz απ΄το maximum refresh-rate του moinitor. Δηλαδή αν είναι 144Hz, να βάλεις cap στα 141FPS.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
Δημοσ.
20 hours ago, Despotas said:

Δες τα παρακάτω βίντεο:

λοιπον, ακολουθησα κατα γραμμα τις ρυθμισεις και πραγματικα το παιχνιδι ειναι κολλημενο στα 60fps με καμια οπτικη αλλαγη στο παιχνιδι που θα πω, ''α μλκια φαινεται''.

πραγματικα ευχαριστω εσενα και ολους που εγραψαν απο κατι και με βοηθησαν.

Νομιζω θα ταν καλο (?) σε αρχικο ποστ καθε παιχνιδιου να γινεται pinned ενας οδηγος (βεβαια ειναι δυσκολο απο την αλλη μιας και τα συστηματα διαφερον.. anyway).

αυτο που ηθελα να σημειωσω ειναι οτι για εναν περιεργο λογο παρολο που ειχα το hdr στο παιχνιδι, in game ηταν πολυ ασπρο και αναρωτιωμουν τι γινεται.. χθες λοιπον καταλαθος πατησα το κεντρικο κουμπι του controller οπου με πεταξε στα windows και ξαφνικα το παιχνιδι πηρε τα κανονικα χρωματα... 

Δεν ξερω τι παιζει γτ μου χε τυχει και στο division 2.. 

Πληροφοριακα, εχω βαλει απο τα windows το hdr ναναι on καθως και στην λειτουργια της τηλεορασης..

Επιπλεον νομιζω οτι το παιχνιδι με hdr off ειναι πιο ζωντανο σε χρωματα. 

Κλεινοντας να πω οτι προς το παρον ειναι πολυ ενδιαφερον + καθε φορα που μπαινει η μουσικη κατα το mission με καυ.....νει :P

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Εδώ εξηγεί τι και πως. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο frametime γι' αυτό θέλει και V-Sync μαζι, ας είσαι στο G-Sync/Freesync range.

Wait, why should I enable V-SYNC with G-SYNC again? And why am I still seeing tearing with G-SYNC enabled and V-SYNC disabled? Isn’t G-SYNC suppose to fix that?
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

The answer is frametime variances.

“Frametime” denotes how long a single frame takes to render. “Framerate” is the totaled average of each frame’s render time within a one second period.

At 144Hz, a single frame takes 6.9ms to display (the number of which depends on the max refresh rate of the display, see here), so if the framerate is 144 per second, then the average frametime of 144 FPS is 6.9ms per frame.

In reality, however, frametime from frame to frame varies, so just because an average framerate of 144 per second has an average frametime of 6.9ms per frame, doesn’t mean all 144 of those frames in each second amount to an exact 6.9ms per; one frame could render in 10ms, the next could render in 6ms, but at the end of each second, enough will hit the 6.9ms render target to average 144 FPS per.

So what happens when just one of those 144 frames renders in, say, 6.8ms (146 FPS average) instead of 6.9ms (144 FPS average) at 144Hz? The affected frame becomes ready too early, and begins to scan itself into the current “scanout” cycle (the process that physically draws each frame, pixel by pixel, left to right, top to bottom on-screen) before the previous frame has a chance to fully display (a.k.a. tearing).

G-SYNC + V-SYNC “Off” allows these instances to occur, even within the G-SYNC range, whereas G-SYNC + V-SYNC “On” (what I call “frametime compensation” in this article) allows the module (with average framerates within the G-SYNC range) to time delivery of the affected frames to the start of the next scanout cycle, which lets the previous frame finish in the existing cycle, and thus prevents tearing in all instances.

And since G-SYNC + V-SYNC “On” only holds onto the affected frames for whatever time it takes the previous frame to complete its display, virtually no input lag is added; the only input lag advantage G-SYNC + V-SYNC “Off” has over G-SYNC + V-SYNC “On” is literally the tearing seen, nothing more.

https://blurbusters.com/gsync/gsync101-input-lag-tests-and-settings/14/

Το καλύτερο είναι V-Sync on στο control panel + G-Sync/Freesync και -3Hz απ΄το maximum refresh-rate του moinitor. Δηλαδή αν είναι 144Hz, να βάλεις cap στα 141FPS.

Κοιτα ναι για τα frametime μαζι σου καποια παιχνιδια το θελουν το vsync ωστε να εχουμε ευθεια γραμμη στα frametimes. Αλλα tearing δεν υπαρχει με vsync off τουλαχιστον στο rdr 2 εφοσον ειμαστε στο freesync range του monitor. Αν το περασουμε τοτε θα εχουμε tearing.

Δημοσ.

Μετά από αρκετές μέρες το τερμάτισα. Πολύ ωραίο σενάριο. Θα το έλεγα μια διαδραστική ταινία που επεμβαίνεις στα κρίσιμα σημεία και όχι μόνο. 

Από τους καλύτερους τίτλους που έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο από την ζωή μου.

Σκέφτομαι να δοκιμάσω και το online με την πρώτη ευκαιρία.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κοιτα ναι για τα frametime μαζι σου καποια παιχνιδια το θελουν το vsync ωστε να εχουμε ευθεια γραμμη στα frametimes. Αλλα tearing δεν υπαρχει με vsync off τουλαχιστον στο rdr 2 εφοσον ειμαστε στο freesync range του monitor. Αν το περασουμε τοτε θα εχουμε tearing.

Στο RDR 2 μπορεί γιατί δεν έχουν διακυμάνσεις τα frametimes, σε άλλα παιχνίδια δεν ισχύει το ίδιο άρα θα πρέπει να είναι μόνιμα ενεργοποιημένο το V-Sync στο CP. Έτσι κι αλλιώς εάν είσαι μέσα στο G-Sync/Freesync range, δεν κάνει engage και άρα δεν προσθέτει input lag.

V-Sync on + G-Sync/Freesync + Frame-rate limit 3FPS κάτω απ' το μέγιστο refresh-rate του monitor(57FPS σε 60Hz, 141FPS σε 144Hz και πάει λέγοντας).

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Στο RDR 2 μπορεί γιατί δεν έχουν διακυμάνσεις τα frametimes, σε άλλα παιχνίδια δεν ισχύει το ίδιο άρα θα πρέπει να είναι μόνιμα ενεργοποιημένο το V-Sync στο CP. Έτσι κι αλλιώς εάν είσαι μέσα στο G-Sync/Freesync range, δεν κάνει engage και άρα δεν προσθέτει input lag.

V-Sync on + G-Sync/Freesync + Frame-rate limit 3FPS κάτω απ' το μέγιστο refresh-rate του monitor(57FPS σε 60Hz, 141FPS σε 144Hz και πάει λέγοντας).

Ετσι ακριβως οπως τα γραφεις ειναι ναι απλα εγραψα για το tearing το vsync καλο ειναι παντα να ειναι ανοιχτο και για να μην προσθετει input lag -3fps με chill/riva να ειμαστε safe. 

Δημοσ.

Παιχνιδάρα το RDR 2 αλλα με εχει σκάσει με τα κολλήματα του. Αρχικά είχα το γνωστό ERR_GFX_STATE όπου με το -ignorepipelinecache λύθηκε. Τώρα σε τυχαίες στιγμές κρασάρει στο desktop χωρίς κανενα error, καποιες φορές μπορεί να παίξω 3 ώρες χωρίς πρόβλημα, καποιες άλλες να κολλήσει στο μισάωρο. Εχω δοκιμάσει ότι λύση εχω βρει στο internet (DX12, Vulkan, DLSS ON/OFF) αλλά τίποτα.

Αντιμετωπίζει κάποιος άλλος κατι παρόμοιο; Είναι bug του τίτλου;

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, το παιχνίδι γνήσιο από eneba σε epic store.

Από OC, -5 offset all cores και DOCP. Σε οποιαδήποτε άλλη εργασία ή παιχνίδι δεν έχω κανένα πρόβλημα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mrbictor είπε

Το παιχνίδι αν έχεις τα updates είναι σταθερό. Στο δικό μου playthrough 100 ώρες περίπου, είχα 1 ctd.

1 ώρα πριν, mrbictor είπε

Από OC, -5 offset all cores και DOCP. Σε οποιαδήποτε άλλη εργασία ή παιχνίδι δεν έχω κανένα πρόβλημα .

Βάλε στοκ τον cpu και άσε το docp, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Η gpu είναι κι αυτή στοκ?

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
Δημοσ.
3 hours ago, mrbictor said:

Παιχνιδάρα το RDR 2 αλλα με εχει σκάσει με τα κολλήματα του. Αρχικά είχα το γνωστό ERR_GFX_STATE όπου με το -ignorepipelinecache λύθηκε. Τώρα σε τυχαίες στιγμές κρασάρει στο desktop χωρίς κανενα error, καποιες φορές μπορεί να παίξω 3 ώρες χωρίς πρόβλημα, καποιες άλλες να κολλήσει στο μισάωρο. Εχω δοκιμάσει ότι λύση εχω βρει στο internet (DX12, Vulkan, DLSS ON/OFF) αλλά τίποτα.

ψαξε μια στο reddit, κατι λενε να μπεις στα εγγραφα / settings sga_ attached to the name..do not delete the bin files. 

ισως βγαλεις ακρη.

τελος δες αν εχει κανενα log error που να σου λεει γτ κρασαρει

Δημοσ.

Πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους, που το ξεκίνησα Απρίλη του 20, έπαιξα για κάνα-δύο βδομάδες, το τελείωσα Μάη του 21 (το έπαιξα για 1 βδομάδα σερί επί πολλή ώρα), και είχα μηδέν (0) crashes. Τι στην ευχή 😛 

OC έχω ~4.8 all cores 24/7 τον 8700Κ , την κάρτα την άφηνα στοκ (είναι ήδη ψηλά από μαμά αλλά παίρνει άλλα +30 core +150 memory, τουλάχιστον, χωρίς κρασαρίσματα). 

Από τους τυχερούς, I guess.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Hiddenite είπε

Μετά από αρκετές μέρες το τερμάτισα. Πολύ ωραίο σενάριο. Θα το έλεγα μια διαδραστική ταινία που επεμβαίνεις στα κρίσιμα σημεία και όχι μόνο. 

Από τους καλύτερους τίτλους που έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο από την ζωή μου.

Σκέφτομαι να δοκιμάσω και το online με την πρώτη ευκαιρία.

Στο online έλα με πολύ μικρό -αν όχι καθόλου- καλάθι.
Το single παιχνιδάρα αλλά το Online θέλει πολύ δουλειά και φαίνεται το έχουν αφήσει στην άκρη με το μοναδικό update που φαίνεται να έρχεται....να μας βάζει αχυρόμπαλες!
https://hard-drive.net/rockstar-updates-red-dead-online-to-include-tumbleweeds-blowing-through-abandoned-servers/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...