Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Deadpool 1 είπε

Κάθε μέρα βγαίνει και νέα έκδοση ios για μα προλάβουν τις τρύπες στο ios αλλά εκεί δεν σας βλέπω να σχολιάζετε. Τώρα ήρθατε να μας πείτε για ασφάλεια.

Στο ξανά είπα και δεν θα ξανά ασχοληθώ .

Από την μια ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και ενεργουν στο 99% των περιπτώσεων ΑΜΕΣΑ .

Από την άλλη χάος . Δεν ασχολείται κανένας γιατί ούτε ξέρετε τι γίνεται και όταν ΚΑΙ ΑΝ το μάθετε είναι ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτι και να λέτε πρωτάθλημα δεν θα πάρετε πότε  και στο ΤΣΟΥΛΟΥ μόνο πόντους θα μοιράζετε!!!!! Όπα... λάθος thread.... είδα οπαδούς και νόμιζα οτι εδώ είμαι....

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η ηλιθιοτητα με τα OS wars. O Καθένας παίρνει αυτό που θέλει με βάση τα δικά του κριτήρια.

Πόσο πιο μπροστά θα ήμασταν άραγε αν  οι υποστηριχτές του εκάστοτε OS ως ειδικοί σε αυτό ανέφεραν τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε αυτό για να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι άσχετοι ώστε να έχουμε σωστότερα κριτήρια επιλογής. 

Οχι βεβαία αυτά είναι για κάτι γατάκια.Το  καλύτερο είναι  να προσπαθούν να θάψουν το αντίπαλο OS για να νιώσουν οτι τι? Οτι έκαναν την καλύτερη επιλογή και είναι πολύ μαματοι?. Όλοι οι άλλοι πιάστηκαν λαλάκες προφανώς γιατί είναι άσχετοι, πρόβατα, ζώα, θύματα του status symbol, τζαμπατζηδες και όλες τι άλλες ταμπέλες που κατά καιρούς πέφτουν βροχή.

Επεξ/σία από georgemathios
  • Like 9
  • Thanks 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, morgan21 είπε

Ασφάλεια δεν θα έχεις ποτέ. Ξεχνάτε τις υποκλοπές της Βονταφον; 

Νομιζω εδω ειναι ενα αλλο μεγαλο κεφαλαιο. Εσυ μιλας για τηλεπικοινωνια ενω εγω αναφερομαι σε συσκευη. Δυστυχως δε θα ερθει ποτε η στιγμη που θα εχουμε συσκευη στα χερια μας, ακρως ασφαλης. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Από την άλλη χάος . Δεν ασχολείται κανένας γιατί ούτε ξέρετε τι γίνεται και όταν ΚΑΙ ΑΝ το μάθετε είναι ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ...

Τα διορθώνουν άμεσα 

https://www.theverge.com/2019/9/27/20886835/iphone-exploit-checkm8-axi0mx-security-flaw-vunerability-jailbreak-permanent-bootrom-ios

9 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

All devices from the iPhone 4S to the iPhone X are impacted

It’s the first bootrom-level exploit publicly released for an iOS device since the iPhone 4, which was released almost a decade ago.

Επεξ/σία από Deadpool 1
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το αγαπώ το σύμπαν που δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο! :)

Εν τω μεταξύ πρώτα μας λέγατε πως το να μπορείτε να αποκτήσετε root πρόσβαση είναι μέρος της "ελευθερίας" σας. Τώρα ξαφνικά μας λέτε "πως κάνετε έτσι, μόνο οι rooted συσκευές έχουν πρόβλημα"? 

Τς τς τς τς

• Like 1
  • Thanks 4
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Deadpool 1 είπε

Μην ψαρώνετε μόνο για ρουταρισμενες συσκευές ισχύει.

Σσσσσσσς τώρα. 

Τσωπα, τσώπα δε πειράζει. 

• Sad 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, mader είπε

2. IOS, Οχι τελειο αλλα το ΑΣΦΑΛΈΣΤΕΡΟ. ποτε κανενα προβλημα ύστερα απο 7 χρονια επαγγελματικής και οχι μονο χρησης.

7 χρόνια έχω και εγώ κινητά με Android μάστορα και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε κατηγορία χρήσης. Οπότε;

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stafaf είπε

Σσσσσσσς τώρα. 

Τσωπα, τσώπα δε πειράζει. 

https://qz.com/472767/there-are-now-more-than-24000-different-android-devices/

2015

Οταν μπει το ios σε τόσες διαφορετικές συσκευές ελα να μου πεις ποσες θα εχουν τρυπες.Εδω 3 συσκευές βγάζει και μια έκδοση και δεν προλαβαίνουν τις διορθώσεις.

"The vulnerability can be exploited two ways: (1) when a target installs an untrusted app or (2) for online attacks, by combining the exploit with a second exploit targeting a vulnerability in code the Chrome browser uses to render content."

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Deadpool 1 είπε

https://qz.com/472767/there-are-now-more-than-24000-different-android-devices/

2015

Οταν μπει το ios σε τόσες διαφορετικές συσκευές ελα να μου πεις ποσες θα εχουν τρυπες.Εδω 3 συσκευές βγάζει και μια έκδοση και δεν προλαβαίνουν τις διορθώσεις.

"The vulnerability can be exploited two ways: (1) when a target installs an untrusted app or (2) for online attacks, by combining the exploit with a second exploit targeting a vulnerability in code the Chrome browser uses to render content."

Μπες στο 9to5mac τώρα μήπως βρήκαν καμιά καινούργια τρύπα για το ios για να ρεφάρεις γιατί (και) απόψε δεν είναι η βραδιά σου.

Zero day Black Hole.

Α και χωρίς root όπως ήλπιζες. Κρίμας, κρίμας.

Επεξ/σία από stafaf
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Παιδια για να αποφευγονται τετοια πραγματα και να ειστε ασφαλες , παρετε iPhone.

...Μη λες πολλά, κι εγω Iphone εχω και είδαμε οτι η Apple μόλις κυκλοφόρησε το iOS 13 το μάζεψε πίσω λόγω σοβαρού bug και έβγαλε το 13.1

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, blueakamah είπε

...Μη λες πολλά, κι εγω Iphone εχω και είδαμε οτι η Apple μόλις κυκλοφόρησε το iOS 13 το μάζεψε πίσω λόγω σοβαρού bug και έβγαλε το 13.1

Αυτο ακριβως. Σε μια εβδομαδα εβγαλαν 4 updates. 

Στο android θα το ειχαν παρει χαμπαρι στην επομενη εκδοση.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stafaf είπε

Μπες στο 9to5mac τώρα μήπως βρήκαν καμιά καινούργια τρύπα για το ios για να ρεφάρεις γιατί (και) απόψε δεν είναι η βραδιά σου.

Zero day Black Hole.

Α και χωρίς root όπως ήλπιζες. Κρίμας, κρίμας.

Μετά από τόσες μαζεμένες τρύπες και τόσες αναβαθμίσεις βρήκατε θεμα για να χαρεί λιγο το χειλάκι σας αλλά δεν σας έκατσε γιατί και εδώ είναι συγκεκριμένες οι συσκευές μετά από εγκατάσταση τρίτων εφαρμογών και υπό προϋποθέσεις κρίμα.

Πρόσεχε γιατί βρήκαν καινούργια τρύπα.

Breaking BootROM

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού η κουβέντα κατέληξε στα λειτουργικά,

η σύγκριση iOS-Android είναι λίγο άδικη με την έννοια πως το iOS δεν ειναι απλά ένα από τα κλειστά λειτουργικά, αλλά ένα λειτουργικό που ταυτίζεται με συγκεκριμένο τύπο συσκευής στον οποίο ο κατασκευαστής λογισμικού είναι και κατασκευαστής υλισμικού.

Επίσης είναι άτοπη η σύγκριση με την έννοια πως το Android είναι πολυεργαλείο, τη στιγμή που το iOS είναι μονόχνωτο, για να συνδεθείς με Miracast στη μία και στην άλλη περίπτωση πχ έχεις διαφορές,.

Τέλος πάντων,  η ουσία είναι ότι για να κάνει κάποιος τη δουλειά του με πληρότητα και ασφάλεια δεν αρκεί μόνο το ένα λειτουργικο.

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

..Σχεδιάζω και προγραμματίζω εφαρμογές για Android και βλέπω τις ενημερώσεις τόσο σε SDK οσο και σε Libraries να έρχονται σωρηδόν. Όσο ευπαθές είναι το ένα λειτουργικό που ειναι κλειστό άλλο τόσο ειναι και το αλλο που ειναι ανοιχτό. Τα bug, οι ευπάθειες, τα κενά ασφαλείας η τα exploits δεν προκύπτουν μόνο απο "κακό" κώδικα η γενικά μόνο απο το software αλλα και απο το hardware. Δυστυχώς οι εταιρίες έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα την διασφάλιση ποιότητας λογισμικού είτε γιατί δεν τους συμφέρει χρηματικά είτε γιατί είναι τεράστιος ο όγκος των συσκευών, των χρηστών .... Καμιά εταιρία δεν είναι άγιος και πανω απο ολα τους νοιαζουν τα μηνιαία installs αυτό μετράει σαν KPI δλδ σαν πρωτεύων στόχος για τις εταιρία. Για να μην θυμηθώ το κενο ασφάλειας με το Google+ που ενω το γνώριζαν δεν έκαναν τίποτα, μέχρι που το έκλεισαν το Google+ και ησύχασαν :)

Επεξ/σία από blueakamah
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Καποιοι ειστε τοσο τυφλωμενοι απο το μισος σας για την Apple που λετε ασυναρτησιες. Τα απανωτα updates στην 13 αφορουσαν κυριως bug fixes. Το κενο ασφαλειας με τα 3rd party πληκτρολογια εκλεισε αμεσως. Guess what, το 99,9% των κατοχων iPhone δεν προκειται να ασχοληθει και να βαλει αλλα πληκτρολογια. Το Βootrom exploit που βρεθηκε, απαιτει φυσικη προσβαση στην συσκευη και συνδεση με καλωδιο. Η zero 0 ευπαθεια απο την αλλη ειναι σοβαροτατη και δεν προκειται να κλεισει στο 90% των συσκευων εκει εξω μιας και οι “αγαπημενοι” μας κατασκευαστες μας αφηνουν στο ελεος του θεου μετα το 6μηνο, αντε χρονο, λογω του fragmentation. Και πριν πεταχτει καποιος να πεταξει κοτσανα, εχω συσκευες και των 2 στρατοπεδων...

• Like 5
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...